keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 26 Mac 2009

Birthday ..


hemm ... harini memang aku bz amat ... tapi tetiba teringat sesuatu .. soo baik aku tulis cecepat sblm ilang ingatan .. hehehe

teringat masa aku sekolah rendah dulu .. entah macam mana aku teringin sangat nak belanja classmate aku makan makan .. kebetulannya memang cikgu ada buat makan makan aritu .. soo aku balik sekolah .. aku cakap kat ibu .. nak buat makan kat kawan kawan kelas ...

hasilnya ...ibu susah payah buat pulut kuning ngan rendang ayam ... utk budak kelas aku semua .. hari tu memang meriah .. ada cake .. ada sate .. ada kuih macam macam .. agar-agar .. memacam lagi la ... kelas masa tu di bangunan kayu .. soo siap bukak dinding n bua bulatan besar .. susunan meja kelas ... walau sederhana tapi tetap meriah ...

skang ni aku baru terfikir .. masa aku mintak tu .. apak n ibu ada duit ke? susah payah ke dorang utk menunaikan permintaan aku? terasa betapa aku tidak termampu utk balas jasa dorang ... tak mampu lakukan macam ape dorang buat kat aku ...

............................
aku ingat lagi .. satu hari tu aku bercakap pasal ABC depan sekolah aku ... sedap giler nye ABC .. hari hari aku tapau bawak balik .seringgit je .. maklum laa jalan kaki 30 minit .. penat tu .. panas lagi ... soo ibu pun cakap .. memang nampak sedap pun .. ibu nak mintak pun tak sampai hati ... napak sedap je ko makan ... ya allah .. rasa menyesalnye ... ngape ibu tak mintak ?? terasa macam berdosanya aku .. rasa bersalah tak abis abis sampai sekarang ... aduii ...
sejak itu ...aku berjanji ngan diri aku ... selagi termampu .. aku akan cuba berikan ape saja utk ibu ... apa saja yg disebut ibu .. aku akan cuba tunaikan ... insyaallah ....
...............................
soooo ..pada korang yg masih ada parents .... cuba la membahagiakan dorang selagi dorang ada ... takut sok menyesal tak sudah jadinya ....

1 ulasan:

Fadhlah berkata...

waa...jom carik ABC tu balik...jgn ABC depan tokong tu udah ler..silap2 dah mati pon org tuu..huhuhu

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky