keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 11 Februari 2010

tahun baru ..



masa kekecik .. kalao thn baru cina .. satu rumah je yg jadi sasaran aku ...rumah Ah Chai ngan Nyonya .satu tu je laa umah yg jadi sasarannye ponn. tah la ek .. memang dari kecik sampai laa aku pindah .. umah aku memang dekat ngan umah dia ... baik family dia tu ... anak dia ada 2 je .. akak Christine ngan abg Steven .. (I wonder where they are?)..

soo ape yg aku suka ?? hahah of coz laa angpau ngan limau beb ...plus .. Mercun n lion dance .. hahaha.

oo yeah ... sehari sblm CNY (Chinese New Year) .. biasa Ah Chai akan tangkap beberapa ekor ayam yg paling gebu n besoo (apasal laa entry aku pasal ayam je ni?? hahah gasak la korang ..layan jerr).. n kasik aku angkut balik rumah .. tujuan ??? "amie nanti kasi apak sembelih .. biar ibu bikin rendang... nyonya suka makan.." (Alaa .. kalo raya pun dia kasik gak .. sbb nye malam tu dia akan datang satu family n makan busat di rumah aku.. memang laaa nyonya sukaaa sangat makan rendang ayam ibu) hahah .. nengokkk .. Ah Chai pun tau dah .. orang islam makan ayam kena sembelih dulu .. soo kiranya aku ngan ibu memproses ayam itu sehingga bogel n siap di masak .. (ibu laa buat semua .. aku tukang sibuk je kat dapo)

esok pagi ... bila dah mula bunyi pung prang pung prang ... aku pun lariii pi rumah ah chai .. hehehe saja je suka suki nak memekakkan telinga ngan bunyi mercun itu .. aku suka .. tambah lak kaler merah kertas pembalutnye mak ngahh ... i like ..bertaburan bagai kelopak bunge gituuu ...

then balik semula .. mandi .. pakai cantik cantik ... tunggu apak n ibu n abg aku + pak lah pegi raya cina umah dia ... mmm

ngap rendang ngan ketupat mak aku masak .. hehehe .. makan kacang .. minum air kotak .. dapat angpau ..dapat limau ... balik ... hehehe ... nengok katunn ...huhuuu ...

..........................................
kenapa aku tak ingat muka abg steven ekk ?? mesti dah kawen anak deret keretapi dah nii ... akak christine anak dah 3 rasanya ... ah chai ngan nyonya .. dah takde kot .. mmm

oo yeah ... aku ingat..aku ngan abg di gi tiusyen BI ngan akak Christine ... tengah belajar .. ada cicak dok bergusti kat siling atas kepala abg aku ... hahaha baeekk punya ... jatuh atas kepala abg aku .. huuuu geliii gelemann ... telompat lompat aa aku ngan abg dii ... huuuuuuuuu ... jgn lee masuk lam baju ... hehehe ... mau ada kejadian XXX nanti ... hahahah ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

6 ulasan:

Amieynna Amin berkata...

saya tak pernah sambut mcm tu..
coz kejiranan saya 100% malay..
seronok kan dpt bergaul ngan kaum lain..

Jijahh @ f.k berkata...

memang laa seronok yg amatnyer .. takpe .. nanti ada kawan kawan cina .. leh pegi umah dorang

Billet-DOux berkata...

Salam,

hehe, syer takde jiran cina,
tapi dapat angpau dari kluarga belah mama agama christ.
Hehe. Best criter ne, macam kat tb plak.. eheheh

Insan Biasa berkata...

SEronok looor kalau cina laya ....

mrs.ecam berkata...

nonya n ah chai xdek kot??? dh lme eh x jmpe dieorg??? tp rs besh kn klu de jiran cine...bk lak 2.....heeee

Jijahh @ f.k berkata...

MRS : nyonya dah lama mati ... ah chai last jumpe pun dah tua sangat .. lost contact almost 10 years ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky