keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 2 Mac 2010

Roses ...

mmm jenjalan tadi .. singgah blog zie si reddish comel ... terbaca lak kesah dia dapat bunge dari cinta hati ... huuu upenye dia tak suka bunga ... heheh ... jijah & bunga .. kalau orang bagi .. ambik je .. tapi betol juga ... bunga tu berapa lama sangat tahannye ... cuma feeling dapat bunga tu je yang best ... sbb time dapat tu ... sure menyengih jerrr ..rasa macam membuak buak rasa sukaa sangatt ... then rasa macam beribu ribu butterfly beterbangan dalam prot ... hehehe tul ke ladies??? ada ke yg rasa macam aku rasa ?? tah laa .. aku jarang dapat bunga .. sekali dua je ...

soo ni ada petua .. cemana nak kekalkan bunga yang korang dapat tu ... tapi kena sabar .. n jaga leklok ler ... baru la tahan lama ....

1st ... kalau nak tahan lama .. bunga rose nye mesti la kudup lagi ... sbb kelopak dia masih kuat melekat di tangkai .. kalau dah kembang ... memang tanggal satu satu lerrr ... badarai ... tak dapek mak nak nolongg ...

2nd.... lepas korang dah puas bergambar ... dah puas menyengih ... bukak wrap dia (sayang nye nak bukak) ...kena buang kapas kat tangkai dia .. kiranya kasik boleng abis la .. buang sikit daun dia ... then korang gantung secara terbalik (kalau letak tegak .. bunga ni jadi teleng nanti .... oo yeah .. kalo ada 100 kuntum ... korang kena asingkan lerr .. buat 2 tangkai atau 3 tangkai jer .. sbb .. kalo bebanyak korang gantung .. berkulat nanti ...

3rd ..... untuk mengekalkan warna dia terutama yang warna merah menyala .. korang kena jemur@gantung kat tempat sejuk ... dulu jijah kerja di library .. 24 hours aircond .. soo bunga tu keringnya cantik sekali .. kalau warna selain dari merah .. warna dia memang laa jadi tak cantik .. sorry ... wa tak bley nak buat ape ekk kecuali korang rendam dalam pewarna merah semalaman laa .. hehehe .. (tu rahsia bunga rose biru n purple beb) ... jemur je kat tempat redup yang berangin ... kalo kat tempat gelap ... gerenti kulat gak .. hehehe

3rd .... lepas beberapa hari@seminggu .. memang dia akan kering garing ... soo .. this time korang dah boleh letak kat meja korang (feeling dapat bunga tu pasti teringat balik masa ni .. hehehe) ... b4 that ... korang cari laa perfume yang korang suka .. pakai yg murah je dah le ... korang kena spray dia .. luar dan dalam .. rahsianya ???? bunga tu lambat sikit lee berkulat n warnanya tahan lama ... benda dah mati .. memang le senang di hinggapi makhluk perosak ... terutama macam habuk ... cepat je nanti dia kulat ... selain tu .. bunga tu akan wangi ... ikut perfume kesukaan korang le .. haaa sedut laa bau dia sampai abis bau .. spray balik selang 2-3 minggu atau sebulan lee .... bunga jijah tu tahan 5 years ... sekuntum je pun .. hadiah orang balik bercuti dari Cameron Highland ...year 1999..tah jijah kasik sape masa nak pindah balik Kelantan ekk ... lupe aa ..

sekian ... ujikaji ini telah dijalankan oleh jijah@fkay ... sila mencuba OK ...

........................................................................................................
Don Juan ni dah layuu sbb tak di peduli oleh tuannye >>>>>>>>>>>>>>>>>

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky