keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 27 Ogos 2009

Good Friend of mine ...


harini tah mengapa .. pepagi lagi dia dah Pm aku ... lama betul tak sembang ngan dia setahun lebih gaknye ... ... aku ingat aku jadi baik ngan dia ni sbb "ibu". kami dua dua memanggil emak dengan panggilan ibu. soo bila berlaku perkara tak diingini pada ibunya ... aku juga turut merasa sedih ...

pernah satu hari ... (masa tu keje di kelantan lagi) sembang punye sembang .. citer bab ice cream tengah malam buta .. tak silap aku dah jam 1 lebih ... hahaha boleh lak dua dua terliur .. terus g dapi makan ice-cream ..hahah .. dia suka ice-cream jagung aku lak suka coklat ... mmm saja sesuka jer ... well .. aku rasa untung juga ada kawan macam ni .. ada juga kawan tuk berkongsi perasaan ... (bukan semua yg tahu atau diberi tahu tentang hidup aku ... even my own brother or my best friend) mmmm ... aku happy dia happy... terutama lepas apa yg berlaku ... harapnya dia selalu happy n selamat sihat ... also ... aku harap persahabatan ini akan terus kekal ... terima kasih sahabat ku ...

Hmm .. ape cerita ngan abg adik di UK ek? sms tak jawab ... PM takde balas gak ... bz tahap gaban kot ... maklum laa nak balik Malaysia dah ... hehehe last time berpuasa n beraya kat UK la thn ni ... 

--------------------------------------------

Nice feelings that fill up our life ... make us feel great and life seems full of butterflies and love .. 

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..

~It'S OnLy Me~
weeee

Selasa, 25 Ogos 2009

Kalau dah nama rezeki ...


huu .. sedap tuu ..dah lama tak makan tapai ubi... pagi ni sorang rakan sekerja aku sedekah pada kitorang tapai ubi ni .. baik nye dia .. haritu bagi
buah nenas yenkee .. then bawak lak buah rambutan n pulasan .. ni bagi lak tapai .. mmm gitu la bila berbudi pada tanah ... boleh sedekah kat orang gak bila ada hasilnya kan?? ...


Dulu masa kekecik .. .. arwah apak ada tanam macam macam pokok ... rambutan gading, rambutan merah, kelapa, durian belanda, limau kasturi, jambu batu, belimbing, hahah pokok jering pun adaa.. n memacam lagi la .. seronok gak .. ada sekali tu kami wat kebun kecik .. tanam kacang panjang, ubi keledek, timun batang, kangkung ... seronok betul masa kutip hasilnya. siap leh sedekah kat jiran-jiran. masa rambutan berbuah ... haaa koo leh kata semua jiran n orang yg datang kat umah dapat hasilnya .. lagipun .. bukan rugi pun bersedekah .. pastinya pokok tu berbuah lagi ... lagipun bukan abis pun makan semua ... tak baik kedekut .. nanti payah rezeki tauuu dak??...

Satu kita bersedekah ... 7 rezeki datang balik kat kita... asalkan kita ikhlas memberi .. pasti allah balas dengan 1001 rahmat buat kita ... tambah lak dalam bulan puasa ni .. lagi la berlipat kali ganda ...

ok lah ... penat la rasa malam ni .. esok nak kena bangun awal .. salam buat semua n selamat berpuasa allz ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

Over Time ??

Semalam .. jam 11.30 baru aku sampai kat rumah ... tak pepasal pagi ni aku dapat kerja baru ... urghh ... dah la banyak keje nak kena bereskan ... tapi mujur laa ada masa terluang... sempat gak la aku siapkan lepas abis meeting tergempar tadi ... soo jam 2.30 ... by hook or by crook .. aku kena gak laksanakan .. bak kata TKP(P&P) suka atau tidak .. 3 hari 3 malam kena berkampung di KEMAS ni.. sampai 12.00 katanya ... adoii .. nak tak nak kena laa gagahkan juga .. tak pepasal dapat keje baru ...

sooo tak la sampai jam 12.00 mlm ... jam 10.45 dorang lah tak larat .. aku pun dah mamai gilerr ... tah ape aku buat pun tak tau laa ... tapi kira alhamdulillah .. dah lebih separuh di kerjakan oleh kami bertiga. lupe lak nak cakap .. group aku ada 3 orang ... sorang ketua .. 2 ahli ... hmm .. so far ok la ...

soo mengikut perancangan .. esok aku kenabertugas di PKM Batu ... harapnya esok mendung je la .. tak pun hujan ker ... letih aku kalo panas giler ... dah la kena buat keje bawah kemah lak tu ... takde kipas ape semua ... posa ... harapnya dapat bertahan .. insyaallah ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

Sabtu, 22 Ogos 2009

Gelang Kristal 2

(gelang ini digayakan oleh pembuatnya - Jijah.(JambuBatu)@Model.tangan.tembun -gelaran oleh sifu gelang kristal masa di Kuala Kangsar)








Harini aku berjaya menyiapkan satu lagi gelang kristal .. kali ni aku ikut design gelang yg aku beli masa Bazar KEMAS aritu ... takde la susah sangat ... cuma masa memula buat je rasa susah .. sebabnye kekok nak pegang kristal yg kecik ni .. n bila nak pintal bunganya ... rasanya dalam 3 jam je dah siap .. tu pun kalo si kecik tak menyerang .. hahah kalo si syatrah dah serang .. alamatnye tutup kotak daaa ... abis dia taburkan semua kang ... tak jadi gelang udahnye ...
Gelang yg ini bunganya berwarna pink cair dengan purple muda ... di tengahnya kristal merah n selang diantaranya ada hijau n putih ... nak kasik sape ek kali ni??? hemmm tunguuuu...
-----------------------------
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

Sahur ...


hemmm ... ape nak masak arini ek? tengah aku dok pikir .. padlah lak bersuara ... bila ko nak masak udang? .. aku pun saja tanya balik .. udang ape ?? heheheh saja je ... baru teringat dia ada kirim udang dari kawan .. sooo aku tanya ape dia nak makan ?? dalam ati .. sedap gak kalo masak lemak udang ni ... bahan semua ada .. senang keje aku ... sooo ni la hasilnya ... (gambo pinjam jerr) Udang Masak Lemak tapi aku saja buat versi aku ... hehehe saja aku masukkan daun limau purut selai ngan suun (sedap kalo campur suun) ... dah tu aku goreng je ayam kampung ... ok la tu ...
agaknye ape ibu masak ek ??...........
.............................................
Syatrah lah orang paling sibuk bila orang makan .. ada je dia nak ambik ... herghhhhhh letiss .... dah la nak makan sendiri ... abis laa sepah sepah ... ni dia dok ratah suun aku ... saja tak buat pedas punn .....
-----------------------------------------------------------------
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

apahal lak dia ni??





Alahai .. ape la pulak kali ni ?? dah 2-3 kali aku tegur .. tapi dia macam membisu jer .. ape tak suka aku PM lagi ke? marah ke? BZ ke ? cakap je la ... straight to the point .. kan senang gitu ?? aku pun senang gak bila dia dah cakap macam tu .. takde laa dok pikir cemana laa nak jaga ati orang nih .. tak tegur kang .. kata sombong ... dah tegur .. takmo jawab lak ... susah aaa ...
aku ni sebenarnya suka yg paling sempoi (tak kira la kawan ke sape) ... aku tak suka kalau orang tu over over sangat. terlalu ambik berat sangat. terlalu jeles sangat. aku suka kalau orang tu menjadi dia sendiri ... bagi aku ... kalau kite dah suka seseorang tu ... walau cemana buruk baik dia .. kita kena cuba memahami ... sbb itu adalah diri dia sendiri .. takkan la aku nak bagi syarat kat orang tu .. semata mata melayakkan dia tuk jadi kawan aku ....
takpe la .. small matter je bagi aku ... seminggu dua ni kalo dah dia dok menyepi n menyurukkan diri ... alamatnye ... assalamualaikum lah ... kalo dia tak tegur .. aku pun tak kacau la (buat ape nak kacau orang yg tak suka kite kacau dia.. tak gitu?? )... ye laa .. paham paham sendiri la bila orang dah tak suka tu ... aku pun ada maruah aku juga .. aku tak suka nak menyengih nyengih depan orang lain(kang di gelar pompuan tak sedar diri lak) .. semata nak mintak simpati orang ... ohh tidak sesekali ..... takpe la .. ape pun keputusan yg dia ambik dalam hidup dia .. aku doakan yg terbaik ... semoga dia happy dengan jalan hidup yg dipilihnya ... aku yakin .. dia juga ada alasan tersendiri tuk tidak menjadi sahabat aku ... its ok ...
....................................
bukan marah ... bukan membenci .. tapi menjauhkan diri
bukan nak mengata .. sekadar luahan rasa ....
yang di cari mungkin tak pasti ...
yang bersua ...kekadang menyesakkan jiwa ...
biarlah menyendiri dari terus menyakiti...
biar bersendiri ... jika tak diperlukan lagi ..
biar membisu dari menikam dengan kata-kata...
aku akan melangkah pergi .. jika tak diperlukan lagi ...
tak perlu berselindung lagi ...
takde hal lhhh
...........................
susah betol nak paham perangai manusia ni kan .. mujur la aku dilahirkan mudah untuk memahami dan sedar diri ... sekurangnya tak lah aku berasa terhina dibuat begini .... terima kasih buat insan bergelar "sahabat"

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~



Jumaat, 21 Ogos 2009

Ramadhan 1430



Syukur alhamdulillah di panjangkan umur serta diberikan kesihatan sekali lagi untuk menjalani ibadah puasa thn ni ... bermakna 10 thn aku berpuasa tanpa Apak ... 2 thn dah aku puasa di Banting ... ingatkan nak balik kampung minggu ni .. utk sambut puasa dengan ibu .. takde rezeki ... sbbnye aku ada exam Ahad ni... takpe la ... insyaallah .. minggu depan aku balik .. insyaallah. lagipun ada cuti isnin tu ... jimat sikit cuti ...


harini perasaan happy je .. rasa tenang n gembira ... semalam pun cuaca sejuk .. hujan tengah malam .. pagi tadi masa nak g keje pun ... renyai jer... pagi ni semua kena g INFRA ... ada program perjumpaan pagi dengan Menteri ... sempena 100 hari berkhidmat ... aku ingat tuk sambutan bulan puasa ni .. kalo buka bos aku ajak pegi ... takde nye aku nak g sana .. lagipun bukan penting sangat ... baik aku siapkan keje yg penting penting ni ... dah la kena g sendiri.. memula bos mesej pegi ngan dia .. aku nampak office mate aku ... tumpang dia ah .. aku suh pembatu aku teman bos jer .. elok aku sampai .. bos aku pun sampai .. duk seblah aku gak .. hehehe sabo je la ... jam 11 baru balik semula ke office ...


jam 3 ... kat opis aku arini ada bacaan yasin dan tahlil .. ada ceramah sikit ..kata ustaz .. ada keberkatan dalam bersahur ..bangun la .. minum .. atau makan sedikit .. walau kurma.. bangun ... basuh muka .. berkumur . ambil wudhu sekurang-kurangnya ...bila nak berbuka pulak .. elok bersihkan diri .. berwudhu .. makan alakadar dulu ... bukannye makan sampai 3 pinggan ... heheh ... kata dia awal awal je amal .. bila dah lelama .. haa .. bangun kumur jer terus bantai 3 pinggan. hehehe ... sok langsung tak bangun ekk ... mmmm semoga semuanya mendapat sedikit ilmu dan keberkatan .. aamiinn ...

aku memang lemah sikit bab bangun pagi ni ... bukan bab sahur je la.. even kalo nak bangun studi pun ... adoi laa lemahhh ..mata aku ni macam di gam gam jerr .. bunyik laa hp berpuluh kali pun .. hahah .. kecuali aku set jam loceng .. sah sah aku takleh tido sbb nak tunggu jam tu bunyik..letisss

mmm teringat masa kat kampung ... masa tu aku ngan ibu je ... aku ni sbb dah lama duk bujang .. memang semua tak bangun makan ..soo aku pun sama la terbabit ...bangun minum air je ... then masa keje di Kelantan ... ibu aku ni awal lagi dah tanya ... ko nak makan ke tak? kalo nak makan .. kena masak nasik la .. (biasa aku jawab .. tak mo lah) nak minum air je. then bila time Sahur.. bab aku paling lemah bila ... ibu aku panggil bangun teman dia makan ... biasa dia akan cakap >> kak miee .. bangun laa .. teman ibu makan ... bangun laaa .. meh laa temann .. ... lembut jer cara dia cakap .. heheh dan aku tak sampai ati .. bangun ler teman dia ... akhirnya aku gak sekali makan ... sbbnye ibu masak telur dadar (satu satunya yg aku lalu nak makan waktu pagi) .. hhha ... teruk la aku ni .... tapi ada juga harinya aku yg bangun dulu n siapkan semua .. hahaha sesekali prektis le bangun pagi ...sok takde la kesian laki aku lapoo ... hahaha sbb nye bini dia malas nak bangun masak sahur ... hahahhaah ... (sesekali berangan .. jgn jeles)

ye la ... sape tau ni posa terakhir aku bujang .. hehehe berangan lagik... udah le ... kang muntah ijo@hijau lak korang yg membaca nyerr ... huhuuuuu ...


ape pun .....sempena bulan yg mulia ni .. aku menyusun 10 jari ..memohon keampunan atas salah silap aku ... n aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa



Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Khamis, 20 Ogos 2009

Letihnye arini ...

tak tau ngape ... arini aku rasa serabut otak ... rasa letih yang teramat sangat n rasa macam tak sihat jer ... mengantuk .. pening ... semua ada ...
on the way back .. rasa macam pening nak muntah pun ada .. macam salah makan jerr ... nasib adik ipar yg bawak kete ... kalo tak ada gak yg weng semacam bawak kete ....
sooo bagi mengelakkan aku melepak tak tentu hala .. aku kemas meja aku .. susun semua file ... satukan ... report yg melambak tu aku letak tepi ..susun tegak tegak ... aku ikat semua file dengan tali ... n simpan lam kotak kat tepi meja .. PC aku lak buat hal 2-3 hari ni ... tanda tanda nak menopause kot .. maklum laa .. dah uzur .. kekejap dia blik .. kekejap ilang terus skrin dia ...adoi .. stress tul kalo tengah wat keje jadi gitu ... ape lagi .. puas aa aku ejas ejas wayar dia ... then aku tepuk slow slow ... hahaha .. dorang semua suh aku tepuk biar KO terus .. mau dapat pc baru nihh ... hhahah sukanyaaa ...
bila laa nak dapat pc baru ek ???
esok la aku upload gambar besar .. satu meja kasik nampak k ... ni gambar dekat je .. saja nak tunjuk meja aku yg bersih n teratur tuuu ... hahahah ..K ah ... nak kena tido dah ... tadi balik .. aku masak laksa spegeti tuk paklah .. esok dia nak bawak g office ... harapnye cukup la ... insyaallah ...



Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Rabu, 19 Ogos 2009

yearkhh ... geli nye tekak ku ini ...

Herkhh ... tadi pagi masa aku tengah sarapan ... aku nampak ada 3 aweks kat meja depan aku ... comey gak ketiga-tiganye ... 2 orang tu putih melepak .. macam chinese ..sorang lagi hitam manis ....muda lagi .. maybe awal 20-an..baru nak makan ....

aku ngan kengkawan baru je abis makan .. sementara nak abis air . sembang kosong ... tetiba mata aku tertarik dengan gelagat salah sorang aweks kat meja depan tuu ... erkkk ... dia tengah cungkil celah gigi dia dengan straw minuman tu(alamak .. pompuan buat macam tu??? huuuuu malu nyeee) ... kalo dah abis minum takpe la jugak .. ni air banyak lagi aku tengok .... takpe laa ... maybe dia ni tak cerdik akal lagik ... kureng tatasusila gaknye ... biar lahh ... aku pun buat tak peduli .... bukan kengkawan aku punn ...


yang nak jadi ceritanya .. bukan dia yg cungkil gigi dengan straw ... tapi bila kali kedua aku nengok dorang ... kawan dia leh minum air aweks tuu ... dengan straw taik gigii !!!!!! yearkhhhhhh ... masa tu laa perut aku rasa menggelodak n mulut aku rasa berair nak muntahh ... oh tidakkkkkk (sori le .. aku ni penggeli sikit bab bab macam ni) ..Humang aiii ... dari jauh aku nengok kawan dia minum dengan sedapnyaaa ... ohh tidakkkkkk .... aku tak tahan melihat nyaa .. terus aku ajak kengkawan aku blaa ...

erghh ... persoalannya .....
1) Ape la perasaan aweks tu bila kawan dia mintak air sikit ??? ...
2) Ape perasaan kawan dia yg mintak air tu .. kalau dia tau dia minum air dari straw taik gigi ??...
ohhh tidaakkkk
huuuuuuuuuuuuuu ..pe'lease yer girlss .. dont do like that .. tak seno'ohh sehh ..wat malu kaumm jerr .... tak sanggup makkk nak pikir ... nyahhh oiii ....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Selasa, 18 Ogos 2009

sweet memories

arini sembang ngan seseorang .. buka bab Alor Star sampai la bab tempat yg penah aku stay dulu ... hahaha tetiba hati jadi rinduuu ... rindu kenangan lama ... masa studi dulu ... rindu situasi masa tu .. rindu kawan kawan ... rindu akan muka yg hari hari aku nampak ... rindu senyuman dia ... ahaks ... rasa seperti beribu ribu rerama beterbangan di benakku ... tah bila laa nak rasa macam tu lagi ek ? hahah biar syok sendiri .. asalkan rasa bahagia dengan kenangan tu ... kalo ada sayap .. lama dah aku terbang berlegar kat sana ... dapat nengok sekejap pun jadi la ...tapi aku dah tak berapa ingat laa raut muka dia ... mmm ... rugi nye ... heheheheh

mesti dia bahagia sekarang kan ... harapnye dia dan isteri + anak-anak selalu dimurahkan rezeki n selamat sihat selalu .. :)

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Isnin, 17 Ogos 2009

Gelang kristal












happy nye ... akhirnya siap juga gelang kristal ni ... bape hari aku buat? 3 hari je ... tu pun sblm tidur aku anyam .. sebenarnya dah lama aku nak belajar buat gelang ni .. tapi masa tak mengizinkan .. soo kesempatan masa program di Kuala Kangsar hari tu .. aku gunakan untuk belajar sikit cara cara asas buat gelang ni .. pattern lain sikit la.. yg kat sana pun aku belajar lepas habis program pusat sumber .. last day (nasib tak kena tinggal bas) heheh ... thanks akak .. nanti lain kali amie nak belajar buat pattern lain pulak K ...
hmmm ... yg ni aku guna kristal cina je .. yg swarovski tu mahal ... lagipun ni baru 1st try ... ok la tu ... nampak kilat juga ... next nak buat corak bunga lak .. macam yg aku beli masa program Bazar KEMAS kat PjH .. hehe .. seronok bila sesekali dapat peluang buat hobi yg kite suka ... aku memang suka kalau kerja kerja yg remeh temeh ni .. sbb nye ... selagi tak dapat .. selagi tu aku tak puas hati ...
sooo gelang ni .. aku hadiahkan kepada adik ipar aku ... Zura .. ;)
Next aku nak belajar buat kraft menggunakan mengkuang n rotan .. rugi tak belajar tuu ... lagipun kalau tak di perturunkan pada anak cucu .. pasti hilang semua warisan kraf kita ... insyaallah kalau ada rezeki nanti ...
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Ahad, 16 Ogos 2009

CSI

on the way back ..dekat simpang boh plantation (simpang 3 seri cheding) dalam hujan renyai ... sesuatu yg mengejutkan terjadi .. dari jauh aku nampak beberapa buah motor polis ... dan aku nampak ada body bag atas jalan... tapi takde lak kereta atau motor yg rosak berhampiran kawasan tu ... agaknye kes langgar lari ... dalam otak aku ... sape la mangsa tu ?? cemana laa family dia ? tau ke tidak ? sedih n sebak lak tetiba .. jgn laa jadi menda macam tu pada family n kawan kawan aku ... harap semuanya sihat selamat selalu .... aamiinn ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Jumaat, 14 Ogos 2009

Times Lingua Intro Meetings

hmmm .. this time i try to write in english K ...
on Thursday at 2.30pm .. as plan earlier ... we have small meetings with TKPO, My Big boss and staff from other department. then we have been given short intro about the Times Lingua Module ... If i'm not mistaken ... each department must send 2 staff for the course.. me as Library Officer .. of course i have to attend this meeting ..if not how i'm going to teach them next time ...

soo .. what i wantto share is ... this is the first time i saw my TKPO enjoy meetings n laugh till tears .. (hahha gelak sampai nangis) ... she really enjoy this meetings ... actually everybody start talking and tell stories .. i heard this officer telling us abt his mother .. going oversea with "besan" four of them walking in the garden n suddently tourist came and ask in english ... 4 of them just understand simple english and refuse to help the tourist ... then his mother said ... "we no speak english" ... what she mean is they dont know how to speak english ... we all laugh ...

suddently i remember my lecture experience in english when her daughter want to buy ice cream ..she go to McD .. this guy keep asking that little girl .. kap ke kong? (cup of cone) .. that girl didnt understand at all .. and just stare him... that is the time i saw her laughing out loud ....

i really enjoy this moment ..... hope this program will success...



Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Khamis, 13 Ogos 2009

Sejuk nye harini ...




Hari ni tah ngape .. sejuk giler aku rasakan ... biasa tak la sejuk macam ni .. n memasig lak kata .. harini ngantuk giler ... aik .. aku ingat aku sorang je yg tak boleh tido ... smlm mujur la aku sedar ... sempat la aku pasang niat n bangun minum air ...
line hari ni tak ok sangat ... asyik dc je ... 2-3 kali try baru la dapat terima data dari YM ... alangkah best nye kalau aku dapat jaga library je .. takyah buat keje yg lain ... mmm .. aku akan cuba jadikan lebri aku tip top macam alia nye lebri ... kalau dulu .. mmacam aku cadangkan .. satu ape dia takmo terima .. skang ni .. bos baru aku ... syukur .. alhamdulillah ... banyak dah dia lakukan tuk majukan unit aku ni ... rasa syukur sangat ....
aku tau ... setiap menda yg baik .. memang banyak halangan .. termasuk laaa halangan dalam kerja aku ni ... harapnya selepas ni ... semua leh berjalan lancar ... kerja aku tak laa menyerabutkan otak aku ... n harap aku dapat majukan unit ni ....
emmm ... dah seminggu lebih aku tak nampak kawan aku sorang ni ... mana dia ek ?? skang ni risau sikit la .. tambah tambah penyakit cenggini ... sekelip mata je dah jadi satu impak yg besar ... ada kawan di hospital cakap .. ramai yg dah meninggal disebabkan H1N1 ... tapi tak di kabarkan ... maybe takmo jadi huru-hara ... ada yg sebar SMS .. kononya kena banyakkan makan bawang putih n epal hijau ... ape pun .. usaha lebih baik dari hanya menunggu kan?? insyaallah ... kalo dah kita yakin .. n selalu berdoa ... insyaallah harapanya semua ok kembali ...
tadi siang dapat sembang ngan abg sekejap ... syukur dia selamat di sana ... harapnye aku pun ok la ... tak larat betul siang tadi .. satu badan aku rasa lemah ... dada rasa sejuk jerr .... macam nak demam pun ada .... ok ah .. dah mula rasa penin ... sampai jumpe lagi ... wasalam ...
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Rabu, 12 Ogos 2009

huuu seronoknyeee.......


(psttt .. dia ada dalam ni)
Seronoknye hari nii... semalam aku ada cerita pasal sicret admire aku ... harini aku gagahkan diri sembang ngan dia .. ahaks ... happynyee.. memula aku n mrT lalu ikut tangga .. then tak sangka dia follow .. wahh . takde la aku exited sangat .. cuma dalam hati aku .. nak aje aku tegur dia .. ngape la masa dia bujang dulu aku tak tegur dia ek?? hahah umo aku masa tu 22 thn .. masa tu malu lagi .. n aku lak lom penah bercintoo .. emmm 23 baru aku tau cemana rasa suka kat orang .. hhaha .. suka sekadar kawan je ..
ngorat dia??? .. gila ahh..??? nak suh aku ngorat laki orang tu? huiii ..idok le aku desperate sangat wehh ....memula aku sesaja nak tanya gak .. anak dia dah bape orang ?tapi tak sanggup lak rasa .. sbb nye dia lom ada anak lagi ... rasanya dah lebih 6 thn dia kawen .. bini dia ngan mak mertua dia pun aku kenal ... mak mertua dia masa nak ejas kat anak dia tu .. kemain lagi sound aku ... siap cakap kokuat ,... "ko bayang kalo si amie ngan ......, mau patah riuk tulang diaa" uhhhh lazer org tua nihhh... aku gelak je la .. dalam hati tuhan aje yg tau ... second ... masa aku balik dari kusus induksi ... dia leh sound ... haa amie .. banyak ke jantan ko jumpe??..... aduiiii ... nasib ko tua... kalo muda aku sound power punya ....
mmm takpe laa ... biar tuhan aje membalasnya ... aku ok je ... ape pun .. aku doakan agar dia selalu bahagia n cecepat menimang cahaya mata ... bulats macam aku .. ahaks ...
aku lak ?? emmm rasa macam nak kawen jerr .. hahahah .... sape nak jadi pakwe aku ni???

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Selasa, 11 Ogos 2009

Puasa datang lagi ...

emmm ... sedar tak sedar .. ni puasa ke 2 aku kat Banting ni ... huhuuuu ... kejap jerr ... aku rasa macam nak balik kampung je .... lagipun aku dah beli acar buah yg ibu suka ... mm leh la ibu buat sahur bila tak lalu makan ... aku lak senang je ... asalkan ada telo dadar pun dah cukup ... nasik pepanas .. huuuu ... tak tau laa leh tahan macam dulu ke tidak .... dulu makan sekali je masa berbuka .. dah tu tak makan sahur dah ... yg pasti aku kena beli susu segar la ... takmo kasik perut pedih ...
kalau dedolu masa kekecik ... hari pertama puasa .. pasti ibu buat ondeh-ondeh @ buah melaka ... arwah apak suka makan tu ... n salah satu hari berbuka pasti ada makan cucur udang ... atau popia ..

posa kat sini ... balik pun dah lewat ... sib baik padlah pandai masak ... selalu dia la masak pun ... sempoi abis .. janji kenyang udahh ...

masa dedolu .. selalu jiran jiran kasik lauk pauk @ kuih masa berbuka ... mmm best gak kalo ingat masa tu ... leh la rasa air tangan orang ... skang ni beli je kasik ... hehehe air tangan peniaga la pulak ... kalo ada masa nak masak pun .. hujung minggu la ... masa tu hantam je nak masak ape yg terliur nak makan ....

hahah makan tak heran sangat la .. cuma air je nak lebih ... uiii sedap nyeee ... tambah lak sejuukk ... uishhh .. pueh atiii ...
hahahha tu kesah masa posa aku le .. korang cemana lak >> ??

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

mana dia ek ??

uiii .. mana ilangnye kawan aku sorang ni ?? sengap jerr ... windu nak sembang ngan dia ni ... hahaha ...tah tah dia bz ngan aweks dia kot ... sbb tu dia bolayan jerr ... hmmm ...

time aku dok bz .. ada jer orang call .. time aku free ni ha .. hampes tak bunyik tiponn ... bengkek je rasa ...

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Isnin, 10 Ogos 2009

10 Ogos 2009

mmm ... ingat nak cuti arini .. tapi kena g seminar lak kat INTAN ... g aje lah ... cuak gak .. cemana la aku nak g sana ... memula kat Angkasapuri ... tapi last minute tukar kat INTAN Kiara lak ... pepagi aku sampai ... punch n terus g admin tanya pasal kenderaan jabatan .. gamble jer ... kalo takde .. aku usaha kot lain ... hehehe sib baik ada .. syukur alhamdulillah ... legaaa ..

ramai betol muka yg aku kenal ... muka lama n muka baru ... ada yg hampir 6 thn aku tak jumpe ... terutama masa kusus memula kerja ... ada yg aku kenal dulu solo .. skang dah nak masuk 2 anak nye ... murah rezeki dia ...

hehehe saat paling happy .. bila mamat yg aku suka nengok dulu pun sama gak kusus .. huuu ... tah bape dah anak dia ekk?? masih menten lagi dia cuma serabai sikit ahh ... memula aku tak pahsan .. sekali dia naik tangga pandang atas terus senyum n angkat kening kat aku ... alamakkk rasa gugur jantung kejaps ... (masa tu aku lak enguk bawah ~ nak carik tandas daa)... dia terus masuk dewan .. n aku masuk tandas ... sengih sorang lerr ... teringat masa dedoluu ... hehehe ... ngape aku suka dia ekk ??? mmm tak encem ... rendah jerr ... sepet macam cina lak .. sekepeng jerr ... hahahaha ape daa taste aku nii??

alia ... sahabat aku ,.. menten .. dia dari dulu asyik tido jerr ... haha nasib baik peksa tak tido .. kalo idak .. susah ler .. sorang lagi Rin .. wah wahh tak sangka .. berbadan dua .. anak ke 4 ek ?? tahniah .. tahniah .. murahh rezeki ko kan ... best nye laa kalo subur macam tu :D (ye ke best??) ahaks .. i like babies ... cute ..

mmm ... ape lagi nak citer ek ? ooo citer pasal pilot aku ... upenye dia lebih kuwang aku je umo ... aku ingat dia tua lagik .. hahah pahsan muda aku nih .. kuang kuang kuang ... gelak tuk diri sendiriii ...

oooo yer ... ramai tul Geng KBS yg datang ... leh kata kan 70% ... mmm betol kata akak tu .. tah tah ni la last time kusus KBS sekali ... masin mulut yg mendoakan aku ... syukur alhamdulillah ... ape pun ... seronok kusus kat UKM tu ... masa nak balik .. tetiba aku nampak seteru aku ... wahhhhhh .. takde la aku dendam .. cuma geram je .. dia lak maybe dah nampak aku .. terus wat tak nampak ... nak cover la tu ... wa tak kesah ... lu nye hal .. selagi lu tak mintak maaf ... wa tak maaf kan .. hua hua hua ... (kes ganaz tahap dewa-dewa .. takleh di biarkan) ... tah ape jadi ngan tempat lama ek ?? lantak dia laaa .. aku rasa makin teruk gak nye ... tambah dedua kepala tak betol .. lantak le ... janji keje aku jalan ...

masa balik .. ujan lebat giler giler nye ... huiii ... dasat sehhh ... tak nampak jalan .. dalam hati aku ... alangkah baik nye kalo sekarang (waktu ujan tu lerr) malam ... mau aku peluk bantal dakap awal awal seh ... lena sampai ke pagi .... syahdu nyerrrrrrrrr .....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -


Program Kuala Kangsar




hahaha .. muka letis ka? berangan jauh ka ???


Alhamdulillah ... syukur pada Allah ... program akhirnya berjalan lancar seperti yang di rancang ... mmm letis giler .. tahap dewa dewa ... aku rasa keje aku sepanjang hari dok beli air minum jer ... haus beb .. panas lak tu ... walau kawasan dia dalam bangunan sedia . tapi takde angin langsung ... panasss ....
Program Pusat Sumber semuanya ok .. seronok aje bebudak tu bila dapat hadiah .. mak ayah pun suka jugak ... siap ada satu family tu ,... semua program dia nak masuk ... happy sebab semua melibatkan diri .... 4 orang dari ibu pejabat ... n 4 orang dari negeri ... program .. ada yg ubah last minute ... nengok keperluan la ... ada gak yg on the dot terus buat ... yg penting hadiah gerak ....
mmm ... ada sorang mamat ni ..aku suka nengok rambut dia ... heheh . gerai dia depan gerai aku je ... tenang je nengok dia ... membuatkan aku teringat pada abg Z ... rambut dia sama macam tu .. cuma panjang lagi dari tu ... skang ni dah pendek agaknye ... mana dia ilang ek ?? lama takde kabar berita ...
so semalam (Ahad) jam 11 gerak pegi ke kenduri kawen kawan opis .. cantiknye dia .. sweet jer ... persalinan kaler coklat cair .. husband dia tinggi lampai n smart orangnya ... hmmm.. ape pun .. selamat pengantin baru .. moga bahagia ke anak cucu ...
lepas kenduri ..pegi hantar bebudak kat ILK seri Iskandar .. tak singah memana pun ... kali ni aku naik bas ... kete tak ok ... kalau bawak pun .. aku rasa mau aku tido kat R n R ... letis tahap gaban ...
ape pun aku suka sangat .. sbb sempat gak aku belajar buat gelang kristal ... kalo ada peluang .. aku nak buat sendiri nanti .... leh la aku hadiahkan kat ibu ... seronok nye ... lama dah aku nak belajar menda alah tu .. cuma kraf rotan aje aku tak sempat belajar ... orang tu pun macam takmo ajar je ... takpe la .. ada rezeki nanti dapat gak aku belajar ... insyaallah ....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Rabu, 5 Ogos 2009

sahabat ...

mmm .. sehari dua ni ... ayik bertemu dengan kawan lama ... walau di alam cyber ... memula dengan "butaks" ... dia ni dulu kawan masa study ... last jumpe masa last study le ... kelakar macam dulu jugak ... lama gak aku sembang ngan dia .... memacam laa .. skang dia dah anak 4 .. mak aii .. dah besar punn ... aku je la macam ni lagi ... hehehe ... kata dia ... skang dah ramai kawan lari .. sbb nye dia keje jual insurance ... jgn le cakap gitu .. sadist lak aku dengar ... dah tu sempat lagi dia ayat power tu ... heheheh ... tak berminat la butaks ... soriii ... ape pun ... happy dapat jumpe kawan lama ...

yg ke 2 ... Ganesh ... wahh .. dia ni memang kawan lama aku dalam cyber ni ... kira generasi pertama laa ... dulu dia keje kontrak je di Malaysia ... aku ingat lagi .. last day sblm dia berangkat balik ke India ... siap ajak aku jumpe kat Pertama Complex .... flight dia malam tu .. soo aku lepas kerja .. ajak la kawan aku kak fara g jumpe dia ... hahah kelakar lak rasa masa tu .. dia pun tak la fasih sangat BI ... aku pun tak fluent sangat .... soo tak la banyak sembang ... mmm dia banjer makan KFC ... now dia dah kawen ... n dah kerja di US ... dah fasih BI .. n life dah mantap ... harapnye dia happy selalu ...

part yg susah sikit aku nak hadapi .... bila mana .. aku telah kehilangan seorang kawan yg aku senangi ... aku kenal dia baru jugak la .. n aku happy bila bersama dengan dia ... rasa seronok bila ada kawan yg mengambil berat ... mmm boring bila dia takde ... rasa sunyi lak ... harapnya dapat rapat kembali seperti dulu .....


Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

abg adik ....

emmm .harini .... on jer YM .. terus kuar offline dari "abg adik" .. wahhh .. rindu nye nak sembang ngan dia ... dah lama tak sembang macam dulu ... kalau dengan dia .. ada aje cerita yg nak di bualkan ... tak pernah kehabisan idea ... windu nye kat dia ... tapi tak lama lagi dia akan balik ke Malaysia ... harapnye Mem dia berjaya dalam ape yg tengah di usahakan ... haha .. terfikir sendiri ... tah ape laa perasaan anak-anak dia ek ?? seronok duk oversea ke .. atau best Malaysia lagi? hahaha .. kali ni pasti "abg adik" dah macam omputeh datang Malaysia la pulakk .. tak tahan panas gaknye ... heheh ... yg pasti .. mesti dia rindu nak makan sambal tumis n sambal belacan gak nye ... rindu nak makan durian .. rindu nak makan petai ... huhuuu ....




teringat last year ... masa dia mintak aku belikan barang barang ... tentunya cili kering ... rempah ratus n yg paling penting .... PETAI !! .... hahaha .. puas laa aku cari kat pasar .... dah tu penin otak pikir .. cemana aku nak seludup petai ni ekk ?? dah tu siap hantar sekali lempuk durian ... ahaks ... rezeki dia ... semuanya sampai dengan selamatnyer ... alhamdulillah ... syukur takde halangan ... cepat je sampai courier tu ... tak sampai 3 hari .... gempak abis ... seronok dia dapat makan sambal petai masa tu ...




ape pun .. dia kawan n sahabat yg baik pernah aku ada dalam life aku ... cuma bezanya ... dia sahabat di "Dunia Cyber" aku ... tak sabar tunggu kepulangan dia ke tanah air .........




Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Isnin, 3 Ogos 2009

today ... 03 August 2009

alamak .. rosak ana punya program ... ingatkan harini nak settle semua keje yg menimbun ni .... alih alih kena g meeting kat Kuala Kangsar lakk ...isk ... tah bila laaa aku dapat selesaikan semua keje ni .... kalo asyik kena out station je . dahtu lepas satu satu datang keje baru n urgent ... adoiii ... letisss ... aku gak laaa tak dapat rilek nampak gayanya ..... soo gerak dari opis dah jam 10 .. naik kete bos ... kete aku kecik .. slow ... hehehe bos nye kete laju le sikit ...... sampai sana jam 1 lebih .. siap kawan aku sempat lagi shopping .. aku lak tak tau nak beli ape .. nengok je laa ... takde napsu lak nak belanja .. tambah dah muflis ni .... awal gaji dah abis bayar duit belajo .... then kete lak pecah masa aku kat penang .. orang beli souvenir .. aku beli tayar sebijik hahahaha souvenir dari penang yg paling mahalll regenyeee .... RM155 hua hua huaa .. garu kejap kepala aku yg tak gatal ni ....
mujur la jugak masa kat sana duk ngan bos aku ... kalo sendiri .. alaaa otel lagi ....masak .. masak ... time cenggini yg nak termakan hasutan nak pakai kad kredit n hutang ni .. tapi bila pikir balik .. alahaii .. napsu beso .... kang tak termampu .. tak pepasal bankrupt lakk jijah ... abisss ... jgnnn jgn ... buat sementara waktu rilek duluuu ..... hehehe ... lagipun aku geram gak .. masa aku tak mampu aritu .. kemain lagi berpusu pusu serbut ... ayat power .. ehhh takpeeee .. nanti kite ejas punyee ... mesti boleyyy .... hahahhah hampessssssss ... skang aku dah mampu .. bila depa serbuu ... aku guna ayat ni jer ... alaaa saya tak mampu laa .. gaji kecik jerr ... hahahah terus depa blahhhhhhhh ... senang ati akuu ..hhehehe

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Ahad, 2 Ogos 2009

emmm ... pecah sudah rahsia ku ...



hahah ... hampes je ku rasakan .. baru je berangan nak jadi PI ... udah nye kantoi ... aku ingat aku je leh buat "ayat power muka selamber" atau singkatannya APMS .. hahaha .rupanya .. dia pun cover line beb .. adoiii ... . apasal itu orang suda report daahh ..nasib laa aku ni tak citer ape ape yg berlaku sepanjang aku kenal dia .. konon nak jaga line ... actually memag aku ni kalo tau ape ape pun .. susah aku nak citer ngan orang ... even kalo aku dah tau pun .. aku akan buat tak tau jer ...


Patut laa awal awal lagi dia dah cakap kat aku pasal dia .... n aku lak takde la kezut "gila khinzir" wat biasa jer ...memang aku dah agak .. cuma sekarang ni dia dah makin biasa ... cool n relax bila bercerita .... aku ok je .. macam biasa ...harap dia semakin ok n bahagia hendaknya...


aku?? ... mmm .. nampak gayanya .. takde ape ape yg diff lagi ... cuma keje n study je .. makin lama makin pack ... belum masuk Ogos lagi .. jadual aku dah penuh di calender ... kuar aje laa ... cemana nak menten ni ?? kopak dah ... semua masuk dalam tabung UITM aku ... hahahhaha ... nasib lerrr ....


Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Sabtu, 1 Ogos 2009

bosan ...




semakin hari .. kebosanan aku makin nyata n menyerlah ... bosan bila buat menda yg sama berkali kali .. bosan ikut kerenah orang yg tak penah puas ... bosan nak jaga hati orang orang yg ada kaitan sedikit sebanyak dengan aku ... bosan dengan orang yg hipokrit ... bosan dengan perangai orang yg tak berubah-rubah ..bosan bila dijadikan mangsa kemalasan dia tuuu ... .bosan .. bosan .. bosan ...

bosan bila dia masih membisu ... bosan bila dia takde ... bosan bila dia jauh .. bosan bila orang dok ungkit menda yg sama ... bosan cakap menda yg sama berulang kali .. bosan bila orang dok tanya menda yg sama jerr ... bosan nak menjawabnye ... segala-galanya bosan ....

persoalannya ???

berapa kalikah bosan ??? hahahah takde keje ke ??? saja je nak ilang bosan .. caya sangat la korang tu dengan aku nye merepek meraban ni ....

---------------------------------
"JIKA KAMU MEMANCING IKAN....SETELAH IKAN ITUTERLEKAT DI MATA KAIL...HENDAKLAH KAMU MENGAMBIL TERUS IKAN ITU....JANGAN LAH SESEKALI KAMU LEPASKAN IA SEMULA KE DALAM AIR BEGITU SAHAJA....KERANA IA AKAN SAKIT OLEH KERANA BISANYA KETAJAMAN MATA KAILMU ITU.....DAN MUNGKIN IA AKAN MENDERITA SELAGI IA MASIH HIDUP....BEGITULAH JUGA SETELAH KAMU MEMBERI BANYAK PENGHARAPAN KEPADA SESEORANG....SETELAH IA MULA MENYAYANGI MU HENDAKLAH KAMU MENJAGA HATINYA.....JANGAN LAH SESEKALI KAMU TERUS MENINGGALKAN NYA BEGITU SAHAJA...KERANA DIA AKAN TERLUKA OLEH KENANGAN BERSAMA MU...DAN MUNGKIN TIDAK DAPAT MELUPAKAN SEGALANYA SELAGI DIA MENGINGATI MU"

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky