keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 23 Mac 2010

Skandle ...panasssssssss ...

mmm kenyang jijah pagi ni ... kenyang perut .. n kenyang telinga ... hehehe sesi buat ketupat n meluah perasaan ...(aku dengar je la ... tak ambik port sangat).. oh .. rupanya banyak skandle panas di office aku ni ... hahahah .. takde la pulak aku kesah ... as long as tak kacau hidup aku ...

ape pun ... dapat kite lihat ... kekadang ... influence yg tak elok tu .. senang aje melekat ... terutama bebudak baru masuk keje ni ... hahaha ... kawan lak ngan bos kecik aku .. yg memang gila ngan fesbuk dia ...soo in the end ... perangai pun serupa ... masuk lewat .. suka suki .. rilek ... sembang .. gegelak ... layan fesbuk .. jadi ruti harian lah ... (yeah ... contoh yang sangat baik) ....SILA JANGAN TIRUU ...

perasan tak depa?? ... gaji yg depa dapat tu .. ape statusnye?? ... udah le keje orang rekomen .. atas dasar kesiann... anak staff lama ... oh please .. ramai lagi yg susah kat luar sana .. yg siang malam berdoa .. moga dapat kerja tetap .. dapat kerja yg menjamin masa depan ... tapi ko ... petik jari dapat kerja ... tak reti pulak nak menghargai ...tak buat kerja n makan gaji buta .... huh ....bagus sangat la tuu ....orang kata .. ko dapat kerja .. sbb ko ada pakej .. aweks lawa ... sooo menggedik aje laa sana sini ... keje satu ape tak jalan ... bagus sangat la tu ....

mmm satu agi aku dengar ... dia ni ... ada skandle lak .... anak dara ngan laki orang ..hmmm..... takde la pulak aku nak campur ..lelaki nak kawen sampai 4 pun .. aku tak kesah ...(asal tanggungjawab di laksana sepenuhnya)... tapi kalau laki asyik masyuk bercinto .. bini kat umah tengah sarat mengandung ... tidak ke nampak macam ..semacam jerr ???... kesian laa kat bini yang tengah susah payah membawa buah cinta dia tuu ... aku rasa .. kalo bini dia tau ... mau hancur luluh perasaan ...
...oo yeah ... itu perempuan ada naluri seorang perempuan ke ?? cuba laa sesekali duduk di posisi isteri "pakwe" dia tuu ... ape perasaan dia kalo laki dia buat cenggitu lak .... mmm .. tu ah orang selalu cakap ... cinta itu buta ... buta sampai takleh berfikir dengan waras ..asyik masyuk bermain cinta ... sampai lupa semua . ape desperate sangat ke? sampai terdesak cenggitu sekali?? .... (huuuuuuuu mintak di jauhkan semua perkara seperti ini dalam hidup aku) .... aku tak rela dan tak sanggup makan maki orang sehhh ....

hmmm .. aku takleh nak cakap banyak bab ini .. sbb aku juga masih single mingle n mungkin hari ni aku tak berada di situasi itu ... perjalanan aku masih jauh ... aku tak tau masa depan aku .... mana tahu satu hari .. apa yg aku cakap kat orang hari ni ... esok lusa jadi pada aku lak ... nauzubillah ..minta di jauhkan .... aku takmo jadi perempuan jahat ... aku takmo jadi perosak masjid orang ... aku takmo semua tu ... tak sanggup makan keji orang ....

bab kerja ... ooo yeah .. sekarang aku dah jadi anak buah yg kuwang ajo ... yg suka melawan ... sbbnye ... dia patut di jawab straight to the point ... buta mata tuli ... ada otak tak fikir ...aku dah mula meluat juga ... kalau dia rasa terlalu hebat .... buat la kerja dengan hebat juga ... jgn nak makan kredit dari kerja orang aje ...  hahahah .. maruahmu di tapak kaki orang aje mehh ... wat malu jerr ... (tapi orang gini .. takde perasaan malu .. sbb tu dia still macam tu jugak .... bagi depa .. asal gaji masuk bulan bulan ... udah ...) sooo ... since berbulan bulan dulu ... aku dah mula menjawab ... umur dia sama dengan aku ... tapi kalau dia tak boleh berfikiran matang ... meh sini ... aku rela membetulkannya ... aku tak suka dengar auta dia yg berdegar-degar itu ..aku meluat bila dengar ... boleh muntah hijau tau ... aku tak suka bila dia bercakap ... nak pegang pegang bahu aku ... aku tak suka!!! ... . aku tak suka lakonan dia separuh mati sakitnya bila ada kerja urgent ... setiap kali urgent sakit .... tak ke nampak macam menipu secara tak profesional??? jgn sampai orang mula mendoakan sesuatu yg tak baik udah .... sesungguhnye ... aku dah hilang kesabaran ... 2 years is enough ...

sabar ada juga had nya .... and i'm on the limit .... hahahaha .... cruel me huh ... cari la pasal kalau nak kena ngan aku ...... hahahahha

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

sisdee berkata...

mcm2 manusia ni....

i pun tak suke ngan org camni..tak syukur..org lain cam nak gile nk minta keje gomen...(err ni keje gomen ke)..tp dorg yg dh keje dlm tu suke suki buat keje tah apa2..

kes pmpuan dok gediks nie satu hal...mmg le pmpuan lagi ramai dari lelaki tp agak2 le sikit kan...jgn smpai kena gayang ngan cabai dah muahahahahah

yg laki lak tak sdo diri...ish..dunia...

oppps sori terover sikit :D

Jijahh @ f.k berkata...

ye la sis ... nyusah kat orang je .. yg sorang tu pun ... memang la bagi bad influence kat bebudak baru ni ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky