keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 29 September 2009

Beza Dulu dan sekarang

Beza Dulu dan sekarang

Masa kecik dulu ……. Wahhh duittt (biar le duit tu 20 sen jerr)
Bila dah besar ……….. alahaii 100 jerr ?? (tak cukup rasanya..)

Masa kecik dulu ……. Alahai .. kedekutnye … RM 1.00 jerr … (cakap dalam hati je laa)
Bila dah besar ……….. mmmhh budak kecik … singgit je dahhh …

Masa kecik dulu ……. Yey … yey … baju rayaaaaaa (time mak ayah kasik baju raya)
Bila dah besar ……….. mmm baju raya lagi … (tengah kira bajet)

Masa kecik dulu ……. Bila laaa nak berbuka nii .. (letih lesuu)
Bila dah besar ……….. Mak aiii … dah nak berbukaaaa … (time bz keje)

Masa kecik dulu ……. Huuuu best nyee mak masakkk (menu berbuka hari ini ….. )
Bila dah besar ………..Adoi aii .. ape laa nak masak arinii ??…(tuk berbuka n sahur)

Masa kecik dulu ……. (kat pasar Ramadhan) makkkkk .. nak niiiii… makk … nak tuuuuuu ….
Bila dah besar ……….. (kat pasar Ramadhan gak) .. udah la tuuu ,,, dah banyak dahh ... tak abis kangg … (anak nak beli memacam … hahah time tu tak ingat dia masa kekecik macam tu gak)

Masa kecik dulu ……. Huuuuuuuu best nye main mercun ….. tambah lak main kat umah jiran .. lagi kuat lagi bagus … kasik kampong seblah dengar sekali … kasik gegarrrr satu kampunggg ... terkujattt …..hahahah ...

Bila dah besar ……….. Woiiiiiiii …. Ape ni main mercunnn (marah bebudak yg main mercun depan umah … rasa nak sepak je seko-seko)



YANG TAK PERNAH BERUBAH DARI DULU SAMPAI SEKARANG …..

Masa kecik dulu ……. YAHUUUUUUUUUUUU BALIK KAMPUNGGGGGGGG …..
Bila dah besar ……….. BALIK KAMPUNG … OOOO … BALIK KAMPUNGGG ….. HATI GIRANGG ….

f.k @ Amietz
29092009 - Putrajaya
~ 10.30 am ~
..............................................
p.s : hahahaha gitu leerr yg aku rasakan bezanya dulu dan sekarang ... (dapat idea masa jumpe dr daaa ... ape lagi ... cecepat leee type .. hahaha ok ah ... nak sambung keje ...)


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 27 September 2009

kawan .. ke lawan ???



Ada kala hidup tak macam kita rancangkan ….tak macam kita mahu … tak serupa selalu ..

Mungkin semalam kita kawan … tah tah esok lusa tak tau mana kawan ..sape tu kawan ??

Mungkin semalam kita ibarat abg dan adik … tapi harini mungkin kita seolah tak kenal satu sama lain …

Mungkin minggu lepas kita bergelak ketawa … tapi harini dah tak bertegur sapa

Mungkin juga semalam aku adalah teman penghilang boring kau … tapi harini kau dah ada kawan baru yang boleh hilangkan boring ko tu … atau aku lak yg buat ko rasa boring .. …hua hua huaa …

Mungkin jugak harini angin takde nak layan orang …. Sesekali aku … ko iggy

Atau … ada kawan best lagik nak layan … pi jalan laa dia nihh … malas nak layan …

Haloo ….. lu ada perasaan ka kawan ??? meh sini aku ajar … lain kali cakap straight to the point je ape maksud ko yg tersirat tu … orang mana boleh baca fikiran orang lain … sooo .. cakap je terus … senang …. Idop ko happy … hidup dia pun aman … takde nyusahkan orang buat tambah dosa kering time hari baik bulan baik nih … adoi laa .. kekadang malas nak layan aaa kes cenggini …. Tambah lak kalo dah jadi chatters tegar macam aku ni … susah … kekadang malas nak layan sehhhh …. Ngape laaa geng sekarang ni tak macam geng dulu ekk … kalo nak kawan .. kawan bebetul … takde niat lain … kekadang menda macam ni yg buat aku rasa menyampah sangat bila ada kawan macam ni …. Kuat bermuka muka … buat baik sbb ada maksud tersirat …. Buat baik sbb takde sape nak layan masa tu …. Eiiiii benci ahhhhh ….

Ape pun .. geng lama memang the best …. Sampai skang leh ngam … buat sesape yg terasa tu … sori laa … maybe aku kerazz sikit … (memang aku macam ni dah) sooo dari pening kepala aku .. baik aku cakap terus terang … kalo nak kawan .. buat cara nak kawan … kalo ada menda tersirat … pi main jauh jauh sebelum aku sumpah ko kena panah petir …. (aku tak memain nii .. serius beb) ...

----------------------------------------------------------------------------------

p/s: serabut otak layan orang cenggini ..baik takyah kenal dari mula ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 16 September 2009

Balik kampung ... ooo balik kampung ...


huuuuuuuu ... berita gembira ... harini aku last keje ... hehehehe rasa macam sakit sakit sendi semua .. malas n mengantuk ... dorang semua g dengar ceramah .. tapi tak ajak pun ... sesenyap je pegi ... takpe la .. nak buat cemana .. lagipun tumpang orang ... soo kena ikut je la ... aku buat je keje aku. lagipun esok aku dah cuti ...
plan nye .... ambik zura kat office dia ... gerak sampai gua musang ... tido satu malam kat umah abg D .. then balik bachok pagi pagi lepas sahur .. mmm .. aku pasti jalan memang jem giler n lambat .. soo better macam tu ... tapi tak tau aa ... kalo gerak memalam buta pun best gak ... kalo tak banyak kete .. teruskan gak la ... insyallah ...harapnya perjalanan balik raya ni tak sangkut paut dengan jem hendaknya..moga semua selamat n dijauhi dari perkara yg tak elok ... aaamiiiinnn ....
................................................................................
SELAMAT HARI RAYA KAWAN-KAWAN KU SEMUA .. MOGA PERJALANAN ANDA SELAMAT SAMPAI KE DESTINASI N DIPELIHARA DARI SEGALA YG TAK ELOK .. AAAMIIINN ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 14 September 2009

byte me ...

hahaha i dont know y ... this guy keep asking me to byte him ... i guess more than 100 times ... hehehe ..why?

he really love girls to byte his muscle (tough) arm ... but not me ok ...

someone else? ... one day? ... maybe :D ... heheheh ... if u are really special to me ... ahaks ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

budak baru belajar




Harini ..kelas komputer aku belajar buat menda alah ni ... seronok gak .. mencabar minda ... kalo dulu .. programming la subjek yang paling aku suka ... nampak gayanya kena belajar balik aa .. tak tau aa leh follow agi ke tidak ... maklum laa dah tua tua ni .. otak pun rasa macam banyak karatz dah .... malas lak lagi ... huuuuuu .... ape pun .. usaha tangga kejayaan ... chaiyookk chaiyooookk ... hahaha paklah ... jgn jeles k ... nanti kite korek sesama ...
------------------------------------------
mmm...musykil ... dalam masa 2 jam kelasnya .. dapat ke dia mencurahkan segala ilmu yg seharusnya kami berhak perolehi ??? adil kah??




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 11 September 2009

angin jer akuu arini ...



adoii .. ngapa laa depa suka benar menyusahkan idop aku ... dah buat cenggini .. nak macam tu pulak ... bila dah siap macam dia nak .. ubah lak balik jadi macam asal ... arghhh . ape dia ingat aku takde keje lain ke ??? stress nye akuu .... tak kira la dia sape ... ni dah kes membazir masa aku jer ... melambak lagi keje aku ni ... kalo ada orang nak tolong takpe gak ... ini tidak ...kang kekejap panggil suh wat itu ini ... aku tangan dua jerr ..otak satu je ... memacam nak pikir .. letih aaaaaa ...
yg rilek .. terus terusan rilek jerr ... yg kecik ... susah nak cakap .. kekadang melampau sangat aaa ... nak tegur .. dah tua .. kang majuk lak ... tak cakap .. ati sakit ... kekadang dia layan macam aku lak dia nye orang bawah ... aikkk ... suda pijak kepala ka? aku buat baik ingat nak buat kawan ... upenye .. hmmm kenakan aku balik sehh ... siap kasik arahan suh buat itu ini ... dah tu SKT nak tinggi jerr ... dah kasik tinggi pun tak puas ati lagi ... mm manusia .. susah aku nak cakap ....
sebenarnya aku memang tak suka buat keje ulang ulang banyak kali ... kasik naik darah jer rasanya ... tambah lak kalo tak tetap pendirian .. kejap A .. dah tu B ...alaaa C la pulak .... ehhhh alih alih nak A balik ... huuuuuuu ..pantang atok kundor akuu ... tambah lak memacam nak ejas ... kalo kata keje aku memang ngadap tu je .. takpe la jugak ...
arghhh .. cemana aku nak selesaikan masalah ni ek ??? tak terkejar dah aku ni ... tak cukup tangan dah rasanya ...
tadi aku tak join pun meeting depa .. aku tau mesti kena buat keje .... aku mintak maaf la .. aku memang banyak keje .. kalo aku tumpu kat menda kowang ni .. alamatnye aku tak buat keje hakiki ....... isk ...
mmm ... susah ler nak cakap ... sabo je la ... n hantam saja lahhh ...

------------------------

kekadang rasa nak blahh jer bila orang buat aku cenggini ... serabot rasa otak den ni haaaaa ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 7 September 2009

Ops .. tercacul lak ...

Alamak .. pepagi dah tersasul terkeluar ayat keramat .. ni gara gara orang bawak kereta macam kambing lintas jalan aa ..
Hari ni aku huru-hara kejap tertukar signal ngan wiper .. adehhh ... last week bawak wira .. bila tukar savvy aa ambik koo .. kelamkabut kejap .. hehehe huru hara...
Dah hampir ngan opis aku .... kat depan aku kete waja ... elok je jalan ... alih alih Gen-2 ni masuk ... dah dekat gila ngan waja tu .. dah tu macam ayam lak .. nak masuk .. tak jadi masuk ... hampeh ..tapi dia masuk jugak sbbnye dah line dia slow n stop moving .. kalo tak masuk sangkut antara 2 kete aah ..
aku jauh lagi dari waja tu ... then agaknye waja nak marah gen-2 .. dia pi line kanan ... bersaing ngan gen-2 ... then alih alih ambik line aku tetiba .. signal takde ape pun takde ... aku terkujat lerr ... ape lagik .. terkuar laa perkataan keramat "cik oink-oink"
heheheh ... kuwang la pahala aku sikit pagi ni ... hampesh .. laki ke .. pompuan kee .. sama je aku rasa .. kalo dah bawak pesen gila gila ... memang gila jugak ...
................................................................
p.s : hahah tapi aku rasa adik ipar aku bawak lagi gila-gila ... tapi style profesional la .. bukan macam ayam n kambing ... hehehe jgn marah zura ... ;) hehehe


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 6 September 2009

Hari ini ...

Hari ini ... aku cuba untuk tidak menghubungi sesiapa ...
Hari ini ... aku telah berjaya mencantikkan semula bilik aku ...
Hari ini ... letih giler ...
Hari ini ... masak, masak & masak lagi macam biasa ...
Hari ini ... rasa bosan bila kena kacau dengan orang yang sama jerr ..(ooo yeah ... i did mention it before ... )
hmmm ... harini rasa cool n bebas dari segala keserabutan yang bersarang dalam minda ... alhamdulillah .....
(adoi ... ape nak tulis lagi ek?? mmm takpe la ... lain kali jer aku tulis lagik) ... nak pi makan tembikai la ...haus aaahh harini ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 5 September 2009

Aku dibius cinta...

<<< dalam gambar ni ... aku dan dia kat sebelah kiri sekali ... yang takde kat dalam gambar ... ahaks ... cemana laa tukang ambik gambo ni ... ada ke patut tuan punya camera takde lam gambo ... cian kat aku ngan dd laling ... dia takpe gak ada 1/2 badan dalam pic ... aku langsung miss .. hahahah .... ni gambar masa g melawat umah anak yatim (follow D'bers club) ..jgn jelesss ...
ahaks .... panasss nye tajuk nih .. kang ada yg salah anggap n merajuk lagi ... tak kuasa mak nak layan sehhhhhh ... buat sakit otak makk jer .... lupekan pasal remeh temeh ni ... pepagi buta ni aku dok search lagu ... jumpe lak ngan tajuk ni ... soo teringat laa kat kawan aku DD laling (gelaran yg di panggil ok!) pompuann ..baik orang nyee .... kesahnye masa dok tolong dia prepare main masak-masak untuk makan-makan kat umah kawan ala-ala BBQ gitu ahh ... dia dok ulang laaa baris baris "Aku di bius cinta" ... sepanjang hari ... dari pagi sampai petang abis masak sampai laa aku hantar n nak tido kat otel dia malam tuuu (tak larat nak balik beb.. letiss gilerr) ... hahahah .. maybe dia di lamun cintaaa masa tu agaknye .... hehehe ..ape pun moga dia selamat sihat n happy selalu ... dah lama tak lepak n hu ha hu ha ngan dia kat otel (rumah ke 2 dia) ... windu lak tetiba ... kalo jumpe dia .. tak pernah lagi tak gegelak n kehabisan cerita. hehehe .. skang tak bley suka suki kacau .... kalau dia ajak .. aku pegi la ... kalo kebetulan free time ... ape pun aku windu kat ko DD laling .......... nanti kita jumpe lagi k ... hahah satu lagi .... asal aku bawak dia ronda KL ...mesti aku sesat nye lah ... saja je bawak dia jadi mangsa pepusing kl sampai tengah malam ... hahahah n bila lalu tol .... mesti "Smart Tag" aku meragam ... hahahah mau ijau biru muka nak keluar patah balik pintu tol tuu ... terlajak kedepan lepas booth tol ... takyah cakap aaa ... biasaa :)) ... hahahah nasib ko la .... dapat pilot gila macam aku .... huhu ... jom lepak ..pekena "sik lemak chow ket" nak ??? .......... hahahah korang layan aaa dia nye lirik tuuu ........................... adiossss babeh ................... .... D Bius Cintaaa ............... Kau membiusku dengan cinta Cinta yang malu kukatakan Kau membiusku dengan cinta Sampai aku tak bisa berkata Kau membiusku Sampai aku jadi sering melamun Memikirkan kita bisakah bersama Aku dibius cinta Cintamu yang tak ada tandingnya Namun mungkin tak bisa Entah ku tak tahu... ooh ooh oohh Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta Usahlah sekeras hati bersama selamanya Aku dibius cinta... Kau membiusku dengan cinta Cinta yang malu kukatakan Kau membiusku dengan cinta Sampai aku tak bisa berkata Kau membiusku sampai aku jadi sering melamun Memikirkan kita bisakah bersama Aku dibius cinta Cintamu yang tak ada tandingnya Namun mungkin tak bisa Entahku tak tahu... oohh oohh * Kita yang malu hati untuk mengakui saling cinta Usahlah sekeras hati bersama selamanya Repeat * Aku dibius cinta... Aku dibius cinta... Aku dibius cinta... ................................................................................. p.s : tak rela di bius hingga lupa segala ... tak mahu di bius hingga tak bisa melupakan si pembius ... ~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 4 September 2009

Me & My Mum









dalam gambar ni .. my mum yang pakai baju coklat ...

mmm ... ni adalah kesah yang berlaku masa aku balik kampung tempohari... macam biasa .. aku berbuka dengan ibu je ... sebelum tu dok dengar tazkirah .. ada la di sebut masa tazkirah tu ... doa yang dipanjatkan pada allah taala yang tidak pernah tidak di makbulkan ialah diantara waktu berbuka ....

soo .. masa berbuka ... ibu yang baca doa buka puasa n ada la di minta selepas itu .. supaya di ampunkan semua dosa-dosa kedua ibu bapa, anak-anak dan ahli keluarga ... moga dimurahkan rezeki, dijauhkan segala bahaya dan dengki khianat, dipermudahkan urusan di dunia dan akhirat dan tetiba "Ya allah ya tuhanku .. cepatkanlah jodoh anakku" .... herkkk .. hijau biru jap rasanya ... alamak .. ngape kesitu lak ibu doa? hehehe .. aku tak tahan nak gelak ... gelihati rasanya... then lepas aminn .. ibu pun join gelak sekali ... aku tanya ibu .. ngape doa macam tu?? ibu kata .. ye laa ..biar cepat sikit kawen ... hahahah .. adoi aiii memacam laa ibu ni ...

selang sehari lepas tu .. dok sembang pasal umo ...ibu dah 57 thn ... tua dahhh katanya ... aku pun sambung .. oo dah 57 ... tu yg doa suh cecepat kawen tu ek ... ibu pun cakap ... ye lahh .. tua dah aku ni ... tak larat nanti ... dah tu dua dua gelak .... mmmmm tu la dia ibu aku ... memang sporting abis ... tak penah lak dia bersungut pasal kawen kat anak anak .. kata dia ..."kalo nak kawen cari sendiri.... aku pun cari sendiri gak ...satgi semua nak salahkan aku kalo jadi ape ape .. huuu aku takmooo" ....
-----------------------------------------------------------------
jijah : .....mmm kalo dah jodoh tak kemana ..kann?


Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

Khamis, 3 September 2009

yahuuuuuu .... lulus peksa


syukur alhamdulillah ... aku dah lulus peksa jabatan ... rasa nak lompat pun ada .. hehehe ... aku takde la target aku leh lulus .. cuma aku ada usaha .. sbb nye aku malas dah nak ambik peksa banyak banyak kali .. sok kang serabut otak ngan peksa kerja lagi .. peksa study lagi ... uuuuhh .. cukup le sekali ... sederet peperiksaan .. semuanya selang seminggu .. peninnn ... tak tido malam akuu .. pulun abissss ... ape pun ... kena tunggu lagi 2 keputusan .. kursus induksi sama satu paper JPA yg missing in action ... huuuu harapnya lulus laaaaa .... aaaamiiiinnnn
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

Trip 2 Bachok


Syukur ... akhirnya dapat gak aku balik kampung ... sejak kelas tiap-tiap hari Ahad .. memang aku tak berpeluang nak balik kampung n kuar ngan kawan kawan ... mm mana taknye .. sabtu je yg free ... hari tu la nak mengemas .. nak basuh baju .. memacam aa nak buat ... skang ni garden aku pun dah tak terjaga ... cuma jirus je la bila balik keje atau awal pagi sebelum g keje ... ape pun .. sib baik laa hujan ... hehehe ....


soo ... masa aku di kampung ... aku di khabarkan tentang salah seorang staff di tempat kerja lama aku telah meninggal dunia ... alamak .. ngape tiap kali aku balik kampung .. pasti ada kematian n kebetulan lak .. aku memang tak bawak balik baju kurung ... isk ... ni dah kali ke-2 seh .. segan gak ... pakai skirt jeans n kemeja-T jer .. orang semua dok perati jer .. ape leh buat .. ni je baju yg aku bawak balik ... ape pun takziah buat Kak Ct n family ... semoga rohnya cikgu Mat ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman ....
dulu selalu juga aku bersembang dengan arwah bila tiap pagi aku bersarapan di kedai Kak T ... mmm dalam gambar tu dia tak nampak sangat ... ni masa last program memasak bubur asyura (last masa aku keje sana laa) ... mmm ... sudah sampai masanya ... ape pun hilang lah seorang tenaga pengajar pembuat perabot ... sesungguhnya yang lama itu lebih banyak asam garamnya ... insyaallah pasti akan ada pengganti yang lain ...
ramai juga kawan lama yang aku jumpe masa kat rumah arwah ... rindu nye laa kat semua ... nampak semua sihat alhamdulillah ... aku ?? menten lah .. sihat bulat ... seronok bila dapat jumpe n sembang ngan kengkawan lama ... rasa macam lama tak gelak besar ... banyak juga muka-muka baru yg aku tak kenal ... ape pun .. lumrah laa dalam bekerja .. sampai bila kita nak duduk di satu tempat je kan ... kena laa ada perubahan ... tah bila aku dapat balik kerja kat sana semula ... mmm tak tau laa ...

memana sama je kerja .. janji kerja dengan betol n dapat rezeki yang halal ... keberkatan nye yg lebih penting ... tambah lak nak kasik ahli keluarga makan ... tul dak ? ...
ape pun ... happy dapat balik kampung
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky