keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 10 Februari 2010

congrats ..


heee hari ni jiran belah kiri ku happy jer .. sengih sampai ke telinga n ceria (aku sukaaa..syukur lee dia tak mumbling... alhamdulillah) ... bermakna aku juga ceria ... hehehe ...

last saturday dia masuk night run kat putrajaya ... 42 km.. perghh ... tak larat aku ... hahaha kalo jijah laa ... 1 km pun dah tak cukup napas looorrr .. hahaha ...

teringat masa kusus di HB Resort .. masa kursus tatanegara ... haha seronok abes masa kusus tu ... memula konon tak suka .. sekali baekk punya pakcik pakcik tu usha n kacau aku ... ape lagi .. gelak gelak aje laa .. kem komandan pun sporting abess ... heheh kira untung gak laa aku kuat gelak n selamber kann ... takde laa stress sangat ..

kena daftar kursus tu kul 2 petang .. jijah kat bachok kul 1 baru nak kemas beg (punye laa takmo pegi kusus tuu) ... ambik teksi kat simpang 4 .. pakcik tu baik hati .. siap offer nak pi hantar ke sana ..sbb nye kata dia memang dia takmo ambik orang (nak pi repair kete) sekalik nampak aku ngan beg besar .. kecian .. dia pun berenti lerr ... hehehe ... hantar straight to HB Resort .. siap kasik no tipon .. kalau takde orang ambik masa balik .. dia suh call jer .. nanti dia ambik aku kat resort n hantar ke bachok .. ahakss ... ok jerr ...

soo .. dari jauh lagi depa dah tunggu .. siap kenakan aku lagik ... masa timbang berat ... dia bawak timbang sampai 100kg jer .. aku masa tu 110kg ... hahaha .. dah tu siap gegelak n kenakan aku ... hahaha .. aku bantai jawab n gelak gak lee ... welll ... aku memang gitu ... slamber je .. lagipun kenyataan .. so whatt ... hehehe

start dari situ .. sesikit Amiee ... sesikit Amie .. ahaks ... dah laa orang lebri ada 2 orang je .. yg lain mahkamah n hospital .. best gak lerr ...

soo kes lari ni lak .. dalam satu modul wajib kusus induksi ni .. kira macam ketahanan badan laa .. kena lari 2 KM ... nak kata aku sorang je gebuu .. ada gak 2-3 orang yg gebuu macam aku .. soo .. aku dok nanti je laa depa takmo lari atau mintak excuse .. rupenye dorang pun tunggu aku gak ... hahaha sudahnye semua kena lari laa .. kitorang lari belakang sekali ..kekonon lari .. sampai pagar kem .. dedua dah tak cukup napas ... jalan je laa .. sekalik aku dengar suara ...

"Hai amiee ... sampai sini je ke ???"...
herkkk ... aku pun toleh belakang .. Kem Komandan daaa (encem tuu)...
ngan selambe kodoks aku jawab .... "Tak cukup napass tuann ... heheheh" ...
"haiii memacam laa awak ni " sambil dia lari ...
tak lama lepas tu ... pakcik lak sampai dengan kereta ..(sorang lagi urusetia kusus tu) ..
"laaaa Amie ... apasal tak lariii??" ....
"Tak cukup napas laa pakcik..hehehe" jawab sambil gegelak ...
pakcik pun baekk je berenti ... "haaaa meh naik kete " ....
yahuuuuuuuu ... hehehehe baik nye aku port kat depan ... hahaha ... (kawan aku sorang agi duk belakang) .... hahaha baik je pakcik bawak kete melepasi semua yg tengah berlari termengah mengah n kemerahan muka menahan penat.... sampai laa check point 2 KM tu ... soo aku keje menunggu semua orang abis lari ... tiba masa tuk balik ke kem semula .. pakcik pun bawak laa kereta sampai ke pagar kem ... then dia berenti n cakap ....
"Haaaa.. sampai sini jerr ... lariiii ...." slamber je dia cakap ...
lepas say TQ .. aku ngan akak tu pun larii laaa sampai ke garisan penamat ... hahaha ..
orang yg jaga garisan tu siap cakap ....
"hebat gak awak lari yerr ... "

aku ngan akak tu gegelak aje laa ... dapat laa 2 markah... ahaks ....

ceria idop aku kan ??? ... hehehe syukur ....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Insan Biasa berkata...

masa sekolah dlu ...

pernah jadi juara 100 meter ...

Jijahh @ f.k berkata...

hahaha sama laa .. tapi jijah masa tadika ... no 1 tauuu...ada lagi gambar nye..heheheh

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky