keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 8 Februari 2010

Akibat Angau ...



heheh tu la tajuk kat radio pagi tadi ... 1 st caller citer pasal rakan sekerja yg berkawin 2 .. soo yg lain kena tanggung akibatnye n dia pun tak sangup nak sound ..

kalau kat opis ni .. bukan sebab angau .. tapi "laghoo" .. mulut cakap banyak keje .. tapi hakikatnye .. dok layan tenet baikk punya ... ber "MukaBuku" .. memacam ahh .. bila tak kasik .. kata teruk .. dah kasik .. kelain lak jadinya ...

pasal angau ni .. jijah pun penah terbabit sekalik (year 1999)... minat kat brader satu opis dulu .. muka dia chinese look .. kecit comel jer .. encem gak la .. dia ni pendiam orang nye .. jalan laju kemain .. abis terbang laa kalo ada kertas selai atas meja jijah tuu ... (betull tak tipu -- kertas kecik laa..hehe)

soo selalunya dia memang tak tegur pun jijah..senyum jerr .. alih alih satu minggu tu .. rajin lak dia senyum n cakap selamat pagi kat jijah ... adoihh .. copot jantung kejaps ... satu pagi tuu .. dia lalu cam biasa .. tapi dia ada cakap sesuatu ... jijah lak macam dengar tak dengar teros cakap "Haa??" sekali ngan effect memek muka laa ... yg dia lak kenyit mata (macam kasik isyarat HI laaa kot .... sampai kat tempat dia pun .. dia still mumbling lagik .. huh .. cakap kat telefon upenye ... hands free .. cess .. cemana lak aku leh pahsan dia cakap ngan aku??...

hahah esok n seterusnya jijah sedaya upaya tidak menumpukan perhatian bila dia lalu .. malu beb ... kekonon dok menulis sesuatu laa .. padahal nengok kasut pun jadi ... hahahah teruk nye kes ..

oo yeah . rupenye dalam diam kerani tempat jijah menyimpan hasrat nak buat dia menantu .. soo selalu laa bawak anak gadis dia kat opis . suh kenal kenal .. suh tanya tanya ... siap dia sound aku dengan selambe badaks lagi .. "cube ko bayang amie .. cemana kalo ko ngan dak Din tuu ... mau patah riuk tulang diaaa ..sambil gelak macam orang jahat .." cissssss .... ada paham ka dia?? .. suka nengok ngan suka suki cintan cintun ?? nasib dia tua .. kalo muda .. ada aku masak lemak cili api RM10 hengget kasik dia makan .. bio bengkak mulot jahat tuu .. tapi aku ikut cara nabi ... kasik buah kurma kan ?? ..udahnye aku bagi dia kopok leko 5 batang (sbb baru balik dari kampung)... sejahat aku .. takde laa kejii macam dia ..

yet ... dia still tak puas ati gak ... masa jijah baru balik dari kursus induksi di INTURA ..slamber badak dia tanya ... "Haaa Amie ... takde ke ko jumpe jantan mana mana kat kursus tuu ??" .. baru je langkah masuk opis .. teros dia tembak macam tu???..nasib lerrr... slamber aku jawab ... "Saya g kursus ... bukan carik jantan " .. mua hahaha ... puas ati aku .. nahh ko souvenir dari sungai petani ...(macam tak ikhlas jer.. hahaha)

skang ni mamat tu dah kawen ok ... mmm ngan sape ?? tentu lah dengan anak macik yg lazer kebabai tuu .. (cian kat dia dapat mentua gitu..hehehe)... skang ni jijah tak tunggu dia tegur dah ... jijah yg tegur dia dulu...

hantam sajalah ... janji hati senang ... tembak tetap tembak ... ahaks ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

Insan Biasa berkata...

hihihi.....

best cerita sayang

Hantam je la ........

janji hati gembira .. huhuhu

Insan Biasa berkata...

Kadang ada ilmu tak payah belajar .
Sendiri boleh pandai .....

Jijahh @ f.k berkata...

hahah kenyataan la dear ... bukan suka nak buat laki ke ape .. just suka nengok je ...

mmm tapi kalo encem macam anuar zain .. memang jijah tak kasik lepas nyer .. hahahah

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky