keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 25 Ogos 2010

buah ape ni?

dulu kat umah atuk jijah di Pendang, Kedah, ada 3-4  batang pokok rendang depan rumah dia. daun dia kecik kecik n yang pucuknye kaler kemerahan.
buah dia kalau muda kaler merah n bila masak warna hitam. rasanya masam-masam. tak tau aaa ape nama dia ... jarang jumpe buah ni

apa yang jijah suka pasal pokok ni .. sbb buah dia yg tua tu .. bila kita makan ... akan mengeluarkan warna merah macam darah. hahaha suka sangat ler kalo masa memain tu ... tapi kalo kena baju .. siap lerrr ...

atuk jijah dulu meniaga ... soo kedai dia depan rumah jer .. kalau balik kampung .. kekadang aku kacau jugak la dia meniaga ... lap lap meja, angkat angkat air ... heheh nanti dapat la upah air sirap secawan.. mihun sup semangkuk ... tak pun dia belanja kuaci. 

tapi yg tak best tu .. kalo orang datang makan ... suka la kacau aku ... maklum la aku kan sihat bulat... kena masaj free je laa ...

biasa lepas abis meniaga ..petang petang dia duk kat bangku simen tu ... sambil gulung rokok daun dia ...
dah tu dia citer la memacam ... citer jamang jepung .. hehehe
~ It'S OnLy Me ~
 weeee

1 ulasan:

alfa juliet berkata...

erk tak pernah tgk

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky