keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 20 Februari 2010

Jengka ... oh Jengka ..



mmm still lagi ada mood untuk cerita pengalaman masa studi di Jengka, Pahang ...
jijah studi situ kejap je ...

soo ... masa tu memang laa takde ape kat sana ... bandar baru bukak ... yang ada nya kedai kecik kecik .. n sebuah pasaraya milik orang melayu (jijah dah lupe nama dia aaa) ... soo satu satu nye menda yang membahagiakan bila pergi pasar malam ....

besar gak pasar malam kat sana ... tau je laa time outing cemana rupanya student ni ... berebut macam nak g nengok consert beb ... aku pun sama 8 x 4 macam tu ... hahah ... maklum lee .. kena masuk sebelum jam 7 ke?? lupe dah ... heheh kali ke 2 jijah duk asrama kat situ ler ..

nak belanja sakan .. mana ada duit .. ye tak ye guna duit keje part time lepas SPM je la .. tu pun ciput je ... soo selalunye kalo gi pasar malam .. jijah suka sangat beli air "soya campur" ... dalam tu "air soya campur ngan taufoofah".. heheh sendiri order beb .. pakcik tu pun pening pening lalat kejap bila aku mintak macam tu .... tapi bila dah biasa .. dia pun tahu ... lagipun aku sorang je gila macam tu ... heheh ...

beli ayam goreng .. (bebudak ni suka beli tengkorak @ rangka ayam) .. tu je la .. hehe kuar jejauh semata beli menda alah tu jer ... mmm cuci mata je lebih .... jalan jalan nengok orang ....

kat pasar malam tu 1st time nampak "buah perah"... siap kena gelak ngan pakcik n makcik tu .. sbb nye aku tanya dorang .. buah perah ni makan macam kacang rebus ke ?? .. huahuahuaaa .. tersengih sengih kemaluan japs .. (heheh saja menceriakan keadaan je sebenarnya) .. tapi memang betol laa .. aku no idea abt this "fruits@nuts"?? heheh lantak aa ... rupanya dorang buat masak laa .. macam gulai kot ...

biasa kalo keluar ... kitorang naik kereta sewa ... balik naik bas uitm .. huhuuu ... dasat .. aksi ganas banyak masa nak naik bas ni ... aku yg beso macam rikishi ni pun leh kena tolak .. padahal masa tu dah bebetul depan pintu bas .. yg tolak aku lak kecit jer ... kuat betol kuda kuda dia .. hmmm ...

oo yeah ... cuma sekali je jijah pernah pergi ke Temerloh ... masa tu bulan puasa .. punya laaa haus .. mak aii .. masa pegi tu takpe la lagi ... masa balik tu .... memang jijah dapat seat .. tapi tak sampai hati nak buat buta tuli .. sbb ada makcik makcik yg dah tua tua n preggy woman .. soo kasik laa laluan kat depa ... berdiri dari tengah bas .. sampai laa ke belakang .. sampai laa ke depan balik (nak menunjukkan betapa ramainye orang naik turun bas ni n aku lak dari start to end tak sampai sampai agi ) .. pheww .. berpeluh atas bawah beb .. menitis nitis peluh dari kaki ku yg berlemak ini .. hahaha ...

mmm kat sana sempat laa nengok wayang ... masa tu bangku kayu lagik ... tengah sedap dok nengok citerr .. nah kooo lalu atok tikus .. bosaaaaa aku cakap kat ko ... dan dan tu jugak laa aku n the geng angkat kaki kat atas .. hahahahaha takot ....

mmang aaa pengalaman yang paling best ... ever ...

kat situ gak ...

1st time aku derma darah ...

1st time aku rasa teruja nengok bapak kawan aku ni bawak kereta laju giler (macam ferrari je aku rasa) .. padahal naik kete wira aeroback (kalo tak salah aaa) .. bapak dia keje bawak lori .. hahah masa tu berangan bila dah kaya aku nak beli kereta .. lalalala ...

1st time crush on somebody .. yang akhirnya menjadi suami kepada kawan baik aku .. (i'm glad that happen n moga ko selalu happy) - suka nengok aje ok ..

1st time masuk bilik mayat sepital..nengok peti mayat ..nengok tools pembedahan untuk mayat n gergaji tengkorak (bau mayat jer dalam tu sampai teringat-ingat) n at the same time nampak orang yg tersiksa sbb makan racun (nak bunuh diri tapi tak mati-mati ..soo sakit dalaman dia tu menyiksakan dia sampai laa akhirnya dia mati 4 hari kemudiannya) ..

1st time kena dera - camping bulan sabit .. yg membuatkan kami bekerja keras 24 jam n memikul pesakit sepanjang berkilo-kilometer dari tapak nahas kapal terbang ke hospital ... huh.. ... ooo yeah ... tangan ku dua dua belah kebas sampai tak rasa ape untuk beberapa hari ... hahaha ... (nanti len kali jijah cerita .. memang best ever xperience)

ahh dah panjang giler entry ni ... ok ah .. stop ....





~ It'S OnLy Me ~
weeee

5 ulasan:

TUKANG KATA berkata...

SALAM ZIARAH..:)
wah,pengalaman sesuai utk saya yg masih belajar lagi nih..

saudari jijah dulu belajar di mana,mcm doktor je bunyinye..hehe

Koyuki berkata...

buah perah?
hmm..first time dengar n tengok..hehe

Insan Biasa berkata...

Hihi ...

ada juga yg buat wayang .....
dalam panggung wayang .

Kal Jis berkata...

pes time juge tgk buah perah tu hehehehe...

Jijahh @ f.k berkata...

tukang kata > jijah dr buku je .. hehe

Koyuki > jijah penah nampak je .. rasa lom lagi ...

Insan > buat wayang ?? macam ada pengalaman jadi direktor jer?? na buat wayang tu .. hehehe

Kal > hehe ye laa .. sama la kiter ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky