keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 3 Mac 2010

Blue Lagoon

baca corat coret seseorang tadi ... teringat akan Blue Lagoon yang pernah jijah lawati (9 thn dulu kot)... memang tak plan langsung g sana ...dan jijah sendiri tak tau pun kena colek g sana ...

al kesah satu petang ... tengah dok baring depan tv melepaskan lelah balik keje jalan kaki selama 50 minit ... tetiba lak hp aku bunyi ...

aLimm >>> Woii F.K (sebutan EFF..Kayy) .. buat ape ??? siap cepat ... 3 minit lagi aku sampai ...
F.K >> bio betoll ko limmm?
alimm >>> iye laaa ... ada aku main main ke sebelum ni ... serius ....
F.K >>> ahh .. ye lahhh ... (mandi ..bersiap .. ) dah sampai pun dia .. lom seminit punn .. tunggu la ko .. sape suh info lambat ...

dalam kereta ... senyap lak dia ... dah laa sora dia serius tadi .. (alim ni kawan baik aku .. dah kawen .. anak 5 rasanya .. semua lelaki ... heheheh sabo je aku).. selalu cari aku gak dia ni .. lagi lagi kalo serabut otak .. hmmm ...

soo aku tanya sepatah ... dia jawab sepatah .. aku duk je la lam kete ... aku tanya nak g mana .. dia tak jawab .. lelama makin jauh je nii ...

f.k >> woii .. ko nak bawak aku g mana ni ???
alim >>> bawak ko jumpe tunang aku ...
f.k >> aik .. dah kawen .. cemana lak ko ada tunang ??
alim >> dah aku tunang .. ada la tunang .. ape la ko f.k
f.k >> apasal ngan tunang ko ??
alim >>> esok dia nak nikah .. aku kena jumpe dia gak harini ...
f.k >>> aik .. cemana lak tunang ko leh nak nikah lak ngan orang lain ???
alim >> sbb aku tak kawen ngan dia laa .. ko ni banyak tanya lak fk ...follow jer ..

aku pun malas nak tanya lagi ... senyap je laa .. layann ..
sampai di PD .. dia g jumpe tunang dia tu ... aku dok lam kete ... tah ape dia sembang ... lama giler .. aku laaa dok tunggu jadi mak guard ... bolayan ..
alih alih ... dah lama tu ... alim masuk kete ... dia senyap je ... baru geraak sikit .. aku leh nampak air mata dia leles ... (huuuuuuu tersentuh atiku) ...

cemana lelaki tabah yang aku kenal ni leh nangesh ... gabra jap aku .. tak tau ape nak buat ... udahnye dia suh aku makan .. n terus menuju ke Blue lagoon tu ... semalaman dia merayap n lepak kat pasir yang memutih ... yg aku lak .. letiss menunggu orang frust nih ....tah kemana mana dia membawa diri yg duka lara tuuu .... malam tu kami sembang sepuasnye (kira sampai dia ok lahh)
yang pasti ... subuh pagi itu ... aku menyaksikan kecantikan ciptaan allah ... cantik pemandangan dia.. air membiru dengan pasir yg memutih (teluk dia nampak macam huruf U kalau tak silap aku .) ... kalau laa waktu itu aku ada camera .. akan ku abadikan foto kenangan waktu itu .... tak puas memandang ... hmmm breath taking...

ape pun .. itu kenangan aku di bawa lari ke pd .. dan ia menjadi rahsia kita berdua (ehh macam pakwe makwe lak .. ahaks )... tak ah ... kawan baik aku ... ape pun aku doakan ko berbahagia bersama isteri dan anak anak ko limm ...

..............................

jijah : tak tau nak buat cemana dah ... hantam je laa ....
if u have to let it go .. just let it go F.K ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

pak long berkata...

salam buat jijah...
memang hidup cerita ni..jalan citer sempoi tak banyak bab saspen..
lama tak makan colek lanas..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky