keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 7 Februari 2010

masa kecik ....

Masa kecik ... memacam kesah yg best best ... mana laa nak fikir menda berat berat nih ... yg tau ... nak main jer ... balik umah ... lapar .. ibu dah siapkan .. tak kira ape menunya ... semua belasah habis (aku la tu) .... paling suka .. balik kampung .... walaupun aku balik kampung ... bertahun tahun sekali ...emmm aku bukan anak orang berada..nak balik kampung .naik bas ekspress..berjam jam duk lam bas tu ... sakit montot kooo ... banjer pulak .. sure mahal .. cian apak ..aku tau seronok je ..... aku ingat dulu kalau orang tanya mana kampung aku ... aku akan jawab di KL ... hahaha kampung ibu di Kedah .. apak di Kelantan

Di Kedah .. aku paling suka .. sebabnye ... ada sawah padi .. boleh memancing ... boleh cari siput sedut .. satu kampung leh rondaa .. cuma yg tak best nye ... rumah moyang jijah ni ... tandasnye di luar ... dah uzur pulak tu ... biasa laa .. budak bandar ... sedikit kurang dah mula rasa susah ... tapi semua tu pengalaman yang memang best ... satu agi yg tak best nye ... bila jenjalan kat kampung tu ... wahhhhh .. semua panggil aku nih ... dah tau ape dorang nak cakap >> "amboiiiiiii sehatnyaaa ... anak sapa la nihh ..." hahahhaah ... sambil cakap tuu .. abis satu badan aku ni di massaj nye ... masa tu malu malu lagi ... tak suka sesangat bila dorang buat macam tu ...

paling suka ... ikut tok nek gi mandi kat telaga hujung kebun getah dia .... jauh jugak ... tapi memang dia suka mandi kat situ ... airnye suam suam je waktu pagi ... walau cuaca waktu hari gelap subuh sepi tuu sejuk yang amat ... uuu ... hahaha .. kemban leee ape lagi ... keliling telaga tu ... takde dinding pun ... cuma dia tutup sikit dengan atap nipah kiranya tak nampak laaa kalau orang mandi ... tapi kalau nak skodeng .. anytime ... hahaha tidak di galakkan "mandi Boleng" yerr ....

di kelantan lak ... sama jauh jer ngan balik kedah ... sampai di bandar .. naik lak teksi atau prebet sapu ... sampai simpang empat rumah aku skang nih ... naik pulak beca (beskal roda 3) ... masuk lagi lam kampung ... jalan nyer ... batu kerikil beso beso koo ... abis gegar laa semua yang ada ... hahahah (maksud aku orang ngan barang ... sila gelak sopan sikit yerr)....

paling mencabar masa perut meragam nak buang air ... uuuuuuuu jaman tuu takde tandas agii koo ... kena laa carik port yang sesuwaiii ... hahaha ... aku ingat selalu ajak ibu temankan .. tak kira laaa ... hiss .. otak aku masa kecik .. penuh ngan misteri ... bukan ape .. aku terbayang ... buat nye masa aku melepaskan hajat .. alih alih ... rimau terkam .. huiiiiiiiii.... mintak di jauhkan ... soo ada gak masa masa survey port tu ... ehh ... terjumpe lak ada orang jugak ... tros batal hasrat yg murni itu .. atau ... masa sedang feeel baik punyerrr ... tetiba dengar bunyi ... praaapp .. ranting patah ... huuuuuuuuu ... tak jadiiiiiiii ... cabooottt ... haaa itu laa antara sebab musababnye yg tak suka balik kampung ....

tapiii ... kalo musim buah ... huiiii seronok beb ... aku lah hero ... nak buah ape ??? manggis ??(fav no 1 jijahh) durian ?? langsat ?? rambutan ?? aku ingat masa tu rambutan dia kira 100 biji .. seriggit ke ?? 10 engget ke?? satu beg besar laa kiranya ... banyak sedekah je dari jual tuu ... biasa laa ...
ooo yeah ... kat kelantan laa aku merasa makan memacam .. burung .. ikan keli .. ikan sepat ... belut ... Rabbit ... Haaa? Arnab?? ... iyerr ... tu pun eksiden ... ingat ayam goreng .. rupenye arnab goreng daaa..ngappp .... sedapp .. heheheh ...

mmm ape lagi nak citer ekk .. nanti len kali lah ... 2 B Continued...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

Insan Biasa berkata...

ngap... je

huhuhu....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky