keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 24 Mac 2010

perang senapang buluh ...

haaa .. jijah rasa .. korang mesti pernah main perang perang masa kekecik dulu kan >?? .. hehehe jijah pun penah main gak perang perang .. bukan main perang askar mainan kekecik yg kaler hijau tuu .. tapi perang bebetul laaa ... pakai buluh dan kertas surat khabar ... heheheheh ... sape penah main macam ni ... sila jawab YA di komen bawah tu yerr ....

kalo balik kampung ... anak sepupu aku semua canggih manggih .. depa kat kampung ni .. memacam permainan ada ... soo sesekali balik kampung .. haa koo .. segala macam laa depa ajak main ... soo yg nak buat senapang nye .. of coz bebudak lelaki ... pakai buluh ... (sementara tu cari jugak joran tuk memancing esok pagi) .. peluru dia .. rendam je tisu atau surat khabar .. hahaha tak pun ... basahkan ngan air liur je ... hahahahah .. bebudak .. ape kesah ... tak ingat ape dah kalo main ...

sakit gak bila kena peluru ni ... gumpal padat padat n sumbat kat hujung muncung buluh tu ... then masukkan pelaras dia tu utk tembak tekan kokuat ... pop .... kena laa sasaran dia ... heheh ... tu je nak citer ...

layan je la gambar ni ... ambik dari google jer ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

7 ulasan:

YB berkata...

Salam
Org kampung ku panggil ULTAP.

ina mail berkata...

tak pernah main perang-perang.selalu akak main konda kondi, sorok-sorok ngan guli .

~0~ berkata...

wah...zaman bebudak dlu slalu main menatang tue...

DDrfauziah berkata...

Aslmkm Jijah.
Nostalgia zaman kanak2 yg cukup best! ... Kak G dulu nakal ala-ala tomboy, so rembat semua ... hehehe.

Mr PenyuBiru berkata...

ya! saya pernah main!

tapi kami panggil M16! hehe.. tak aaa...kami panggil "bedil" dan kami pakai buah ape ntah sebagi peluru.kalu kena berbirat!

zaireey berkata...

wah teringat zaman kanak2 aku dulu main senapang buluh.Selain guna peluru kertas kami juga guna peluru buah cenderai. hehehe

zaireey berkata...

saya pun baru nak buat blog nostalgia zaman kanak2 dulu. ada masa jengah2 le kat http://kualakraf.blogspot.com/

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky