keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 17 Mac 2010

12 tips .... tips ke 3, 4

haha ...harap teruskan membaca yer ... ini tips yang ke 3

3. ELAK PERGAULAN BEBAS (terutama kat tempat kerja)

 kata ustazah ... kena jaga batas batas pergaulan di tempat kerja ... kena jaga diri sebabnye ... dari mata turun ke hati ... soo ustazah pesan ... jangan pandang lebih lebih .... kalo lelaki ... nak jaga hati pada isterinya ... jangan pandang terus pada anak mata .. tapi pandang pada cuping telinga ... (kalo pakai tudung? ) pandang le memana tempat yg sepatutnye ...
ustazah kata ....kalau kita tidak menjaga batas pergaulan .. di takuti terputus rahmat daripada Allah.

4. PILIH KERJAYA YANG HALAL DAN DI REDAI

5. BUAT KERJA KERANA ALLAH
kalau di fikirkan .. setiap satu perkara yang di buat .. kebanyakannya semua kena bayar ... parking bayar ... tandas kena bayar ... incometax..bill ... memacam lagi ....

tapi allah beri nikmat kepada manusia ... tanpa minta apa apa balasan .. cuma kita kena sentiasa bersyukur je ...

6. AMANAH
mmm ... yg ni jijah tak salin sangat .... semua orang pun tahu apa itu amanah ... soo .... kata ustazah ... KENA AMANAH ... pada diri .. pada kerja .. pada semua OK!

....................................... 2 B Continued ..........
saja je nak suh korang tunggu sambungan ....semoga apa yg kite share dapat di manfaatkan ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky