keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 13 November 2009

great day...

pagi tadi jijah bangun dengan good feelings.. Walau badan rasa letih sket.... Mmm malam tadi mimpi kampung jijah kat kedah... Last jijah balik thn 198-... Tak ingat dah..rasanya masa sedara kawen... Moyang jijah masa tu umurnya dah cecah 100 ++ tahun. Dia pun dah tak kenal kitorang. Tapi masalahnye jijah yg kena tido ngan dia....
Ada dua pilihan... Satu tido tingkat atas bilik arwah tok wan (moyang lelaki)... Kat bilik n atas katil tok wan meninggal dulu... Atau tido ngan tok nek kat bawah... (Hehheeh aku rela tido bawah lagi... Badan je bosaa ..penakut hampehh)
masa sekolah rendah dulu... Memang laa rasa takot sangat... Dah rasa macam dalam scene cite "witch"... Bayangkan yg mengerbang rambut dia... Semua kaler putih kulit kedut ...utk hilangkan rasa takot.... Biasanya jijah akan naik atas katil n terus pejam mata sampai pagi. Hahahah...
Pagi pagi bangun terus wat projek balik kampung... Memancing kat tali air... Atau cari siput sedut ... Atau cari buah ...
Biasanya disebabkan kebulatan jijah yg menggebu gebu... Ramai laa yg geram... Ada je orang panggil then dorang akan cakap (cucu tok wan hashim kaa?) hehehe..memang pun.... Dah aku sorang yg bulat mcm tok wan. Biasa sarapan pepagi umah tok nek.. Makan pulut.. Makan kuih dangai .....then Pegi jalan umah tok lang kat sebelah (sbb dah janji ngan kak pinat nak g mancing) ....kena paksa makan lagi... Hahaha teruk nihh...
Macam mana aku tak bulat..... Perut aku kenyang... Hehehe... 2 b continued.
~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

LiNda berkata...

ekekee...

ini mimpi balik kampung ke ? mimpi makan ?

apapun..makan kuih dangai .. ermm.. dulu kecik2 pun omak akak rajin buat .

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky