keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 20 Disember 2009

yahuu .. dah pandai bawak auto..


hehehe ... yey .. jijah dah pandai bawak kereta auto yer sekarang ... hahah .. lepas ni bos tak boley bully jijah lagi ...
kesah nye ... jijah pegi Kuantan ... sbb nye .. jeng jeng jeng ... ada la hal sikit .. soo pegi pagi Jumaat .. n cadang balik on Sunday .. mak aii .. punye ramai manusia .. nasib baik yg pagi Jumaat ada bas ... jam 12.30 tgh.ambik gak laa ...
Tapi hari ni (Ahad)... takde?? mak aii .. kronik sehh ... memula kekonon masa sampai di stesen bas .. Abg naik atas terminal nak beli tiket .. tapi bila dah rata rata kaunter bas takde tiket ... dia pun naik pening .. udahnye dia call tanya cemana?? .. aku cakap beli je la bebila pun ... udahnye dia turun ... "tak tau la nak beli yg mana .. naik pening lak" kata dia ... (hahaha puas aku gelakkan dia) .. dia pun suh aku naik beli sendiri ...
mmm ... lepas satu satu aku cari ... rata rata jawapan depa .. "takde" .. "dah abis" .. "esok baru ada" .. "yang ada 4.30 ptg ni" ..
makkkkk ... berjam jam lagi aku nak kena tunggu nih ... cemana ni??
blurrr ... aku call tanya dia balik ... cemana ? mana satu nak beli nih ?? waduhhh kes berat ... terus blur (nampak gaya aku dah kena sekali jangkit penyakit dia tadi) hehehe gelak tuk diri sendiri .. ..
Dia cakap .. tunggu la kejap lagi .. mana tau ada ulat yg jual tiket (yg cakap .. bas sekarang .. sekarang tuu..) takde pun dorang tanya aku .. tak dengar lak dorang jerit bas sekarang... bas sekarang gerak ..?? .aku call dia tanya cemana lagi sekali? isk .. udahnye aku pun ala ala gedik suggest kat dia .. abg drop la orang kat KL boleh?? nanti org bayar la duit minyak .. dia pun .. mmm ok lah ..(dalam hati ... Alhamdulillah.. kalo tidak... mau leper pungkoq aku dok bertapa dia stesen bas tu..)... kalo 4.30 ptg naik bas .. mau malam aku sampai umah .. huuuu.... letisss
Udah nye aku pun turun bawah balik nak g kat kete ..ujan lebat .. nampak kete dia .. tapi tuan takde lak (mana dia pi??).. upenye dia dah siap bawak payung jemput aku kat bangunan stesen tu .. (heee kind of him ekk)... kalo tidak mau lencun aku dibuatnya... ujan lebat giler ..
Oo yeah ... disebabkan aku nak travel ngan dia .. hahaha dengan selambe nye dia cakap ... (masa tu aku nak gerak g tempat co pilot)
"ehhhhh ... ape pulak kat belah situ ..sinii .. sinii (siap suh aku g tempat driver)...amie la bawak kereta..abg tak suka drive"...(slambe suka ati je dia cakap) hahahaha ...
herkkkk ... "alaaa... amie tak penah bawak kete auto.." (buat muka kesian.. sambil sengih ngada..)...
ehh takpe senang jerr..abg ajar nanti.. masuk duluuu .. betulkan kosi .. aku pun ape lagik .. masuk laa cecepat sbb ujan lebat.. mmm tarik napas .. baca doa pepanjang ape yg patut...pakai seat belt .. negok tepi kiri kanan depan belakang.. gabra siott ... selalu bawak kete pendek jerr .. paling panjang pun wira jerr .. dah la kete dia panjang n tinggi .. herk .. rasa ijau biru japs ..
ok ... (cikgu pun mula laa mengajar) ... hmm ni je dia nye gear (sambil tunjuk gear kete di depan belah kiri) ... P, D, R,... mmm ..nak masuk gear .. tekan brek dulu .. then tukar gear ape nak guna .. turun hand break ... tu jer ..
humang aiii .. nak gugur rasa jantung aku .. udah le kete panjang .. his ... aritu ngan bos .. ni ngan dia lak kena ... huuuuu ... (saja je dera aku yerrr) ..dalam hati doa (jgn laa abg ni garang giler ngajo aku drive.. mau gugup rasanyerr..) ... cool je dia ..
sekali je dia sound aku ... "slow sikit yang .. dalam town ,takyah bawak laju .. lagipun kete ni tak terasa lajunye .. macam tak tekan minyak pun..tapi dah 100 lebih... kalau dah biasa takpe .." .. (memang betol pun dia cakap ...)..hehehe senang ati je dia ... siap ambik bantal tido agi .. hehehe ...
mmmm gerak lebih kurang 1 lebih laa .. sampai jam 4 kat banting (depan umah) ... alhamdulillah syukur ... dia je la jauh lagi jalan nyer .. nak ke JB lak .. ape pun .. terima kasih bebanyak sebab.... selamat sampai ke destinasi .. takyah bertapa di stesen bas.. n dapat belajar bawak kete Auto ...
akhir kata dia .. "senang tak bawak kete auto ???"... aku pun jawab .. "ok laa .. lain kali orang leh jadi pilot laa (sambil sengih lagii) ... abg duk sebelah aje "... mmm ..
turun kete baru laaa .. rasa legaaa ... baru leh menapas sepuasnya ... heheheh (tipu je tu ... tadi siap bawak 130 kat hiway.. mau nyer abg dok jeling je meter kete tu .. tah tah siap tlg break lagi masa di hiway karak... hahahah sori boss)..
ape pun tadi ada xcident (insaf kejap) then laju lagi .. hehehe ..
moral of the story .. next time .. drive my own car .. or buy ticket early .. pergi n balik ... jijah ... jijah ... ape ape je la ko nihh ... (cakap tuk diri sendiri)


~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

sI tEDI berkata...

aku lom belajar bw auto lagi. he he he

Jijahh @ f.k berkata...

hahah now jijah can say like this...
alaaaaa.....senang jer.... (memang senang pun...) anyway.... Jijah still love manual n drive long distance.

annie berkata...

congrate Jijah, akak pun on the way nak try bawak auto ni, tapi bak kata Jijah, manual lagi best kot, adventure sikit kan...ibu lasak gitu..hehehe

Jijahh @ f.k berkata...

heee auto best time jam jalan ... manual best time daki bukit .. ape pun lega bila dah pandai dua dua jenis ni .. senang aa nak bawak kete memana ...
tapi jijah still rindu sama kuda besi ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky