keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 18 Mac 2010

12 tips ... tips ke 7 ....

Salam dan selamat semua ... harapnye ceria n happy always (macam Jijah) ... soo skang kite sambung ke tips ke ...

7. IKHLAS
---dalam apa benda yang kita buat .. kena ada keikhlasan ... ikhlas kerana Allah

8. USAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH
ustazah cakap <<< kita kena buat yang terbaik dalam hidup kita kerana allah suka bila kita buat yang terbaik.
uztaz ajar >> untuk mendapatkan solat yang terbaik ....masa kita angkat takbir ... ibaratnya kita tengah bercakap dengan Allah ... masa baca alfatihah ... kena baca satu satu .... ibaratnya ... bila kita bercakap/berdoa ... allah akan jawab ...
soo ustaz juga cakap .... manusia ni sentiasa dalam keluh kesah ... fitrah manusia ... kecuali orang-orang yang sembahyang ... (soo untuk dapat ketenangan .. kena solat)

9. TAWAKKAL PADA ALLAH

 Lepas kita dah buat semua .... serahkan dan bertawakkal pada allah ... kata ustazah ... tawakkal tu maksudnya berusaha bersungguh-sungguh dan akhirnya serahkan semua urusan pada allah ... kerana allah beri rezeki pada hambanya tanpa di duga 

10. SYUKUR DAN REDHA
syukur dan redha  (aku tak salin la pulak masa ustazah cakap pasal ni ... aku rasa semua tau kan?? ..takyah la explain ..) ... ustazah ada cakap juga ... allah suruh malaikat beri ujian pada hambanya sebab rindu nak dengar hambanya mengadu...

11. BANYAK BERDOA - 
kena berdoa ... baca surah Al-Waqiah supaya Allah tak timpa kemiskinan .... kena rajin sembahyang duha .. atau baca ayat 1000 dinar ...

12. BUAT YANG TERBAIK PADA IBU BAPA ...
Cari ruang untuk spend time dengan mak ayah ....
minta ampun semua salah silap .. buat baik untuk tebus kesalahan kita ... (walau tak tertebus n terbalas semua) ...

ibu bapa ... yang dah uzur biasanya akan kembali pada perangai budak-budak ... kena banyak bersabar n layan karenah ... jgn ambil hati kalau terasa ....

usatazah kata .... rezeki kita jadi sempit kalau kita kedekut dengan mak ayah ... dan uztazah juga cakap ... rezeki bukan dalam bentuk duit jer .... tapi semua aspek kehidupan kita ... kesihatan yang baik .. kehidupan yang gembira .. dll

BERSAMBUNG .... tips lain lak ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky