keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 10 Jun 2010

Ceramah ... gejala sosial ..

mmm .. aku baru balik dari ceramah di Kementerian tadi .... soo here is few tips that might help you all .....

kata penceramah tu ... sebab musabab jadi banyak kes sosial ni bermula dari kita .... maknanya dari rumah ..
dia kata .. anak kita can b soo sweet at home n bila dia kuar rumah ... totally different ... soo kena la pasang mata dan telinga ...

soo ada beberapa sebab musabab leh berlakunya masalah sosial ni ... as usual ....
1. Media Massa
2. Institusi keluarga yang goyah dan bermasalah (perlu di ingat ... jangan sesekali buat perbandingan antara anak anak ...  PANTANG OK!
3. Parents yang terlampau mementingkan kerjaya dan anak anak yang kegersangan kasih sayang
4. Dunia cinta remaja - memang cinta itu buta ....
5. Terlalu banyak masa lapang n tak diisi dengan benda berfaedah ...
6. Internet !! akses mudah kepada pelbagai menda ...

2 b continued ............ = )



~ It'S OnLy Me ~
 weeee

1 ulasan:

Insan Biasa berkata...

Pasaraya pantai Timor kirim salam ....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky