keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 18 Mei 2009

keje vs balik kampung








hemm ... penatnye rasa harini ... memikirkan semua tak ada esok .. jadi kena la aku kuatkan semangat tuk datang ke opis ... mana lah tau ada amanat nak di bagi last minute sebelum semua ke Sabah ... huhuuu skang ni masa aku lak jadi penunggu opis .. sblm ni aku banyak takde .. sbb peksa n out station ....

soo aku telah ditugaskan tuk memantau bengkel yg dijalankan di Terengganu ... last minute jam 4 bos aku kuar surat suh wakil .. ok gak tu ... lagipun memang dah tugas aku tuk pantau semua .. lepas abis keje .. leh laa aku balik nengok ibu kat kampung .. lama tak jumpe dia ... since thn baru cina lagi ...


soo ... pengalaman drive sorang dari Banting ke Bachok ... perghhh ... ngantuk gilerr (belah petang) ... aku kuar jam 7.00 pagi .. lepas hantar Syatrah yg cute kat rumah pengasuh ... pegi ambik duit bekal ... isi minyak pepenuh ... then drive sambil dengar celoteh DJ Sinar FM ... jalan jem .. biasa la ... masa tengah jem tu ... aku nampak laa mamat ni sorang (kete dia depan kete aku).. tengah aku dengar celoteh pendengar "kes nak pinang anak dara ... hantaran 10K "... aku gelak sensorang ... nampak brader tu pun sengih gak sorang ... hahah dia pun dengar gak ke ape yg aku dengar ?? hahah memang best aa chanel ni .. tak kering gusi aku dibuatnye ... mamat tu takyah cakap aaa .. siap gelak sensorang gak macam aku (tapi aku cover cover gak la .. takot orang seblah kata aku gila lak .. heheh)

sooo perjalanan pegi (mendaki) memang aku suka ... rasa aman jer ... kete pun tak banyak ... yg ada lori balak ngan bas laa ... aku berenti dalam sejam di Gua Musang .. makan nasik sup tulang ngan abg aku .. then solat n terus gerak balik Bachok ... takde la rushing ... sampai umah kul 4.30 .. kira ok la ... tu pun aku dah berenti banyak kali .. isi minyak 2 kali n makan di GM ...


Alhamdulillah .. ibu sihat aje ... sempat laa aku bawak dia gi KB ... jenjalan n shopping ... gi pasar malam di pantai Bachok ..


oh ya .. Hari Jumaat tu ... aku dimaklumkan makcik aku meninggal (alfatihah) ni kakak ke 3 dari 6 adik beradik ayah aku .. soo tinggal sorang lagi laa .. no 5 .. yg lain semua dah di panggil ilahi .. ... soo petang tu .. aku ngan ibu gi melawat kat umah dia .. tak jauh sangat .. tapi yg tak best nye ... azab gak aku tergaruk garu ... habuk seh ... abis muka aku naik merah merah n badan aku gatal-gatal ... harap cepat laa ilang .. tak tahan ahh ..




ni gambar makcik aku yg ke 5 .... dengan anak sepupu aku (kaler pink) n ibu .. makcik aku ni letih .. tak sihat sangat .. so dia tido laa ...



heee .. tak sangka lak .. hari last aku dapat gak makan ketupat sotong .. sedap nye .. lama dah teringin nak makan ... soo sblm gerak balik .. aku singgah beli "etok" kegemaran adik ipar ku ... heheh mesti dia kecur air liur bila tengok ni ... yg lain .. aku tak beli sangat aa .. lagipun biasa je ... maybe bulan 6 ni balik lagi .. cuti sekolah ...



Masa nak balik KL ... rasa tak best lak kete aku ni .. semacam je bunyi tayar dia ... kuat .. aku bawak slow aje la .. sampai GM aku ajak abg aku gi kedai tayar ... maybe kurang angin ke .. nak balancing ke .. tah la ... adehh ... rupenye bearing (ye ke?) dah pecah daa ... satu hal lak nak cari spare part .. dekat 4 jam gak la aku tunggu ... sambil tu layan le YM hehehe ... cian abg aku .. nyusah dia lak .. dah la banyak keje ... balik ni tak la boring sangat .. sbb kawan aku tumpang ke KL ... soo ada laa kawan nak borak ...


soo sampai kl .. gi makan nasik lemak kat chow kit .. then hantar dia kat otel tempat dia kusus n aku balik terus ... letih nye .. tuhan je tau ... dekat kul 11 sampai umah ... mandi ... terus tido .. tak larat aah ... lagipun memikirkan kena keje esoknye tu .. lagi laa letih ...


tu je nak citer ... heheh ... semuanya ok n selamat ... Alhamdulillah ...



Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky