keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 2 April 2010

Sayang ku ....

Hadirmu sayang ke dunia ini ... 
 di nanti dengan penuh kesabaran ...
di sambut dengan penuh kegembiraan
di panjatkan doa dengan penuh kesyukuran ...

Tika kecil ...
bila menangis ...engkau di dodoi .. di manja ...
bila merajuk ....engkau di peluk .. di sayang ...
bila gembira .... engkau di cium .. di puja ...

karenah mu di layani dengan penuh kesabaran
mahu mu di laksana tanpa syarat ..
diri mu di tatang dengan penuh kasih dan sayang ..

biar perit .. jerih .. lelah  ...diri ini ..
biar keringat berguguran ..membasahi diri ...
biar tulang empat kerat ini  ... bekerja tanpa henti
biar berhabisan tenaga tua ini ..
hanya untuk mu ... sayang ku

masa kecil  ... kau pernah berjanji
menjaga diri ini ..
menyayangi diri ini ...
membantu kami ...
mengasihi ... hingga ke akhir hayat ini ..

tapi kini ...
bila kau telah dewasa ...
kau lupa janji mu ...
kau lupa segala ..

bila cinta menguasai ...
kau hilang arah tujuan ..
kau hilang pedoman ...
kau hilang pertimbangan ....
kau hilang kasih dan sayang ....
kenapa sayang ku??...

ingat lah sayang ...
syurga itu letaknya di kaki ayah dan ibu ...
keredaan, keberkatan, kebahagiaan hidup mu ...
semuanya bermula dari ayah dan ibu ...
tiada mereka ... tiada lah diri mu ...
hormati dan sayangi ...
patuhi dan turuti ..
bantu dan senangkanlah mereka ...
sementara masih ada kesempatan di dunia ...
hanya sementara ...
esok dan lusa ... belum tentu ...
kau masih ada peluang itu ...

...................................................................
 Jijah@fk
 02042010.1.50pm
Putrajaya

....................................................................
apa nak jadi dengan budak sekarang ... rosak ... rosak ... buat malu jer .. geram pun ada bila baca paper pasal kes tu ... dah desperate sangat agaknye .. di rasuk rasa cinta menggila ... tak fikir ... ada banyak benda lain dalam dunia ni lagi agaknye ...dia fikir hidup boleh senang dengan cinta dia agaknye ??  ... mmm tunggu dan lihat saja kesudahannya .... akhiran kisah "cinta gila" ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

M!Er4N berkata...

sajak yg bgus :)..

salam..just nk promote kaspersky antivirus 2010..lesen key 300 hari..rm20 je..key limited..kalau berminat informs ek

017-9871755 (imran)
mieran_87@yahoo.com.my

ina mail berkata...

Sajak ni kena bagi orang suka sangat buang anak tu. Tak tahu nak menghargai anugerah Allah SWT.

Insan Biasa berkata...

Kalau pernah bercinta begitu ...
Mungkin tahu jawapannya
kenapa begitu ....

Jijahh @ f.k berkata...

tu namanya ginta gila ... mak ayah sendiri pun nak buang ... sok biar anak dia pulak buat kat dia .. baru dia tau macam mana rasa mak ayah dia nye perasaan ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky