keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 11 Februari 2010

gagak ..


ingat zaman studi dulu .. tah cemana sekor gagak ni sesat masuk lam hall asrama .. tapi yg buat jijah kesiannyer .. bila jalan macam dengkot-dengkot jer .. takde lak dia terbang ke ape ..

haha sebagai seorang yg bercita cita nak jadi Dr yg tak jadi .. soo dengan rasa serba nak tau nye .. gi laa tangkap gagak tuu .. mmm tak boley nak terbang coz sayap dia sebelah tu terbelit tali rafia yang memang sedia terbelit kat sebelah kaki dia .. ciannyee ... kaki dia sebelah tu dah terbelit teruk ngan tali tu sampai dah jadi "Gangren" ke ape istilah .. hehe sori ekk kalo salah sebut .. tapi kiranya darah tak jalan laa sbb terbelit ngan tali tuu ... thats y dia takleh terbang n jalan dengkot-dengkot ...

soo .. ape lagi .. jalankan laa experiment .. bebudak bilik lagi 3 orang tu takde lam bili coz ada class .. hmmm ... jijah kerat leklok tali yg belit kat bulu pelepah dia n buang tali yg terbelit kat kaki dia .. extra ... letak je la minyak gamat ... hehehe ... tak tau laa ape jadi .. sbb lepas jijah letak kat luar tuu .. dia terus terbang ... moga dia ok je lepas tu ...

arwah apak pun sama gak suka wat experiment nih .. ingat dulu masa kami bela ayam kampung ... kalau ada ayam dia yg macam demam selsema tu ... apak akan "suap @ paksa" ayam tu telan vitamin C (tablet kecik yg busuk tuu) ngan panadol yg di belah 24 .. hehehe kecik aje laaa .. bukan banyak pun ... rosak lee buah pinggang ayam tu nanti ... heheheh ..

haaa magic tuuuuu... baik ayam tu lepas 2-3 hari ... heheh .. ada gak anak ayam yg dia bela special case (mak ayam tu mati kena telan kat ulor sawa besoo).. kira ayam denak ke ape orang panggil ekk.. ayam jantan seko ni memang aa manja kebabai ngan arwah apak ... aku ingat agi .. kalau apak nak gi keje ... ayam ni akan lariii ...kejar motor apak sampai laa dia letisss tak larat kejar ... hehehe ... kekadang pepagi tu dia dah siap guard atas motor tuu .. timing apak balik .. dia akan tunggu kat tangga rumah ... sbb nye dia ni manja .. makan kat tapak tangan ... huh ...

mmm .. burung hantu patah sayap pun ada sekali gak ..tah cemana tetiba dia ada je kat dalam umah ..tak boleh nak terbang .... garang gilerrr koo ... takot jijah .. dah la paruh dia tajam .. tapi cumell .. bulat je muka n mata dia ... hari hari kasik makan udang (special nye dia punye menu)... tapi satu pagi bila dia dah sihat tu .. memang dia terbang sendiri (huuu sad)... masa tu rumah yg jijah duduk style umah omputeh lama ... ruangan terbuka di tengah rumah .. cemana nak explain ekk .. takde bumbung laa ruang tengah tuu ... hahaha .. korang cari laa sendiri ..

okeh laa .. bz ni .. dah abis masa lila lila .. daaaaaaaa ... 2 b continued

~ It'S OnLy Me ~
weeee

6 ulasan:

Insan Biasa berkata...

cinta suka lihat gagak putih ....

akrimi berkata...

hehe..masa kami study dalam bilik study dulu siap ada katak ong ong besar gile kat atas kerusi study...habis satu malam tu semua tak berani masuk bilik study dah...last2 hilang gtu je katak tu..tapi mmg besar la dari saiz biasa..hehe

mrs.ecam berkata...

terharu br kesah ko ni jijah...
isk...isk...isk....

angah iza berkata...

kemain manja nye la ayam tu...

mcm manusia lak makan panadol bila demamm...hehhe :P

amirah berkata...

oh bole pulak diaplikasi pd spesis burung ye....penemuan menarik..hehe

Jijahh @ f.k berkata...

amirah : bantai jerr ... janji dia sihat ...

angah : memang manja giler ayam tu ..

akrimi : katak jantan tu kot .. heheh kacau dak pompuan nak studi ..

Insan : nak teropong org di sana ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky