keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 22 Februari 2010

PBSM


hmm ... aku memang suka ngan PBSM ni ... masa form 1 .. macam biasa .. semua orang kena masuk persatuan ... soo .. aku memang pilih Bulan Sabit Merah .. aktiviti macam biasa ... balut balut .. belajar pasal menyelamat ..pasal patah tulang.. kotak kecemasan .. isk macam macam lagi ler ...soo dari form 1 sampai form 3 .. sambung pulak sampai laa aku masuk UITM .. bulan sabit gak menjadi pilihan ... tapi tu ah .. urat kaki sakit beb .. dok berkawat jer ...


kawad pun kawad ler .. tapi kalau masa di sekolah .. kalo time kawad kaki ada lak pancaragam sekolah .. memang seronok giler … rasa macam bersemangat abis …. Ape pun takleh lawan laa semangat sbb nak nengok senior sekolah aku ni … Chinese … hensem ko … aku ingat nama dia
L.C.WEE hahaha … takleh la sebut nama penuh … ada lak kena saman kang …


soo masa sekolah ... aktiviti bulan sabit ni aku penah jadi ahli kawad kaki .. masa tu ada program bulan sabit se malaysia .. bertempat di padang sekolah near to batu caves ... masa sesi latihan .. kami bebetul di jemur di tengah padang .. dari matahari baru kuar ..sampai laaa ke petang.. tetap steady .. geng kawad yg lebih elit ..lepas sorang sorang tumbang (macam pokok kena tebang…timberrrr..tebaboo ..)..

hehehe ... kira hebat laa kitorang ni .. tetap teguh di dalam padang yg lecak nye sedalam buku lali tu ... kasut n seluar yang putih jadi itam .. masa tu takde lagi la sabun FAB ke .. sabun DAIA .. yg hebat hebat mencuci kekotoran ape bagai .. hehehe ... ah klorok je ada ok ..sental jangan tak sental ….


soo masa lunch tu ... tak tau la kenapa sedap giler kitorang sental .. walau gulai telor n sayur campur biasa je .. habis koo .. n kitorang masa tu makan makanan yang sama dengan misi menyelamat kilang mercun terbakar di sungai buloh ... soo masa hari besar tu .. semua ok berjalan lancar .. kira best laa sbb masa tu dapat pakai uniform lengkap .. siap barret n lencana .. hensem abis laa akak jijah … hehehe

aktiviti menyelamat masa jungle trekking .. family day dll macam biasa memang aku jadi AJK tetap ... termasuk la masa di sekolah … alih alih je kena panggil .. mintak balut tangan darah je pun .. baru la aku tau .. senior aku ni takot darah la pulak .. cemana dia leh masuk bulan sabit lak ???

ok .. sambung episode ke 2 nanti ;)
... haha ... jgn lupe .. teka mana satu dak jijah yg boolat itu .. dan wee wee yang encem tu pun ada kat barisan depan sekali .. hehehhe ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

Fahim 'n Alin berkata...

bsenye tym kawad pakcik wat2 kaki pkcik kne kawat, xyah la kawad.. kawadkawatkawatkawad...argghh

Insan Biasa berkata...

bagus .........

bolih buang penyakit ke umah orang
huhuhu............

Jijahh @ f.k berkata...

Fahim : hahah biasa la tu .. tapi jijah nye kess sbb wee wee tu ada .. semangat terlebih .. heheh

Insan : leh ... sakit ke ?? meh nak ubatkan ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky