keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 19 Mei 2010

Menggebu-gebu...

haha .. ape angin nye Jijah semalam ... balik umah dah kul 6 lebih ..masa tu hujan turun selebat-lebatnye .. perut lak terasa lapar . semalam tapau daging masak dendeng .. fuuuhh .. teringat kalo makan ngan nasik pepanas ... sedap nyerrr ...

tapi kalo dapat makan sesuatu yg pepanas lagi best ... last week dah beli tepung n yeast ... hehehe ape lagi .. makan roti periuk pun best ni ... (ni bukan periuk .. loyang kuih daa)...

tadaaaaaaaaa ... siapp .... roti periuk yang panas panas .16 bun semuanya .. buat roti ni.... yang lambatnye nak tunggu dia kembang je la ...yg tak best nye penat tangan menguli ..banyak uli .. lagi kental rotinye .. lagi sodap .... masa membakarnye 30 minit je .. ngap dengan daging dendeng ... fuuhh .. sedapp ...(puji sendiri la pulak .. sendiri masak... sendiri makan ..sendiri syok laaa ... ape nak kesahh)  ..

.............................................................
credit to adik Jaja yang telah memberikan resepi .. asalnye dia yg bawak roti ni tiap kali balik dari cuti sem masa di Jengka dulu .. tapi ni versi kosong la .. yg mak dia buat lagi beshh .... inti coklat la .. memacam ahh ..
sodappp ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

hans berkata...

wahhhh
serius sedapppp
pandai sis buat

matahatijiwa berkata...

salam..sedap ni..mmg gebus2 belako..boleh ekk amik resepi..nak try pulak...

Jijahh @ f.k berkata...

matahati : ambik la ...

jaja berkata...

apsal tak pasan plak entri ni ekkk..
hihi..ok la tu kak..aku dulu belajo wat sekali x jadik..tak naik² roti aku..hahahaha..menderhaka..letak gula byk sgt agaknye..sudahnye jadi roti goreng aje..

ni aku dh berguru ngan mak aku..kot bleh sambung legasi dia..hihi

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky