keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 18 Mei 2009

Bahulu hangus ibu ...

fuhh ... lama seh aku tak makan bahulu ni .. tambah lak bahulu manisan (gelap sikit kaler dia .. sbb nye pakai manisan kerek @ gula kabung) .. teringat masa kekecik .. ibu selalu buat .. kekadang dia buat hantar kedai ... kekadang ada jiran tempah ..... aku biasa laa tukang sebok ... tukang makan ... hheheheh ... tapi kena la buat keje dulu ... pecah telo ... pukul ngan pemukul dia tu @ penimbuk telo .. sampai kembang ... kalo takmo hanyir .. kena gaul telo ngan daun pandan ... buang "pusat telo" ... then paling ngilu ... nak kena sagat manisan ... aduhh ... allergik betol aku .. rasa ngiluu je gigi aku ni ... goreng atau jemur tepung kasik ringan n kering ... then ayak ... pasang dapur arang ... isi pasir lam takung .. sbb nak lapik bontot acuan ... baru tak hangus ... bila bebetul panas .. baru laa masuk adunan dalam acuan n kena tutup atas dia .. biar rata masaknye ... atas pun kena letak bara ... tapi yg paling mahal ... bila ada yg ala ala hangus gitu ... yg cacat ... heheheh sedap nyeee .. panas panas ... pahit pahit sikit ...

skang ni dah moden .. pakai oven besar aje ... main tuang n masuk je dalam oven ... tapi still aku rasa takleh challenge traditional way ... soo skang ibu pun dah bz .. n senang dapat di pasaran ... nampak gayanya .. lama lagi la baru dapat makan bahulu hangus ibu ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

2 ulasan:

Natrah Norlin berkata...

isk...buat aku teringin je nengok kuih tuh..mie ibu pandai wat kuih taik itik tak..teringin aku nak rasa cam ner..dari tahun 1995 aku cari ko..sampai sekarang blom dapat2..

Unknown berkata...

Bab jaga api pun best jugok....dok geram tgk api dok menyala...siap melecur tangan kena bara....berpelu segala....bau asap satu badan....tp itu semua tinggal jadi kenangan manis....enjoy that moment so much....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky