keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 28 Mac 2010

lawak sehh ...

adehh ... kelako lak penceramah ni ... citer pasal bebudak sekolah ... masa dia sekolah dulu .. dia kata ... setiap satu keputusan peperiksaan yang berwarna merah ... dia akan di hadiahkan getah paip ... setiap satu ada pulak operasi darab dengan 5 lak tu ... cuba bayangkan kalau dah 3 subjek kaler merah ... darab ngan 5 ... hahaha tak ke berbelang badan ??? ...
hehehe sama laaa aku pun ... tapi bezanya .. apak hanya guna alatan yang telah di sahkan oleh sirim .. kalo nak merotan .. guna laa rotan yg betul .. bukan hanger .. bukan buckle tali pinggang ... bukan batang mop .. bukan benda yg lain daripada rotan ...
udah tu .. kalo nak merotan .. ada tempatnye ... pinggang ke bawah atau tangan ... bukan kat badan ... bukan kat muka .. bukan atas kepala ...
hehehe tapi bila dah di rasuk dengan marah .. sama gak aku rasa .. berbirat gak badan aku ... tapi alhamdulillah .. lepas dia balik dari tanah suci mekah .. semua tu dah automatically stop .. semua dia buang .... tak merotan lagi ... cuma mulut je la bising lagi .. hehehe ... tambah lak anak pompuan dia sorang ni memang bingai .... kepala batu ada dalamm ... heheheh ... specis kulit tebal ... kuat menahan hentakan .. cewahhh .. masa dulu aaa .. skang ni tak tahan dah koo .. perit ...
marah ada had nye .. marah secara rasional ... lepas marah .. kena terangkan .. mengapa dia di marahi ... soo takde laa fikiran dia bergelodak dengan pelbagai alasan dan sebab musabab yang menggila gila ... maklum laa .. masa remaja .. jiwa suka memberontak ... sbb tu banyak kes lari laa .. memacam ahh ...
tapi jangan pulak sampai sayang anak .. langsung tak marah ... lagi gila budak tu jadinya ... susah ekk ... kalau korang bekerja ngan bebudak ni .. terutama sekolah ... kolej .. dll .. baru korang tau ... 



~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

ct fad berkata...

bebudak skang ni ..bile marah jer..die marah kite balik..fening..fening...cam my pepatah..bile time rebung pon dah x leh lentur..cam ner ler kalu dh jadi rotan...kene gergaji jugak bru patah..hahaha..

Jijahh @ f.k berkata...

isk ... ganaih tu .. tapi takpe ... kite sebagai orang lebih tua .. kena tegas ... jgn biarkan je bebudak tu naik kepala ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky