keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 29 November 2009

1st love...

Rasanya... Takde manusia dalam planet bumi ni yg dapat melupakan semua kenangan lama dia kan... Walau dah cuba sedaya upaya. Walau tak menyebutnya dengan lidah... Tapi kekadang pasti terlintas juga....
Mimpi kan mainan tidur... Tapi ngape laaa jijah mimpikan dia? Maybe dia rasa bersalah ke? Atau teringat kat jijah ker? Atau life dia tak happy ke?
Jijah dah lupakan semua... Dah lepaskan semua pasal dia... Yg ada cuma kenangan dalam memori jijah yg tak mungkin dapat di "delete". Maybe dia rasa bersalah atau masih ada yg terbuku di hati dia kot.
sblm ni jijah selalu tertanya n berdoa agar dia cari semula jijah...selepas 5 thn... Tuhan makbulkan hasrat jijah tu... n ternyata saat itu lg memeritkan. Lagi teruk rasanya dari masa dia hilang ditelan "Bermuda triangle". Haha terbukti dia juga takkan dapat lupakan semua.
Takpe lah... Setiap apa yang berlaku ada sebab musabab n hikmahnya kan... Esok atau lusa siapa tahu... rahsia di sebaliknya akan diketahui juga... Semoga dia akan selalu berbahagia bersama insan yang dia pilih.. Dan dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat....
...:....................


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 28 November 2009

Izz & Aniq



Mmm memacam gaya anak buah jijah nii... Memasing dah besar n banyak ragam. Abg thn depan dah nak masuk sekolah... Adik lak masih lagi ngan mama dia.. Langsung takmo berenggang... Abg makan nasik ngan kicap atau kuah gulai jerr... Adik lak makan lauk je semua... Hehehe bak kata mama dia ... Kalau beli nasi ayam.. Abg makan nasik ngan sup.. Adik makan ayam.. Selesaii masalah.. Ape pun dua dua memang semangat betol... Best kalu hug nihh... Tadi dua beradik sebok tolo ng daddy dia sapu daun n bakar sampah... Sorang ambik penyapu daun... Sorang lg penyapu lantai neneknye... Haaa elok sangat laaa... Udahnye sepetang ni depa pensan kepenatan... Heheh.. Makan pun selera kemain...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

alhamdulillah





Syukur semua dah selesai.... Penat giler... Tapi puas hati... Semalam akak sherry datang rumah.... Sempat la jamu akak sekeluarga makan nasik...
Tak abis lagi buku ni

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 26 November 2009

home sweet home

home sweet home... Dah sampai di bachok.. Yey... Gerak jam seblas... Rehat 2 jam di gua musang n sampai bachok jam 10 tadi... Jalan clear...
Also happy abg adik ada d mesia... Lama tak sembang ngan dia....
Ohh happy day.... C u guys tomorrow...letis sesangat nii...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 25 November 2009

jijah in the house....

hehehe lom gerak lagi daaa.... Jam bape dah niii.... Adoi makk... Gamaknye kena pakai sun gblases laaa drive... Kalo tidak mau rasa bagai di cengkam segala rasa bebola mata jijah nii...
Baju dha sumbat dalam beg... Lepas mamam... Bley gerakk...

... ~ It'S OnLy Me ~
weeee

hard day ....

2-3 hari ni memang susah utk jijah lalui ... memacam menda berlaku ... i do hope dengan balik ke kampung raya ni dapat release feelings n relax sikit ....

setelah beberapa jangka masa yang aku rasakan "terlalu lama" ... akhirnya dia PM aku juga ... syukur semua ok ... mengikut pemahaman n rasa aku sendiri .... adakala seseorang nakkan privacynya .. atau mungkin juga dia tak suka berbual dengan aku .. who knows ... soo i let him do what ever he want ... all the privacy n time that he need ... i know ... if he still remember me ... he will contact me again . semua dia ada ... fon number .. ym .. email .. semua dia ada ...soo.. biar lah ...

aku pun dah macam fed up .. letih .. memacam feeling pun ada ... kekadang rasa macam tak di pedulikan .. kekadang rasa macam aku ni pengisi masa lapang pun ada ... sejauh mana dia menghargai aku ... aku tak pasti ... n aku malas nak fikir pasal ni semua ....
kalau di kira feelings.... bohong laa kalau aku katakan aku tak lonely n rasa memerlukan seseorang.. rasa ingin di sayangi . di cintai . di cemburui .. nak kata aku bercinta?? ... cinta ke dia kat aku? .tah bila dia cakap da cinta kat aku? n dia sendiri cakap cinta takde dalam hidup dia lagi .. sooo.. nak kata ada ... kekadang rasa macam takde ... hahha ... what the heck ekk.... aku je kot yg rasa dia suka aku ... perasannn tak abis abis jijah ni... hahahah ... hahaha .. aku bagi dia hanya salah sorang kawan perempuan yg bila bila masa dia boleh tinggalkan atau iggy je kot ... mungkin juga... tapi.... tadi .. dia pesan banyak kali suh aku drive leklok .. tu je ... nak kata dia rindu kat aku ke .. sayang aku ke mis miss ke .. mmm tunggu tumbuh bulu ketiak laaa kot .. heheheh
teruk aku ni ... makin tua makin memacam pikiran negatiif.. sensitif .. angin pusingg .. tapi aku tak penah gado ngan dia lagi laaa.. jijah tak suka gado .. sbb nye ... kalo gado ... jijah akan terus senyap n blaaa gitu jer .. tak suka nak argue ape semua ... dari dulu lagi ...

ape nak jadi .. jadi laaa ... malas nak sesakkan kepala otak ... baik je aku study sampai abis .. pikir kerjaya aku n cemana caranya nak blaaa dari pej. dengan segera ... makin lama .. makin jiwa kacau .. makin bengang makin tak bley senang hati n tak ikhlas buat kerja ... memang dah kronik tahap gaban Z...

esok nak balik kampung ... ye yey ... harap jalan ok n tak vbanjir dahhh ... aaaamiiiinnn...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 24 November 2009

auta je lebey...

pernah tak korang jumpe ngan orang yhg banyak auta? Auta je lebey... Cakap pung pang pung pang... Habuk pun takdak.... Nipu jerrr sana sini.... Herghhh...
kalo ye nak auta pun... Auta laaa secara profesional... Ni dak... Nak nipu... Tapi tak pandai.... Ni takleh laa... Tu tak boleh laaa
Not available... Tapi terang terang leh nampak available... Adoiii... Specis macam ni yg selalu kena sumpah panah petir nii... Sengal terlampau....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 23 November 2009

raya n balik kampung

wawawa risau nih... Banjir pulakk jalannyaa... Cemana kok mau pulang??? .. Kalo jijah tak balikk.... Sape laa yg nak sembelih ayam itik kambing lembu semua utk korban???? (lawak je k...sila gelak seposen dua..tq)....jijah dah apply cuti... Yeyy balik kampung....yeyy... Hehehe....
Ingat dedolu masa keje kl... Nak balik kamoung.... cuti takdak...duit pun takdak...perghhh seksa seh... Pepagi raya tuuu makan roti telo jerrr... Duduk laaa beraya depan tv.... Tu je pun sekali aku tak balik raya... Tapi ibu nye ungkit mak aiii.. Bertahun tahun sehhhh.... Naik menanah laa jugak telinga ni dengar ibu ungkit pasal tuu...





~ It'S OnLy Me ~
weeee

tupai oh tupai...

waduhhh kelam kelibut jijah tadi pagi... Lepas isi minyak... Jijah gerak laa mak masuk simpang lepas kedai 'd'goda janda'.... Alih alih sekor tupai lintas jalan... Disebabkan lane kiri ada kete... Dia pun terlompat lompat laaa lintas balik lane kanan... Aduhhhh.... Sib baik belakang jijah takde kete... Sempat laaa slow... Mmmm nengok kat cermin sisi... Tupai tuuu lompat lompat laaa balik ke jalan sebelah kanan menghala ke pekan... Adoi laaa... Gabra katak kejaps....
Ada minatchi sorang dok berdiri kat divider tetengah tu... Tunggu nak lintas gak la tuu gamaknyer... Baikkk jee dia usha akuuu... Sib baik tak cedera tupai tu kan... Kalo tidak.. Mau dia cap aku pembunuh bersiri... Ohh tidakkk... Tak pun mesti dia gelakkan aku bagai nak rak... Sbbnye nengok aksi aku mengelak tupai... Sure muka aku macam mr bean hilang bear... Hehehe... Tupaii... Tupaii... Lintas laa kat jejantas....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

setelah bertahun tahun...

happy n sedih.... Tu yg dapat aku ungkapkan... Happy... Sbb jumpe ramai kengkawan lama... Sedih sbb best friend aku 2 org dah takde.... Leles gak air mata aku masa dok sembang ngan member tadi... Sib baik dalam intenet...kalo berdepan...malu laa aku...
Kalo korang ada ikuti dari awal... Satu aku mention nama reramai kiranya geng lelaki yg baik ngan aku n ... Satu agi aku citer yg dia teman aku jalan kaki balik sekolah....
Rizal ni memang sekelas ngan aku... Mmm tah la ek... Memang aku baik ngan bebudak lelaki ni... Kengkawan pompuan ada gak... Tapi tak laa ngam ho macam group ni... Baru lagi mninggal katanya... Dalam tahun ni juga...
yg nyanyi lagu tuk aku... Namanya zul.... Aku berharap sangat bukan dia orgnya... Malangnya.... Aku dah kehilangan dia... 5 thn lepas...(masa aku keje di kelantan... ) .. Tak sempat aku ucap terima kasih pada dia....
Sekarang baru aku tau...
Pentingnya kita menghargai seseorang... Masa dia ada n sebelum kita kehilangan dia.... Pentingnya tuk luahkan feelings... Supaya org tu tahu... Betapa kita berasa bertuah memiliki dia.... Tak kira apa saja relationnya....
Pentingnya setiap masa utk bersama orang yg kita sayang.... Sbb nye tak tau berapa lama lagi kita akan ada peluang together....
Yg penting.... Kita hargai org yg ambik berat tentang kita....
:...............:
butakah hati kerna tidak dapat melihat....
yang tersurat dan yang tersirat....
Dalam mimpi dan alam nyata....
petunjuknya lagi jelas bersuluh....
dek Terik mentari dan panahan rembulan....
butanya hati dan minda....
mentafsir isyarat ... Bahasa yang terlahir dengan perbuatan ...
Dan aku masih di sini... Menyesali ... Masa berlalu yg aku sia-siakan... serta hasrat yg tersekat di rengkung ku.... Tak mungkin berpeluang lagi....
:..........................
selalu aku luahkan pada dia ...tapi Tiada balasan yg sama..
Aku nyatakan mahuku... Katanya belum bersedia...
nyatakan hasrat ku... Ditanya alasan.....
Mungkin aku hanya rakan dikala dia memerlukan...
Sbb itu dia tak pernah serius dan menghargai aku... Mungkin.....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 22 November 2009

terdetik di hati ku ...


sedang aku melayari dunia tanpa sempadan @ "muka buku" ... tetiba terbaca satu ayat yg boleh dikira menyentap perasaan aku kejap ... rasa macam berenti berdegup jantung aku ni .... >> si "POLAN" dah meninggal lahh ...oh tidakkkkkkkk .... betul ke dia ni orang yg aku cari selama ni? orang yg sama kah atau si polan yg lain ...jgn laa dia ...
sbb nye ....
entah kenapa satu hari beberapa thn yg lalu ... malam tu memang aku terimbas n termimpikan dia ... tak tau mengapa otak aku ni memang teringatkan dia ...masa tu ... habis semua koleksi buku sekolah kat umah tu aku belek semata nak mencari dia ...
dia lah kenangan aku sampai bila bila ... sahabat aku ...

ya tuhanku ... walau dimana pun dia di dunia ini ...
ku mohon keselamatan ..kesejahteraan dan kegembiraan buat dia ....
dan andai dia di sisimu ...
aku doakan moga dia tenang di sana ..
dan aku harapkan dia tergolong dalam golongan yang engkau kasihi .....

..............................
berilah peluang untukku ..sekali lagi ....
sedihnye .... dia dah takde :(( .... (baru je confirm ngan kawan tadi ..)
~ It'S OnLy Me ~
weeee

new novel..



setelah bertahun tahun tak baca novel.... Ni nobel pilihan jijah.... The missing peace... Menarik gak... Tapi skang ni rasa ilang mood nak baca sbbnye over sangat lak....apa pun jijah akan cuba abiskan juga... Skang ni page 355 ... Semua ada 867.
Masa dedolu gila novel.. Memang ahhh... Satu hari je dah abis nii... Tapi skang... Tambah lak ada anak buah... Kejap tu... Kejap ni... Letisss...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

day out

seperti yang di janjikan.... Jusco bukit tinggi jadi port jenjalan... Setelah 6 bln tak lepak ngan vicky... Arini kitorang jenjalan nengok wayang n makan tengahari kat windmill ... Happy. Memula nak nengok citer 2010 tapi takjadi... Fully booked sampai minggu depan... Dasat penangan... Ape pun 1st time aku nga dia nengok citer melayu... Senario... Best gak laa... Tapi masa nengok iklan... Aku tertarik nak nengok citer santau.. Mcm menakutkan jer. Aku tanya vicky... Shall we watch this movie?? Heheheh dont dare... Hahaha ok laaa...
Arini dia tak sihat. Penat n tak cukup rest...aku cakap ngape laaa paksa diri... Len kali kasik tau je la tak sihat... Postpone jumper.. Cian lak dia... Dia kata... Ive been waiting 6 month mie.. To c u... Hergbh.... Rasa sekat di rengkung... Cian lak kat dia...mmm hope sem baru tak la bz sangat.... Soo leh jumpe sebulan sekali nanti. mmmm best kalo dapat buat gath nii...member lama....

Insyaallah....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 20 November 2009

kedondong ohh kedondong...




mmmmmm sape nakk??? Pepetang hari makan kedondong... Cedapnye...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Beza antara M dan C

entry ni aku tulis berdasarkan pemerhatian aku bekerja selama 10 thn yer... Ape yg terjadi in my real life....
Aku kan keje ngan dunia buku.... So selalunya deal pun dgn org org buku juga.... M ada. C ada. I pun ada gak.... jarang jarang. Soo biasa kalo deal.. Memang aaaa semua cari bos dulu... Tapi kalau masa kita deal tu pembantu pd bos ada....
masa hulur kad bisnes....
Orang M biasa bagi pada bos je satu keping...
Beza ngan orang C .. Semua orang yg ada kat situ dia kasik.... Tak kira sape ...
pendapat jijah > kasik je la kad tu... Bukan mahal pun... Bukannye orang tu nak buang merata rata... Semua tu memudahkan urusan..
Pikir ekk... Yang buat urusan surat menyurat ke... Call ke ... Atau ape ape keje lain yg berkaitan nanti sape? Bos ke? Staff dia? .... Mesti la staff kan?... Dah tu... Kalo bos kasik sesiap in detail takpe gak... Nanti terhegeh hegeh laaa nak mencari Alamat.... No tipon... Nama orang tu lagi.... Kan senang dia nak rujuk kad tu kalo ko kasik kat dia... ?
then perkara ke 2....
Kalo masa deal....atau mula mula sampai untuk urusan.... Cth kat pejabat laaa....
org M biasa sampai mesti cari terus bos atas... Takde nak sapa atau sembang leklok... Tanya kabar ke... Atau mukadimah bermanis muka.... Beza ngan org C... Sembang dulu pung pang.. Pung pang n buat ape yg patut dulu ..then baru cari bos ...
Rasional is... Org yg first ko deal tu... Manusia juga kan? Of coz dia pun terlibat ngan urusan yg ko nak buat sedikit sebanyak... Tul dak? Mmm layan je la... Lagipun tak salah kita berbuat baik sesama manusia... Org senang hati.. Dia pun suka nak berurusan dengan kite nanti... N cepat laaa urusan ko selesai... Mmm ape... ko ingat org tu takde keje ke selain nak layan ko sorang? Keje dia melambak lagi menanti. Bos takpe... Semua suruh jer.... Bos la katakan.... (Hahaha... Main tembak tembak...kenyataan aper... Bos biasa buat keje bos laa... Bukan tak buat keje langsung... Ye dak?)
Mmmm ape agi ekk?
Ooo yeah... Kalo boleh biarla adil n sama rata ... Dalam melayan bicara ngan orang lain.. Tak kira sape dia tuu.. Layan la macam biasa... As a human being...
Yg jijah perasan... Jrg sekali kalo org m... Kebanyakannya layan sembang ngan bos je... Wat tak tau kat pembantu dia... Walau bersekali duduk kat situ... Uish... Parahh.. Nampak sangat membezakan pangkat.....
In the other side lak.... Staff tu sbb dia dah deal at the first meet... Of coz laaa kena entertain guess gak kan? Takkan dia nak blaa cenggitu jer biar bos je deal sensowang (bergantung pd situasi n tempat ok.. Also dealing)... Nampak sangat kuwang asam gelugoq... Hahahh kalo boleh.. Staff tu lagi suka buat keje dia yg melambak tu .. Dari deal ngan org yg dah tentu cakap banyak nanti...
Lain ngan org C... Layan je tak kira sape... Sembang bagai nak rak...sembang sama rata jer... Tak kira subjek aper... Asalkan ape urusan dia beres n dapat deal....
Kekadang nampak jelas sangat... Even kalo dah banyak kali jumpe ...
Cth ek... (Jumpe ngan staff je nii).. Kasik salam .. Then trus tanya... Bos ada???
Whoaaa.. Bagus nye dia... Kot laa tanya kabar dulu kee.. Sembang aa kejap ape yg patut ... Cakap ape tujuan dulu... Then baru aaa cari bos.... Jijah kalo in this situation... Dengan senang hati n penuh takzim bawak atau panggil bos... Then terus blaaa buat keje sendiri.. Bukan aper .. dah sah sah org tu bolayan .... Daripada duk tercongok jerr kat situ mcm hang cangkul... Baik buat keje sendiri. Buang masa je....lagipun dia nak deal ngan bos jer... Hahaha tul dak?...emmmph.. Kalo orang tu 10 kali tak ingin... Jijah 1000 kali tak sudi gak tau...
Alamak bateri hp dah masuk save mode lak... Lgpun dah 5.45am .. Masa tuk bersiap g keje... Arini malas nak race ah... Nak bawak kete coool jer hehehe (ye ke?)
Sooo ape yg jijah cakap ni semua ape yg jijah rasa ok... Dari sudutpandangan n feeling jijah je... Ta'de niagt nak kutuk lelebih.. Cumanya yg baik tu kita kena amalkan... N yg tak ok tu kita jgn ulangi... Lgpun as a human... Semua sama je... Ada feeling... Sooo the way u treat people is the way others will treat u as well...(cewahhh...betol ke ayat aku nihh...hantam cromo jer... ) .... Ok ah... Cau cin cau.... N selamat pagi allz,,, have a great day...
2 B Continued.......
~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 19 November 2009

frust ...

petang tadi jam 2.30 ... jijah pegi cafe ... macam biasa .. tak tau nak makan ape ... soo ingat nak makan western aa .. tapi tak jadi sbb nampak burger macam best jer ... soo jijah order "combo set".. RM5.50 ... ada coslow .. fries n burger ... sooo .. tunggu punye tunggu .. kawan jijah semua dah nak abis makan .. apahal lak bebudak ni tak hantar lagi burger ?? siap bayar ape semua dah ...
jijah nengok bebudak tu siap lepak borak borak agi ... adehhh mesti lupe ni ... aku pun pegi kedai dia ... dorang ngan selambe tanya aku ......ye kak .. nak ape ?? bila aku cakap .. mana burger saya ? dorang buat muka blurr lakk ... (adehhh panas nye ati) dah la lapo .. memain lak bebudak nihhh ... kan tadi saya order combo set ... dah tu dia cakap .. alamak ..salah kira aaa ... saya ganti ngan benjo boleh??? ... benjo ker ... benjii kerr ... aku kena tunggu gak kann?? (dalam ati) ... aku pun cakap ... ahhh tak payah aaaa .... dah tu sorang agi cakap .. akak dah bayar ke?? (adoii .. padahal aku bayar kat dia tadi..) arghh ... serabut otak aku ngan bebudak nii.... dah siap bayar dah tadi ... dia pun pulang balik 5.50 aku... dah tu siap cakap .. akak jgn aa marah ... esok datang agi ekkk .... hurghh ...
ape yg aku tak puas ati ... sbb nye .. masa order .. aku sorang je ada kat situ .. then dah tak ramai orang yg ada kat cafe tu .. kalo kira dua belah tangan pun tak cukup beb ...
aku blaa jer ... abiskan air aku .. beli kuih badak 3 ngan karipap 1 ... air neslo .. minum kat atas.. abis citer...

kata kawan aku dia dah siap buat burger letak atas pinggan n.. siap nengok kat tempat kite duduk tadi... tapi tk tau aaa kalau ada orang lain order ke ape .. aku jawab ... ahh kalo dia bawak kat meja pun tadi aku takkan makan nyerr .... (aku memang macam tu ... kuat majuk n cepat naik angin) hahahaha ... cepat cool ...

THE END


~ It'S OnLy Me ~
weeee

rindu ahh

ngape rindu ekk?
rindu sbb lama tak jumpe ...
rindu sbb lama tak sembang ...
rindu sbb kite suka dia ...
sekadar rindu di angin lalu ...




~ It'S OnLy Me ~
weeee

ayam...

hari ni jijah kuar lambat. 6.55 pg masih kat umah.... Panas enjin n lap cermin kete yg berembun... Aiyarkh.... Mujur laaa jalan besar tak jemm... Lori pun tak laa banyak... Sepanjang jalan 80kmh jerr..kira ok laa relax... Ape pun cd xpdc ni tak abes main pun... Heheh 35 min jer arini... Biasa 45 min baru sampai opis... (Hahaha.... Jijah...jijah... Tak sayang nyawa ke?)
Dalam perjalanan tadi... Ada la my_V putih depan kete jijah.. Alamakk... Bawak kete macam ayam daaa... Kiri kanan... Kekejap brek... Kekejap brek... Adoiii tak tenang b awak kete... Dah tau banyak kete kat depan... Jauh aaa sikit... Ape daaa.... Gabra semacam lakkk... Org laen pun nak masuk keje gak... Semua nak cepat... Mmmm masuk hi way... Memang cantek ahhh terus naik 130.... Mana tah my.v tu pegi... Lantak dia aaa...
Tengah laju... Alih alih ada lak 3 kete nih... Depan jijah storm.. Then depan storm wira itam.. Then depan dia my.v itam.... Dah tau bawak slow kebabai... Pegi aa lane kiri... Adoii.. Naik kete wira.. Kira dah best aa tu.. Tapi bawak slow macam pasola .... Erghhh lagi tambah bengkek... bawak macam ayam lak tuu... Hampes betol laaa.... Macam nak masuk kiri.. Tapi sama banyak... Memain jerr ...kiri .. Kanan.. Macam ular kena palu...udah tu sesikit brek.. Sesikit brek...adehhh.....
Hahaha tau ngape dia bawak mcm ayam?...sbbnye.... Elok jer storm depan jijah ni duk cucuk dia .... Rapat giler.... Abis rapat dia cucuk... Hahaha gabra katak aaa pompuan tuuu.... Dah lepas pada simpang dengkel tuu baru laa dua dua tu blah masuk kiri ... Ape daa... Rugi je masa....
Kodok pagi ni cergas lak... Smooth giler... Senang je dah naik 130.... Sampai parking tadi baru 7.30 not bad...
Ape pun.... Kalo Sayang nyawa... Bawak laa dengan elok... Hati hati n yg penting sekali tak memandu macam ayam¡
Hahahha ngape macam ayam???? ... Emphhh... Korang penah nengok ayam kena kejar.. Atau mengejar ayam??? Cuba korang peratikan... Cemana ayam tu lari??? Kekiri kekanan kekiri kekanan... Betol tak???? Haahaha... Balik ni cuba try test.... Tapi jgn kejar ayam bandar udah laaa..... Dia buat derk je... Nak bawak badan pun tak larat sehhh...
tu je nak cerita....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 18 November 2009

faiz oh faiz...


mmmm kalau jijah sebut faiz mesti korang tertanya sape lak nih.... Tapi kalo jijah sebut Dr. faiz....hahah semua kenal la kan... Angkasawan tuu... Tadi jijah g makan tengahari... Alih alih dr faiz ni turun ngan sorang mat saleh ni... Opismate dia la kot...
Masa nampak dia tadi... tetiba je nak tegelak... Sbb nye teringat 1st time nampak dr faiz ni.... Masa jijah sampai kat cafe... Dr ni tgh makan ngan kengkawan dia... Soo masa sekali imbas tuu.. Jijah terdetik dalam hati... Isk..macam kenal je... Mana ekk kenal dia nihhh... Sampai masa tu maybe dia perasan jijah tertoleh 2 kali...dia pandang n senyum... Jijah senyum la balik... Hahaha tengah makan baru pahsan aaaa... Angkasawan daaaa... Ape la punya lambat pikapz bak moto pasola daaa... Hahhahah.... Hampeh....
selepas tu memang fk kenal dah laa..tak blurr blurr lagik.. Ni dah kali ke 4 jijah nampak dia... Haha ada gak sekali nampak dua dua angkasawan tu makan sekali kat cafe... (hahah dah kenal laa tak blurr dah)
:................
hmmm jijah... Jijah.... Kronik budak ni sorang....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

proton saga putih....

masa jijah kuar rumah jam 6.30 pg tadi... Ada laa satu kete proton saga putih ni tengah pusing kat simpang 3 taman... Alih alih kete dia langgar kete wira maroon jiran sebelah umah dia... Udah bunyi siren kuat giler... Mamat india tu cecepat blaaa.... Laju giler dia cabut... Aku lalu cam biasa jerr... Sekali baru terlintas ... Tah tah tuan umah tu mesti maki aku gaknye.. Sbb kete aku je ada kat simpang nak kuar perumahan tu... Hahahah bahana sehh... Terus aku ikut u turn bawah jejambat... Kete saga putih tadi main haruk je jalan besar... Hahha,rasa bersalah aaa tu...
Sampai aku pusing jalan lain tuu... Kete tadi lom tutup agi alarm dia... Hahaha cuak lakk aku... Dah laa savy aku je ada kat deret tuu... Dah tuu plate D pulak.... Emmm... Nasib badann.


~ It'S OnLy Me ~
weeee

kawan ....

happy nye... At last jijah dah mula jumpa kawan-kawan sekolah rendah... Thanks to facebook (sbb ada pekdah gak pada org selain buang masa dok ngadap pc siang malam...) credit too pak lah yg create group s.k kepong.... Happy dapat jumpa kawan kawan
Lama. Sbb nye memang lost contact langsung. Pindah umah dari kepong ke kelantan n no fone number that time... (even jijah sendiri gamble cari rumah kat kelantan tu... Sbbnye family pindah... Jijah di pahang... Tak tau langsung kat ceruk mana umah tuuu) ....

mmm sembang ngan salah sorang senior (member kelas abg) hahah kelakar... Memacam citer kuar... Tapi kan... Tetiba jijah rasa semacam lak... Hmmm cemana laa jijah masa sekolah ekk? Tak ingat sangat dahh.heee nakal ke? Brutal ke.? Skema ke..?.. Kalo tanya nama semua pun 30% ingat aaa.. Tu pun kalo nama panggilan dorang

Yang pasti kuar cerita denda jalan itik daa... Haah kelas abg semua kena denda jalan itik dari tapak perhimpunan sampai pagar.... Huuu yg jaga nya ... "Aku"... Hahah apasal ek masa tu aku terbabit sama?? Siap pegang rotan lagi tuu... Mmm then lepas aku abis sekolah... Aku ganti cikgu tu kejap... Mengajar kat sekolah selayang.. Cikgu tu cuti besalin... Kejap je laa....
Tah ape lagi laaa citer kuar nanti .... Tunggu jijah update agi kay....

Now i realise... my life is full of colours... Happy times, full of laughter n joy ... Syukur alhamdulillah.

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 17 November 2009

Ulang tahun ke 10

buat kengkawan yang seangkatan dengan jijah dulu (16/11/1999) ... selamat ulang tahun ke 10 (bekerja) ... harapnya kite bekerja dengan penuh semangat ..sama macam memula masuk keje dulu ok...
mmm rasa macam baru semalam je datang kl sensorang pikul beg besar-besar n tumpang umah jiran sebelah... then cari umah sesama .. cuci sesama n pindah sesama kat kampung baru tu ... hahaha paling best tiap tahun kite selebrate... mmm seronok gak ...
ape pun aku sentiasa ingat kat korang semua ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

jawa ke tidak?

pak lah balik dari kursus last week .. Dia citer kat jijah.. Ada sorang rakan dia... Cikgu... Mengajar di sebuah sekolah yg rata ratanya org jawa... Bila cikgu tanya...
Siapa jawa.. Angkat tangan...
Takde sorang ngakuu... So dia kata ...ok takpe.....
skang saya nak sorang sorang bangun n tembak... Bang! Bang!
sorang murid bangun......n tembak.... BANG!
murid ke 2 bangun..... BANG!
yg ke 3 bangun....... kECEBENG!

hahahah pecah rahsia dia....
Adehhhh....sakit prot akuu....

Bebudak... Ape la dia tau.. Buat ape nak malu ngaku menda menda macam ni???

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hard bihun

hahaha big laugh for lunch from dr. Ahmad. We sms abt our lunch. Then he said he still full after taking hard bihun for breakfast.(i lol) I told him we call it bihun dawai@wire at uitm jengka before... He said its soo funny. Must be first time heard abt it...
Mmm we do have few special words like ...
gorgon (search my post abt it)...
sIREN = air sirap + air oren
dinosaur egg = lauk telur
Mmmm what else huh???......

~ It'S OnLy Me ~
weeee

cerdik terlampau atau mengambil kesempatan?

aku tak suka sikap dia....
kerja sambil lewa....
pagi petang dok ngadap pc..
bukak mail.. Bukak segala macam lagi....

Pagi ke petang tunjuk bz....
cakap kat orang sana sini....
aku bz niii... Keje melambak tak settle lagi...
ada mesyuarat lagi...
paper work lom settle lagi....
dan memacam lagi lahh.....
Bz ngalahkan menterii...

Dah tau bz... Buat laa kerja ...
bukan memekak, gelak ketawa n goyang kaki...
Asyik menyembang... Lupa ke diri...
dok suruh orang jer..... buat itu ini....

Kecik beso sama saja ....
tak nanti tunggu peluang terbuka...
Bagi dia .... Ikut aku punya sukaa laa...
org lain tak suka ... Aku peduli ape??....

nak kata tak bijak.... Belajar.. sekolah.. Tingi-tinggi....
Tapi attitude hampeh ... Di tapak kaki...
ko ingat ko bos??? leh senang hati??? Rilek jerr sepanjang harii???...
haloo... Bila masa kerajaan kasik gaji ko free free???.....
baik laa ko berenti.... Belambak manusia yg boleh isi kekosongan nanti....

Udah le tuu... Sedarkan diri...
Rezeki di cari tuk anak bini...
mana nak datang keberkatan rezeki....
kalo dah keje rope gini....

Bukan nak kutuk atau mengeji...
tapi kekadang rasa sakit hati...
Sbb yg kena bahananya .... Aku jugak nanti...
soo biar laa aku coret dalam blog ni...

Kalau ada terasa hati..
Maknanya dia laa yg makan cili....
yang baik kita ambil terapkan dalam diri...
Yg tak elok... Koo tolak laa campak ke tepi..

Kalau tak suka... Aku lagi tak sudi...
soo mulai hari ni ... Jgn laaa ganggu idop aku lagi....
Lagi pun aku tau... Markah skt mesti ko kasik rendah lagi...(huaahuaahuaa... hihihi)
Moh le kite wat koje sendiri...
lu cara luu .... Gua cara gua sendiri...

Pantun ke sajak??? Wa pun tak pasti...
Ikut wa punya suka sendiri......
Paham ke tidak?? BM je weh bukan hindii...
Hantam je lah labiii....
...........................
nukilan
Jijah @ f.kay
17112009@/10.31pg
Putrajaya


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 16 November 2009

sejuk + katalog = sleepy


hujan di putrajaya tambah lak aircond yg sejuk memang le buat aku ngantuk. Tambah lak kena menulis n selak selak buku buku ni. Ape pun tinggal satu round je lg sblm punggah buku baru yg laen.. Emmm pembekal pompuan ni macam la pernah ku lihat. Mcm taukey kedai buku kat sekolah selayang baru je. Baik org nye. Hahaha yg lg buat aku teringat sbb adik dia encem koo... Suweet sekalik. Hahaha skang mesti tak encem dah.,

hee pelik ek. Org yg dulu jijah rasa encem sesangat... Kalo nengok skang ni... Rasa mcm biasa jerr... Masa sekolah dulu ada sorang budak lelaki ni yg selalu teman jijah balik jalan kaki. Walau dia ada basikal, dia tetap temankan jijah jalan tengahari buta. Hari-hari lak tuu.. Sanggup dia tolak je beskal dia n kawan baik dia lak follow je kitorang jalan... Tak pun dia ni suh je kawan dia gerak dulu... Masa tu dia ni memang laa di anggap kumbang yg fofular kat sekolah jijah ni.. Encem.. Putih melepak.. Tinggi.. Smart n good looking. Kitorang kelas agama je sekali..tu pun masa tingkatan 4 n 5. Walau dia encem tapi dia baik org nye. Ramai aa bebudak pompuan yg baik ngan jijah sbb nak tau pasal budak ni... Sampai ada yg ala-ala dengkis ngan jijah... Hulamak ... Ape kes? Bukan bf gue kok. Masa tu jijah memang takde laaa cintan cintun ok!.(kalo dah gatal nak kena penyepak jepun ngan apak.. Silakan laaa huhuhu). Salah sorang Kawan lelaki jijah jer ahh... Dorang jeles sbb budak ni baik terlampau ngan jijah kot. Bila kat kelas agama... Dia duk sebelah jijah.. Bila balik umah... Dia tunggu sampai jijah sampai n jalan sesama..singgah umah jijah minum air sirapp.... Aktiviti CoCo je lain. Jijah masuk PBSM... Dia masuk yg uniform ijau tuu.. Tak ingat aaa... Kesatria ke ape??? Hahah
Kelakar gak dia ni. Selalu wat lawak selamber n gegelak sakan jer masa dengan dia...
insiden lainn... Pernah satu waktu ustaz ganti masuk kelas..ganti ustazah cuti besalin.. Mak aiii encem lak ustaz nih.(oghe kelate.. Doh tune'@bertunang doh maso tu). Rock lak tu.. Jijah ni pemalu org nye.. Uhhhh tak bley pandang mata org...ustat ni dia pandang... Menusuk ke sanubari... Hahah dia suh kitorang hafal ayat n baca depan dia. Aku dh hafal ayat tu.. Bila baca depan dia...alahai tah berpusing tunggang tebalik koo... Puas laa aku cuba.. Masuk kali ke 3 aku sound... Ustaz.. Leh tak saya pandang tempat lain.. Tak bleh baca laaa kalau ustaz tengok... Ustaz cakap... Ikut suka awak laa Amie.. Aku pusing belakang... Pandang mamat ni... Sekali baca je ... Terus lepas... Ape laaa ustaz ni...gabrakan aku je... Mamat ni lak gabra semacam.dia tak ingat ayat nih lg.. Tersengih jerr dok kenyit kenyit mata kat aku lak... haha gelak kan aku yer... Satu hari yg lain lak....aku kena tahan kat sekolah sampai jam 3 sbb tak hantar lukisan... Dia lak aku tak tau kena tahan sbb ape. Tapi insiden ni aku malu betol... Aku masa tu nak kuar cecepat... Tak pahsan lak dia nak masuk... Ape lagii bertembung berdepan laaa... Nasib dia tak melambung jatuh kebelakang... Hahaha maklum lee aku ni ibaratnye potato.. Dia tu keding je macam kacang buncis tapi tungkai lerr..hahaha masakk..masakk.... Malu sehhh... Masa balik tu dia cakap.. Besh gak ter peluk ko ekk amie... Gebu... Aku cakap balik >>> kepala honggak ko... Dia gelak jerr...
Baru-baru ni jijah nengok dalam buku tahunan sekolah.. Mmmm takde laa encem sangat... Biasa je jijah nengok... Agaknye sbb dah jumpa yg lagi encem kot...
Ooo yeah jijah ingat lagi dia nyanyi lagu fiona tuk jijah masa last day jalan kaki balik sekolah. Masa jalan kaki tuu.. Tetiba dia cakap.. Aku nak nyanyi tuk ko.. Dengar ekk ...fionaaaa... Tercipta lah irama cinta ini .. Hanya lah untuk muu.. Semoga kau dapat memahami...bla..blaaa ...hahaha... Itu la last time jijah jumpe n tengok dia.....ingat lagi renungan n senyuman dia yg last tuu......
hehehhe melalut lakk....
Heheh... Ape pun... Muka yg cantik atau encem bukan jadi ukuran OK! Ati di dalam mau baik juga... Harap muka cantik@encem..tapii perangai macam cetan pun tak guna gak... Sendiri perasan saja loo...
harap dapat jumpe dia lagi... (rasa mcm tak pernah ucap tq je kat dia sbb teman jijah jalan kaki) n kengkawan sekolah dulu....pasti seronok kan... Smua dah kawen agaknyer... Huhuu
~ It'S OnLy Me ~
weeee

keje... Keje... & keje...


hmmm sepah n semaknye meja jijah... Sejak dah kembali buat keje proses buku takde la penin kepala nak pikir n buat paperwork.... Kira macam macam lagi laaa.... Best buat keje ni jer... Tapi kalau nak dikira keseronokan bekerja.... Memang takde lah happening sangat...
Hmmm.. Cuba tengok pc jijah.. Huhuhu dah jadi tempat menampal notice n reminder je. Ok gak kan..dari takdak guna langsung.... These 2 3 weeks... Cas Negative banyaknye menyelubungi jijah... Mula ada kepala ribut kat semua benda di office ... Yg sorang staff "keras kepala" dah pegi sabah n swk... Sorang lagi budak baru g Tganu this week. Bos g sbh/swk @ pemantauan not sure... Tinggal la sorang lagi yg hidup dalam "dunia nya".... Mmm letis... Bila tah nak mula projek "check premis" dia.... Hahah i think this is the best time for me to go for motivation course hahaha lack of positive thinking and emotional huahuahua.... But not insane ok.
Soo iguess its just few of us left in the office.
Oh yeah... Sorry for not helping much... Seems nobody want to help me (i herd she said... Kalau saya free nanti.. Saya tlg akak yer... Haha hampes langsung takde punn)... So iguess they can handle everything on their own rite...
What ever lah...malas nak bertegang urat.. Malas nak stresskan diri jugak... Buat keje sendiri jer...senang citer....
.................................
p.s: sejak pembahagian tugas yg tak berapa best tu.. Memang takdak mood langsung... Hilang tenggelam dalam tasik putrajaya... So what???...

Geram tetap geram.. Marah memang marah... Keje jalan macam biasa gak beb...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 14 November 2009

- F.I.R.E -

written by Bruce Springsteen (1979)
performed by Babyface & Des'ree
........................................

I'm riding in your car
you turn on the radio
you're pulling me close
I just say no
I say I don't like it
But You know I'm a liar
'Cause when we kiss
Ooh...

Fire

Late at night
You're taking me home
You say you wanna stay
I say i wanna be alone
i Say I don't love you
But you know I'm a liar
'Cause when we kiss
Ooh...

Fire

You had a hold on me right from the start
A grip so tight I couldn't tear it apart
My nerves all jumpin' actin' like a fool
Well your kisses might burn
But my heart stays cool

Well Romeo and Juliet
Sampson and Delilah
Baby you can bet
their love couldn't be denied
If I say split
Then I know that I'd be lying
'Cause when we kiss
Ooh...

Fire

When we kiss
I'm on fire
Your tenderness
Gives me desire
I can't resist
Your tender lips
When we kiss
Ooh...

Fire

When we kiss
I'm on fire
Your tenderness
Gives me desire
I can't resist
Your tender lips
When we kiss
Ooh...

Fire

.................
lagu lama ni ... suka nengok dimple desree

riding in my cute car ..
u look at me straight n say ...
how glad atlast we can meet ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Masalah besar nihh ....


adehhh sesape leh tolong tak? paklah nye lappy ni di serang sejenis penyakit lakk ... tengah best menaip ... dia kuar laaa menda alah ni ... suh masukkan word verification ... kalau tak masukkan .. lappy ni akan padam dalam masa 2 minit ... adehh .... naik letis nak masuk passowrd dia nih ...

masalah nye takde lak letak setting off automatik ke ape ... ni jijah letak gambar dia .. sesape leh bantu jijah ??


~ It'S OnLy Me ~
weeee

manusia

manusia ohh manusia ...
macam macam ragamnya ...
yang baik ... seadanya ...
yg lurus ... di aniaya
yg tamak haloba... membolot
yg busuk hatinya ... terus terusan..

manusia yg berbelang belang ...
tipu kanan tipu kiri ...
lari sana sini ...

manusia bak pelangi ...
kekadang ada ... kekadang pergi ...
cantiknya ... di pandangan mata saja ...

manusia nyamuk ...
menghisap darah ...
banyak penyakit ... berjangkit ...

mmm ramai nye yg nak mengambil kesempatan jer kan ...
yg baik nye payah pulak nak jumpe ...
ape dia kira sudah hebat sangat gaknya ...
mati sok leh masuk n kambus kubur sendiri ???....
heheh tak sedar kentut pun bau busuk takde yang wangii....

takpe lah buat masa ini ....
bermaharajalah bersuka suki ...
sementara badan sihat lom disakiti ...
sok kena penangan sebijik ...
rasa lah ko sorang diri ...

bukan mengutuk atau memaki ...
sape yg pedas .. dah tentu makan cili ...
insaf-insaf lee .. nasihatkan diri ....
semoga bala tak menimpa diri ....

aku insan manusia biasa ..
sekadar terluka di sudut hati ...
masih boleh diubati ...
takde laa merana sampai ke mati.. (tak kuase you see..)

otak yg bingai ... langsung tak bleh di tukar ganti...
tunggu tuannye lah ...kalo sedar diri ...
tua dek badan ... jawab nye mati....
sakit dek masa .. engkalu lah rugi ....

bukan mengutuk ... ape lagi mengeji ...
cuma kekadang rasa sakit hati ...
ini luahan jijah sendiri ...
takde kaitan yg hidup atau mati ....
..................................
serius utk si BINGAI sahaja.... siap ko ... aku debik sebijik nanti....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 13 November 2009

nostalgia...

hari ni nostalgia betul la ...
jijah nak mulakan dengan citer jumpe jiran lama .... (dalam cyber)
hmmm dalam facebook ... adik jijah yg cakap .. ada orang kim salam ... lahai .. rupanya jiran lama masa kekecik dulu...isk ... memang dah lamaa jijah idamkan .. agar satu hari dapat jumpe balik ... atenye jauh bebeno (kat kuale kangsor)... tapi takpe laa .. asalkan leh tanya kabar berita .... dah dapat no tipon .. esok la jijah call kawan sekolah lama ... tah ape kabar la dia ....

then yg ke dua ... jumpe seseorang yg mirip macam "seseorang"....
hahah masa sekolah menengah dulu aku minat tengok senior ni ..sbb nye dia ni nampak nerd ... rambut kerinting .. kulit sawo matang ... macam pemalu gitu ...rendah je dia...
sooo one day aku jumpe laa seseorang ni kat lif balik dari cafetaria kat putrajaya nihh ... sebijik muka senior tuu ...tetiba lak aku terpandang dua kali kat dia ... ahaks ... sooo today masa nak balik .. elok je aku kuar pintu pejabat .. dia lak kuar lif nak gi sembahyang level 2 ... masalah nye .. dua kali jumpe .. dua dua nengok semacam je (pandangan - iskk .. macam kenal je nii) ... hahah tu la yg menggaruk garuk di sanubari aku .... senior aku dulu ke ?
hahah actually senior tu .. abg pada kawan aku gak ... ajib ... haha kalo benar la tekaan aku .. leh jejak kasih balik geng geng sekolah lama dulu ... anyway .. ada sesape dari kepong ke ? aa ni link sekolah lama jijah dulu ok ...

http://www.facebook.com/group.php?gid=249216545396

haaa harapnye dapat laa jumpe kengkawan lama .. aaminn..
~ It'S OnLy Me ~
weeee

moh kite layan citer tamil


muthirai tajuknye..layan je lah... Lama tak balas dendam nengok tv nih

~ It'S OnLy Me ~
weeee

sambungan

hmmm merepek meraban lak... Tadi aku nak citer pasal mimpi je. Mimpi aku kat kampung.. Jenjalan kat sawah ... Kat tali air... Memancing.. Haha tu jer.... Dah melalut merepek meraban ape semua pulak....

ape pun.. Pengalaman balik kampung memang menyeronokkan....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

great day...

pagi tadi jijah bangun dengan good feelings.. Walau badan rasa letih sket.... Mmm malam tadi mimpi kampung jijah kat kedah... Last jijah balik thn 198-... Tak ingat dah..rasanya masa sedara kawen... Moyang jijah masa tu umurnya dah cecah 100 ++ tahun. Dia pun dah tak kenal kitorang. Tapi masalahnye jijah yg kena tido ngan dia....
Ada dua pilihan... Satu tido tingkat atas bilik arwah tok wan (moyang lelaki)... Kat bilik n atas katil tok wan meninggal dulu... Atau tido ngan tok nek kat bawah... (Hehheeh aku rela tido bawah lagi... Badan je bosaa ..penakut hampehh)
masa sekolah rendah dulu... Memang laa rasa takot sangat... Dah rasa macam dalam scene cite "witch"... Bayangkan yg mengerbang rambut dia... Semua kaler putih kulit kedut ...utk hilangkan rasa takot.... Biasanya jijah akan naik atas katil n terus pejam mata sampai pagi. Hahahah...
Pagi pagi bangun terus wat projek balik kampung... Memancing kat tali air... Atau cari siput sedut ... Atau cari buah ...
Biasanya disebabkan kebulatan jijah yg menggebu gebu... Ramai laa yg geram... Ada je orang panggil then dorang akan cakap (cucu tok wan hashim kaa?) hehehe..memang pun.... Dah aku sorang yg bulat mcm tok wan. Biasa sarapan pepagi umah tok nek.. Makan pulut.. Makan kuih dangai .....then Pegi jalan umah tok lang kat sebelah (sbb dah janji ngan kak pinat nak g mancing) ....kena paksa makan lagi... Hahaha teruk nihh...
Macam mana aku tak bulat..... Perut aku kenyang... Hehehe... 2 b continued.
~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky