keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 11 Februari 2010

pak imam oh pak imam ...


(GAMBAR HIASAN DIPINJAM DARI PADLAH.. PENGANTIN JANGAN MAREE AAA..TAK KUTUK PUN)

sembang ngan CINTA malam tadi memang laa gelak memanjang ... mmm nice ..soo nice .. dalam dok bersembang tuu .. kuar laa citer pasal pak imam ... teringat masa abg jijah nikah kat Tangkak, Johor ...

biasanya orang yang nak kawen yang berdebar nak lafaz nyer.. hehe gabra la kot ... soo dalam kes abg aku lak .. laki & bini dua dua nama panjang n susah nak menyebut nyer ... haha masa tu pak imam lak yg sebok dok hafal nama abg n akak ipar aku ...

soo masa lafaz pertama tu ... dia salah lak sebut nama abg jijah .. sooo kena laaa pak imam berlatih sebut nama abg n akak ipar aku lagi ... hahahah aku rasa naik bepeluh jugak pak imam tu .. mana taknye ..orang pakat dok gelak sakan beb .. alhamdulillah .. kali ke dua pak imam sebut tu .. dua dua nama betol .. one shoot je abg aku lafaz ... maka nyerr dapat laa sorang akak ipar haritu ...

then .. yang paling jijah takleh lupe .. masa acara baling gegula ngan duit kat bebudak tu ... hahaha .. bukan tabur beb ... rejamm ... mak aii .. ganas nye pengantin .. bebudak ni tak peduli ape dah .. memasing berkerumun macam semut pakat dok kutip menda alah tu ....

tiba masa kenduri kat umah jijah lak ... memula pihak pompuan kata takde bawak ape ape pun masa bertandang nanti ... kitorang ni rilek abis laaa .. (memang ada siapkan bekal dah sikit tuk belah pompuan ) ... sekali koooo ... dia bawak nye berpahar pahar ape bagai ... iskk ... kelamkabut lerrr mak aku ni haaa ... makcik makcik yg tolong kat umah aku tu pun ape lagi ... balut ... balut ... tapauu ... hahahha ..

soo antara bahan yg popular di sana .. dorang suka sangat balut susu tin atau buah dalam tin n kasik sebagai bahan balas .. haha yg jijah tak tahan tu .. ada laa terdengar suara suara dari pihak pompuan ... "Ehhh ... dorang kasik mug laa ... " .... MUG ??? hahahaha ... tipah tertipuuuu beb ... masa tu memasing berebut nak ambik sorang satu ... siap dah chop ape bagai .. hahaha mesti dorang gelak je bila bukak nanti ekk ... heheheheh ... nasib ko laa labuu ...

mmm ... sempat lagi CINTA cakap ... "ni tengah belatih la ni ... pak imam kasik tempoh 3 bulan" ... hehehe .. ape ape je lahh ... asal bahagia udahhh ... (aamiin)

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Insan Biasa berkata...

cinta berlatih menembak !!!
burung gagak jadi sasaran .....

jijahh nak ikut jom....

Jijahh @ f.k berkata...

haaa dapat duit tu ... kat Kelang kan ??

nak .. nak ...i follow

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky