keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 28 Januari 2010

satu hari dalam hidup ku ...


start early in the morning ... 7.15 pagi jijah dah tercegat depan punchkad .. huh .. tapi ada lagi yg awal dari jijah .. sorang 2 laa .. on pc .. tros sambung surat semalam .. takyah bega banyak sangat sbb sama dengan yg lama pun .. cuma update balik n tukar tajuk .. well tadi jijah dah cakap pasal kumpulan B.-.R kan . hmmm .. ye ah .. nak kena sedia semua dokumen ... settle surat ..

geng pembuka selera pun sampai .. soo kita terjah cafetaria .. walau banyak choice .. sah sah tak tau nak mam ape ..n yg paing sempoi ... LEMPENG Garing .kuah kari kentang campur sambal sotong (sambal je ekk .. sotong dia mahal koo.. 40/50 sen seketul ... gila ko?? seko sotong belah 3 kepala tak masuk..hahah taukey balak pun botak kalo makan macam ni hari hari).tapii ..jijah ambik 4-5 ketul kecik kecik paru sambal..hmmm airr??..hari ni takmo "nes ais" (kang ketagih).. soo teh tarik kureng manis (macam tak caya je jijah minum air panas nih).. hahha.. oo yeah .. semua sekali RM5.50 (phewww..cemana akak ni kira ekk??)

oo yeah .. bos sms ... amie .. belikan saya bihun putih (bihun saket sebab dia pucat aje) .. letak sambal sotong air takyah ... buat sendiri ... huuu... cuba teka berapa??? RM4.50.. sotong 5-6 ketul jer .. huuuuiiii.... rabakk ..

masuk opis balik ..hantar sarap bos ... then dia pun cakap aku nye SKT ... ahhhh dah agak ... staff aku lagi banyak koo ... wahh .. ini tak adil .. semua dah campak kat aku .. n aku nye jugak rendah ... hahaha siap aa korang pompuan-pompuan .. aku nak keje ikut SKT yg aku dapat aje tahun ni ... korang kan semua bagus dari aku (hahaha ayat sadis semata untuk menenangkan hati ..)memang aku tak puas ati ... helo .. aku bukan baru keje ok ... 10 years .. tak penah aku dapat bawah 90 selain dari keje kat sini ... saddddddddddddd.... frustttttttt.... n HATE ... zuppppppp .. down to earth my spirit for today .. and the next day .. n until when?? ... i dont know

. ahh dan dan tu nampak "serabut meja gua"... kemas dulu ..semua then baru keje ... buat balik dokumen tuk meeting minggu depan .. adoi semua lom agi ... tempah makan minum n tempat .. surat panggil lom settel .. kena call n confirm ada ke tak orang tu .. then yg detail lelain agik ... ahh .. cemana aku tak hangen ... tu pun kekejap suh ini .. kekejap suh itu ... adehh serabut sehh .. nak je aku cakap ... KEJE SAYA HARINI DAH CUKUP YE KALAU IKUT PERKIRAAN SKT SAYA .. hahaha takpe .. aku tembak dia nantiii .. tunggu .. ape pun kena puaskan hati sendiri .. sok takmo nyesal kemudian .. nyesal kenapa aku tak tembak je dia siang siang .. hmmm ... cruel me .. ahaks ..

kehulu kehilir ... angkat kepala nengok jam ... looorrrrrrrr ... dah kul 2.30 beb .. patut aku rasa pepening ... then ajak jiran depan g makan ... bosan dah buat keje .. bukan dapat ape punnn .... skt rendah gak .. mencii .. (sori ye ini luahan rasa tak puas ati jijah semata) hahaha ...

makan kat kedai paklong ah .. kuah kari ada .. sayur ada .. ayam pun ada .. ok jerr .. elok aku dok usha ayam masak merah .. abg long datang .. kak nak minum ape ?? (alaa akak dia panggil aku .. muda agi tauu .. tah tah sebaya.. hissss) .. mmm limau ada ??? nak limau ais lah .. masam masam kurang manis ... hehehe .. dia pun jerit kat dapo ... limau ais satuu ... aku pun cakap kat dia .. kalau kelantan panggil "SINGA BENG" sbb masamm...(mmm tetiba je rasa macam lama giler aku tak minum "BANCAU" si eddy slurpp sedappp..) ....elok je masa bayar ... mmm 4 engget sudah laa .. sayur saya belanja... waaa .. mekacihhh (ayat memanja ngada tak sedar diri la konon) hahahah.. ni yg aku suka g kedai dia tuuu .. skang jarang jarang dia bukak .. mmm jarang jugak aa dapat di belanja oleh dia .. ahaks .. cute gak brader tu ... Itam manis beb ...

selesai makan .. masuk opis balik .. buat memacam agi .. kul 4 dah mula rasa lapar .. ni laa problem usus dah tua ni .. tak tahan pedas/masam/memacam aaaa .. lapooo jadinya ..masa jijah cakap lapar .. akak seblah jijah yg kuat mengomel tu pun tanya .. ko lapar amie? ko makan ape tadi?? makan kuah kari kot .. jadi pedih perut .. iskk tak tahan ... pstt .. lepas tu dia cakap .. ok tunggu jap agi ... wahhh ... ni aku sayang kat dia ni .. hehehe ... tak lama lepas tu sampai laa 2 piring kuih .. 2 ketul sandwich sardin n 2 ketul kuih bakar .. wahhhhhhhh .. kasik jiran depan satu .. aku ngap satu .. selesai .. mekacih kak nora ..

blaaa .. blaa blaa buat kojo agi ... dah adik aku call .. time balik ... duduk kat kosi ..kemas ape patut .. off pc .. ambik nyawa .. then balikkkkkkkkkkk ...
arini tak larat nak drive.. kalo aku drive gak .. gamaknye ke longkang ... (kes tak cukup tido semalam aaa) ... letis siot .. sori la ekk zura ... esok aku drive pagi ...

malas nak nyembang n argue ngan dia .. aku blaaa naik atas .. buat keje aku .. ber go-blog .. lepas ni aku nak kacau dia (tido gaknye.. tak tegur pun dari tadi) .. mm biar aaa .. majuk agi nihhh ... sadisssssssss tau .... selagi lom gigit sampai lebamm ... (CINTA - nanti jijah ambik gambar ekslusif ok .. tampal lam nih sbg bukti) hahahah ...kejam ke aku???

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky