keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 19 Mac 2010

Janji Kita ....


Engkau ... Aku .. Dia ... Mereka ...
Kita serupa ....
kita di beri ....
itu..... ini...... begitu ... begini ...
syaratnya .... sama ...
kita berjanji .... sama ...
latihan untuk kita ...juga sama..
tapi kenapa??...

Engkau ... Aku .. Dia ... Mereka ...
kita berbeza cara ..
Emmm... mungkin kita tidak sama ...
engkau berada di atas ..
aku ..sedikit di bawah
dia ..di atas kita ...
 mereka .. di bawah kita ...
tapi kenapa .... berbeza???

engkau ... 
sepanjang tahun rilek aja ... 
 tapi depan pc ...
kau bz gila ...
fesbuk rupanya ....

aku ....
bagai nak gila ..
sepanjang tahun ....
kerja ... urgent saja ...

dia ....
mencari aku saja ....
huh ... kenapa begitu jadinya ??
tak nampakkah kau di sana??
rileks bersahaja ....
borak-borak ..ketawa ...sepanjang masa ....

mereka ....
semakin gila ...
sama gila ... dengan kerja ....

aduuuhh ....
kau tak perasan kah ??
mereka memerhati  ...
mereka membandingkan ..
mereka ketawa ....

mereka berkata ....
itu lah ketua kecik kami ...
entah apa yang di buatnya....
bergelak ketawa sepanjang hari .....
berborak .. dari pagi ke petang hari ....
tak berhenti ....
keluar dan terus berjalan lagi ...
tapi tunjuk bz depan pc ...
kanan ..dan kiri ....
hebatnya ... dua PC sekali ...

bila kerja di beri ....
arahan kau tak berenti ...
semua kau pass kat sebelah sini ....
semua beri pada kami .....
huh ... kami lagi ...
lagi ... lagi .... dan lagi ....
kerja kami banyak lagi menanti ....
sila fahami ....
kalau nak cepat ....
kau aja buat sendiri .....
kerja kau juga .... bukan untuk kami ...

bukan kami nak meninggi diri ....
nak melawan ...jauh sekali ....
tapi tangan dah tak cukup lagi ....
selalu rasa ..kerja macam separuh mati ...
terpaksa bawak bekal kerja kerumah lagi....
semata nak kejar date line ini ...

entah ape nak jadi ....
pandang lah ke muka kami sekali ....
bukan simpati .... tapi fahami ...
erti bekerja .... bersama-sama kami ...
susah senang sama di tempuhi ...
kejayaan sama di rasai ... di kongsi ....

bekerjalah kerana ILAHI ....
amanah yang Allah beri ...
ikrar yang telah kau janji ....
kena tepati ...

cuba lah engkau fahami ...
beza antara ...
tugas hakiki dan dunia fantasi ...
yang mana satu prioriti ....
fikir sendiri.
..............................................................
Amietz@fk
19032010. 5.45am
 Jugra ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

POSH76 berkata...

alamak baek punyer reminder keje2 jgn asik berblogging hehe

Jijahh @ f.k berkata...

hik ... hik ... blogger takpe .. remote nye .. set timing bila nak post ... ahaks ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky