keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 30 Julai 2009

Sahabat baru ..

Harini aku berbual dengan sorang kawan baru ... actually dah seminggu lebih aku kenal dia .. cuma masa nak borak kurang n aku lak kena keje luar ... soo ape yg aku nak cerita .. ialah feelings aku ... bila tau dia ada canser n sedang menanti saat akhirnya ... uhh .. tentunya rasa sedih n kalau diberi kesempatan .. semua nya nak di laksanakan buat kali terakhir agaknye ....

dia kata dia nak kumpul semua adik beradik utk beraya thn ni ... entah tercapai atau tidak ..wallahuaklam ... ape pun .. aku doakan agar dia selalu tabah n tak mudah putus asa ....

aku sendiri terfikirkan ... andai aku di tempat dia ... aku mahu habiskan sisa hidup aku bersama-sama orang yang aku sayangi ... keluarga aku terutamanya ibu ... dan aku mahu habiskan masa bersama-sama orang yg aku cintai ... (ada ke??) mmm .. mungkin hanya dalam angan aku .... masa tu ..aku mau dia tahu yg aku bebetul sayangkan dia ... n aku doakan juga agar dia akan bertemu pengganti aku ... malah yg 1000 kali lebih baik dari aku ....

mmmm ... tak sangka ... ada seseorang yg salah anggap tentang persahabatan aku ... maybe dia ingat aku sudah berpunya n hanya mahu mempermainkan dirinya ... aku tabahkan hati n bercakap pada diri aku .. sudah cukup laa aku di reject ... aku dah letih ... naik jelak aku dengan perkataan cinta n sayang ... tapi di akhirnya ... aku masih sendiri ... ape pun .. aku juga mendoakan agar dia bertemu dengan apa yg dia cari .. seorang wanita yg baik n berjaya menakluki hatinya ... semoga dia bahagia selalu ....

aku ? hmm ... aku akan tetap menjadi sahabat yg baik selagi diperlukan ... andai ada jodoh aku .. takkan kemana ... asalkan dia bebenar mempercayai aku dan menyayangi aku seadanya ....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

ape dah jadi??



hamboiii .. sempat lagi ber posing adik nuar ni .... orang lain semua monyok jer muka dah boring nak balik ... tapi adik nuar ni ... hmmm .. ceria macam biasa jugak .... hahaha termasuk la aku .. sempat gak pose walau badan letih giler ... sepanjang hari buat pemantauan .. okeh .. sambung cerita ...





Ape dah jadi pada aku?? hmm dah lama aku tak mengarang dalam blog ni kan.. bz sikit ah.. bila dah kena out station tu .. menimbun laa keje atas meja aku tu yg belum dapat di siapkan.. tambah pulak .. pembantu aku pun bz ... sorang kena kursus .. sorang lagi kena jadi urusetia lak ... pegawai atas aku lak .. dan dan ni laa dia nak balik kampung ... bila tengah bz lak tu .... sudah pasti aku laa jadi mangsa kerja kerja dia yg tak siap lagi tu ...

soo .. what happen to me?? hmmm Ahad lepas .. pepagi buta aku di kejutkan dengan kemasukan SMS .. syukur alhamdulillah .... kalo tidak .. mau tak pegi kelas aku pagi tu ... aku seperti yang telah di rancang .. akan bertolak ke Pulau Pinang dengan Bos aku .... atas kerja kerja pemantauan dan membantu dia dalam ceramah ....uhhh memang letih gila .... malam tu rasa nak baring jer .. lupe lak nak cakap ... aku bergerak jam 2 dari Putrajaya .. sampai di Kepala batas jam 8 ... banyak kali berenti la ... soo malam tu aku memang rasa nak baring jer .. bos lak ajak gi makan .. kalo ikut ati ...mau aje aku cakap aku malas nak kuar .. tapi demi bos ... follow gak la ... soo petang n malam tu .. menu aku adalah "KFC" atok kegemaran semua.. tak lalu .. tapi telan jerr ....

soo premis kebanyakannya semua ok .. kecuali satu yg menumpang ... cian gak ... macam nak runtuh dah pun ... lantai dah lendut ... yg lain ok ... cuma ada yg berabuk .. ada yg tak berekod ... susah nak komen kalo orang takmau dengar kata nihh ... bila kita tegur .. depa wat tak tau...jgn tunggu masuk paper baru nak ambik tindakan ....

Esok ... berlangsung la program yang telah di rancang ... program orang .. tapi aku bantu gak laa sesikit .. harapnya semua ok ... insyaallah .. esok pepagi aku dah nak kena masuk opis ... nak uruskan memacam ...

harap malam ni aku dapat tido lena ...



Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Ahad, 26 Julai 2009

kerja .. kerja dan kerja ...

Jumaat :
pagi ni .. aku di jadualkan berangkat ke PNM untuk majlis pelancaran Pangkalan Data Penerbit ... walau ada sedikit kekeliruan dan pertukaran .. nasib baik sempat sampai pada waktunya .. TQ pada Pilot KEMAS yg sabar menahan karenah pekerjanya ... akhirnya juga .. aku pergi ke PNM dengan Pegawai atas aku .. dan bukannye dengan pengarah aku ... ape pun .. tak kesah laa .. janji dah lepas tugas aku .... ape pun aku happy .. dapat jumpe dengan kawan kawan kursus yg lepas ... jumpe kawan seangkatan .. jumpe kawan kawan lama yg sememangnya aku rindui .... oh ye.. jumpe ngan bos lama .. Mr.T ... hahah sempat dia buat lawak lagi ... perkenalkan aku sbg ayang dia kat pegawai aku tu ... mm .. mr T memang ramah n baik .... ada muka-muka yg happy aku lihat .. n ada juga seorang yg tak begitu menarik n tertarik ... bukan ape .. teringat kisah lama ... suka duka aku masa memula nak jejak kaki ke KL semula ... takpe la ... biar tuhan aje membalasnya .... sooo aku sampai ke office semua jam 12.30 ..n terus makan .. lapar beb
balik terus sambung tugas .... sampai laaa petang ... > <>
Buat pertama kalinya sejak setahun aku kerja di sini ... aku berasa sungguh bosan dan bengang ... benci bila orang ambik kesempatan atas kebaikan aku .... tak kira sape dia .... sekarang aku berhak bersuara ... sebabnya ,... walau sekuat mana aku kerja n sebagus mana tugas aku jalankan .. pastinya aku masih tidak dianggap bagus .... lihat aje la hujung thn ni .. bila tiba masa utk SKT ....
Insidennya ... sbb kesiankan orang ... aku tolong la dia buat iklan utk program 31 hb nanti ... memula mintak tlg buat iklan je .. then aku cakap kat dia .. utk publish dlm web .. kena buat surat ... alih alih .. aik ... dah jadi tanggungjawab aku lak ... seolah olah itu kerja aku ... ok fine ... 2 surat aku buat ... then nak print out ... itu pun tunggu aku ????? aku dah letak kat PC aku .. ambik la ... dah tlg buat pun tak bersyukur lagi ke ? nak kena aku langsaikan dari A-Z ?? hmmm .. lantak la ... aku dah settle menda yg aku janji .. semua tinggal part dia je ... pepandai aa dia buat .... banyak lagi keje aku ... kalo hari hari dok tlg settle keje orang .. keje aku cemana lak ??? ada orang nak tlg ke ?? hmph .. jgn mimpi lerr ... aku jugak lee ...

ada juga aku dengar sindir sinis dari pegawai atas tu .. bilamana aku kata ... jam 3 pagi baru aku siapkan semua ... powerpoint utk program n juga assignment aku .... pegawai ni memang laa belagak nye ... bab kenakan orang .. pandai ... bila kena batang idong dia ... alaaa .. saya banyak keje laa ... banyak sembang jer lebih ... macam orang tak nampak .... yg sakit ati tu .... dia leh kata ... alaaaaa ... senang je tu ... kejap je dah siap (sbb nye nak suh aku buat) ... program ni aku sabar lagi la .... bila kawan aku cakap... amie dia nak suh buat buku program ........... hooooooooo ... aku pun jawab ... ko suruh la dia .. aritu dia kata senang n sekejap je ... suh dia buat ... aku malas .. melambak lagi keje aku ... itu la jawapan yg aku berikan pada rakan sekrja aku ... maaf ye ... mulai dari sekarang.. aku akan mula berkira .. sbb nye .. korang yg mengajar aku jadi cenggini ... walau tak sepenuhnya aku berkeras .. tapi aku nak dorang tau... betapa bezanya antara tugas .. bantuan n tanggungjawab .... takpe .. takde aku pun ... keje leh jalan jugak .... mmm .. kite tengok la cemana nanti ......

esok aku ada kelas UITM .... lepas kelas... terus gerak ke penang ... Harapnya ok la nanti ... selamat pegi n kembali .... ape pun .. aku nak kemas beg ... ape satu aku tak buat lagi ni ..... sampai ketemu lagi ... wasalamm ...
yg baik datang dari allah ... n buruk tu semua dari aku sendiri ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Sabtu, 25 Julai 2009

Peksa JPA



Rabu lepas .. aku rasa happy ... sebab nya dapat keputusan periksa JPA ... syukur alhamdulillah .. kertas 2 yg aku rasa susah nak jawab .. lulus .... syukur ... tapi yg tak best nye ... paper satu aku ..... keputusan nye ... TIDAK HADIR ????... wahhh... mana boleh jadi kok ... sudah aku hadir ... tangan dah letih menjawab tuuuu ...

alamak ... apasal lak ??? aku dah agak menda ni terjadi .. sebab nye ... aku sepatutnye duduk di section A .. tah cemana kelamkabut aritu ... aku pi duduk section C ... satu yg aku pastikan ... aku tulis IC n no angka giliran aku ... tapi dua dua aku duk section C ...

aku dah call JPA .. minta dia semak semula ... harapnya ada laa kertas satu lagi tu .... n mintak mintak lulus laaa ... penat nak menjawab nye beb ... berkajang kajang ..... letih tangan nak mengarang .... geng lain semua dah lulus ... adoi la ... tak abis lagi la penantian aku ... Ya Allah .. moga moga jumpa laa kertas satu lagi .. n hendaknya lulus laa ... aaaammiiiinnn .....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Khamis, 23 Julai 2009

Perak ...





hemmmm .... akhirnya berjaya juga aku menjejakkan kaki ke sri iskandar .. hahah naik cramp gak kaki aku ni ... ape pun .. sib baik kete aku kuat gak le ... sepanjang jalan ke sana .. memang ujan lebat menggila .. sepanjang jalan ... tak nampak ape .. bawak lee slow-slow ..sib baik gak ada kawan .. kurang sket ngantok ... cuma semalam je laa .. ngantuk gila gila punyer ... hahah siap aku leh sound kawan aku ... ko jgn tido fazila .... :))
memang bebetol aku tak tahan ..... tu pun sblm gerak .. aku dah take nap 20 min ... kalo idak .. lagi worst kot ... sooo sempat la aku singgah kat kellys castle ... ambik gambo je ... masa tu dah le ujan renyai ... idok le teman nak naik ke ateh ... heheheh ... takooot ... nampak je beso macam ni .. takot leh tahan gak lee .. :D .. heheh ...

ape pun .. gempar gak la .. kes bebudak UITM berpusu pusu serbu stesen sri iskandar tu haa ... aku lak masa tu tengah beli barang .. terus kawan aku ajak balik .... takot gak la ... takde la beli ape ape .... ongkos pun takde ... bln ni abis ... semua aku kuar .. bayar duit studi semata ... huh .... penin jap kepala akuu ... cemana nak survive ni ......... ahad ni g follow bos aku g penang lak ... hehehe ... sabo je aku ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Isnin, 20 Julai 2009

Sem ni ...

Semalam bermula la semester baru bagi kelas aku ... alhamdulillah .. sem ni .. semua lecturer best n gempak belaka ... nampak gaya .. macam dorang paham dengan situasi belajar kitorang ni (some of them) ... soo sem ni .. masih sama lagi bilangan student nye .. (harapnya sampai grad la) ...


Soo dalam ramai ramai lecturer yg aku sempat berguru ... sekali lagi aku dikejutkan dengan ayat ini "Saya di bayar untuk menjawab soalan awak semua" (ni dah kali ke 2 beb.. thn lepas sorang lecturer gak macam ni .. "saya cuma ajar ape yg awak tanya sahaja.. awak tak tanya .. takde la..") .... tapi yg lelain .. semua kena cari sendiri ... hmmm .. macam mana tu? Bayar Beribu utk 4 subjek ... modul ..ada yg ada .. ada yg langsung takde (kena beli extra buku utk belajar) .. kelas cuma 5 kali shj .. satu subjek just 2 jam ... dalam masa 2 jam tu nak kena cover sampai 4 topic ... wawawaa .... yg lecturer ni semalam cuma tunjuk tajuk n penerangan sikit bab 1 ... yg lelain semua dia suh cari sendiri .... waduhhh .... aku dah naik penin ... siap nak buat kuiz dalam i- class ... n start this sem nak suh participate group dalam i- class lagik ... wawawa ... penin kepala aku kejap ... kalo participate dalam i- class ........ huh nayaa.. kes nye begini ....


bila dia kata 15 minit sehari pun jadi le ... masalahnye ... aku ni kekadang balik umah .. dah letih giler tahap dewa-dewa ... kekadang lepas isyak... terus padam ... kalo duk depan pc pun .. sah sah aku tersengguk-sengguk ... kat office?? hmm .. nak kata aku baik .. tak gak .. tapi kat opis masa buat keje ... nak ngelat .. rasa tak sedap ati .. lagipun nak buat keje hakiki pun tak sempat .. ni kan lagi nak surf internet ... wasalamm .. time rehat ?? setakat ni aku leh bilang .. sebelah tangan ada la kot .. waktu tengahari yg aku tak buat keje .. biasa aku berenti makan n solat jer .. (hahaha mesti korang kata .. dah nama belajar ... kena la sacrifice sikitt ... hahahha ..) tu salah satu ayat aku copy balik daripada sorang staff kat opis ... dia kata ... dah nama belajar .. memang la bz ... abesh .. dia tak belajar tu .. memanjang je mulut kata bz ... tapi aku nengok .. dia dok borak je lebey ... hiss ... macam le bagus ... dorang ni tak perasan ke orang tak suka kat dia ??? atau depa ni dah kebal n memang muka selamber badaks ??


mmm aku rasa ... cukup la dengan menilai masa kite g kelas jerr... kalo nak nilai sepanjang sem bilangan bape kali kite masuk i-class .. aku rasa tak patut aaa ... tambah lak kalo selalu kena out station (kata lecturer tu semalam .. memana pegi pun ada internet .. waaaa .. kalo kena out station luar bandar cemana?? bukan semua ada broadband n laptop sehh ... bukan semua tempat kite keje ada internet ... bukan nak buat alasan ... tapi kenyataan nihh ... kalo yg ada anak cemana lak ?? hmm .. (bebetul kena berkorban nihh .. best nye la kalo belajar fulltime .. takyah keje .. whoaaaa ... tumpu perhatian studi jerr .. ) .. adoi laa .. aku lak .. minggu ni ... berderet kuar ni ... balik dari perak .. kena g penang .. kena kuar g kl .. takyah citer aa ... sabo je laa ...


Soo .. berbalik pada kes "saya di bayar untuk jawab soalan sahaja" ... jadinye ... ape tujuan kite kena g kelas lak ?? baik semua buat dari i-class jer ... "saya nye duit minyak tak abis .. badan tak penat"... (bukan dekat beb .. jauh tuu ... ada yg datang dari JB .. dari pahang .. dari N9...) bayangkan le .. kalo g kelas hanya tuk belajar tak lebih dari 40% ilmu jer ... mmm .. sadis kes macam nii ... (nampak macam lecturer kedekut ilmu pun ada jugak ... malas ?? heheheh aku tak cakap ... ) ape pun ... kalo ada lecturer yg terbaca blog aku ni ... jgn le marah ekk ... ape pun ilmu korang memang amat di hargai .. aku ni cakap ape aku rasa je .... tapi yg nyatanya ada buruk baik nye ... terpulang pada kite nak menilai ... cuma yg tak sedap di dengar ..ayat tu aje la ... macam kawan aku cerita laa .. (dia mengajar di kolej swasta) .. soo bebudak yg kaya ni siap leh sound lecturer "We all yg bayar gaji u laaa" hahahhaa ... kalo aku .. ada gak budak ni makan penampo jepun sekali .... mau tak makan seminggu .... kuwang ajo namanya ....

aku lebih suka cikgu yg mengajar .. maklum le .. dah season ni rasa macam susah lak nak tumpu perhatian bila baca buku .. satu lagi .. dorang nye ikhlas mengajar .. berkat tuu ... ibaratnya mata air yg bertukar menjadi air terjun .. sejuk nye ... huiiii .. menusuk ke tulang ... (gitu le andaiannye) ... ape pun .. aku akan teruskan usaha .. sampai aku abis belajar ..
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Jumaat, 17 Julai 2009

Aku & Dirimu ...











Ari Lasso :
Tiba saatnya kita saling bicara
Tentang perasaan yang kian menyiksa
Tentang rindu yang menggebu
Tentang cinta yang tak terungkap
Bunga CL:
Sudah terlalu lama kita berdiam
Tenggelam dalam gelisah yang tak tereda
Memenuhi mimpi-mimpi malam kita
Ari Lasso:
Duhai cintaku sayang ku
Lepaskanlah
Bunga CL:
Perasaanmu rindumu seluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu sesaat di keabadian
Bunga CL:
Jika sewaktu bisa kita hentikan
Ari Lasso:
Ooo oh dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan..
Meleburkan semua batas antara kau dan aku
kita..
(Ulang)2X
Duhai cintaku sayangku lepaskanlah
Perasaanmu rindumu seluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu sesaat di keabadian..
------------------------------------------------
uhhh jiwangs lak tetiba arini .... rindu pada siapa ????
Duhai cintaku sayang ku
Lepaskanlah
Perasaanmu rindumu seluruh cintamu ..........
Dan kini hanya ada aku dan dirimu sesaat di keabadian..

Hanya lagu semata .....

takde kaitan yg hidup

mahupun yg telah tiada di dunia ini .....

(- _ -) hanya kenangan semata ....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~



Isnin, 13 Julai 2009

benda yg paling aku allergic @ fobia



aku paling fobia bila orang terlalu over dengan aku ... terlalu suka ..terlalu fanatik ... bukan nak kata aku belagak atau perasan ... tapi aku memang takot ... takot tahap dewa-dewa .... tak tau setakat mana darjah ketakutan aku ni .. cuma yg dapat aku cakap ... aku memang dah risau kalo tetiba orang ni over xcited ... atau terlampau suka kat aku melebih-lebih .... sebabnya ....

ada satu ketika tu aku baik sangat dengan seseorang .. dari YM ke fon ... memula aku ingat dia sekadar nak ilang boring atau sekadar nak lepas letih kerja ... aku laya sama macam kawan-kawan lain .... dari jarang-jarang .. makin lama makin kerap sampai ada satu masa siang malam pagi petang dia call ... aku tak banyak cakap .. cuma dia je la ...

aku respek dia ni sbb idea dia n sbb dia friendly ... sampai la satu ketika dia cakap dia nak datang kelantan ... arghh ... masalah ... aku larang ... dia berdegil gak ... hmmm aku senang je .. sekali .. dua kali ... masuk kali ke 3 .. lantak ko la ape nak jadi .... akhirnya dia sampai la ke KB ...

sbb aku takmo di cap orang yg tak berperi kemanusiaan .. aku bawa jugak la dia jenjalan ... abis semua tempat yg dia nak pegi aku bawak .... sampai satu tahap otak aku takleh nak tahan lagi .. aku ajak kawan aku temankan ... memang usaha terakhir aku ... tak mampu nak tanggung sorang dah .... tu pun dah petang sementara nak tunggu dia nye train ... soo malam tu dia balik ... n aku + kawan aku lega sbb dah selesai satu perkara .....

rupanya ...sangkaan aku meleset ... lepas pada tu dia lagi kerap contact aku ... sampai aku naik rimas n pening ... aku cuba mengelak .. tapi ada je dia nye cara .... sampai la satu hari dia cakap dia nak aku jadi milik dia ... oh tidakkk ... mmm dari mula aku dah cakap aku nak kawan biasa je ... dia yg salah anggap ....... tah cemana aku keraskan hati .. takkan jawab call atau YM dia ... aku cuba mengelak terus ...ohh tidakkk ....

satu malam .. ada lelaki call n tanya .. aku kenal ke tak ngan dia ni ...dia cakap laa kes lelaki ni semua n mintak maaf kalo ada utang atau dia janji ape ape sebelum ni .. dia cakap teruk gak la mamat ni ... alamak .. ape dah jadi ni ??? apasal jadi gini ?? macam macam dalam benak aku ni .. satu malam aku tak lena tido ... sampai sekarang ... aku rasa bersalah .. terasa macam sbb aku la dia jadi gitu ... ohh tidakk ... tak sanggup aku ....

.. n dengan ini bermakna .. bertambah lagi tahap ke-fobiaan aku dengan orang mental ni ...

mungkin sbb aku banyak sangat kena penangan ngan orang mental kot ... kena kejar masa kekecik ... kena sergah ngan orang mental masa sekolah menengah .. siap kena kejar lagik (specis ganas nyer ni..suka buat kacau) ... kena kejar masa aku dah dewasa .kat masjid negara nye terowong bawah tanah tu ... ohh tidakkk ... memang aku sesungguhnya fobia ...

sampai sekarang aku tak berani nak sembang ngan dia ... walau aku tau dia dah pulih ... aku takot dia jadi macam dulu balik ... biar la dia ingat aku ni pompuan jahat ke ape ... yg pasti ... aku takmo dia saket .. n aku pun tak mampu lagi nak sembang ngan dia ....
sooo ... tolong ekk .. jgn over-over... cool jer la bila bersama dengan org bernama amie ni .... (amie yg fobia .. hua hua huaaaaa)

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

keje .. keje .. keje ...



Cian kat bos aku ... tak pasal pasal naik darah lak bila keje sini .. hmm harapnya aku tak laa sampai tahap tu...setakat ni ok je kesihatan aku ... cuma mata je la letih.. kekadang rasa macam blurr je ..
tapi bila stress pasal keje ni... memang laa cepat aje aku angin n ilang sabo ... tak tau laa orang lain cemana? hmmm bukan ape .. kekadang rasa macam tak menang tangan nak selesaikan semua ... lom abis lagi keje yg ada .. dah datang lak keje baru ... adoii .. tambah lak nak urgent .. lagi laaa phenin ... kekadang rasa macam aku lak yg tak cekap buat keje ?? ye ke?? aku rasa aku buat keje je sepanjang masa .. main game?? mmm tak sempat aa ... chatting? menda penting jer ... urusan pejabat n just say hi ... web page? jgn harap aa ... takkan la aku buat keje lembab sangat?? uuuhhh ... susah nak cakap aa ... buat aje la ape aku mampu .. lelama abis gak kot ... aku cuba laa ape yg aku terdaya ....




Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Ahad, 12 Julai 2009

IGGY THIS ..

suddently everything turns upside down ... feels like everything turns wrong ... hate everything in my life .. feels empty ... why??? whats wrong ?? ..

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Sabtu, 11 Julai 2009

X-cident




mmm ... baru lepas baca blog zawal tadi ... teringat pengalaman aku xcident .. adoii .. banyak kali gak la ... kalo korang perasan kete aku tu ...

mata cabut sebelah ... bumper depan cacat (kes aku tension ngan bos lama.. tak tarik hand break balik keje khamis tu.. .. pagi ahad nak g keje ..start enjin ... kebaboo ... masa tu lom bayar satu sen pun duit bulanan kete (sbb nye 3 bulan pertama ..free) .. hua hua huaaa sama gak masa redah banjir kat pasir puteh ... heheh) ..kete baru lagi masa tuu ... bayar punn belum .. adehh..

sekali lagi kes kiss bumper honda (lama nye model) .. baru je aku kagum nengok kete tu ... alih alih masa turun bukit dia brek emegency .. adoii .. brek la kuat mana pun ... memang le gelongsor tayar kete ... alamakk ... lelaki tu berenti kiri jalan ... dia kuar ..bukak spek mata .. memula rakan sekerja lama aku kuar (masa tu g ngan dia .. sbb nak kena kursus kat UKM) ... then aku kuar .. dia nampak aku pompuan gak nye .. tak jadi le nak marah .. lagipun .. bumper dia ngan aku kiss je .. tak jejas langsung ... hehehe ... (aku rasa ada entry kes ni dalam 360 aku)

pintu kiri ada kesan penumbuk pakcik motor sewa ... ptg tu memang nak cepat sbb nak gerak pi KL ... alih alih aku nak masuk kiri kat taman perumahan akuu ... motor ni lalu belah kiri .. ape lagi ... dia tebalik aa .. sempat lak dia bagi penumbuk KO kat pintu kiri aku ..ape dia ingat dia supomen ke?? .. udah nye ..jari patah ... kaki patah ... anak dia lak cakap macam samseng ... aku lak puas laa citer kat dia ape berlakuu ... dia leh tanya .. abis orang yg langgar tu mana? dah lari ke ? .. aku pun cakap ... laaaa .. saya laaa ... tu yg saya dok tunggu nii ,... (ape daaa) masa tu sib baik paklah ada ... siap tolong settle ... walau bukan salah aku .. tapi ketaq gak kakii ... adui laaa ...

dah tu pintu bunyik kreok..kreok .. bila bukak .. n lekuk masuk dalam ... ni lagi kes haruuu ... budak 2 orang naik moto honda 70 kelabu ... elok lak kena kat simpang maut dekat ngan gua musang tu ha ... bayangkan .. jalan tu kona ke kiri ... budak belah kiri jalan .. nak kona ke kanan ... bebetul kat selekoh tu ??? tak ke gilaa ??? sib baik laa ada kawasan luas gak belah kanan jalan ... kalo dak .. mau je budak tu bawah kete aku ... dia terkejut aku lalu ... tersenggol laa pintu kiri aku .. urghh .. sib baik tak mati anak orang ... kata pakcik sekitar tu ... budak ni memang dah banyak kali kena macam tu ... (genap setahun dah le kes ni ... 14/6/2008) .. masa tu nak g kl untuk daftar uitm n lapor diri dapat kerja ... (aiyarkh .. kes ni aku kena marah ngan abg .. sbb nye tak stori kat dia .. pecah tembelang baru baru ni ... dia leh marah lak .. apasal tak cerita??? ... adoii .. )

kes xcident Motor lak ...
mmm .. aku naik motor virago 535 masa keje di Kelantan ... sebelum aku beli kete ni ... memang best moto tu .. power n lajuu ... heheh ... dari bachok ke KB ... aku penah sampai dalam 15 minit jer ... (kul 5 pagi) ..jalan clear n kebetulan aku lalu lampu ijau je memanjang .. hehehe ... biasa kalo siang dalam 45 minit gak le .. masa tu memang laju je ... paling slow 80 - 100

satu petang .. dah 6 lebih baru aku balik .. sbb nye ujan lebat giler ... dah dekat ngan simpang 4 umah aku ... ada laa pakcik ni bawak moto "selow kebabai" ..belah kiri jalan ... depan dia tu ada budak naik beskal ... soo pakcik ni nampak macam nak elak je budak naik beskal ni .. sbb nye takde lak dia kasik signal ke ape .. aku swirf ke tengah sket ... masa tu memang laa laju jugak aku bawak nye .. sbb nak senja dah ni ... alih alih .. rupanya pakcik tu nak kekanan gak ... aku nak lari kemana lagik ?? kanan kena beskal ... kiri .. langgar pakcik tu jugak ... udahnye brek ... tayar lari le (motor laju ..nak brek brek .. mana jalan daa)..redah lee .. kena belakang motor pakcik tu ... aku pun terjun superman aaa.. maju kedepan ... terseret dengan satu tangan ke depann (kiri) n satu kat tepi (kanan) ... heheh supomen kan ?? .. wahhh .. berpusu-pusu orang datang menolong ... hmphh .. mengangkat motor ku yg berat ituu ... hampess .. aku bangun sendiri ... udahnye depa tak larat gak nak angkat nyer .. aku jugak lee... free gear n tolak ketepi ... pakcik tu??? ilang beb ?? heran akuu ... upenye dia pi nyorok belakang lori yg parking belah kiri jalan ... hahahah sbb nye dia ingat aku POLIS .. hua hua huaa .... aku pi dekat n tanya .. pakcik ok ??? (sbb nye aku ok ..walau sakit ..cover beb... ) pakcik tu angguk gagap jerr ... aku pun cakap .. kalo ok takpe lahh .. lain kali pakcik hati hati sikit ... signal tak kasik .. nasib baik takde ape ape ... (cewahhhhhhh) ... balik umah . aku kabo kat ibu ... dia buat derk jer .. tak bersuara langsung ... dia ingat aku memain kot ??? malam tu aku mandi n terus tidoo ... sakit beb ... esok pagi aku tunjuk lebam 2 tapak tangan kat rusuk aku ni .. baru laa dia tanya balik ... hehehe baru percaya sehh ... adoi laa ... sabo je aku .... sib baik kuda besi aku pun ok ... kalo tidak .. nahas juga nak membetolkannye ... mmm ... gitu lahh citer nyeee ...

heheh banyak gilerrr ... tapi nak salahkan orang semua ... tak jugak ... nak kata salah aku ... dah nak jadi ... nasib la takde yg meragut nyawa ... tu dah cukup baik ... yg penting ... baca doa masa masuk kenderaan atau sebelum gerak ... moga selalu dilindungi allah hendaknya ... aaaamiiinn ..

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Poem ...







The red rose whispers of passion,

And the white rose breathes of love;

O the red rose is a falcon,

And the white rose is a dove.

But I send you a cream-white rosebud

With a flush on its petal tips;

For the love that is purest and sweetest

Has a kiss of desire on the lips.


~ hugs and kisses, efe west


emmm ... i remember once i bought 3 bouquet of roses ... that time we are heading back to Bachok after a seminar at Cameron Highland. .. each bouquet have 100 buds .. that means i bought 300 rose buds... for RM30 .. mmm ... i like those roses ... i choose orange, pink and red ... mmm .. i remember on that trip .. i bought 2 orchids plants for Ibu (cost me abt RM100).. she love orchids.. that one have diff than i c before ... anyway i'm glad she like it.. this is the orchid ...nice??
....................................................................
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
- Amietz -

Rabu, 8 Julai 2009

letiss ...

letih nye rasa harini ... dok ulang alik carik document 5-6 kali ... elok je abis meeting .. turun bawah ingat nak buat keje ... ngantuk sehh .. tido jap ... lagi pun baru 1.30 .. sempat aaa lelap 15 min ... buat keje .. sedar tak sedar dah jam 5 .. ape pun arini aku balik sendiri ... lewat aa sikit ... jam 6.30 baru kuar opis ... heheh terserempak ngan KP lak ... mujur laa aku tak tersebut BOSSS ... (macam selalu) dah terbiasa la ... ape leh buat ... mulut ni macam gamam je nak sebut dato' hehehe ..... aku senyum jer ... :D ... dia pun senyum ...

mmmm best nye kalo balik ni leh tido .... mmm .. g jalan nengok BB baru ... sedap tido ... dok layan buat origami .. makan rambutan 2 bijik ... balik ... now aku tengah type blog ... jap agi nak balas mesej ape yg patut ... nak tido .... mmmm adios dulu ekk ... wasalammm ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Selasa, 7 Julai 2009

bikin wa panas ati jerrrrrr ... ??


mmm petang tadi tah ngape ... tetiba aku rasa panas atiii sehh ... pusing kot sana .. pusing kot sini ... last last aku gak yg kena balik ... adoii ... macam dah takde orang lain ke keje sini? bukan nak berkira ..semua nak ngelat .... aku bukannye ape ... bayangkan bagaimana susah nye aku nak ulang alik tiap minggu >>> perak ke banting ... banting ke shah alam .. shah alam ke banting ... banting ke perak >>>.. kalo dekat takpe la ... jauh sehhh ... dah tu .. kelas aku cuma yg itu jer ... takde ganti dah ..minyak agi ?? .3 minggu berturut turut lak tuuuu ... huuuu memang SENGAJAAAA ... menganiaya aku...
yg bikin aku lagi panas ati ... memasing kata sibuk!! .. "banyak kerja" .. abisss ??? korang ingat aku ni dok relek depan komputer je ke ??? at least korang jaga satu menda jer ... aku semua pun nak kena cekup ... mampos aaa macam ni ... . yg sedap nye ayat pagi tadi .. .. "tapi ko takde la sibuk sangat kottt"..... whoaaaa ... nak aje aku cabar ... meh duk tempat aku ..nengok bape lama leh sabarr ... ... dah la semua pun suruh aku gak ... aku pun naik pening aaa ... gamak nye kalo macam ni ... sudah ler ... baik aku berambus cecepat ... nampak sangat semua nak ambik kesempatan n kenakan aku jer ...

yg sorang tu ... takde ambik part ape ape pun dalam bahagian ... buat kerja dia jerr ... ... takde lak orang bising ... takde lak orang pertikai ... bos pun diam jerr .. special sangat ke dia ??? .... herghhhhh ...susah aaa manusia ni ... bila baik sangat pun susah ... berkira sangat pun susah ... benci aaa ... dah macam tak ikhlas jer aku nak buat semua ....

memula ajak nak buat together-gether .... sudah nyerr ... aku lak jadi kambing itam ..udah nye aku sorang je kena ??? whoaaaaaaaaaaaa ..... ni yg aku tak suka ni ... banyak kali dah aku tengok ... tolak sana .. tolak sini tupp aku ... sesikit aku ... suka sangat ekk tengok orang lain kena penangan ???? .. agak agak kalo korang kena macam ni ... tak sakit ati kerr ??? memasing nak lepas tangan sbb takmo susah n boleh siapkan keje sendiri ...satu agi sbb nye ... sbb aku bujang ... takde keje ... takde tanggungan ... takde family nak kena jaga ... (sebut satu perkataan keramat lagi .. in tamil ...P***** ahhhhhhhh .. )

takpeeeeee ... tuhan maha kaya ... korang susahkan aku arini .. sok tuhan susahkan korang berkali ganda .... bukan aku nak doa macam ni ... cuma aku percaya ... "what goes around ... comes around babes ... just look n c " .. and for me ... i guess its time to say ...... NO!! ...
lepas ni aku nak buat keje aku jerr ... buat kerja separuh mati pun bukan dapat ape ... buat korang senang hati jer laaa ... sbb ada orang lain yg kena buat ... tak gitu ??? ..
baru masuk kerja ... skt rendah giler ... nampak sangat macam bangsat sangat aku ni .... skt tahun ni kalo macam tu jugak .. siap aaaa ... aku sound kaw kaw punyerrrr ... tak kira sape dah ... banyak tahun lagi aku nak kerja ... masa depan aku tuuu ... jgn sbb nak balas dendam kat orang lain .. orang lain jadi mangsa ... BE PROFESIONAL laaaaa...

mm baru je dalam kursus aritu belajar ...... "think positif" ... urghh ... leh positif lagi ke dalam situasi aku ni?? aku sendiri rasa dah tak mampu nak pikir positif ... skang ni aku buat kerja semua sbb Allah Taala sahaja!! ... rezeki aku nak kasik anak beranak aku makan ... n aku takmo pikul beban bila aku mati sok ... yg lain terserah lahh .. malas nak pikir ... malas nak gado ..

mungkin ada betul juga kata abang semalam ... kejar impian 2 step lagi... pas 2 mohon balik.. (maybe aku quit aje bila genap servis .. sekarang pun dah tak tahan ... cemana nak survive lagi 11 years?? nengok laa cemana .. ) anyway ... thanks abg for asking .. i'm glad to know that i still have someone which i can share my feelings .. in good or bad times ... i'm glad u're here when i need someone so badly .. (at least i'm not alone in this dark side of me .... )

bosan ah cakap pasal ni ... bikin aku pendek umur je dok marah marah ... tambah dosa aku dok mencarut carut .. n buat aku makin benci kat orang lakkk (n semestinya orang pun bencii kat aku ... hahah I DONT CARE!!! .... udahhhhhh AMIE ... STOP!!!!!!!
----------------------------------------------------------
ps : sori le kalo ada yg terasa ... sekadar luahan hati aku jer ... kalo korang terasa tu maknanya korang ada share sekali dalam bab ni laaa ..... sekadar luahan rasa tidak puas hati aku bila berhadapan dengan situasi yg menjengkelkan dalam life akuuu .... kalo rasa boley ubah jadi baik ... ubah cepat ... kalo rasa dah bebal n kebal takde effect ... teruskan .... wa takde hal ... hidup bukan menongkat langit ... bukan selalu di atas ... yg pasti ada kala tersungkur ke dasar paling dalam ... begitu kah cara kita hendak diingati ? terpulang ... tepuk dada tanya iman .. aku bukan insan yg terbaik... tapi manusia yg cuba menyesuaikan diri dalam keadaan yg semakin menggila ..lain padang ...lain rumputnya ... kalo dah rasa rumput tak sesuai ... cari je padang lain yg menyenangkan ..abis cerita .... adiosssss ....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Ahad, 5 Julai 2009

rahsia aku?











atas ni gambo ngan makeup artist aku ... fazz ...
satu gambar aku pakai bedak goncang je ... satu lagi muka dah di mekap kan oleh fazz .....
ni pulak .. make up artist aku .. si Fazrul ... gambo ni gelap asalnye .. soo dah ejas ejas .. jadi cenggini lakk .. takpe laa .. asal nampak muke ...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
hemmm .. ceritanya ............................
emmm ... dah banyak kali aku di ajukan dengan soalan ... cantik nye kulit akak ... akak pakai ape ?? salah satu soalan nye la ... ada banyak versi lagi .... soo ... nak senang citer ... meh sini aku kaboo ...
salah satu nye sbb kulit aku ni sensitif ... pernah sekali aku melaram pakai bedak ibu .. hasil nya ... nah kooo .. bengkak bengkil muka aku ni .. sampai kena g klenek ... mujur laa takde ape ape .. soo sejak pada itu . aku pun tak berani .. n ibu pulak .. telah menghadiahkan aku ngan produk hazelin snow ke ape ?? (alamak lupe nama aa .. tapi yg ada kuda terbang tu ... kotak kaler kuning ...) skang ni aku tak pasti lak ada lagi ke tidak .... tapi aku ingat lagi .. masa tu .. bila aku pakai .. muka aku lagi berminyak n naik jerawatt ... oh tidakkk .... abis satu botol tu, aku pun stop ...
soo aku pakai pencuci muka saja laaa ... then aku jumpe bedak goncang ni ... beli kat pasar malam je ... botol kaler biru.. penutup nye putih ... bukan ape ... senang giler nak pakai ... arwah apak aku ni garang ... dia tak suka tunggu lelama ... sooo kalo pagi nak pegi sekolah ... aku goncang n terus sapu je takyah tengok cermin ... masa atas motor ... sapu je muka mana yg patut ... hehehhee ... bukan ape ... mana laa tau bercapuk capuk ke ape ..
mmm satu lagi yg aku kena jaga ... yg aku perasan . bila aku makan kacang tanah (kuantiti yg banyak sikit) ... muka aku mesti naik jerawat .. atau bila aku dok makan menda yg goreng-goreng ... mesti naik punya laa ...adoii tak tahan kalo naik jerawat ni ... sooo aku jaga jaga sikit dalam bab tu ... kurang minyak .. kurang kacang .... makan lebih... taggung sendiri laa ...
paling kronik .. masa aku umo 17 /18 .. abis SPM ..aku keje cikgu tadika doraemon ... hemmm masa tu aku di serang demam campak @ nama saintifiknye ChickenPox ... adoi laa .. orang kena satu badan .... aku lak .. naik separuh badan je ... dari bahu ke atas saja ... penuh di muka n kepala aku .... nak tido pun tak boleh masa tu ... sbb nye penuh kat kepala .. ada la juga tinggal 2 parut kat muka .. satu di pipi kanan.. satu di kening kanan .. takpe la ... nak buat cemana ...
mmm .. ape lagi ek ? facial?? .... terus terang aku cakap .. muka aku ni sekali je aku penah buat facial ... (orang lain buatkan) ... masa tu produk D'bella .. ada oweks ni datang promosi kat opis aku di kelantan masa tu ...
"full make up" pun sekali je dalam umur aku ni ha ... tu pun budak ni (fazrul) hari hari dia datang pujuk aku .... boleh la kak amie .. saya mekapkan .. saya janji buat cantik cantik .. ala ala adibah noor gitu .... meletup punye kak amie ... (tu laa ayat dia hari hari bila masuk lebri ) ... aku pun setuju le ... hari esok nye lepas di make up ... menggelupas kulit aku ... takpe la .. kebetulan atau kesan produk .. wallahuaklam .. ape pun .. terima kasih Faz ... buat akak nampak chun aritu ;)
facial ....yg ni aku belajar daripada sorang customer aku ... masa aku datang buat survey rumah dia ... laki dia tengah buatkan facial .. soo sambil tu aku belajar laa sekali .... senang je ......
Bahan-bahan :-
telur putih satu sudu makan ..
then kapas facial yang di koyakkan lapisan dia senipis yg boleh .. satu keping boleh buat 5 keping (kalo korang boleh laa .. tak pun 4 pun dah kira ok ) ...
asam limau 2-3 titik (yg ni versi aku ) .. sbb nye nak rasa lagi fresh n hilang bau telo ...
oo yeah .. cakap pasal telo .. kalo buleh cari telur yg fresh .. jgn telo yg lama .. lagi lama telur tu .. lagi bau hanyir ... kalau nak tau fresh atau tak ... tengok pusat telur tu .. kalau tali pusat dia pekat urat kaler putih tu .. maknanya dah lama la .. kalau baru ... tali dia halus je .. jernih ..
n satu agi ...amaran keras ...... telur tembelang .. tu jgn guna ek .. campak jerr jauh jauh ... hahah lawak je ... tak payah gelak ...
soo caranya ... letak kapas kat muka .. n sapu telo atas kapas ... (jgn letak telo dulu .. nanti tak jadi) .. soo buat laa satu muka kalo rajin .. kalo rasa nak buat kat tempat kronik aje pun ok .. ikut tahap kerajinan korang le ... n lepas tu .. kasik dia bebetul kering baru la di tanggalkan ... nanti korang leh tengok black n white head tu menceracak ceracak atas kapas tadi ... siap ada bulu-bulu halus ape semua ... cuba la ekk ... kalo tak paham lagi ... YM je aku .. nanti aku ajarkan sampai paham ...
tu je laa nak cerita ... jumpe lagi ... adioss ... n have a great day ...
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Sabtu, 4 Julai 2009








hmmm .. rasa macam lama giler tak bercuti kemana-mana .... haha .. berangan jap ... kan best kalo duit tak pernah surut n selalu bertambah jer ... sesuka hati je bila-bila masa nak bercuti n tak kesah kemana nak pegi ... huhuu .... gambar ngan katak tu masa g akua langkawi ... bawah ni masa kat rose garden Cameron .. aku teringin nak g Farzer laa ... wahh .. ada sesape dah pegi? citer sikit kat aku .. best ke tak ??
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Jumaat, 3 Julai 2009

Jumaat yang berkat ...





Tau tak ape menda ni? hmmm .. mesti ada yg tau .. ada yg tak penah tengok pun .... ni la buah binjai namanya ... biasanya orang makan dengan sambal belacan ... ala ala macam orang makan tempoyak n sambal belacan ler ...





buah ni ada dua jenis.. satu yg masam .. satu lagi rasa dia masam-masam manis ....





soo ceritanya .... dah lama giler aku tak makan buah ni .. rasanya since pindah kelantan ... 1995 kot ? .. ye ke paklah ?? thn bape ek kita pindah Kelantan? ... dulu ibu ada la jugak beli buah ni kat pasar malam selayang utk makan ngan sambal belacan ... sedap nye ...





hari ni at last dapat gak aku makan ... kebetulan si fazila (geng opis aku) bawak dari kampung dia ... n kak ani pulak siap potong n letak garam ... uhhh ... masam, manis & masin sesikit ... sedap nyee ... memasing semua meratah je ... tapi skang ni perut aku rasa menggelodak n pedih lak ... dari tadi dok makan asam jer ... jiran sebelah aku ni bawak jeruk dari penang ... n ada lak yg bawak rambutan kuning ... uhhh fav. akuu .. murah rezeki tul ...














Tengah aku buat keje tadi ... alih alih akak sherry call ... dia kata dia kat building aku ni ha ... aik ... semalam di kelantan .. alih alih kat kl lak ... soo turun laa jumpe dia kat BSN kejap ... happy dapat jumpe dia .... ada je lawak nye bila ngan akak sherry ni ... rindu lak nak keje kat bachok ... happy times ...
Tengah sembang-sembang ... alih alih sorang aweks tegur aku ... "Hi Baby" ape kabar ... (alamak ... lama dah takde orang panggil aku baby ... teringat zaman studi ... kelako lak rasa dah tua tua ni orang panggil baby )... laaa ... si Azrah ... geng satu floor masa studi Pahang .... ahaks .. macam jejak kasih pulak ... isk .. lama betol aku tak jumpe dia ... since aku abis studi tu le ... ada dorang buat gath .. tapi aku tak berkesempatan lagi nak join .... memasing dah ada family sendiri ... harapnya semua happy n selamat sihat selalu ... kali ni pasti aku join ... insyaallah ....
haha ... satu perkara yg aku nak gelak nye ... orang masuk bank ada urusan .. aku masuk bank ... jumpe geng ... ahaks ..mamat yg jaga bank ni tengok je aku lepas sorang .. sorang aku jumpe ... ahaks .. aku sengih je la ... sedekahhh .....
cakap pasal "baby" .... ada laa kawan aku sorang ni (Hasnida)... konon nye nak memanja ngan laki dia... soo dia cakap la kat laki dia ...orang panggil abg baby nak ??
dah tu laki dia cakap ....
hmm tak mau la ... time ko sayang ... panggil la .. baby ... baby ... time ko marah .... babiiii ... babiii ...
adoiii tegelak sakan aku denga dia cerita ... mmm ... memacam la dorang ni .... tu la yg menceriakan hidup aku di Bachok ... geng gila gila ... geng hu ha ... hu haa ... n geng susah senang .... best kan ???
insyaallah ... memana pun pasti ada yg baik n gegila macam aku gak kan ?? hidup kita ni dibentuk melalui pemikiran kita sendiri ... kalau serius je kita fikir ... serius la jadinya ... aku nak hidup aku sentiasa ceria, bahagia, senang & ada peningkatan yang positif ... insyaallah ....
hmmm .. lets c ape lagi yg mendatang lepas ni ... ok ah .. nak sambung buat keje ... ni break nak ilang ngantuk jer .... adios ....




Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Rabu, 1 Julai 2009

kerja oh kerja ...


Bila bercakap pasal kerja .... semua pun mengaku buat kerja ...
tapiiiiii ... golongan manakah kita??...
adakah kita ikhlas buat kerja??
atau pura-pura bz banyak kerja?
saja suka-suka cari kerja ...
malas nak kerja...
MENGELAT bila ada kerja ?? ... hmmm .... harapnya ... ini bukan kita .........

kerja ......
hari hari aku kerja ....
pepagi bangun ... cepat-cepat bersiap nak g kerja ...
melangkah kuar rumah .. pasang niat tak nak pergi kerja??
pasang enjin kereta ... dengar radio masa nak g keje ....
huuu ...kekadang tuu ...
mengalahkan driver F1 bawak kete ... sebabnye.. lambat pegi keje ... heheh

Sampai opis ... puchkad dulu ... menandakan dah masuk kerja ....
duduk kat meja ... tengok semua kerja atas meja ... mmmm dalam hati kata ...
makan dulu laa sebelum mula kerja ....
makan .. makan .. minum ... makan ... ngan rakan sekerja ....
balik makan ... uhhh sakit perut lak ... g tandas dulu laa sblm mula kerja ...
belek belek muka ... belek belek baju ... dah puas hati .. baru aaa masuk kerja semula ...

Aduuhh .. dalam hati kata ... banyak nye kerja ...
mula laa sakit ati n serabut otak nak buat kerja ....
mana satu kerja nak mula ni ???
kadangkala ... ada hari yg takde keje pun ada ...
mmm sembang pulak ngan rakan sekerja ...sembang-sembang .. gelak gelak ...
hati kata .... best nye takde keje .... (ye ke ??)
isk... talifon sebelah aje ... tit tot .. tit tot ... tipon kawan ... tipon ... tipon .. cakap .. cakap ...
rilax ... sbb takde keje ...
kekadang bila orang tanya .. tak bz ke ??
mmm ... banyak keje niiiiiiiii ... bz sangat ... tapi .... (eksyen je banyak kerjaa ... )
tak pun .. jawapan standard .. banyak nye keje .. tak tau mana nak mula ....
tapi lepas tu .. sembang ..sembang .. gelak .. gelak ... tak mula mula buat kerja jugak!!

Isk .. cepat nye masaaaaa ... dah kul 1 ni ... masa rehat ... takyah buat kerja ...
rilek ke .. tido ke ... main game ke ... chatting ke .. email ke ....
kawan sekerja lak ajak lepak ... mmm .. nanti kejap lagi la kerja ...
baca paper ... sembang sembang .. baca megazine ... sembang lagi ... belek lagi ...
mak aii ... dah 2 lebih ... masa kerja .... tapi lom solat lagi laaa ....
nanti aa kerja ... lagipun .. kerja tak penah abis (kata diaaa nak sedapkan hati ) ....

Mmmm jam 3 ... duduk kat meja semula .. rasa .. semangat kerja ... LOW ...
sbb nye ... teringat nak balik kerja dah ....
lagipun dah penat pura-pura bz banyak kerja ...
otak serabut lahh .... banyak kerja ....
ngadap pc je lah ..... bukak email ke .. sesekali bukak la kerja .. konon tengah buat kerja la ...
(in case bos serang hendap)
bukak laman web .. kononnya nak cari maklumat pasal kerja ...

kekadang ......
uhhh .... minggu depan banyak kerja !!!! ...
(tak kira lah .. meeting ke .. ape ..malas nyerrr ...)
nak cuti lah ... baru tak kena buat kerja ...
tak pun ... MC je aritu nanti ... hahah .. tak payah masuk kerja ...
orang bukan tau pun ...

ada gak ... bila bos ada depan .. kemain buat rajin ...
kalo cakap bab kerja dengan bos ... habis semua aku sapuu ...
kononnya .. semua jasa akuu.. aku lah yg buat semuanya tu ...
aku lah yg paling rajin kononnya ...
kalau boleh .. semuanya biarlah aku yg mengaku ...
mana tau ... SKT naik nanti ... tak pun ... gaji naik pun jadi lahh ...
kalo naik pangkat .. lagi aku sukaa ....

ada juga ... kerja tak mau buat ...
asyik jaga hal orang ... suka mengarah ngarah ..
diri sendiri tak betol ... nak sound-sound orang lakk ...
suka menunjuk-nunjuk pangkat yg ada ... kuasa di tangan akuu ...
aku lah yg paling kuat ...
aku kan bos .... (pinjam ayat kursus induksi yerr ..)
aku ... aku ... aku ... dan akuu ... .

ada juga kekadang .. kawan ajak minum lagi ... alasannye ... penat ... rehat la kejap ...
rilek lagi ... lepak lagi .. minum lagi .. sembang lagi .... lagi ... lagi ...
wahhhhhhhhh .... nak kul 5 dahhhhhh ....
kemas meja sebelum balik kerja ..(kalo rajin) ...
tak pun .. biar la sepah .. nampak macam aku ni banyak keje sikit ....
turun cepat sikit ahh ... kalo tidak ramai yg menunggu tuk punchkad ...
semua nak cepat balik kerja ...
berlumba-lumba nak punchkad balik kerja ...
mmmm .... habis dah satu hari bekerja ... senang hati balik umah ....







Amietz @ F-Kay
01072009 @ 11.46 PM
Banting

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - -
sedar ke kita? ape kita dah buat seharian ni?
ape sumbangan kite ??
mana tanggungjawab kite??
janji kite ??
boleh ke kita hidup macam tu??
berkat ke rezeki kita ???
sanggup ke nak memikulnya nanti??
uhhhh ..... fikir-fikir kan lah ...


benda ni semua .. selalu ada depan kita ... nampak atau tidak aje ... aku tak bermaksud menghentam sesiapa (sape makan cili .. dia la yg rasa pedasnya) ... cuma kekadang kite kena insafi diri .. aku juga bukan manusia agung .. yg baik dan perfect ... aku juga pernah lalai dalam kerja ... lalai pada janji aku ... tapii ... ape yg baik ... kita ambil iktibar n yg buruk .. kita cuba ubah sesikit .... semoga rezeki yg kita dapat .. membawa 1001 rahmat buat hidup kita n keluarga ... n semoga hidup kita sentiasa di berkati n terpelihara ... aaamiinn ...


Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky