keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 31 Disember 2010

aku & bunga api

isk ... rasanya dah 8 thn aku tinggalkan Kg. Baru KL ... teringat zaman duk umah bujang ... biasanya kalau malam tahun baru .. kami ber 3 (Budak bilik aku je la).. kekadang lepak sesama kat ruang tamu sementara tunggu detik 12 malam .. memula ok la ... tapi bila dah siap overhead kat tengah tengah bandar tu .. nah koo..


biasa laa .. kalo duk umah .. mana ada nak sopan sopan sangat .. lagipun dah malam ... pakai baju tido je .. then bergelimpangan dok lepak depan tv... hehehe kalo dah ralit nengok tv tu ... mana nak ingat alam semesta dah ...
soo satu malam 31 Disember tahun gajah ... hehehe acah mak leboh ... well dalam tahun 1999 - 2003 .... dah hampir detik jam 12 malam ... sekali pandang kat luar .. mak aiii ... ramai nooo manusia dok berenti kat overhead tu .. haduuu dah berapa lama dorang skodeng kitorang pun tak tau laaa ... cecepat kawan jijah berlari n padam lampu .. dan dan tu rasa macam >>> alamakk .. dorang nengok ke kite tadi ekk? haduuu .. malu sehhh..... soo lepas pada tu ... memang kami beringat laaa ... (lebih kurang le ngan gambo kat belah kiri tu)

anyway .. rumah kat kampung baru tu memang best ... sbbnye .. tak payah kami berasak asak kat KLCC atau Dataran merdeka semata nak nengok bunga api ... dari dalam umah je cukup ... view memang clear ..dua dua lokasi ... tapi yg tak tahan nyer .....

KEBABOOOOMmmmm sinii ...... (kat area KLCC) ... lari masuk bilik kawan aku ......
KEBABOOOOMmmmmm sana .... (dataran lak) ..... lari pi dapo kat ampaian ....

hahahaha tamak halobaaa ... dua dua nak nengok .... penah gak cadang kat kawan aku ... kita panjat bumbung umah laa ... nampak dua dua terus ... tapi tuan umah tu kunci lak tangga atas sekali .... gaknye takot orang terjun bunuh diri kot ... hmmm ... walau berpeluh peluh n berkejar kejaran dalam umah ... tapi puas ati ...

penah gak geng umah aku pi nengok bunga api kat dataran ... nah ko ... jem giler masa nak balik tu ... tahan teksi semua tak berenti ... dah lewat sangat .. udahnye... depa menapak laaa dari dataran ke umah kami di kampung baru ... balik tu semua tersadai terbongkang keletihan ... hehehe .. sape suh carik pasal .... kan tak pasal pasal kejong kaki menapak .. udah tau nak berjalan ... pakai le kasut flat ... heheheh .. nasib korang la ...
jijah memang allergic kalo orang ramai sangat ... serabut otak mehhh ...

walau ape pun ... Jijah nak ucapkan selamat tahun baru untuk semua .... semoga dengan kehadiran 2011 ni ..semua selamat sihat  .. bekerja dengan penuh semangat dan ikhlas dan bahagia selalu ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

E.d.Y berkata...

happy new year..:)

kakchik@ella berkata...

hihi .. part lari bilik sana .. pastu bilik sini pulak paling kelakar.

akak mlm semlm bwk anak gi dtrn merdeka. meriah, ramai btl org.

anyway, slamat tahun baru jijah. hihi ..

raudhah berkata...

salam jijah..saya folo kamu yer..*428 =)

suka tgk bunga api ek? hehehe..saya tgk dr rumah je sbb dah boley nampak dr belakang umah. bunga api kat KL lagi.

biasalah, camner tak nampak sbbnya duk kat kat umah flat..hehehe..

thanks folo me dear =)

Papa Mifz berkata...

wife papa mifz pun masa zaman bujang dulu pun duk kg baru...time kapel2 dulu..hehe

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky