keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 28 Februari 2010

part 2 - scandle yang menggegarkan ..



2nd time jijah kena ... lain lak citer dia ...

kes ni biasanya dedekat nak new year atau christmast .. dorang ni kan .. kekonon hantar barang laa ..presen la kununnyerr.. parcel besoo .. siap kasik gambar parcel .. dia nye receipt edited yang tak berapa nak real .. dengan alamat kite (yang dia dah paksa kite kasik untuk hantar barang.. len kali kasik alamat balai polis je senang .. tapi takde laa letak nama balai ape semua .. kira alamat tipu aa ... nak mati ko?? buatnye dia hantar dadah ke ape .. huuuu takot makk...) .. then ada dia kasik sekali ngan tiket flight dia .. kekonon nak spend time ngan kite semua aa ... then dia cak
ap orang syarikat yg hantar parcel akan call ... hantar barang ....

haaa ni mak memang bebetul angin ... sbb nye orang tempatan pun kong kali kong sama ngan
depa buat keje haram jadah ni tauu ... (aku sumpah dia kena panah petir sbb jahat sangat) .. back to the storey ...
sooo .. after pung pang pung pang dia ni gebang .. then dia cakap la dia dah send parcel .. siap dia mail receit ... jadual penerbangan dia .. senarai barang dia kasik .. siap gambar parcel ..
soo one day .. syarikat parcel tu call ... kekonon dia nye branch here la ...


pompuan tempatan kite ni call ... (macam slang sabah swak pun ada pompuan ni.. sbb cakap dia ada bunyi slang sana sket) .....

pompuan dajal >>> Pn amie ke? .. saya dari syarikat ..... untuk makluman .. ada orang hantar parcel pada puan .. tapi kita tak dapat nak lepaskan sbb sangkut kat kastam ... en. .... dah bayar masa post dari Uk .. tapi terlebih berat .. soo kite kena cas lebihan berat barang tu ... soo kami nak minta puan jelaskan bayaran dia ... baru laa kami boleh lepaskan barang tu ...

(aku tanya berapa??) ..
pompuan dajal >>>RM2800 .. takpe .. kami beri puan tempoh 48 jam untuk settlekan semua ..
nak kena bayar dulu baru barang lepas .. .. kalau tak settle ... kastam akan bukak dan serahkan pada UK embassy .. nanti kena tindakan pulak .... dan puan kena settle dengan embassy ...

(huiiiii )... gilakkk ... aku hantar barang kat abg adik pun takde laa mahal bebeno .. dia pos ape menda ni?? batu giling keee ???

soo sblm tu mamat ni dah cakap laa memacam menda dia letak lam tu .. yg seram tu bukan barang nye .. tapi nama nye terbabit sama .. walau just letak A.W T .. jer .. hehehe .. soo .. bertenang jijahh ... pikir secara logik akal ... pikio punye pikio ....

then jijah teringat balik ... masa jijah hantar parcel kat abg adik di UK .. sekali bayar je pun kat pos malaysia .. takde laa abg adik kena bayar ape ape lagi .. tiket ..fuel .. semua settle sekali je .. soo jijah sms Uk .. tanya abg adik .. soo jawapan dia positif .. betol ape yg jijah cakap tu ... orang pos tu hantar depan pintu lagi ... mana ada cas ape semua dah .. semua dia dah kira masa pos tu ...

soo masa untuk menembak balas lee .. i call that girl again ..cakap gitu gini n sound dia cenggini >> Ok takpe la cik .. saya ada kawan kat kastam sana .. skang saya nak no parcel tu .. saya nak minta dia check untuk saya dan settlekan semua...


pompuan ni gabra katak la pulak .. dia pun cakap sekejap ye .. then call putus ... then tak sampai 5 minit .. suara lelaki cakap ... (style hip hop n the geng gak laa...negro slang) dia marah jijah ...

>>> Miss amie ... u and your husband give me much trouble here (haikkkkkkkkk ... bila masa mamat gila ni jadi husband aku lakkk???? hahaha panggil miss tetiba madam lak jadi??).... .... I dont care ... if u dont settle this in 45 minutes ... i will send this parcel to UK embassy ... (aik .. kata 2 hari tempoh .. makin cepat lak depa ni) ... remember ..only 45 minutes....

aku pun balas balik (skeping loondon abisss) >>. ok mister .. i dont care what ever u want to do ... i already ask my friend at custom to check this parcel using my name and address ... they will trace it ... anyway ... that crazy fellow is not my husband ... n i dont even know him .. soo up to you .. (click... aku matikan telefon..hahaha puas ati makk)


tak lama lepas tu mamat gila ni pulak call ....

main suspect said : >> amie .. i have spend much to send you this things .. why u dont want to settle the bills and take the parcel .. if the parcel send to UK embassy .. i will in trouble .. i know i put inside there money n much more .. they will take the things i gave to you ... it just RM2800 .. so please .. settle it ... they keep calling me ... i cant settle it .. im in a ship now .. how to settle it for you?

aku >>>> i dont care ... i dont have that much money ... and i dont want that parcel .. anyway i already ask my friedn to check that things for me .. soo u dont worry .. they will keep it until you settle everything ...

main suspect >>> y u ask your friend .. u know its illegal to send money inside the parcel ...

aku >> if u already know its illegal .. but then y u do it ?? i didnt ask u to send me anything .. soo its not my problem ..
main suspect >>. y is it hard for you to settle ?? its just RM2800 .. u can take your money back from the money i send to you .. its more than that ... please .. borrow or do something to get the parcel .. i will call u back ... (click dia letak)

aku >>> dah mula rasa nak menjadi resakse ijauu .. sbb time tu tengah bz giler .. then menda menda alah ni lak came up ... memang aaa nak kena depa ni ....

malam nyer .....

main suspect >> amie .. listen here ..... why you still not settle it?? they keep calling me here ... i couldnt do anything ... (nada suara tinggi gilerr ... menengking aku) ... so please do something ... u giving me hard time here ... i dont want any trouble with the embassy ... do you understand ???

ingat dia sorang je leh tinggi sora .. dia tak tau jijah selalu kasik kawad kaki ?? hahaha ... dengan suhu kepanasan mencapai tahap dewa dewa... tengking balik dia ...

aku >>> now u listen to me ... this is the reason i dont want you to send me anything ... u give me much trouble with the courier .. with the customs ... i will make a police report abt this ... i dont care if u gonna face charges or what ... i dont want to hear anything about this anymore ... and i dont want u to call me again .... EVER !!! .. do you understand????

main suspect >> amie .. why you soo angry (sora lembut giler macam nak pujuk..pala lutut angg .. ingat aku leh lembut ati ke ape ??) ... u r soo angry rite now .. i will call you later okay ....

aku >>> GO TO HELL ... i dont want you to call or sms me ... EVER ... (click .. aku matikan talian)


hehehhehee ... suka ati akuu ... actually .. lepas pada dia cakap nak send barang ... n aku dapat recit barang .. aku sms abg adik di UK .. minta dia check syarikat parcel .. barang ni ada ke tidak .. wujud ke maya jer ... soo abg adik kata semua tipu ... hahahah ... tu yg berani auta abis semua orang ... aku search juga lam sesawang ... memang ada report on this fraud ...

sooo ... berhati hati ok ... bab bab duit ni .. memacam leh jadi ... bahaya beb .. bahayaa ...

hahaha mak sertakan semua bukti yg di simpan selama ini sebagai bukti yang cerita mak ni bukan gebang semata ok ... soo sesape ada penah kena skandle penipuan ni .. leh aa share cerita ngan jijah ok ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

kakteh berkata...

Assalamualaikum Jijah.
Kesiannya.. At least Jijah boleh bertekak ngan si lahabau tu.. Kalau akaklah...Maunya jadi demam tak kebah...
Alhamdulillah this matter dah settle. Semoga ianya tak berlaku lagi pada Jijah dan juga yang lain-lain..

TUKANG KATA berkata...

ui..bahaye tuh..seb baik Jijah cek dulu..bagos2..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky