keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 31 Disember 2009

kena dera....



huhuuu.. Nengok laa ape syatrah buat... Nak fish banyak banyakk... Nak fishh.. Nak fishhh...dah banyak pun nak lagiii.. Lagi dan lagiii... Wawawaaa....oh tidakkk.....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

hadiah misteri ..

whoaa ... tak sangka .. ramai dah followwer jijah ni .. tadi Paklah suggest ... "ko kasik laa present utk follower yg ke 100" .. hemmm good idea my brother ... soo ... pada sesape yg bertuah tu ... jeng..jeng.. jeng ... nanti jijah kasik present .. insyaallah kalo di panjangkan umur ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2009 >>> 2010..



Penutup thn ni dipenuhi dengan kebizian .. hari ini dalam sejarah seh .. jijah langsung tak sempat nak on YM atau jenguk blog jijah ... takpe la ... nama pun keje kan.. pagi tadi sambung kemas bulletin ... then rehat near 2.. jijah ajak jiran depan kuar makan kat cafe ... siap makan jam 2.30 ptg terus naik atas ...

Baru je jejak kaki masuk opis .. alih alih je kak nora jerit dari tempat dia .. "amieee.. cepattt .. dorang panggil masuk meeting ..". "meeting ape ?? oh tidakkkkkk ...." meeting pengurusan la pulak dahh ... udah time bos semua takde .. aku lak kena ... ape maklumat tak tau ni .minit pun takde ni .. masak aku kalo ada perkara berbangkit nanti ..

mujur la semua citer baru ... minit lepas semua dah selesai pun .. soo legaa .. taram je la ... ape aku tau aku cakap laaa ... kali ni TKP&P dah kenal aku .. meeting lepas dia tanya nama aku ... kali ni selambe je dia sebut AMIE ... hahaha senang je nak ingat aku ni .. aku sorang je dalam pejabat ni yg "sihat bulat" macam nih ... hehehe ... TKPO nengok je .. balik dari Mekah ni dia senyum je .. takde lagi dia masam muka ke ape ...
ooo yeah ... dalam face book tadi akak cakap dia nak buatkan kek coklat ... huuu superb la kak .. rindu kat kek coklat moist ko ... pergh ... lagi best kalo dapat tiramisu .. halamak .... rasa terapung di udara rasanya... hehehe

mmmm .. korang pernah tak terbayangkan seseorang .. yg tiba tiba bayangan dia menjelma di depan mata ... (tak tau nak terangkan cemana .. kiranya korang teringat kat seseorang laaa) sebelum lunch time tadi ... alih alih bayangan si dia menjelma di depan mata ... alahaii ... rasa nak gugur jantung berkali kali ... hehehe (gelak sopan gituu) ... mmm masa tu dia pakai baju n seluar kaler kuning shell.. then spek mata itam dia tuu ... sambil kepit beg jalan menuju ke kereta jijah ... hehehe masa tu kat Tok Bali nye pelantar kapal tu .. tempat bot nelayan berlabuh ... 2 thn yg lepas .. mmm ..rambut dia panjang sikit masa tu .. siap kuis kuis rambut dia .. ala ala Anuar Zain gitu... jap nak pensan sekali lagi ...
huuuuuuu ... ape pun dia memang baik ... lain dari lain yg pernah jijah kenal ...lepas pada tu ..boleh dikatakan selang 2 - 3 minggu dia datang ke Kelantan ..heheh kebetulan ke ape?? .. anyway tiap seseorang tak sama ... ape pun .. sikap dia yg buat jijah rasa selesa berkawan dengan dia. mekasih yer jadi kawan yang baik ...
heee udah le ... lain kali lak jijah citer pasal dia ...
mmm selamat tahun baru kawan-kawan .. semoga thn ini merupakan tahun yg cemerlang n paling membahagiakan buat semua.... aaminn ....
................................................
cakkkkkk .... gambar baru jijah ... saja je ngengada posing .. sbb nye paklah tengah ambik gambar syatrah .. soo acik mie dia pun bertenggek sama laaa .. hehehe ...
cau cin cauuu ........

~ It'S OnLy Me ~
weeee

rindu berlagu....

tercari-cari jalur pelangi...
Di balik awan ia sembunyi..
Dimana dia kekasih hati...
Usah menghilang membawa diri...

Selasih layu didalam raga...
Buah berangan diatas para..
bila bertemu berjanji setia..
bila berjauhan..resah gelisah didalam jiwa..

Belimbing buluh masam rasanya..
dibuat gulai itik serati...
Walaupun pun jauh di lautan sana..
Tetap ku nanti dikau kembali...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 30 Disember 2009

pergh.. Kete dia..





on the way back.... Jijah nampak kereta ni... Cantik tuuu...classic


~ It'S OnLy Me ~
weeee

letisssss....



sepagi harini dok mengemas.... Letiss gilerr... Nak jalan rasa tak larat dah ni... Tapi kalau tak buat sekarang ... Bila lagi... Mmm anggap je la mengemas sempena thn baru...
Layan je laa gambar yg ada... Ni tengah sepahkan semua lagi... Len kali jijah post yg dah hensem punyaa.... Nak sambung keje balik ah...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 29 Disember 2009

Now U Know how I Feel

heheheh now she is mumbling non stop ... your job ... u have to do it babeh ... all this time when i incharge all unit ... u just ask me all the info and data ... now u know how i feel .. now u got the headace ...
bukan sesaja nak gelakkan dia ... tapi sblm ni masa jijah jaga semua unit dalam UL ni ... sesedap je dorang mintak data laa .. itu laa .. ini laa ... huuuuuuuu .... tu yg sampai keje sekali datang 5 ... urgent... semua nak cepat ... siott jerr ... skang ni memasing dah ada sorang satu unit .. haaa jaga laaa ... (syukur dalam hati ... tak la stress sangat macam dulu) ..hahah aku mintak tambah sorang pegawai lagi dalam unit ni .. orang dalam .. dia cakap itu ini ... mmm terpulang laa ... aku sebagai pegawai KADER ... bebila masa leh terbang sana sini ... all the info n ideas in my head will also fly with me ... soo new comers kena study maut (setahun baru paham segala beb).. mmm pepandai aahh nak idop ...
hehehe dia bising sbb esok dia ada satu paper exam ... alaa .. rilek aa ... korang selalu gak dera aku macam tu bila masa aku nak exam ... banyak kali dah .. siap kena handle kusus agik .. balik kusus terus exam final ... huuuuuuuuu masak beb ... kalau awal awal dah siapkan semua ... kan senang .... mmmph.. sok aku gak kena bahang gak ni ... tunggu dan lihat aje aaah ...
takmo tanggung keje orang .. sbb orang pun selalu takde pun nak simpati nengok aku tunggang tebalik buat keje .... hahahaha cruel me :D



~ It'S OnLy Me ~
weeee

rezeki....




mak aiii... Rezeki ... Dapat laaa merasa pulut durian ...
Tadi pagi teringin nak minum sirap sesejuk..sirap ni sebenarnya balance masa program aritu ... sooo mintak kak nora belikan ais n bancuh satu jug ... kejap je licin dah kooo ... dapat laa segelas sorang ......perghhh nyamannn sehhh...
oo yeah ... semalam .. masa dok layan abg adik sembang kat tipon .. alih alih lak lapo ... dah tu ngengada nye napsu .. nak lak makan nasik dagang ... mana nak carik daaa ... mau tak mau ... pejam gak bijik mate ... (sebenonye rasa nak demam semalam .. tu yg tido awal)...
pepagi tadi .... beli gak la nasik dagang kat cafetaria ni ... nampak macam best ... bau pun best .. makan ... kerazz .. telan gak laaa ... tak baik banyak sangat songeh ... rezeki dah macam tu ... nak sedap nanti balik kampung mintak ibu masakkan le ... uhhhhhhhh sedappp .....
jap nak imagine ... nasik dagang yg baru masak siap ber-wap-wap lagi ... tambah lak ada gulai darat ikan tongkol yg baru masak .. pekat n likat sehh ... ada lak cili solok ijau ... pedas menyengat ... uhhhhhhhhhhh ........... dan dan tu nak balik kampung rasanya ... musim sesejuk kalo makan sesedap gitu ... perghhh ... heaven babe ....
Layannn...........


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Panjang nye kuku diaa ...


ni dari mail ... saja jijah post .. soo kalau dah tau ... jgn lak kite buat k ...

Sekarang ni ramai yang pakai cincin... tapi ikut suka dia je.. sunnah nabi
jarang nak ikut .... Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang
panjang, dosanya sama seperti memelihara sekandang babi ooppss khinzir
lembut sikit, jika kesemua jejari kita menyimpan kuku yang panjang....
bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk kesemua babi-babi
tersebut.... potonglah kuku anda.

The Truth
Jangan ada niat simpan kuku panjang, walaupun hanya 1 mm atau pun hanya
jari kelingking.. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas
apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga
bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak. Orang
Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun
degil dan suka melepak sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku
jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat
cokodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan
boleh diterima masuk ke dalam kepala.

Percayalah. Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan
mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau lelaki yang
sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Additional info
Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis
manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita
mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah berkuku pendek untuk
kesihatan dan kebersihan diri sendiri Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada
Saidina Ali rhu. sesudah bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda
kesayangan, Nabi Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau
memakai cincin pakailah di
1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)

dan jangan memakai pada
1] jari tengah
2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari telunjuk dan
jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang dilaknat oleh Allah iaitu
kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian : Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.
p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara
ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat
Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi
saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut
sunnah Nabi saw. senang je kita dapat kita pahala.

hehehe dedolu jijah suka kerat kuku kat beranda umah .. sbb nye ... jeng jeng jeng... mesti brader seblah umah tu kuar lepak lepak kat beranda tuu ... elelele macam laa jijah tak tau dia selalu skodeng jijah tuu ....mana dia pi ek skang ni? hahaha mesti dia dah tua skang ni ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 28 Disember 2009

power lagiii

hehehe tadi baru jijah teringat kat abg adik... Dah balik uk atau masih di malaysia... Mmm.. Sekali bebetol dia sms tak lama tuuu... Wahhh instinct ke 6 masih kuat lagi gamaknye... Asal terlintas jee... Dia leh rasa...hehehe kebetuan?? Takkan laa dah selalu sangat mcm tu punye kebetulan ekk?
Haha kenyataan. Bukan main main ni.,.
Chooo baaaa aaannnnnnn.....
hehehe esok lusa dah dia nak balik... Sok kalo kat uk... Jarang laa dapat sms ngan dia lagi... Mahalll... Ym pulak...masa lak tak sama ... Mmm.. Takpe.... Tak lama dah dia nak balik malaysia semula... Kira ok la tu kan.... Ada tempat leh ngadu memacam... Ada kawan sms siang malam pagi petang subuh n sewaktu dgn nyee..... Mmmm memang ada 6th sence... masing masing macam leh tau jee feelin sorang lagi...
Kalah lak jijah ngan ~panda bear~ banyak be rahsia... Susah nak teka... Sicretive... Hard to expain aaa
Mmmm anyway... Hope bini abg adik ni takde laa serang jijah yerr... Kami kawan je kak... Not more than bro n sis... Just close friend... Jgn la pulak di haruk nye jijah.... Uhhh tak sanggup mak nak bayangkan
~ It'S OnLy Me ~
weeee

cedapnye cendol ...


huuuu sedap nye cendol ... balik tadi paklah terus ajak cari roti gula dia ... sooo on the way back teringat cendol banting ... sedap nye laa kalo dapat makan cendol banting ni ... nyaman sehhhh ... dah tu tak kedekut bahan ... RM3 satu beg plastik beso kooo .. puas makan ....ni gambar cendol lain laaa .. cendol banting dah masuk perut jijah ... heheheh jgn marah ye kengkawan...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

huuu tak patot ... tak patot ..


huuuuuuu ... rupenye arini tinggal aku ngan sorang staff je kat opis ni (unit aku laa) bos 2nd cuti ... bos 3rd cuti ... staff sorang agi (pengantin baru)pun cuti (yg ni aku paham laaaa)...
staff aku sorang lagi tuu arini kira tak keje laa... sbb nye dari tadi dia cakap nak studi maut .. esok n lusa dia peksa PTK .. bermakna aku je la tinggal kat opis 2-3 hari ni ...
wah wahh sesedap main order nak itu ini ... isk ... aku kalo cuti pun .. aku kasik siap semua keje tau .. takde yg gantung gantung nanti kemudian buat .. uhhh ... tak patot ... tak patot ...
staff aku ni pulak ... skang ni sesedap dia dok order itu ini ... nak ejas itu .. nak ejas ini ... ape dia ingat aku ni keje buat tu je ke>?
pepagi TKPO call nak data (yg dia punya keje) pun dia mintak kat aku gak .. padahal org tu nak menda lain .. ape kess?? ...
time aku nye keje .. semua aku buat sendiri (dorang wat tak tau jerr)..
bab korang nye hal pun nak mintak aku gak buat ker?? cantik nyerrr ... ingat aku goyang kaki depan PC pinjam ni kerr???? huuuuuuu ... melampau ... ini sudah lebeyy....
BOLAYAN ... jijah buat keje jijah jerr ... lantak korang lerrr ... sesedap nak order je nih ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

lawak ....

mmm masa on the way ke office tadi ... topic sinar pagi harini ialah kesah paling kelakar tahun 2009 ... mmm ... first caller salah paham daa ..
soo rasanya bagi jijah thn ni yg paling kelakar ialah kes jijah naik lif yg dipenuhi dengan lelaki ... herk .. maluu ... maluu ..
tapi dalam hidup jijah ... rasanya masa ada program di hotel Renaissance Kota Bharu..
kami ber 4 sebagai urusetia ... Adi~Juruteknik, kak Ramlah~urusetia sekali ngan jijah n abg Ramli (abe lie) sebagai pilot... soo kami memang datang awal ... utk check everything sblm program bermula .. everything memang best n superb ... oo yeah .. hari check in tu ialah hari tsunami besar melanda .. masa tu memang kena hold on kejap sbb hotel semua tunggang langgang...n kami pun dapat rasa sekali gegarannya..
soo ... kes pertama yg kelakar .. pagi tu masa sarapan ... memasing baru ambik starter ... abg ramli baru je sip kopi n datang laa mamat waiter ni kasik bill kat dia ... hahaha terus terbantut selera dia bila tengok bill RM200... keypoh dia cakap kat Adi ... "aloh laa Dii.. aku baghu make 2 rial jah ni... duit dale beg ado 10 rial jah ... sapo dio nok bayar banyok nii.." .. kami yg tengah makan ni semua terhenti menyuap .. terkujat ada .. nak tergelak dengar abe lie cakap pun ada .. memasing gelak tak tahan ... last last CC Ramlah pun cakap ... "alaaa Lie .. semua dah kira laa .. ape pulak dia kasik bill ni .. makan je laa"... sambil gelakkan abe Lie...
kes ke 2... Petang masa Abe Lie call nak ajak makan malam
Petang tu ... kami balik ke bilik memasing solat n janji .. bila siap .. call n g makan sesama ... sooo fon bilik aku ringing ... aku pun angkat n saja tukar slang ... "HELLO"... kedengaran kat sebelah sana cakap sebelum talian di matikan >> "Aloh laa Dii .. aku saloh dail nombor .. masuk bilik oghe mano la nii ..." ...
adehhhhhhhhhh sakit perut aku n cc dok gelakkan dia ... abe lie ni memang kelakar orgnye ... elok je aku dial balik ... dia pun cakap .. "abe lie call tadi .. saloh bilik ... mace oghe putih jah .." ... aku pun balas balik >> "ape laa abe lie ni .. org baru cakap HELLO je dah takot .... " hahahaha ...
sampai sudah dia dok ungkit citer ni ... adoiii ... cemana laa dia sekarang ekk .. lama tak sembang ngan dia ....
>>> kenangan di Bachok ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

serba salah rasanya....

susahnye laaa fikiran jijah bila tiap kali mamat sengal ni sms... Siang malam pagi petang... Ada je dia sms... Lagi jijah tak balas... Lagi kuat dia sms... Adehhh cemana lagi nak buat dia faham ni?....since raya haji yg lepas... Jijah dah stop sms dia... Langsung tak balas.... Kekadang jiwa rasa nak balas jer... Tapi jijah tau.. Tiap ape jijah cakap pun... Dia takkan peduli. Ada saja jawapan dia untuk tangkis ayat jijah... Sooo i think the best solution is... Silence.... Maybe he will stop sms me one day.... Hopefully one day he found someone cute n chubby. fall in love n get married soon... Heheh the sooner the better... Aaamin.... N that time ... Aku akan berasa tenang n aman damai... Macam terlepas satu beban yg besar....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 27 Disember 2009

thn baru...

uhhh tak lama dah nak masuk thn 2010... Rata-rata org dok tanya ape azam thn baru? Soo jawab jijah... Takmo repeat paper n nak naikkan pointer.. Ok dak? Soo ada yg tanya lagi... Soo bila f.k (nama dalam ym) nak berdua? Hehehe simple je jawab nye... Insyaallah.... Menda yg simple jg di peningkan kepala... Kena think positive n act smart.
sooo pada kengkawan jijah yg telah mendirikan rumah tangga thn ni... Jijah ucapkan tahniah n selamat menempuh alam rumah tangga yg penuh pancaroba..moga dimurahka n rezeki selalu. Yg mana masih berdua.. Moga cecepat dapat baby....
Mmm pada kengkawan study... Chaiyoook chaiyoookk... Meh kite gegarkan lagi kelas yg ada..
Pada x classmate geng oldies ... Nanti kite wat gath k... (segan nak jumpe korang nih...)
Lagi sape ek? Mmm pada yg seiring sejalan... Moga akan selalu bersama sampai bebila...
Pada rakan sekerja... Moga thn ni semua keje berjalan lancar.. N tak banyak halangan... Skt kasik banyak banyak sikit boss... Hahaha sok dapat khidmat cemerlang.. Anak buah banjer makan... Ko gak kenyang...
Pada kengkawan lain yg wujud dalam life jijah... Moga sentiasa berbahagia.. Dimurahkan rezeki n kesihatan yg baik sentiasa... Amin...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 26 Disember 2009

tak takot dah



dulu bila jijah pakak mask... Syatrah tak berani datang dekat... Sekarang... Siap dia cucuk cucuk pipi jijah... Ooo dah berani ye sekarang...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 25 Disember 2009

best nye kalau.....

best nye kalau sekarang ni jijah ada kat kampung....
tido atas tilam n bantal yg sentiasa gebu.. Empuk n sejuk sepanjang hari....
best nye kalau time ni jijah kat kampung... Dapat jenjalan kat tepi laut... Minum air kelapa sambil makan goreng_goreng ngan kengkawan lama...
tak pun bawak ibu jenjalan ronda naik kete...
Bawak laa memana ibu nak g....
kalau zorrow masih ada... Mesti dia manja n dok menyerendeh di kaki jijah n... Mintak belai gitu...
best nye kalau dapat balik kampung lelama



~ It'S OnLy Me ~
weeee

iskk... Ngape laa...

isk... Susah n ak cakap....
nak kata kecik... Dah tua pun umo...
nak kata solo... Dah duet pun haaa...
nak kata baru? Huuu dah nak masuk kuota ke 2 beb...
Tapi ... Mentenn...
Segala ... Aku je betol..
itu ini... Ikut suka aku laaa...
argue.... Aku je mesti menang..
Cakap orang... Semua aku bangkang...
ko buat... Aku pun boleh buat....
merajuk??? Aku laaa jadi ratunya....
Life aku?? Mmmm semua nya berkait dgn kengkawan akuuu... Itu ini begitu begini...
Susahnye aku nak cakap....
Bengang... Nak marah...nak sound...
sejuta kali pun..... aku takkan tegur...
Biar laa dia dengan dunia kebudakan dia...
tah bila nak matang???
Aku pun tak tau...
Suka hati ko la....
Life ko... Hidup ko...
aku cuma pemerhati...
Yg bila puas dan penat memerhati...
Pasti aku berlalu pergi....
Emmm... Tah la... Bila ko nak sedar diri??...
yg ko tak macam dulu lagi....
bila ko nak matang???.......
Cabaran dunia tah cemana mendatang...
lantak ko laa nak tergolek terlentang...
aku hanya pendatang...
Di tanah sebidang aku menumpang
Mengicak saki baki kasih sayang...
Yang semakin hilang....
sayang... Bila laa ko nak matang.
~ It'S OnLy Me ~
weeee

cuti....

mmmm baru nak terlelap... Tetiba... Minyaaa.. Minyaaa... Nak tutuuu... Nak tutuuu... Sambil dia tepuk tepuk pipi aku... Aaaa syatrah nak ape sayang... Nak tutuuu... Cakap kat bapak... Dia pandang dengan muka keciann... Nak tutuuuu... Mmm kalo dia dah chop org tuu.. Nak org tuu jugak laaa... Hehehe...
ok lahhh... G dapo basuh botol tutu diaaa... Dia bangun gakk... Tengok je dengan penuh khusyuk n tawaduk nyerrr.... Siapp goncang...
Meh basuh bontot dulu... Tukar spender... Takmooooooooo.... Mari laaa... Dah penuh nii... Nanti meletup...kebaboooo.... Mmm dia pun selak baju... Heheh senang keje akuu... Bukak baju n suar... Mandiiii.... Pakai baju ... Pi kat bapak... Acik mie nak mandiiiii....
Musnah cita cita aku nak bangun lewat arini...
Esok masih ada......
bila laaa nak dapat lappy ni... Cian hp aku... Lunyai dah kena sental sokmoo...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 24 Disember 2009

miss u ...

thou i know i will not c u again ...
still each time i search for u ....
the hope still the same ...
to c u again ... just once again ...

now i know ...
its just another wish that will not granted ...
now i know ..
how much i pray ... how much i search and looking for u ..
we will never meet again...

u go too far ...
far from my reach ...
nothing i can do to reach u again ...
now and forever ...

........................
sadisnye jijah rasa malam ni .. sayu je hati ... ngape ekk ... tetiba teringatkan dia masa dok cari kawan lama dalam facebook tadi ... jijah tau tak mungkin dalam dunia fana ni jijah dapat jumpe dia lagi ... mungkin selama ni jijah selalu berharap dapat jumpe dia balik ... too late ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

ke bizian melanda ...

uhhh baru je ingat nak bermalas-malasan .. nampak gaya kena lupakan saja (sebenonye badan saket sbb semalam nye program).. mm pepagi ada mood baik jer nak mengemas meja n sudut bacaan .. ejas balik pokok bunga semua .. mm jadi laaa ..
then mula buat kad pembaca .. kad bebudak semalam ... dan memacam lagi ... laporan .. minggu depan la ... tu pun kalau ada pc .. hmm ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 23 Disember 2009

ops .. tak sengaja ...

halamak ... this morning masa aku drive kete pepagi buta nak ke office .... di jalan yg line tengahnye DOUBLE ... ada laa sorang manusia ni ... dengan selambe badak nye memotong sama dari belakang (kat depan banyak dah kete memotong.. soo dia follow)... mm kat depan lorong seblah ada kete menghampiri ... soo dia ni punya bengap .. tros masuk kat depan aku yg cuma muat muat 2/3 kereta ... cissssssssssss ... maka terkeluar laaa perkataan keramat aku ... "OINK .. betul" (binatang tu takleh sebut yerr) .. n spontan dengan itu ... tangan aku ... n tangan adik ipar aku .. dua dua menekan horn dengan lama n panjangnyerrr ...(tint dia balas balik) ........ huh ... dah laaa malaun ni memotong .. kasik signal ke kiri (sepatutnya ke kanan kalau nak memotong)..ape daaa ....
adehhhhhhhhhhhh .... jantan ni saja je carik pasal tau ... tak pepasal pagi pagi dia dapat seko oink oink dari aku ..mesti satu hari suntuk ni dia takde ONG .. hahahaha ...
jijah ... jijah .. bila laa nak ilang perkataan keramat yg 4 dalam diri n fikiran ko?? .. cemana nak setting balik ekk .. menda ni bukan sengaja sebut ... memang automatik terkeluar .... "Ops .. tak sengaja beb" ...nasib aa sape kena ...

moral of the story : kalo nak memotong .. jgn sampai menyusahkan dan membahayakan nyawa orang lain ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

lawak of the day ...

dark in the glow .... hahahhahah ape daaa .... dengan confidentnye dia cakap ayat ni ... caya lahhhhhhhh ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

program cuti sekolah ..

Program cuti sekolah siri ke 2 tahun ni memang tak sangka menjadi .. dengan keadaan aku yg takde computer (merempat) .. dengan program yg lepas satu satu ... syukur paper work nye hanya ambik masa tak sampai 2 minggu ...bermula isnin balik dari perak .. then lulus paper on monday this week ... mmm barang semua pakai yg sediaada jer .. balance hadiah dari program literasi di Kuala Kangsar ...
tapi yg buat aku kurang senang ... semalam ada orang tu kata nak bawak itu .. nak bawak ini .. udahnye satu hape dia tak bawak ... just cakap tong kosong ... sempat gak aku guna ayat orang orang tua ... sib baik menda tu melekat .. kalo tidak mau tinggal gak ... terasa atau tidak aku tak peduli lagi ...sbb nye ..........
1) bila satu program yang bebesar n terutamanya sedikit sebanyak melibatkan kite .. Of coz laaa kite akan ingat 24 jam sehari .. tak lalu nak makan/minum n otak ni dok pikir je... cari ape lagi yg nak buat atau tambah (kalau aku laaa) ... tapi dia ... mustahil bagi aku ... dia boleh lupa semua ...
2) dah tau ada program atau kerja mustahak .. of coz kite akan sampai awal ... mmm sama je dia datang keje .. ye ah .. maybe sbb dia cuma mengarah aje kot ... soo ape ape pun .. semua atas bahu staff bawahan (agaknye laaa) .. soo dia tak perlu risau ape ... tapi ... dah sampai tadi sebok gak dia kehulu kehilir .. macam biasa aaa ... tanya itu ini (tanya je laaa) .. tah lah .. tak paham aku perangai depa ni ... mmm sorang agi tu .. langsung tak jenguk ... why? .. adakah unit aku ni berjalan dengan sendiri sekarang ni??? hahahahah ... nampak jelas n nyata sekarang ....

ape pun ...harini aku di serang sakit perut .. tah aku makan ape?? pagi semalam aku makan lempeng dengan rendang ayam .... malam nye aku makan nasi ngan sup daging .. tu je yg aku makan semalam ... herannn ... ape pun masak gak laa aku ke tandas tadi ... 7-8 kali gak laa ... letiss ...

soo lepas itu .. ape saja yg dia cakap ... atau dia tanya .. banyak aku buat tak endah ... atau aku ulang balik ayat dia ... dia suh aku call orang ... aku pun cakap balik ... aaaa talifon laaa ... bila dia suh cakap kat orang ni ... aku pun cakap balik .. aaaa ... cakap laaa ... (dalam erti kaa lain .. aku suh dia buat sendiri laaa ) tak larat aaa aku nak layan dia ... aku sendiri ara keje aku tersendiri .. soo .. pepaham laaa ... takkan nak aku sound direct lak kot ... (tu akan jadi kalo n kesabaran aku dah menipis laaa) ... mmph..
sooo ... hero of the day is ... a guy @ Zalie ... he let us used his "precious lappy" ... the things that she "forgot" to bring ... which is the most important things of the day .....hergh. She really make my blood go upstairs...
mmm syukur alhamdulillah .. semua selesai ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

rindu....

jijah ada beli penanda buku GG - from taiping with love... Kata kata dalam tu... Rindu ada dua... Kerana sayang atau kerana benci....
Isk... Lama dah jijah beli... Masa sekolah rendah dulu... Haha ingat agi masa dok kerumun ujang nak suh dia lukih katun.... Seronok...
Dah tu sblom naik bas... Semua dok kerumun gerai jual ayam kfc... Uishhh... Sedap meratah paha ayam... Heheh tambah lak pepanas.... Ok. Stop bab ayam... Dah tengah malam seh... Kang perut lapooo....
Mmmm rindu sbb ape ye? Sayang... Tak penah lak rindu bila benci kat seseorang... Cuma teringat laa kot... Sbb dah tak suka
Mmmm rindu.... Ahhh... Rindu... Eeee rindunyeee... Hahaha semua nada suka... Happy n sad... Takde lak org cakap... Hei... Rindu ... Dalam nada marah... Heehehe apa je yg aku merepek meraban.... Nak tido ahh... Nite allz... Nite muah muih...
~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 22 Disember 2009

present dari kuching



yey ... arini jijah dapat present dari jiran depan ... punye laa lama tak jumpe dia .. hehehe .. anyway .. jijah tumpang pc dia la masa dia takde ... cian kat jijah takde pc .. wawawa .. sadiss ...
soo dia kasik jijah kucing ... hehee gebu macam aku gak ... tak sangka lak .. jiran belah kanan pun sama gak kaler .. cuma dia nye kurus macam tuan dia gak ... hehehe
Thanks Nozie ... cute kucin tuu ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

nyam nyamm ...




huuu semalam tetiba teringin nak makan eskerim ... soo ptg tu on the way back singgah tesCo n beli eskerim walls coklat kegemaran ku ...
malam tadi makan eskerim ngan syatrah .. baik je dia atur ... satu syatrah .. satu acik mie ... pastu syatrah ... aaa syatrah laa ... syatrah lagi .. acik mie pulak ... amboii .. pandai dah ye sekarang ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

keputusan peksa...


kalau aku tak call jpa smlm... Sampai sudah aku tak tau keputusan peksa aku dah ada... Hampes dorang tak maklumkan... Urghh... Time ni takde mood nak celebrate dah.. Org laen semua dah siap pi peksa sekali lagi dah pun... Bengkek jerrr....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 21 Disember 2009

hujan+banjir, cuti malaysia & aku ..




har har har ... cadangnye nak melawat lagi tempat ni .. buat sekian kalinya ... then lupe lak .. musim tengkujuh ... takde la dapat jijah n dia g memancing kat tepi pantai tu ... ombak kuat gilerr ... tambah lak ujan tak berenti ...
hahaha nengok laaa chalet yg aku duduk ni ... pusing keliling air sehh .. hahaha kena laa redah air banjir sblm naik ke chalet aku ... best gak ... sejuk memalam tido .. tambah lak ada ekon ... sujuk nyerrrrrrrr.....
sudah nye tak kemana ... dok layan tv ... sekali kuar .. siap beli bekal utk malam sekali .. malas nak kuar bebanyak .. nak kena redah air banjir lak ...
gambar ni jijah ambik hari nak balik .. sedap je bebudak ni dok main air .. isk .. tak gatal gatal ke dorang??? ... bebudak ape kesahh ekk ...
agaknye kalo jijah dulu cenggini ... hahaha berbelang harimau laa kena sebat ngan apak agaknye ... huuuuuuu .. no way ...
ape pun .. hantam saja lahh ... janji seronot sehh ... bila lagi kann ... masa bebudak ni main air .. bapak n mak dia relex je depan chalet aku ... mak dia siap berpayung lagik ... ada kelass you ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky