keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 6 September 2010

Kisah kuih raya ...

 tadi pagi topik nye kisah kuih raya ... hmm .. dan dan tu la aku teringat .. masa sekolah dulu .. memang aku suka sangat laa masak masak n cuba serba serbi .. termasuk laa kuih muih, kek n biskut ...
biasa kalau masa dedolu .. ibu suka sangat buat buah rotan ... yg bulat kekecik ada bijan tu ... fav aku masa kekecik tuu .... soo ada satu tahun tu .. aku sesaja la kekonon nak buat sendiri ... soo lepas buat kuih goyang @ kuih rose ... esok nye dah siap beli bahan tuk buat buah rotan tu ... tah cemana leh bertukar resepi lak ngan biskut bijan .. haduu ... bayangkan satu adunan tu aku dah siap gentel sensorang siap golek dalam bijan cantik cantik ... time masuk lam kuali ... semua cair macam jelly ... tinggal bijan je terapung apung kat minyak goreng tu ... check balik .. lahai .. rupanya .. kena terap daaa .. bako lam oven ... heheh punya excited .. perasan macam dah terel la tu ... sib baik baru sekali goreng jer ... 
last last .. jadi laa biskut bijan ... sedap gak ... gambar biskut ni jijah pinjam dari blog >> http://inaria-487.blogspot.com/2009_10_01_archive.html


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky