keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 26 Oktober 2010

Smile babeh Smile ..

hmm .. arini aku berselisih ngan sorang pompuan nih .. cumanya aku pelik nengok dia senyum tu .. kelat semacam jerr ... hehehe macam .. nak senyum ke tak ?/ nak senyum ke tak ?? ..
cian otot kat muka tu ... hehehe atau dia nak cuba buat senyuman penuh makna si monalisa kot ?? hehehe ...

well senyum tu satu sedekah ... senyum juga satu senaman koo .. lagi banyak senyum .. lagi awet muda looorrr ...

salam satu laman web nih ... tajuk dia TOP 10 REASONS TO SMILE

sebabnye ialah :

1. Senyum buat seseorang menarik
(memang la .. kalo dah senyum .. kan ke sweet jerr.. manis n sedap di pandang mata)

2. Senyum boleh merubah mood seseorang ...
hmmm katanya kalau rasa mood takde .. cuba senyum .. sebab senyum membantu badan untuk ubah mood seseorang ..
(aku kena cuba ni ... time tengah bad mood .. aku nak sengih jerrr ... tapi sengih penuh makna laa hehehe.)

3. Smile is contagious (merbahaya??) - bila seseorang senyum .. ia akan menceriakan suasana .. merubah mood orang lain dan juga menarik perhatian terhadap seseorang ...
(betul gak tu ... asyik stress jer ... banyak la cas negatif di sekeliling ... kira kalau senyum lak ... nanti auranya akan merebak n berjangkit ngan orang lain laa ... hmmm sungguh bahaya itu senyummm daaaa)

4. senyum mengurangkan stresss - senyum boleh mengelakkan seseorang dari nampak letih, tak bermaya, (menghilangkan muka kelat .. hmmm ... kena la aku lagi senyum kalau level stress mencecah paras bahaya.... )

5. Senyuman menambah immune system .. dengan senyuman, kadar pertahanan diri akan work better. bila seseorang senyum ... immune function akan bertambah sebabnye time senyum tu anda lebih relax ..
siap dia cakap dalam ni ... PREVENT FLU & COLDS BY SMILING ... hehehe sabo jerr ... gamaknye kalo dah rasa macam nak kena batuk atau selsema .. korang sengih laaa banyak lagi ... atenye dah rope kerang kehausan la plak ... jgn sampai orang tegur ... ngape ko sengih tu cik Jahhh?? aku nak sesemaaa niii .. muahahaha sah orang cap ko ting tong daaaa....

6. SMILING Lowers your blood preassure .. wahhhhhh ..sesape ada darah tinggi kena cuba niii ... senyummm ... senyummmm ... dalam ni dia suh korang cuba try test sendiri kat umah .. cara caranya ialah (cewah dah macam rancangan memasak lakk) ... duduk berehat beberapa minit, ambik bacaan darah tu. then korang kena senyumm selama satu minit yer puan puann dan tuan tuan... selepas tu ambik bacaan darah lagi ... hmmm ... ada perubahan tak ??? korang kena cuba sendiri laaa .. sbb jijah setakat ni alhamdulillah masih bebas ketinggian darah ... alhamdulillah

7. senyuman akan mengeluarkan Endorphin iaitu penahan sakit semulajadi dan serotonin (ape menda alah nih .. heheh wa pun talak tau loorr ..) katanya .. dari kajian .. senyuman akan mengeluarkan endorphin, natural pain killer and serotonin. together these make us feel good. p.s/ smiling is a natural drug.
betoi gak kot teori ni ... teringat masa jijah dok dating .. alih alih tercabut sendi .. dan dan tu dia kata aku specis transformers .. dalam dok sakit leh gegelak sampai kuar ayag mata ... mujur aku tak guling guling je depan dia ..time tu rasa hilang ingatan kat sakit tu kejap ... tapi sakit gak laaa ... tak bley tipu punyaaa ... sabar je lahhh ...
8. Senyum akan mengangkat @ lift muka dan buat kita nampak muda .... hahaa ni memang laaa pompuan suka sangat kann .. kann ... sebabnye .. bila kita senyum ... otot muka akan di tarik ke atas .. seterusnya lelama akan buat muka tu lagi muda laaa ... katanya tak yah laa pegi sesi Face Lift ..cuba je senyum sepanjang hari .... pasti akan nampak muda dan rasa bagusss gituuu ...
psttt .... tapi kalo lelaki ... senyum time sorang leh laaa ... jgn lak korang senyum memanjang .. nanti kang perasan lak aweks kat depan tu .. hehehe katanya apasal laaa mamat ni senyum-senyumm jerr kat aku  ... muahahaha lain lak citer kanggg .... ops .. lawak jer ... no heart feeling okeh ...

9. Senyum buat anda kelihatan successful ... hmmm .... senyum akan buat seseorang lebih konfident .... likely to be approacehd. ... & likely to be promoted .. experiment seterusnya .... masa meeting and appointments ..cuba senyum ... orang akan react pada anda differently ... tapiiii .... nengok situasi laaa .. kalo time meeting ko tengah kena bambu .. jgn laa senyum lakkk ... ada lak kejap agi kena kuar padang .. muahahaha .. sbb muka menjengkelkan bos ... dah macam perli dia la pulak .. orang tengah marah .. dia sengih macam kerang... apa kessss?? motifff??

10. Senyum buat anda rasa positif .... well experiment lagi .... cuba anda fikirkan sesuatu yang negatif .. tapi jangan hilangkan senyuman di wajah anda ... hmmm mesti tak boleh kannn ??? (ye lahh ... baru je cuba ni..memang tak jadik) .. sebab musababnye .... bila anda senyum ... badan menghantar mesej ... "LIFE IS GREAT"

sooo ... stay away dari depression, stress dan risau dengan senyummmmmm ...

ape lagi ... SENYUMMMM ... SENYUMMMM ...

note : info dari website


~ It'S OnLy Me ~
 weeee

4 ulasan:

alfa juliet berkata...

x dinafi..kalau tgh stress, cubalah suruh partner buat lawak..mesti ilang tau

NICK IRFAN berkata...

senyumlah selalu... hehhe

NICK IRFAN berkata...

senyumlah selalu... hehhe

MISS FATIN ARINA RAMLI berkata...

nice entry...buat sy senyum sendiri....practise...tambah lg 1...senyum utk awet muda...

uat alfa juliet...
kdg2...time stress...partner uat lawak..rse nk hamun je..hhaha..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky