keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 30 Mac 2009

tagged akuu

wahhh dah banyak orang masuk sehhh anyway .. aku ambik gambo ni sbb no dia tu macam best je .. 3456 .. kebetulan lak aku check arini .. hehehe ... ramai nyee ... ni tagged aku ... 

http://www.tagged.com/amietz nengok le ... add aje la kalo nak ... 

ni ape nii ?? wah wahhh .. sukanye dia makan kerang tu ... lepas satu satuu ... jgn cirit udah la ye syatrah ... 


tu diaaaaaaaa .. abis dia nye kejee ... bawak lari masuk dapoo cepatt ... abis laa dia tabur nanti ..

gajoh .. oh ..gajoh ...

hehehe .. cute dak 2 eko gajoh ni ... hehhe present dari kawan aku Vicky ... ni oleh oleh masa dia ikut star cruise last year ... sampai sudah aku tak follow dia .. nanti la kalo dah ada banyak duit sok .. lagipun .. itu hanya kehendak aje kann ... insyaallah satu ari nanti ... soo .. yg satu lagi tulisan cina tu ... "Lucky Bun" .. dia beli dari Hong Kong ... wah wahh jalan sakan kawan aku ni... siap cakap kat aku .. jgn u makan lak bun tu ... hahahha .. hampehh ... tapi memang gebu pun .. siap leh picit picit .. getah la katakan ...

soo .. citer disebalik gajah 2 eko ni .. aku teringat laa adik aku penah bagi aku key chain bentuk gajah ... tapi lagi cute laa ... kaler orange gituu .. ada lagi sampai skang ni ... i like ... soo ... ape ape pun .. terima kasih kerana bagi key chain gajah tu adikku ... (walau tikam nye permainan) hehehe tapi comel ..  thanks to my friend too .. i like this elephants verry much ... 

Ahad, 29 Mac 2009

Meet Vicky ...




hemm ... as we plan earlier to meet at "MidValley" .. aku bertolak dalam jam 9.05 minit pagi n sampai sana jam 10.30 ... huuu lama gak tu .. ape leh buat .. jem kat kelang sana nun ... soo ... disebabkan dia lambat sikit sampai .. aku pun spend time nengok buku origami kat MPH tu ... ok la .. cuma mahal sikit lah .. dalam dia tak banyak sangat design yg aku nak .. soo tak de jumpe lagi yg aku berkenan ...

dalam jam 11 dia sampai ... aku ajak dia gi makan terus .. sbb aku lom sarap lagi .. perut pun dah lapoo ... makan young tau foo .. dia makan yg cicah . aku makan yg ber sup ... habis makan ... terus nengok tiket wayang ... mak aii .. ramai dah beratur ... takpe la ... aku masuk .. memang dah yg ke 4 lapis la ...soo .. dalam masa tu dok berkira kira ape la citer yg nak tengok ni .. dia nak tengok "Marley & me" n aku lak nak nengok "Confession of a Shoppaholic" ..soo movie pertama yg available shopaholic ... jam 4 petang ... thats mean lots of time ahead.. n second one marley ... jam 6 .. wohoo .. thats mean .. after kuar wayang 1 .. masuk wayang 2 ... hahaha ... dasatt ... ok lah

disebabkan masa banyak lagi .. aku ngan dia gi rayau dulu ... i need to buy shoes .. this one is killing me ... already 9 month wearing it .. soo tapak pun tak bape ok dah ... rasa macam tak selesa bila jalan ... soo .. i bought a pair of sandle .. for 45 ringgit...she want to buy shirt ...i take out more cash .. to pay my "max line" ...  RM140.00 ... then we go back to MPH store ... she have to buy books ...

for snack .. i bought 2 makcik popiah n kasui .. looks delicious n sooo yummy ... (memang sedap sehh) ..then while waiting her keep all the stuff we bought ... i saw .. air mata kucing wahhhhhh sedap nyeeeee .... air mata kucing kat petaling street tu ... disebabkan aku batuk .. sooo aku beli yg suam la .. dia satu n aku satu .. sedap nyeeeee ... takyah citer la ... kang terliur lak ..payah ...

soo ... jalan lagi ... masuk kedai kecantikan .. aku jumpe gak ngan buffing cream .. rm30 mahal gak ... but its ok ... aku beli .. hahaha aku nak kilatkan kuku orang tu nanti ... anyway ... ni kuku aku yg dikilatkan kira kira 1 minggu yg lepas .. ok tak >>> 

sooo lepas tu tengok jam dah nak kul 4 .. perut lapar dah balik ... gi makan dulu laa .. soo dia nak makan kat "ZEN" sbb nampak cozy ... soo ok lah .. tanya waiter .. lambat lagi siap sbb ramai orang .. soo makan desert aje la .. dia ambik tiramisu <<>

dua dua best citer ni .. cuma citer marley tu sadis sikit la ... sampai leh dengar laa orang tepi kiri kanan n belakang aku nanges teresah esak ... huuuu ... pencinta haiwan tuu ... kira ok la kan ... habis nengok wayang .. baru laa makan .. kira makan tengahari n malam sekali aaa ...soo aku makan mee kari .. dia makan catch of the day ... + macam pie ayam le .. ape nama tah ...huu kenyang ... soo akan datang .. dia nak celebrate bday aku .. nak ajak makan malam ... soo nengok macam mana nanti ... rasanya aku kena  out station masa tu .. kalo ada masa leh jumpe lagi .. tapi aku rasa happy dapat jumpe dia ... rasa ilang semua stress n rasa penat .. 

masa drive balik .. ya allah ... ngantuk gilerrrrrrr .... tapi ape leh buat .. bawak gak leee ... sampai umah dah jam 11 gak nye .. semua depan tv lagi ... sooo tu la dia kesahnye .. jumpe ngan kawan sekolah lama aku ... Vicky .... 

Khamis, 26 Mac 2009

Birthday ..


hemm ... harini memang aku bz amat ... tapi tetiba teringat sesuatu .. soo baik aku tulis cecepat sblm ilang ingatan .. hehehe

teringat masa aku sekolah rendah dulu .. entah macam mana aku teringin sangat nak belanja classmate aku makan makan .. kebetulannya memang cikgu ada buat makan makan aritu .. soo aku balik sekolah .. aku cakap kat ibu .. nak buat makan kat kawan kawan kelas ...

hasilnya ...ibu susah payah buat pulut kuning ngan rendang ayam ... utk budak kelas aku semua .. hari tu memang meriah .. ada cake .. ada sate .. ada kuih macam macam .. agar-agar .. memacam lagi la ... kelas masa tu di bangunan kayu .. soo siap bukak dinding n bua bulatan besar .. susunan meja kelas ... walau sederhana tapi tetap meriah ...

skang ni aku baru terfikir .. masa aku mintak tu .. apak n ibu ada duit ke? susah payah ke dorang utk menunaikan permintaan aku? terasa betapa aku tidak termampu utk balas jasa dorang ... tak mampu lakukan macam ape dorang buat kat aku ...

............................
aku ingat lagi .. satu hari tu aku bercakap pasal ABC depan sekolah aku ... sedap giler nye ABC .. hari hari aku tapau bawak balik .seringgit je .. maklum laa jalan kaki 30 minit .. penat tu .. panas lagi ... soo ibu pun cakap .. memang nampak sedap pun .. ibu nak mintak pun tak sampai hati ... napak sedap je ko makan ... ya allah .. rasa menyesalnye ... ngape ibu tak mintak ?? terasa macam berdosanya aku .. rasa bersalah tak abis abis sampai sekarang ... aduii ...
sejak itu ...aku berjanji ngan diri aku ... selagi termampu .. aku akan cuba berikan ape saja utk ibu ... apa saja yg disebut ibu .. aku akan cuba tunaikan ... insyaallah ....
...............................
soooo ..pada korang yg masih ada parents .... cuba la membahagiakan dorang selagi dorang ada ... takut sok menyesal tak sudah jadinya ....

Sabtu, 14 Mac 2009

PROGRAM CUTI SEKOLAH KEMAS .. "MARI BELAJAR"


hemm ..ni ada satu program best yg korang leh joint masa cuti sekolah ni ...
tempat nye di : Menara PJH (putrajaya holding berdepan ngan kewangan nye building or kastam diraja putrajaya ..(ruang legar bawah)
pada : 19 Mac 2009 (Khamis)
masa : dari jam 9 pagi hingga 4 petang ...
ape yg ada??
1. aktiviti mewarna (budak 12 thn kebawah) free je .. jam 9.15 pg
2. Al kisah! ... Pada suatu hari ... <<>
3. Ibu Bapa resepi kejayaan anak anak <<>
4. lain lain -
pendaftaran percuma ahli perpustakaan negara (free gift ada) all day... just bawak fotocopy ic atau my kid ...
- produk kemas ... jahitan manik, kraf riben <<>
- games and craft for kids ..
tulisan khat pun ada ...
jualan buku ...
- demonstrasi craft ... from epal ..
much more .. ... kalau berkesempatan .. datang la K ....nak tau lebih lanjut ..message me ...
FREE JE SEMUA ... siap ada gift lagi ... jumpe di sana ... sanaaa ..sanaaaaaa.....

kenapa ni?


hemm... semalam sungguh mencabar .... D tu biasa la .. kerjanya mengarah je.. buat listing kerja yg blom siap ... i tought she want to discuss abt pembahagian kerja .. rupanya .. she listing out that i have to do ... OMG ... takyah kasik pun takpe kalau macam tu ... kenapa laa bebal sangat dorang ni? ape semua kerja aku nak kena settle sorang ke? unit ni ada 4 orang je pun .. takkan lah aku sorang je nak kena buat ?? i know this is my event ... tapi kalau semua tak buat kerja .. cemana nak settle n menjayakan semuanya? .. another things ... cukup la sorang je jadi ketua ... yg lain buat la kerja .. ni pembahagian tugas pun takde .. ape ni?? what happen? fedup tull ... asal aku tanya ni dah ada ke kak Nik? dia leh kata dia tak tau ape ape ... arghhh menyirap nye darah aku .. rasa nak penampar pun adaaa ... sib baik laaa orang tua ...aku tarik nafas dalam dalam ... n blaaa dari dia ... silly .... padahal dah discuss last week .. ape program yg kita nak buat n ape yg di rancang. adoii .... skang ni semua dah memberi tekanan yg hebat pada aku ...

semalam aku dah mula bertekak ngan D ... peduli ape aku kalo dah dia bengap sangat... ada ke patut nak tambah bilangan urusetia sorang lelaki pun dia nak bertegas ... dia cakap .. tak payah la ramai ramai sangat urusetia .. 10 orang ramai ke ?? yg ada pun dah tua tua n pompuan ... ape dia nak harapkan semua orang tua tua tu nak angkat barang berat berat ke? or she willing to do it with us? bullshit ahhh ... aku berani kerat botak aaa dia nak tolong .... sembang je lebihh .... soo aku pun cakap .. ok takpe ... kita perah laa keringat urusetia ... mana nak jaga kaunter .. mana nak jaga makan minum ...

ni satu kes jugak .. ada ke patut utk urusetia tak kasik makan .. just order utk bebudak yg ikuti program je .. she said ... dorang leh gi makan kat cafetaria.. huh??... n orang luar takyah kasik makan ... adoiii .. ape kejadahnye sebagai tuan rumah .. u ask a favour from other comp. n tak jaga kebajikan orang .... malu sehhh ... aku rasa .. sampai bebila pun orang akan ingat kes ni .. bape sangat laa orang luar tu .. takat 10 orang .. ape sangat nak kesah?? orang dah buat kerja penat penat . kasik la makan sikit .. apreciate .. sbb dah bantu kita jayakan program ... hemmm ... kalau menda ni pun tak bley pertimbang ... mana sifat belas ehsan dia?

next week tkpo masuk office .. i bet she will really angry with this ... just 50% done .. paper work baru hantar semalam .. tu pun sepanjang pagi .. aku yg uruskan .. not even single work yg dia buat sampai selesai ... semua mesti adaaaa je dia suh orang buat. aku nye angin semalam ... memang aku marah n sound direct je .. aku cakap .. takkan la aku sorang nak buat semua . mampos aa macam ni ... suh kak nik la pulak buat surat ... cakap macam senang je semua ... alaa .. ni buat pakai publisher je .. ni buat simple je .. ape dia ingat senang n sekejap macam petik jari ?? huh ... sepanjang pagi .. dia dok aim nak suh aku buat banner layout ... takpelah ... terima kasih je ..aku banyak lagi nak buat ye ... lagipun .. dia kan ada MASTER ... mesti semua tau n perfect .. buat aa sendiri ... at last .. dah jam 6 she still say the same word "alaa banner layout takde lagi nii .. " aku dengan bosan nye pun jawab .. ape susah .. kalo tak reti buat . suh aje laa orang yg kita tempah tu buat .. biar dia design sendiri .. kasik contoh iklan yg dah siap ... nanti tengok dummy je ... (isk takkan tu aku nak cakap jugak kot??) .. the truth is ... she done nothing .. sebelum ni asal pengarah minit je ... she will pass it either to kak nik .. or me ... or someone else dalam bahagian yg sama ... tu la dia sikap pen. pengarah aku ... bagus kan? thats the reason why my work never ends.. thats y my work queue tak pernah empty... huh ...

semalam aku ym ngan dia pasal kerja .. at the end aku cakap aku dah bosan ... keje tak penah abis .. orang tak apreciate pun ... dia kata bagus la rajin keje ... aku kata kalo SKT 100 takpe gak ... dah tu aku buat muka gelak besar ... (biar dia terasa .. sbb dia yg nilai skt aku..) ... terus sengappp .... yeah sesekali aku perli .. biar pedas menyengat ... now no more miss nice girl .... no way ....
takpe la ... got another 3 days to go .... i can do it ... bagus tak bagus ... kita tunggu lepas semua selesai k

Rabu, 11 Mac 2009

Conference Jahitan



wahhh .. tetiba lak aku nye profesion lain dari lain ... hahah ... soo arini aku gi conference Jahitan .. wakil TKPO ... soo wakilnye aku ngan bos aku la ... aku just ikut je ... soo ramai gak yg hadir .. ada la jugak yg aku kenal ... soo serba sikit pasal conference ni ... actually ni penubuhan koperasi dagang seni Malaysia(KDSM) ... yg ada kaitan ngan jahitan n seni la semua ... bagus gak menda alah ni .. selain daripada dia ajar jahit .. ada gak alat ... hmmm carikan bantuan lagi .. soo biasanya kaum ibu tunggal la yg banyak mencari peluang ... lagipun program ni berasaskan home based. soo tak perlu kuar dari umah utk buat duit ... yg paling aku suka .. bab dia carikan peluang pekerjaan ... cari kilang kilang utk tempah bahan ... barang barang cenderamata dari syarikat koprat (MPSJ pun ada gak tempah)... yg rasmikan nye Tengku puan Pahang. grand abis gituuu ... sayang nye dia nye booth pameran tak banyak .. simple je .. yg aku nak tengok lak .. ramai lak yg serbu ... kalo ada rezeki .. aku nak cuba laa ambik kusus design ...

aku pun baru perasan ... kenapa aku tak masuk bidang ni dulu ek ? kan ke ini hobi aku? hhahah atau tuhan lebih mengetahui bahawa hamba dia ni "hot hot chicken shit" kekadang tu ... hahahhaah... hampehh ....

ape pun ... memang ok la majlis ni ... aku pun puas hati n tak menyesal beli mesin jahit sulam ni ... kira leh buat harta laa ... latest tadi .. orang tu kata harga mesin aje dah 10K ... humang aii ... down payment kete aku tuuu ... lom yg lagi latest ... 15-18K ... touch skrin colour ... tak sabar nak beli mesin jahit biasa lak .. lagipun baju lama dah tak jahit beb .. baju lama je ni .... sia sia dok banting ... banyak kedai kain .. dekat lak tu ngan nilai 3 ... hemmph ... apa macam?? ....

uhhh ... banyak keje lagi nak kena settle pasal program aku ni ... cemana nak buat nih ... 19 ni je lagi ha ... harap semua ok hendaknya ... program sulung aku yg grand gitu ... ahaks .. doa kan aku ek kawan kawan ....
....................
gambo ni bos aku dok ambik cenderahati dari tengku puan ... hehehe glamer gituu ... hidup bossss ... hidup KEMAS ... Hidup Amieeeee .... aminnn ...

Syatrah oh Syatrah ...


hemmm .. budak syatrah ni ... ada je dia buat .. tak reti duk diam ... skang ni dah pandai ajuk ape yg kite buat ... kekadang malas nak marah .... kite main tunjuk isyarat je suh simpan ... kang jap lagi dia buat la balik ape kita buat tadi ... nak marah tak jadi .. gelak je la ...
ada gak masa masanya ... dia jumpe benda yg seakan akan sama ... dia buat aa .. contoh .. deodorant (ketiak) .. yg dia jumpe botol ammeltz yoko yoko .. hahaha siap ambik buat demo ... sapu kat ketiak dia ... adoi laaa ... ada je dia nye idea tuu ... siap sapukan kat ketiak bapak dia sekali ...
skang ni semua orang dia panggil ibu@ buuuu <
kekadang dia dengar aku panggil bapak dia apit .. dia pun ... apittt .... apiiiittt .. hahhaha... penat layan ko sorang ni syatrah oii ...

.......................

masuk arini dah 5 hari gusi aku bengkak ... patut tak surut .. aku suh apit beli antiboitik .. dia beli ubt sakit gigi ... hemmm .. nasib laa ... huuu tak tahan sakitnyee .... tido takleh ... makan lagi laa sakit ... adoi laa .. bila laa nak ok ni ... (harini 9/3/2009 .. dah ok sikit ... tinggal bengkak je la lagi lom surut .. kebas gak rasa bibir aku ni .. dah macam bibir kak nita je ... glemer gitu.. ahaks)

bingkisan internet


Bingkisan Doa.

Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…
Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…
Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran…

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….
Amin.. Ya Rabbal A’lamin

........

kekadang rasa macam macam berlegar ... adakala rasa ok .. adakala rasa mahu melupakan semuanya ... emmm ... entah lah .. makin difikirkan makin serabut kepala ... bisaa enggak kalau biarkan aja ianya berlalu ... bagai dedaun dihanyut air ?? emm....

Labuan Oh labuaL



Labuan … betapa susah nye nak settle kes nak gi labuan ni … aku sampai 2 hari miss makan tengahari … semata mata nak siapkan kerja kerja berkaitan kursus ni .. nasib laa pagi pagi aku dah belasah nasik goreng … boleh laa tahan sikit… ..
Hari pertama … aku ngan nak settle kerja lepas meeting di Sentol lagi … surat menyurat lagi … memacam … tu pun aku rasa cukup bertuah pembantu aku banyaklagi berkorban buat kerja … aku tak tau aa kalo dia takde macam mana kes nye …. pengarah banyak tanya ngan aku kerja itu ini … bab kitorang berdua ..memang dah settle … cuma kertas kerja tu je yg teruk sket .. dia kata dia dah buat ..tapi tak hantar hantar gak lagi … semua dok harap orang je .. mati aaa … semalam kes nak marah sangat … aku cakap .. kalau laa aku ni ada 10 tangan sekalipun.. macam ala ala tuhan india tu … aku jamin … 10 tangan tu memang ada kerja memasing …. adoiii … berat nye kes ….
semalam kes nye dengan kertas kerja tak settle n KP lom sign .. dah la kertas kerja tu pompuan tu yg buat … dah tu tegur aku kemain pandai lagi … udahnye … dia yg buat kertas tu … aku lak yg teruk kena repair … adehhh … tu ah .. cakap lagi orang tak reti … haaa skang ni sape yg nyusahkan aku balik ??? engkooo jugak ….
orang admin@kewangan pun satu kes … takkan la nak pepandai book tiket ke labuan tu selagi lom lulus ngan KP?? buat nye rejek ? kena marah lagi … satu hal lagi … kalo nak book sekalipun .. dah memang terang terang nak kena ada kelulusan KP atau pengarah kewangan ape semua .. ape kejadahnye lom lulus terus nak book? …
yg buat lagi kelamkabut nye … keje tak ikut urutan .. memang memasing dah diberi tugas masing masing … tapi kena laa buat serentak .. atau settle yg mana priority … memula nak kena ada kelulusan / pengarah kewangan/ TKP(O )/ KP /…. baru la leh jalan kerja lain … surat buka LO pembayaran kursus … makluman pada penceramah, surat panggilan peserta ke negeri n macam macam lagi leeerrr …. kekadang aku lak rasa macam aku ni tak cekap buat kerja … salah aku ke? .. seingat aku kerja semua aku dah settlekan macam yg diarahkan…
satu hal lagi yg buat aku rasa nak muntah petang semalam … Pengarah khidmat nasihat dari PNM call … marah marah aku …dia nak cakap ngan pompuan tu .. alih alih aku yg jawab call .. aku lak kena bambu … tapi petang semalam bila pompuan tu call … siap dok gelak gelak lagii … adehhhh menyrap je darah aku .. siap cakap … awak nanti naik 44 .. tinggal kerja tu tauu … tinggal namaaa kat situ …. arghhhhhhhhhh tolong laaaaaaaa …. aku rasa memang dia tak layak sama sekali …. memang ada dia buat kerja … tapi masih tak ok … banyak nak yg segera … tak kasik kasik gak … ni paper work aku dah berkurun dekat dia … langsung hampeh tak gerak gerak .. skang ni dia dah tak macam aritu la … maybe dia dah dengar orang mengata ke ape .. wallahuaklam … asalkan dia buat ape yg patut … hahaha n satu lagi .. skang dah fotostat sendiri … bagusssssss …. tak la menyusahkan aku lagi .. seolah olah aku ni PAR lakk … menda senang pun macam patah tangan nak buat sendiri … melampauu … aku banyak lagi keje nak settle .. ibaratnye kalau 50 kerja dia … aku nye leh cecah 150 lagi banyak dari dia .. .. ngape laa dorang ni takmo tambah staff cecepat?? .yg pengarah .. of coz merancang n pantau .. pompuan tu? cakap banyak keje .. dok lepak je lebih .. g meeting .. kerja lambat buat .. bagi lagi keje kat aku ..staff bawah aku? toksah cakap la .. dia lagi kesian .. banyak lagi keje dia 200 kali ganda …. blurrrrr jadinya petang semalam …
k .. sambung balik … soo dia pun ada gak cakap .. saya pernah g pantau satu lebri ni … ada sorang jeee staff .. tapi tempat dia … tip top … aku pun potong … puan … bukan saya tak tau .. saya pernah kerja di bachok sebelum ni .. saya jugak yg jaga sorang … tapi sini keadaan dia lain … macam macam nak kena jaga .. literasi komputer lagi .. literasi fungsian lagi .. PS lagi … mana yg nak buat kursus … mana yg nak kena buat kerja utk tender buku .. meeting 2 kali sebulan … dalaman ngan negeri .. lom kira yg kecik kecik tu semua .. surat menyurat .. dokumen meeting .. isi perut dia lagi .. statistik negeri aku gak yg kena buat ..minit mesy toksah cite la …kalo dah setiap kali meeting bahagian\unit\tender akuuu yg kena .. ape kesss ??? … sbb tu la aku selalu cakap … bukan satu kerja menanti aku … 5 sekali datang … haaa… ni balik labuan .. report .. aku gak kena … mana nak buat kerja tuk siri yg lain ? baru satu kusus .. sepanjang tahun … bape kusus aku kena buat ? toksah cakap aa .. penuh lam calendar aku tu … caca merba ..s emua ada .. entah lahhhhhhhhhhh ….. bosan dah keje sini … teruk kerja pun .. sikit gak markah…
takleh nak fikir macam mana nak selesaikan masalah ni dah ………….
(alamak striking la pulak baju den ... )

>>> This article i copy from my word press blog ... transfer here ok ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky