keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 31 Oktober 2009

x-am lagi

huuu dasat bebudak ni ... jijah ingat jijah je yg tido lewat .. rupanya ada yg lagi lewat n ada yg tak tido langsung ... waaahh ... studi maut ... ape pun ... semua yg jijah target kuar .. hampes ... semua tak kuar ... bagai nak rak hafal semua theori ape bagai ... satu je kuar ... muahahaha i dont like ... ape pun thanks to mr.loba-loba yg melayan karenah jijah. fobia semacam jer paper nih ... sbb nye semua theori ..dah laa aku ni bengap sikit dalam bab menghafal nih ...

ape pun harapnya ape yg aku jawab tadi betol la .. takmo check sendiri sbb takot nanti terus ilang semangat .. hehehe ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

petang tadi ...



mmm ..disebabkan jijah rasa macam gegatal n dah mula muka ni banyak jerawat n bintik bintik .. kena laa pakai mask ... elok je jijah abis pakai .. si syatrah menyerang bilik acik mie dia .. whoaaaaaa ... terkujat aaa dia nengok jijah cenggini . terus sengih sengih ..ketawa hehehe .. heheh (tapi muka macam nak nangis dah) sekali jijah gelak macam hantu terus dia lari daaa nanges (yessss .. berjaya menakutkan dia ..hahahhaha terus dia kacau pak lah kat bawah leee .. selamat jijah .. kalo tidak ... buku kemana .. syatrah kemana .. jijah kemana ... hampesss ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Makan, minum, Study & Jijah ...


adeh ... lapar le pulak time time studi ni ... nak elak ngantuk ... jijah buat air kopi satu gelas besar .. yg dalam tupperware tu sardine gulung ala jijah style ... hahaha ... jijah kalo bab makan sambil baca buku .. memang laa lemah ... selagi tak abis makan .. selagi tu laa ngap .. ngunyah jerrrr (nengok body lak cemana kess ) hahaha ... tapi yg pelik nye .. malam ni tak lalu makan .. wawaaa ... seram lak nak seat exam esok ni ... tadi jijah ngadu kat "dia" ... cakap yg jijah rasa macam blurrr .. lagi baca .. lagi rasa macam tak tau ape ape nihhh ... adoi laa ... ini sudah kira kes berat nihh ... dia cakap sebaris jer .... "BACA LAGI"
adehhh kronik nii ... skang ni jijah lak takleh nak tumpu perhatian @ fokus ... nak tido .. rasa sayang lak ... 3 bab je lagi nak selak ... yg kawan ni lak tak sms lagi .. tah mana dia majuk ni ... udah balik umah ke belum ... selamat ke ?? adehhh ...
mana prof pegi ni? dah 4 hari tak sms jijah ni .. selalu dia sms tanya jijah dah baca buku ke belum .. dah abis ke .. dah tido ke ... huuu letis gak nak cakap ngan dia .. bebelit lidah ... dia ni bukan orang M'sia tapi dia belajar n mengajar di Malaysia .. mmm hebat kan .. dah ada DR. depan nama dia .. wawaaa jijah dah 32. dip baru nak ambik ni (sem 3 pun dah huru hara) ... tu pun sbb perancangan keje di masa depan .. kalo tidak ... hmph.. hanyut dalam kelekaan ... hampes dah amie nii ...
ape pun .. dia cakap kalao keputusan ok .. dia nak banjer jijah ... hehehe .. ni seronok ni .. selalu takde sape nak banjer @ presen ape ape pun kat jijah ... (sponsor diri sendiri jer nii) hahahah ... ciannyee kat akuu ... (gelak rupe orang kenyang kebontang) hehe ... ape pun .. mekacih kat dua dua insan yg bergelar "sahabat" n yg "lebih sikit dari sahabat" tu .. sbb selalu kasik nasihat n selalu layan kepala otak jijah yg tak berapa nak betol sikit ...
I love u both my friend & Mr. Loba-2
~ It'S OnLy Me ~
weeee

sesi meluah perasaan ...

baru kejap someone call ... kawan jijah .. cuak juga jijah bila tetiba orang call dalam waktu waktu begini (dalam hati .. kenapa ni dia call waktu macam ni?? jgn laa sesuatu yg buruk berlaku) n syukur juga jijah masih belum tidur (tengah study bagai nak rak for the last time nii) ...

jijah juga bersyukur sebab dia call jijah ... sekurangnya ada juga tempat dia mengadu n lepaskan feelings and sekurang nya dia tak buat keje-keje bodoh yang tak sepatutnye di lakukan ... dua dua tengah panas hati ... elok laa cool down dulu ... bincang leklok ... soo sekarang ape yg jijah tulis ini bukan laa nak cerita pasal ape berlaku pada dia ... cuma nya nak lepaskan feeling jijah jer ... dengar citer dia tadi .. jijah lak berdebar ni (dup dap dup dap) kencang je jantung jijah berdegup ...ape pun tadi... jijah pesan suh dia balik umah ... dah lewat ...bahaya ... selesai leklok ... sabar ... memacam laaa .... risau sehh .... (jijah cari orang tu .. dia lak takde) emmm sadis .. ni dah ilang fokus n cant stop thinking abt it...

mmmm... tak kira lelaki atau perempuan .. dua dua juga perlu banyak bersabar ... kena fikir secara positif n jgn ambik tindakan terburu-buru ... setiap apa yang berlaku pasti ada sebab musababnye kan ... bincang la leklok ..

lelaki ni biasa suka ambil sikap mendiamkan diri n telan masalah tu sensorang ... hiss .. tolong lerr .. orang pompuan ni banyak soalnyer .. kalau boleh sebesar zarah pun dia nak tau gak ... soo ape yg berlaku in between ... bincang le ..jgn diamkan jer ... tersiksa tau perasaan bini yg suka tertanya-tanya tuu ....

emmm .. sikap nak lari dari masalah juga tak elok ... korang kan gentleman .. patut lebih arif n penuh pertimbangan dari pompuan ... tak gitu ke? kalo asik nak larikan diri malas nak citer panjang .. malas nak selesaikan .. sampai sudah leee tak selesai ... (mati lerr makan perasaan sensorang kat umah bini nyer tuu) haa tu yg jadi memacam tu ... (ecehh macam tau tau je aku hal umah tangga ni .. sendiri pun lom kawen .. hahahhaha ..hampesssssss)

hergh .. entah lah ... bila dah selalu sangat dengar cerita masalah orang sana sini tak kira lelaki @ pompuan ... jijah lak naik fobia ... kekadang. banyak nye pancaroba orang dah kawen ni ek ?? hmm .. jgn laa jadi situasi macam tu pada jijah hendaknya ... tak larat nak melayan perasaan laa .. kalo boleh nak idop aman je .. takmo pikir negatif ... takmo cari masalah .. takmo cari pasal ... takmo gado-gado ... (hahah macam straight line jerr) ... maksud jijah ... kalo perkara yg positif ok la ... yg negatif tu jijah tak suka ...

mmm jijah memang tak suka cari pasal ... sbb nye .. jijah ni cepat panas ati... cepat tak suka ... soo disebab kan dua perkara itu ... tindakan yg akan jijah ambik .. sama ada terus blah ... atau jijah diamkan jer ... (part diam ni memang sah sah jijah panas ati tahap gaban Z) .... then satu agi .. bila jijah bersuara .... memang itu tandanya jijah dah bebetul tak dapat tahan (tahap dewa-dewa nye panas ati tuu) ... pastinya rasa menyirap darah ke muka ... tangan pun dah ketar rasa macam (heii ada gak kena jotoss ni kejap agii) ... ohh sori .. satu agi .. jijah tak reti nak marah orang seselow ekk .. uncontrollable voice (maklum lee .. selalu kena kasik komand kawad kaki ... hahahha) .. hampehh ...

ape pun .. jijah selalu doakan kawan-kawan jijah tenang, happy n selamat sihat selalu ... bahagia dengan orang tersayang .... n jijah harap jijah juga bahagia dalam hidup jijah ni ... walau cemana ceritanya sekali pun .. (n harapnya dia dapat bertolak ansur n paham dengan perangai jijah yg tak betol ni)... kalau ada laa .. n kalau bebetul dia sayangkan jijah lerr ...

mana dia ni ??? tak sms lagi ...
--------------------------------
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 30 Oktober 2009

makna cinta dari nama ...


1. gila gila .... betool sekali jika kena dengan orang nyerr .... .

2. Bab puji diri ... takmo cerita bebanyak .. nanti korang mual dan seterusnya muntah hijau biru ....

3. Mata ... coklat tua ... (korang perasan ke kaler mata jijah??) .. bulu mata .. lentik tang hujung jer .. yg depan ... KEJONG ..

4. W - lucu (betol) .. Tolol (berat sangat tu wehh) ...

5. fikiran yang luas ... mmm ye lahh .. kuat berangan minah ni sorang .. tapi tunggu aa .. jadi kenyataan nanti ... hahaha ....

6. Sape yang nak bercinta dengan jijah ni ??? .... ada ke ?? ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

X-am

5.45 ... Hp nyanyi ... Bila matahari .. bla blaa blaa ...
bangun .. mandi n siap segala ....

6.30 pagi ... sharp jijah kuar umah ... panas enjen ape semua ... gerak .... zap zup zap ...

oh tidakkk ... cikgu mengajar lak kat simpang nih .. sure lambat lagi kali ni .. ahh ... tak suka jalan ni ..penuh kete ...

walau lampu merah .... jalannn (cikgu suh jalan daaa) ... siap dia tiup wisel lagikk ... yearkh .. yearkh laju ..laju .. pantas ... pantas .... jam dah 7 lebih ni ... saleh ngan khairil je arini dok merepek meraban ... tajuk masalah ..masalah ... (aku nye masalah ni .. jem jalan kalo cikgu ada) ohh tidakk ....

aduihh .. simpang satu agi pun ada CIKgu gak ... oh tidakkk ... gerak gerak .. pantas .. pantassss ... HERK ... simpang ni takde api ??? ape lagii .... gerakkkkkkk ... hahaha ... banyak simpang shehh ... kul 8 lebih baru aku sampai depan dewan ni haaa ...

sempat agi jumpe kawan lama dari ikbn dulu .. now dia kat Pertak pulak ... mmm pot pet pot pet .. huuu makanan .. nak beli aaa ... 3 jam beb ... jawab peksa .. lapoo tuuu ... makan 9 biji bebola udang dan ketam (mix) .. huuu .. burpp .. burp .. hati senang ...

Tough jugak soalan nih .. lama aku dok baca ... tetiba je ... "AMIE ... ADA KAD MATRIK TAK??" ... humang aiiii (macam panggil aweks jerr .. sora diaaaaaa) ...... huuuuuuhhh .... jatuh chenta jijah kejaps ... (pstt ... encem n smart gak) hahaha.... tapi takleh lawan sora serak basah orang tu laaa ... lagi beshh ... (ikhlas ni .. bukan sesaja nak PAM yerr) ... sooo .. memang dah panjang essay jijah tu .. cuma last penutup @ conclusion tak sempat ... (lagipun dah lebih masa yer ..lupakan aje la ... dia kira sampai 400 words jer) .... okeh ... esok satu paper lagik ... jijah nak sumbat sikit lagi lam otak nih ... daaaaa ...
ini gambar lepas kertas kena ambik dah ... huuu ramai dah kuar ...

p.s : CHAI YOOOK ..CHAI YOOKK ... jijah ... (untuk diri sendiri) ..

----------------------------------------
OOOPPSS.... lupe ...( edit balik) >>> KEPADA YANG AMBIK PEKSA TU ... TOLONG YER ... MAKE SURE ANDA BAWAK SEGALA MACAM DOKUMEN YANG DIPERLUKAN ... TERUTAMANYA SLIP PEKSA & KAD MATRIK ... DAH LA DATANG JEJAUH .. DAH TU TAK DAPAT MASUK DEWAN ... TAK KE HARU NAMANYA ??? (JGN LAAA JADI PADA JIJAH MENDA NI ... MAU MERAUNG TAK ABESH ) ... OKEH ... DAAA SEKALIK LAGI ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

gorgon ??



(gambar tak bley masuk lak ... nengok laa esok jijah masukkan k)

Gorgon ?? ape tu ? hehehe .. kalo korang nak tau .. gorgon tu sebenarnye panggilan kitorang kat sejenis serangga ni … nama betulnye RIANG RIANG ..sape yg suka adventure tu mesti tau ape menda riang-riang ni …. Bunyik dia nyaring sangat .. selalu kat utan ada laa ..

Masa jijah sekolah rendah dulu . bebudak lelaki ni selalu laa ambik kulit gorgon ni n masukkan dalam baju bebudak pompuan … tapi jijah lak … ambik gorgon ni masuk balik lam baju budak “Azman” tu hahaha … nangis lak dia … huahua huaaa … then terjadi laa adegan kejar mengejar sepak menyepak di tepi padang … (tapi jijah tak penah laa sampai kena aim ngan guru besau) … hahah cikgu sayang lagi ada laaa …

Agaknye sbb jijah sorang je yg besar bulat di sekolah … soo senang orang ingat n lain dari yg lain … hahahah itu sudah pasti … orang ingat jijah… jiijah je slow tak ingat orang .. tambah dah tua ni .. lagi lerrr lembab semacam rasanya … nama opismate pun kekadang lupe …ape laa jijah ni .. teruks …



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 29 Oktober 2009

kelakar ...

Hemm ... korang mesti ada yang suka dengar lagu B.P.R kan ?? ...
tapi cemana perasaan pulak kalau kena soal ngan orang B P R ??? hahahaha .. mau kecut perut jadinya .. walau pun tak bersalah ....
bos jijah pernah bercerita ... punya la stress kena soal kat orang BPR .. sampai kaki dia jadi cramp dua dua belah .. agaknye masa soal siasat tu tak gegerak kot ... cian dia ...
mmm .. sorang lagi pun sama ... tapi dia lebih lagi la ... keguguran ... udah la susah nak lekat ... takpe laa .. takde rezeki dia lagi... leh honeymoon lagi ...
mm jijah takde la stress sangat ... cuma letis kaki dok berdiri 2 jam .. kosi takde sehh ... kasik chance kat pembantu jijah duduk (org lebih tua dari jijah ... kena laa prihatin sket kann ) takde ape ape pun .. cuma sembang sembang biasa ... masa tu pun .. jijah baru masuk keje kat sini .. soo tak tau ape cerita laah ....
mmm harini takde ape ape pun .. cuma sembang sembang sambil check mengecheck ... gelak gelak sampai merah muka ... (lawak gak orang ni) .... katanya dia penah laa soal siasat orang ni ... badan punya la besar sampai dia pun naik kecut menengoknye (agak agak macam BONZER laaa) .... hahaha ... soo dia pun buat muka garang le jugak ... (kembang-kembang idong sikit ... misai kasik gerak-gerak sikit agaknye hahaha) ... baru je dia tepuk tangan kat meja ... sekali orang tu pensan daaaaa ....... (pecah ketawa kitorang sampai leles air mata dok gegelak) ... 15 min baru laa dia sedar .. tu pun lepas letak air ... hahahaha ... kata orang tu ... sib baik laa tak mati ke ape .. kalo tidak .. payoh laaaa .. jadi kes lain pulok ....

ape pun .. hidup mesti ceria-ceria selalu ... "life is too serious if taken seriously" .... nengok keadaan la .. jgn la pulak menda yg penting di buat memain ... ada yg kena silambam tak pepasal ... mmm ... ape pun .. jijah lapar ... wawawaaaa miss soru lagi ... tadi pagi makan lempeng jerrr ... kedai mesti dah tutup ni rasanya ... cepat laa jam 5 ... nak balik makan ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

30 minit yg menyiksakan ...

bercerita pasal exam ... kes ni berlaku last sem ... kebetulan ... kereta semua takde ... soo yg available cuma Virago 535 ... adu laaa ... nak tak nak ... naik je la kuda besi utk pegi exam ... dari Banting ke Shah Alam ..hula wehh ... dah la sejuk pepagi buta ... then jauh lak tuu .. wawawa ... haruu... elok tengah jalan ... hujan lak turun .... (dugaan tull) ... nak berenti ... takot tak sempat timing exam ... redah je laaa ... udahnye .. sekali ngan baju dalam beg pun basah ... hehehe seat exam 3 jam dengan baju yg basah lencun luar & dalam ... dah laa sejuk ekon lagi .. wawawaaa .. sib baik otak tak jemm ...
soo macam biasa .. syaratnye ... 30 min last tak bley kuar.. punya khusyuk menjawab soalan... tak pahsan dah tinggal masa tu je yg ada ... alamakk .. ada lagi Q nak jawab ... student semua tak bley kuar dah ... oh tidakkk... elok baru nak hantar .. dia dah announce ... udah lee nak terkencin ni ... kekonon buat muka kesian nak mintak belas nak kuar ... cesss ... tak di kasik nye (sunggu tidak patut) ... dah tu tukang jaga tu siap cakap ... "harap bersabar ye ... banyakkan berzikir .... 30 minit je lagi ..." .... wawaaaa ... hijau biru jijah jadinye ....

kuar dari dewan peperiksaan >>> baju luar semua dah kering ... hahaha ... sabo je la ...

on the way back asyik kena tin .. tin ngan keter yg lalu jer ... sengih je sensorang .... yg paling tak tahan ... siap tunjuk good pun ada .. hua hua hua ... insaf kejap ... lepas tu tak naik dah kuda kalau nak g peksa ... takot kena ujan lagi ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

borak ngan mickey ...



emmm elok je jijah baru nak slot in buku baru kat rak .. alih alih mickey call .. berlari lari ala-ala jenifer lopes la ahkak ... hehehe ...

kelakar sembang ngan dia ni ... pejabat dia seberang jalan opis aku je ... (dia ni member studi aku) .. soo dia tanya laa aku dah ready ke belum nak peksa ni ... (so .. soo lah) ..

masuk bab Gaji ... hulamak wehh ... baru jijah pahsan ... gaji kite masuk bulan depan sehhh ... 25 aribulan .. wawawaaa .. lama lagi tuuuu ... jijah lak tak pahsan n baik nye ati ..siap kasik pinjam tuu... (no wonder laa bila jijah ajak adik ipar shopping dia takmoh ... ajak jalan ... malas ... wawawaaa .. ) mintak laa orang tu bayar cecepat ...
teringat masa memula keje ... gaji 600 jek masa tu ... wawaaa .... gedebak gedebuk .. dapat laa dalam 800++ .. masa tu lak tengah angau ngan mamat sengal kat NZ tuu ... bil tipon bengap tak abis 300-500 sebulan .. (hahaha bengap tak???) ..takpe aaa cayang nye pasal ... soo nak dijadikan cerita .. gaji lambat cenggini gak laa ... n nasib baik gak.. jijah ni ada hobi simpan syiling 50 sen .. banyak gak laa ... soo utk meng cover balik ... biasa taktiknye ... gi kedai bawah umah kekonon tanya ...
>> Pak uda nak duit syiling tak ?? saya ada banyak ... hahahah orang kedai .. of coz laa nak duit syiling nih ... hua hua huaaa ... selamat ....
>>> taktik kedua ... kat kantin PNM ... hahaha pepura laa belakonn ... banyak lak syiling ni ... akak nak tak ?? ... hahah bawak duit syiling je pun ... korek laa ape lagi ...

mujur la masa tu pegi n balik keje jalan kaki jer ... malam balik masak ... jimat la jugak ...

windu lak kat kengkawan lama .. ape cerita depa skang ni ekk ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sejuk nyerr ...

huuu opis jijah ternyata laa sejuk nyerr arini .... jari jari semua dah kecut .. orang pun semua jadi kecik jerr ... hahaha ... harini hari melayan lagu-lagu 60-70 an ...
pepagi lagi dah mamai ... biasa kalo nak punch naik tingkat 3 ... jijah pi tekan tingkat 2 (masuk opis dulu) ... mmmm kuar kete lupe nak bawak baju jaket semalam ... adoii .. sabar je laa ... ni pun dah rasa nak tekucil lagik ...
huhuuu .... psttt ... akak seblah ni tenung pc kemain lama..heran gak jijah .. ape la dia baca ... sbb nye rapat gila muka dia ngan monitor tu .. kira macam tunduk lee .. hik hik hik ... (upenye dia tidoo) ahaks ... bos dia takde arini ..... kasik chance dia rest laa ....
jijah nye pc arini kurang meragam ... tapi kalo dia nak pejam celik pun .. jijah tak kesah .. sbb nye jijah arini dok membelek buku je ...

BRB ... nak jumpe DR. TAN dulu .... mencari ketenangan ... hahaha ... DONT FOLLOW!!! NOR SKODENG K ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Good Morning Malaysia ...

Salamm & Selamat pagi Malaysia ... harapnya hari ini cukup menceriakan dan bekerja dengan tenang n mendapat hasil yang GEMPAK ...

harini nampak gayanya jijah terpaksa bekerja dalam kesejukan ... cemana laaa leh lupe nak capai jaket dalam kereta ...

Hari ni Jijah tak terlalu sebok .. tapi still banyak keje macam biasa ... ape pun .. esok jijah tak keje ... sbb ada EXAM ...

ape pun ... layan dulu lagu arab ni sebelum keje .. heheh ... moga hidup anda ceria-ceria selalu ... salam sayang dari jijah utk semua .... muah muah muihh ....

http://www.youtube.com/watch?v=32-g52YNC8U

http://www.youtube.com/watch?v=PiwvLeFQ4g0

manjanye nancy ni ... cute jerr


~ It'S OnLy Me ~
weeee

katak oh katak ...



katak oh katak kenapa tak panggil hujan ...
malam ni terasa laa panas nye ...
sblm tido ... jenguk blog jap n of YM
abis satu chapter .... lagi 8 menanti ... ulamak wei...
mmm cemana nii ... mata dah ngantuk ...
wawa weeeee ... tido ah ...
Nite all'z ... have a good rest n wake up tomorrow with full energy .....
all you have to do is ... dreamm ....
zzzzz.....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 28 Oktober 2009

No Me Ames




http://www.youtube.com/watch?v=zM-UWESU3Qs

Listen to this song remind me to "lost love" long time ago ...
let c if u could understand Y .....
--------------------------------

Tinta Cinta berkata …

sayang …. Ku titipkan cintaku padamu .. buat terakhir kali ….

Di hujung nafas ku ini …

Sayang… dirimu ibarat Maniq kayangan …

Indah di pandang … tak tercapai dek tangan …

Amat dirindui … mustahil dimiliki ….

Manis ibarat madu di sarang …

Mengiurkan .. sukarnya kecapi ..

Yang manis itu … senyuman mu …

Yang menggoda … lirikan mu …

Yang manja … sikap mu …

Sayang….

Yang tak termampu aku miliki …. Dirimu ….

Bukan kerana dirimu intan permata …

Tapi aku yang tak berdaya …

Menunggu jemputannya apabila tiba ..

Masa dan ketika … aku tak punya …

Bila aku tak berdaya lagi …

Titipkan ciuman cintamu padaku …

Dan bila aku tiada ….

Kasih sayang mu ku bawa bersama …

Abadi bersama jasadku .. tak tergugat .. tak bergoyah lagi …

---------------------------

Z-FK -2- Aw-T

OKT 1994

--------------------
smile baby smile :)

Kenangan di sudut hatiku
Misteri berbagai warna
Sewaktu bertentang mata
Kini bersemadi di jiwa

Oh... Oh... Oh...

Senyuman sepertimu
Mungkin tiada pengganti
Oh kekasih impianku
Datanglah dalam mimpiku

Oh...

Mungkinkah dapat ku temui
Dirimu sekali lagi
Mungkinkah dapat ku tatapi
Wajahmu sayangku

Mungkinkah sayang


~ It'S OnLy Me ~
weeee

budak buli dinosaur ???

lihat lah kanak-kanak riang ini bermain .... huhuuuu berebut nak naik dinosaur yang satu tuuu
ini adik n abg nye ... adik Syatrah & abg upin ... ehhh salah ... abang Adam .. hahah tadi masa dia naik kereta .. dia tunjuk rambut dia tu n cakap ... rambut upin ....

yang berdiri kat tangga besi ni ..saja acik mie dia suh buat "peace" ...adik tak pandai lagi laa ... (tu nak buat gaya se-sedap rasa tuu) ...

yg last sekali .. si syatrah dah berjaya meng "conquer" dinosaur tu sensorang ... abg dah lari main buayan ....

gambar ni ambik masa g beli char kwey teow .. kat banting ni jer .... nyamm nyam ... sedap nyeee ....





~


It'S OnLy Me ~
weeee

Jijah n Kuda Besi ...

baru kelmarin jijah citer pasal kuda besi @ moto jijah ... tadi masa jumpe x office mate @ Mr. Faizul .. soalan pertama dia >> mana motor ko ?? Ko berulang dari Banting hari hari ?? .... hahah ... bukan nak tanya jijah sihat ke ape ... mmm ... sabo je la ... ape pun ... best bila sesekali dapat jumpe member lama ...

harini ..akhirnya jijah makan nasik ... maybe sbb. hujan n sejuk kot ... n dari bebanyak lauk yg ada ... jijah pilihh ..... TELO!! ... tak tau nak makan ape daaa ... semua pun takde selera ... haa lauk telo ngan nescafe ais .... RM6.80 sen .... hua hua huaa .. kenyang betul rasanya ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ohh happy day...






pepagi ... sampai kad yg di tunggu-tunggu dari minggu lepas .... Thanks Dr. Ahmad ...

Tengahari ... jijah dapat menda lagi ... patut laa tangan ni gatal jerr ... Thanks Ena & Faizul .. susah susah jerrr ... (sengih sampai ke telinga) .. sukerr ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

bau itu ....



uhhh pagi ni masa melangkah masuk building ni ... tetiba jijah terbau .... jeng jeng jeng ... bau rokok gudang garam ... wawawaaahh lamanye tak bau ... udah nye jijah tertoleh 2 kali kat brader tu ... dia dok menyembang ngan kawan dia kat tepi coridor .. huuu ... bau okok tu memang jijah sukaa sangat .. cengkih ke ape ..tak tau aa .. yg pastinya ... masa sekolah dulu ... memang sentiasa ada sebatang rokok gudang garam dalam kotak pensel jijah ... tapi rokok tu dah abis kena penyet laaa .. hahahaha ... anyway .. jijah tak merokok .. cuma suka bau rokok tu je ...
AMARAN : MEROKOK MERBAHAYA KEPADA PEROKOK N ORANG SEKITAR NYA K ...SAYANGI DIRI ANDA DAN ORANG ORANG YANG MENYAYANGI ANDA ... (ada paham kaaa ??)

--------------------------------------
p.s : teringat bau tembakau cherry dia ... sweet smell ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

aktiviti hilangkan stress JIJAH ...




hahah credit to ... dotblogspotdotkom at ...aku...insan yang berdosa... kerana memberikan jijah sesuatu untuk di godekkan .. hahahah cute ...

\ini adalah hasilnya ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

entry panass ...



adoii kenapa laa sorang ni selalu menggugat keimanan aku n menaikkan darah aku jerrr
nak kata tak cerdik ... ada certificate lebih lagi dari aku ... dah ada otak .. malas lak keje .. semua nak senang je ... orang macam ni tak payah laa keje kerajaan .. takyah keje lagi bagus .. dari menyusahkan orang lain n MAKAN GAJI BUTA ...melambak lagi orang yg rajin n nak keje ...
skang aku dah tau ngape laa orang kenal sangat ngan dia ni ... aku harap aku dapat bersabar n jgn sampai aku maki depan-depan je ... sentap terus kena sawan oink-oink kang ....
sabar ada juga had nya ... hari ni bebetul dah ilang sabar ... sape yg ada YM aku .. memang nampak laa ape status aku letak tadi ....... lantak dia aa terasa ke tidak .. sape suh bengap tahap dewa-dewa ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

pagi yang indah ini ...

morning allz ... jijah doakan moga semua urusan hari ini berjalan lancar n ok ...this morning i feel great ... sampai office macam biasa gak walau kuar lambat ...

Harini jijah kena hantar Syatrah kat rumah ibu @ pengasuh dia dulu ... sbb nye "Bapak" dia takde ~ out station. senang je kejut dia ... syatrah bangunn ... jom jalan umah ibu ... hehehe terus dia duduk terpisat-pisat dok gosok mata n menguap .. ciannyer ... nak senang pujuk .. jijah siap tapaukan dia buku cerita yg jijah bawak balik semalam ... umpan suh ibu dia bacakan nanti. Mmm sempat lagi dalam kereta dia bukak buku cerita yg jijah story semalam n ulang balik ayat yang sama ... "dia sakitt" (gambar orang kudung tangan n kaki) ... hmmm .. bebudak memang cepat ingat kalau kita ajar .. ulang n ulang lagi ... kena layan dia cakap selalu ...

ok lah ... jijah nak g sarap dulu ... sblm kul 8 ni ... salam ceria utk semua ...muah ..muah .. muihh ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

zorro oh zorro


isk ... tetiba windu kat zorro lak ... mana laa dia pegi ek ... kalo yer ada orang curik dia ... cemana laa dia sekarang ... adakah montel macam dulu .... adakah dia manja macam dulu ... heeee adakah dia macho macam dulu gak ??? kuat makan zorro ni ... jijah bela dari dia besar tapak tangan jerr ... sampai laa dah pandai menggatal n dah ada baby sendiri ... wawawa ... tergamak tul orang yg ambik zorro ni tauu ... sadist nyeee ......



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 27 Oktober 2009

macam nak demam je ...

uhhh macam nak demam je ni ... mata panas berair ...

tetiba teringat kat seseorang lak ... lama tak jumpe dia .dah plan aritu .. alih alih tak jadi lak ... skang ni dia bz .. jauh lak tu ... jijah suka kalo kuar ngan dia ... rasa relax jerr ... tapi biasa dia akan citer pasal aweks aweks dia la .keje dia laa .. memacam lagi aa .. jijah dengar je .. .
baru je ingat dia .. udah dia pm jijah tadi ... jadi lerr sembang jap .. dia pun tengah keje .. 2-3 menjak ni dia bz ngan keje dia ...

mmm kawan jijah kat perlis sana nun cakap dia ada send jijah sesuatu ... dah 3 hari jijah tunggu .. tak sampai sampai punn .. takkan pusin kelelin dunia dulu kot ?? hahaha ..pelik .. pelik .. (tak sabar dah nii) ... jijah memang kurang sabar orangnye kalo bab berteka teki ni ... boleh tak tido satu malam woo ...

ape pun ... jap lagi nak telan panadol ... tidoo ... harap esok ok ...
-----------------------------------
p.s : biasa kalo jijah demam .. ibu buatkan nasik lemak ngan sambal sotong kering @ udang ... mesti tak jadi demam lepas tuu ... mmm bila nak balik Bachok ni ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky