keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 26 Julai 2009

kerja .. kerja dan kerja ...

Jumaat :
pagi ni .. aku di jadualkan berangkat ke PNM untuk majlis pelancaran Pangkalan Data Penerbit ... walau ada sedikit kekeliruan dan pertukaran .. nasib baik sempat sampai pada waktunya .. TQ pada Pilot KEMAS yg sabar menahan karenah pekerjanya ... akhirnya juga .. aku pergi ke PNM dengan Pegawai atas aku .. dan bukannye dengan pengarah aku ... ape pun .. tak kesah laa .. janji dah lepas tugas aku .... ape pun aku happy .. dapat jumpe dengan kawan kawan kursus yg lepas ... jumpe kawan seangkatan .. jumpe kawan kawan lama yg sememangnya aku rindui .... oh ye.. jumpe ngan bos lama .. Mr.T ... hahah sempat dia buat lawak lagi ... perkenalkan aku sbg ayang dia kat pegawai aku tu ... mm .. mr T memang ramah n baik .... ada muka-muka yg happy aku lihat .. n ada juga seorang yg tak begitu menarik n tertarik ... bukan ape .. teringat kisah lama ... suka duka aku masa memula nak jejak kaki ke KL semula ... takpe la ... biar tuhan aje membalasnya .... sooo aku sampai ke office semua jam 12.30 ..n terus makan .. lapar beb
balik terus sambung tugas .... sampai laaa petang ... > <>
Buat pertama kalinya sejak setahun aku kerja di sini ... aku berasa sungguh bosan dan bengang ... benci bila orang ambik kesempatan atas kebaikan aku .... tak kira sape dia .... sekarang aku berhak bersuara ... sebabnya ,... walau sekuat mana aku kerja n sebagus mana tugas aku jalankan .. pastinya aku masih tidak dianggap bagus .... lihat aje la hujung thn ni .. bila tiba masa utk SKT ....
Insidennya ... sbb kesiankan orang ... aku tolong la dia buat iklan utk program 31 hb nanti ... memula mintak tlg buat iklan je .. then aku cakap kat dia .. utk publish dlm web .. kena buat surat ... alih alih .. aik ... dah jadi tanggungjawab aku lak ... seolah olah itu kerja aku ... ok fine ... 2 surat aku buat ... then nak print out ... itu pun tunggu aku ????? aku dah letak kat PC aku .. ambik la ... dah tlg buat pun tak bersyukur lagi ke ? nak kena aku langsaikan dari A-Z ?? hmmm .. lantak la ... aku dah settle menda yg aku janji .. semua tinggal part dia je ... pepandai aa dia buat .... banyak lagi keje aku ... kalo hari hari dok tlg settle keje orang .. keje aku cemana lak ??? ada orang nak tlg ke ?? hmph .. jgn mimpi lerr ... aku jugak lee ...

ada juga aku dengar sindir sinis dari pegawai atas tu .. bilamana aku kata ... jam 3 pagi baru aku siapkan semua ... powerpoint utk program n juga assignment aku .... pegawai ni memang laa belagak nye ... bab kenakan orang .. pandai ... bila kena batang idong dia ... alaaa .. saya banyak keje laa ... banyak sembang jer lebih ... macam orang tak nampak .... yg sakit ati tu .... dia leh kata ... alaaaaa ... senang je tu ... kejap je dah siap (sbb nye nak suh aku buat) ... program ni aku sabar lagi la .... bila kawan aku cakap... amie dia nak suh buat buku program ........... hooooooooo ... aku pun jawab ... ko suruh la dia .. aritu dia kata senang n sekejap je ... suh dia buat ... aku malas .. melambak lagi keje aku ... itu la jawapan yg aku berikan pada rakan sekrja aku ... maaf ye ... mulai dari sekarang.. aku akan mula berkira .. sbb nye .. korang yg mengajar aku jadi cenggini ... walau tak sepenuhnya aku berkeras .. tapi aku nak dorang tau... betapa bezanya antara tugas .. bantuan n tanggungjawab .... takpe .. takde aku pun ... keje leh jalan jugak .... mmm .. kite tengok la cemana nanti ......

esok aku ada kelas UITM .... lepas kelas... terus gerak ke penang ... Harapnya ok la nanti ... selamat pegi n kembali .... ape pun .. aku nak kemas beg ... ape satu aku tak buat lagi ni ..... sampai ketemu lagi ... wasalamm ...
yg baik datang dari allah ... n buruk tu semua dari aku sendiri ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

1 ulasan:

Fadhlah berkata...

nakkk wat private blog..detail tolong baca ntree padlah ekkk..
akukidik@gmail.com

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky