keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 31 Januari 2010

Serabut Otaks ...

Malam ni rasa macam serabut otak jerr .. tambah lak bingit ngan budak ni .... bingit dari siang ke malam .. ngada ngada ... hisss ...

tak suka bila macam ni .. nak buat ape pun takleh consentret ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

kaki tersepit???

cemana kaki budak tu leh masuk lam eskelator ek?? aduhh rasa nak demam nengok nyer ... dulu penah jijah nengok kaki budak yg pakai kasut cap buaya tersepit lam eskelator gak ... bahaya sehh .. next time jgn biarkan jer bebudak naik eskelator ...

ingat dulu ada sorang kawan cerita .. kain sari sorang pompuan india tersangkut lam eskelator .. huuu ... tinggal kaen dalam yo lah ... malu nyerr ... cian diaa ...

Hati hati Kay ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Camel Trophy ...

hari ni ... malas atau rajin .. kena gak pi Shah Alam ambik modul ... bukannye ape .. dah la lewat bayar (tunggu gaji) .. tapi selang seminggu dua lagi dah ada test ... adoii .. takkan aku takmo baca.. paper ni takde final .. cuma quiz n assignment ... awal awal lagi aku dah siapkan n submit semua .. bukan ape .. sementara aku ada masa .. ada gak bebudak ni cakap .. "ai kak amie .. awal dah hantar assignment ??" mm aku gelak je la .. lagipun keje aku ngan dorang tak sama .. sementara aku free ni la nak kejar semua .. sok aku dah bz ngan memacam menda ..hampeh .. semua tak jadi lak nanti ....

sooo tadi pagi gerak ngan kete wira ke Shah Alam lalu ikut ... Jenjarom .. mm lalu ikut ladang kelapa sawit .. skang ni teruk giler jalan dia ... dah macam Camel Trophy daaa ... turun naik .. terhenjut henjut ... sementara nak sampai jalan kebun tu ... humang aiiiiiiii .. kiranya kalo dah makan sebelum gerak .. sampai shah alam je lapo balik .. sbb nasik cepat turun ... hahaha lawak spastik je ... takyah gelak !

sampai kat tempat nak ambik modul tu ... aku jalan macam biasa .. kasik salam .. seko pun tak jawab (tak tau aa kalau dia jawab dalam usus dia jerr)... yg pasti sorang tu dok main game .. sorang agi .. lama aku diri depan dia hulur kertas smodul tu pun wat kerazz jerr ... mau je aku celup kapla dia dalam tank ikan emas kat belah kanan tu ... kalo yer pun .. layan aa orang datang ... game tu jap agi ko sambung aaa sampai lebam mata pun tak kesahhhh ... hahaha tiru iklan dedolu .... "INIKAH PERKHIdMaTan Yang Cekap??" ... mmmm ..mekacih aje laaa .. sesusahh jerrr layan aku ... lepas dapat buku .. aku pun cakap TQ .. Blahh ... dah la banyak songeh .. nak itu ini ... dah tu nak layan takmo layan lakk .. mmm kan dibayar gaji tuu walau korang keje hari ahad .. come on beb ...

start enjin .. tros blah ... harini mamai ape daa ... asyik salah round about jer .. hahaha 2 kali tawaf gak la baru jumpe jalan ... tapi takde laa sampai kena guna GPRS .. hehehe sbb nye dulu dah sesat lagi teruk dari itu ... lalu kat jalan kebun tu .. nampak orang jual ayam golek .. hulamakk .. terjejas napsu makan ... tapi tak berenti pun .. kete banyak daa ... tapi singgah tesko ... beli ayam n cendawan .. lama tak makan cendawan goreng .. semalam jijah rasa macam ternampak tepung goreng ayam ... sedapnyee .. cicah sos .. slurppp ...

















sooo skang ni tengah rest jap ... mata dah naik julin wat assignment menda alah guna macromedia director ni .. dengan jijah yg slow kebabai tak reti guna perisian ni .. adoii .. rasa nak give up jer .. tapi makin tak menjadi .. makin geram n makin kuat try n error nih ... baru siap 10% ... muka depan ngan end .. hahaha yg tengah ape semua lom agi .. huuu .. letisss ... sib baik budak kecik tak kacau arini .. kalo tidak .. tak pepasal kena gusti ngan acik mie dia .. whoahahah ... ganazz .. ganazzz ...

























~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 30 Januari 2010

‘Why I Like It Longer’

uhhh.. dah nengok contest ni lama dalam mail ... but still i dont have the idea ... just try my best of luck ... aim n shoot .....

sooo ... ‘Why I Like It Longer’??

i started using Hand phone when i was in kl and just start working in year 1999 ... in that time HP still consider expensive (for me of coz) ..

sooo my first hand phone "BIG.. LONG@Bulk " .. kata orang lempar kat anjing pun mati .. hahaha .. NEC Primero Gio (tak jumpe gambar tu la ..sorry) .. tapi nak tunjukknye tu la size dia lebih kurang .. berat ..

sekejap je jijah pakai .. until year 2000...
Then jijah hadiahkan pada pak lah sekali ngan line .... sooo year 2000 keluar pula model Nokia 8210 ..






HP ni .. kecik .. cute miut jerr... beli sekali line dekat RM1500 gak le .. ngape suka? sebab dia kecik je .. senang nak pegang n yg penting boleh masuk dalam poket beg duit jijah ...











soo .. jijah pakai hp nokia ni paling lama . warna pilihan "navy blue" memang takde masalah kecuali bateri dia kong .. until keluar Motorola SLVR L7 .. nipis n kecik gak la ..









i like it too ... sbb nipis .. jatuh banyak kali still ok n mantap .. cumanya key pad dia rosak sket ..
mmm tapi disebab kan kecanggihan teknologi n memacam lagi... memang takleh di bendung .. sooo takmo ketinggalan n juga dapat "duit terpijak" masa tu sooo jijah beli lak HP ni... n still guna yang ini sampai hari ni ... tapiiiiiiiiii ...................










tapiiiiiiiiii ................... jijah dah jatuh cinta dengan HP ni ....LG Chocolate BL40 phone (BL40) ....bestnye kalau dapat HP ni ... nipiss ... panjang dan seksi nih .. ape yg jijah suka? emmm semuanya ... panjang ... nipis n mesti muat dalam beg duit baru jijah nii... sooo ok la tu kan?? HP baru dalam Beg baru ... hehehe...

.... Owh please ... please make me win this contest ... aaamiinn... sure i will use this for long time ... and the most important is... this might be my chance to have free phone for the first time ... this sure gonna be the best ever phone i have ....




~ It'S OnLy Me ~
weeee

"FRIENSHIP CONTEST"

Ghee .. terjah blog pak long tadi ... terbaca lak pasal contest ni ... nak try gak lahh .. kat blog nih >> http://bobotpink.blogspot.com/2010/01/friendship-contest.html



mmm .. dalam ramai ramai kawan jijah ... hanya sorang ni je yg tidak diketahui lokasi n keadaannye ... jijah memang rindu sangat nak jumpe dia .... nama kawan jijah ni Norlieyzawati atau nama panggilannye "Lieyza Banging"

Masa memula jijah kenal dia waktu tu kami belajar di Alor Star kedah selama setahun .. memacam kami buat sesama .. dalam 9 orang kat rumah sewa tu ... jijah paling kamceng ngan lieyza nih .. perangai dia memang gila gila .. tengok aje laa dia nye keje tu .. menyumbat kek ke mulut ku.. heheheh ... heee birthday ke-18 masa tu ...
walau dia gila gila orangnye .. tapi dia memang sorang kawan yg baik n sentiasa ingat kat kawan ...
oo yeah ... dulu jijah ada minat sorang brader masa kat A.S tu ... suka nengok je la .. bukan suka jatuh cinta ke ape ... n dalam diam diam si lieyza ni pakat lak ngan BF dia utk mengenakan jijah .. akhirnya masa last day kami nak balik ke KL buat selamanya ... kami di hantar oleh jejaka yg jijah minat .. wahhhhhhh berdebar ko .. mau tak nye ... duk seblah brader tu (seat depan la) ..tapi dua dua senyap je .. aku pun senyum je la ... (adoii jantung rasa nak gugur berkali kali) ...
mmm memang itu la hadiah paling best dia pernah kasik kat jijah ...
harapnya didalam saki baki usia yang ada ... jijah akan dapat jumpe dia lagi ... n masa tu jijah nak hug dia kokuat .... jijah nak cakap .. rindunye jijah kat dia ...
I MISS U so Much Lieyza..
.....................................
p.s : oo yeah .. ngan dia ni la jijah nengok wayang sampai lupe ada kelas .. hahah

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 29 Januari 2010

Chatters Tegar

huhuuu .. harini jijah di sapa oleh seseorang kat dalam facebook .. herk ... susah nak cakap ni ... cenggini ayat dia .....

"sejak kenal dari tahun 2002 hanya dekat Malaysia 1 dan Malaysia 2
akhirnya hari ni baru saya kenal muka awak,,, hehe
add saya ;-) "

ni kes kali kedua laa .. orang ingat kat aku .. tapi aku lost pasal dia .. the first time .. masa ada conference di PWTC ... mamat tu duduk selang sorang je depan aku ... aku memang tak pikir ape dah masa conference tu ... tapi mamat ni leh mesej aku cakap dia nampak aku kat sana ... masa tu dia keje di penang kot ... soo aku cakap kat dia .. apasal tak tegur?? dia cakap segan .. saboo je aku ...

mmm sorang geng aku ada gak jadi follower blog ni .. memang lama giler aku kenal dia .. since 1999 ek sawa?? (http://natrahnorlin.blogspot.com) ... MMM best masa tu ...

adoi mak .... susah nye nak ingat balik kengkawan lama nih .. memang aku sorang chatters tegar ... now low profile ok ... menyelam tapi tak lemas aaa ... bukan ape .. geng lama semua dah takde .. semua dah bersara kot ... aku pun dah tak masuk room global atau malaysia .. sebab nye ... dulu dorang selalu send virus dalam tu .. kang kekejap kena BOM .. adoii tak suker macam tu ... dah tu ayat@bahasa bebudak skang ni kasar beb ... panas cuping telina kalo membacanya .. takde ketenangan langsung ... lagi lagi kalo masuk room negeri .. adoii .. serabuts ...ape pun memang best masa tu ... tapi lepas muncul nye sorang pengacau dalaman ... semua trus blah ...

gath paling best ... always the 1st one ... then the last one kat pizza hut ampang park tu ... hahaha tingkat atas .. kita yang punya ... then aku pun ... bye bye gath ... cuma jumpe geng lama je la .. yg baru ... cuma "dia" yg last..

aku ingat memula belajar chatting masa studi di alor star ... 95/96 .. maklum ler .. bebudak sains komputer .. hehehe ngadap pc bukan buat assignment beb ... masuk Telecafe ... masuk memacam .. tapi masa tu BI je ada .. MIRC pun baru nak ada kot :-? (aku tak suka mirc) .. telecafe tu omputes je ada .. sesekali serempak geng lab jugak .. hahahah ... penah sekali dok chatting ngan mamat yg duduk selang orang dari aku ... hahaha sampai sudah dia tak tau ...aku lak tau dia orangnye sbb dia keypoh semacam ngan kengkawan dia ... hahahaha ...

aku takde banyak id pun ... eima .. sat_da_cruel (nama paling sengal aku ada..cess)... n akhirnye tetap ngan satu ni >> flying_kisses_2000 ... haha jadi la panggilan kengkawan chat aku >>> F.K (singkatan flying kisses)..sampai skang ni haaa .. geng ni kalo aku tanya nama aku agaknye dorang tau ke? hahaha mungkin tidak ...
sooo kalau di hitung 1994 - 2010 dah bape tahun beb... 16 tahun ... hahaha ...

soo spanjang 16 thn jadi chatters ... geng dedolu lebih telus n lebih bersifat persahabatan laa ... yg baru ni ... susah aku nak cakap ... NO IDEA ... now dalam friend list F.k aje ada 548 orang chatters ..termasuk laa .. officemate n kengkawan sekolah .. tu pun dah kasik sort semua ikut group ... kalo sepah sepah .. tak tau aaa cemana nak buat agi ... nak carik orang punye la susah .. sib baik versi baru ni ada search nama tu .. hahahah mau julin mata nak cari satu satu..

ape pun .. aku hargai persahabatan korang .. walau tak jumpe 4 mata ... atau tak wat gathering ... tegur la aku walau di mana juga .. insyaallah .. we will be friends forever ..

Luv you guys ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

TQ BOS ...


Phew ... panas betol cuaca arini ekk ... kat putrajaya ni kalau nak dikirakan dah banyak pokok .. tapi mak aii ... panas beb .. mau cair "puteri lilin" (hehehe rahsia laa sape yg cakap nii) ...

tadi bos ajak semua orang dalam unit ni kuar g makan satay kajang kat putrajaya ... mmm kenyang kebuntang .. bebeso satay dia .. then order lagi roti john .. air kelapa sorang sebijik ... perghhhh .... kenyang ... TQ bos ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 28 Januari 2010

satu hari dalam hidup ku ...


start early in the morning ... 7.15 pagi jijah dah tercegat depan punchkad .. huh .. tapi ada lagi yg awal dari jijah .. sorang 2 laa .. on pc .. tros sambung surat semalam .. takyah bega banyak sangat sbb sama dengan yg lama pun .. cuma update balik n tukar tajuk .. well tadi jijah dah cakap pasal kumpulan B.-.R kan . hmmm .. ye ah .. nak kena sedia semua dokumen ... settle surat ..

geng pembuka selera pun sampai .. soo kita terjah cafetaria .. walau banyak choice .. sah sah tak tau nak mam ape ..n yg paing sempoi ... LEMPENG Garing .kuah kari kentang campur sambal sotong (sambal je ekk .. sotong dia mahal koo.. 40/50 sen seketul ... gila ko?? seko sotong belah 3 kepala tak masuk..hahah taukey balak pun botak kalo makan macam ni hari hari).tapii ..jijah ambik 4-5 ketul kecik kecik paru sambal..hmmm airr??..hari ni takmo "nes ais" (kang ketagih).. soo teh tarik kureng manis (macam tak caya je jijah minum air panas nih).. hahha.. oo yeah .. semua sekali RM5.50 (phewww..cemana akak ni kira ekk??)

oo yeah .. bos sms ... amie .. belikan saya bihun putih (bihun saket sebab dia pucat aje) .. letak sambal sotong air takyah ... buat sendiri ... huuu... cuba teka berapa??? RM4.50.. sotong 5-6 ketul jer .. huuuuiiii.... rabakk ..

masuk opis balik ..hantar sarap bos ... then dia pun cakap aku nye SKT ... ahhhh dah agak ... staff aku lagi banyak koo ... wahh .. ini tak adil .. semua dah campak kat aku .. n aku nye jugak rendah ... hahaha siap aa korang pompuan-pompuan .. aku nak keje ikut SKT yg aku dapat aje tahun ni ... korang kan semua bagus dari aku (hahaha ayat sadis semata untuk menenangkan hati ..)memang aku tak puas ati ... helo .. aku bukan baru keje ok ... 10 years .. tak penah aku dapat bawah 90 selain dari keje kat sini ... saddddddddddddd.... frustttttttt.... n HATE ... zuppppppp .. down to earth my spirit for today .. and the next day .. n until when?? ... i dont know

. ahh dan dan tu nampak "serabut meja gua"... kemas dulu ..semua then baru keje ... buat balik dokumen tuk meeting minggu depan .. adoi semua lom agi ... tempah makan minum n tempat .. surat panggil lom settel .. kena call n confirm ada ke tak orang tu .. then yg detail lelain agik ... ahh .. cemana aku tak hangen ... tu pun kekejap suh ini .. kekejap suh itu ... adehh serabut sehh .. nak je aku cakap ... KEJE SAYA HARINI DAH CUKUP YE KALAU IKUT PERKIRAAN SKT SAYA .. hahaha takpe .. aku tembak dia nantiii .. tunggu .. ape pun kena puaskan hati sendiri .. sok takmo nyesal kemudian .. nyesal kenapa aku tak tembak je dia siang siang .. hmmm ... cruel me .. ahaks ..

kehulu kehilir ... angkat kepala nengok jam ... looorrrrrrrr ... dah kul 2.30 beb .. patut aku rasa pepening ... then ajak jiran depan g makan ... bosan dah buat keje .. bukan dapat ape punnn .... skt rendah gak .. mencii .. (sori ye ini luahan rasa tak puas ati jijah semata) hahaha ...

makan kat kedai paklong ah .. kuah kari ada .. sayur ada .. ayam pun ada .. ok jerr .. elok aku dok usha ayam masak merah .. abg long datang .. kak nak minum ape ?? (alaa akak dia panggil aku .. muda agi tauu .. tah tah sebaya.. hissss) .. mmm limau ada ??? nak limau ais lah .. masam masam kurang manis ... hehehe .. dia pun jerit kat dapo ... limau ais satuu ... aku pun cakap kat dia .. kalau kelantan panggil "SINGA BENG" sbb masamm...(mmm tetiba je rasa macam lama giler aku tak minum "BANCAU" si eddy slurpp sedappp..) ....elok je masa bayar ... mmm 4 engget sudah laa .. sayur saya belanja... waaa .. mekacihhh (ayat memanja ngada tak sedar diri la konon) hahahah.. ni yg aku suka g kedai dia tuuu .. skang jarang jarang dia bukak .. mmm jarang jugak aa dapat di belanja oleh dia .. ahaks .. cute gak brader tu ... Itam manis beb ...

selesai makan .. masuk opis balik .. buat memacam agi .. kul 4 dah mula rasa lapar .. ni laa problem usus dah tua ni .. tak tahan pedas/masam/memacam aaaa .. lapooo jadinya ..masa jijah cakap lapar .. akak seblah jijah yg kuat mengomel tu pun tanya .. ko lapar amie? ko makan ape tadi?? makan kuah kari kot .. jadi pedih perut .. iskk tak tahan ... pstt .. lepas tu dia cakap .. ok tunggu jap agi ... wahhh ... ni aku sayang kat dia ni .. hehehe ... tak lama lepas tu sampai laa 2 piring kuih .. 2 ketul sandwich sardin n 2 ketul kuih bakar .. wahhhhhhhh .. kasik jiran depan satu .. aku ngap satu .. selesai .. mekacih kak nora ..

blaaa .. blaa blaa buat kojo agi ... dah adik aku call .. time balik ... duduk kat kosi ..kemas ape patut .. off pc .. ambik nyawa .. then balikkkkkkkkkkk ...
arini tak larat nak drive.. kalo aku drive gak .. gamaknye ke longkang ... (kes tak cukup tido semalam aaa) ... letis siot .. sori la ekk zura ... esok aku drive pagi ...

malas nak nyembang n argue ngan dia .. aku blaaa naik atas .. buat keje aku .. ber go-blog .. lepas ni aku nak kacau dia (tido gaknye.. tak tegur pun dari tadi) .. mm biar aaa .. majuk agi nihhh ... sadisssssssss tau .... selagi lom gigit sampai lebamm ... (CINTA - nanti jijah ambik gambar ekslusif ok .. tampal lam nih sbg bukti) hahahah ...kejam ke aku???

~ It'S OnLy Me ~
weeee

BPR - ROCK


adeh la ... kite kalo nyanyi lagu BPR- rockers.. memang la best nyer rasa ... tapi kalo keje berkaitan satu lagi nye ROCK ... adeehhh serabut sehhh ... rasa nak hantuk kepala kat dinding jerr ... ergh ... orang lain nye pasal .. geng aku lak susah kena selesaikan ... penat sehhhhh ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Patut ke tidak?


Hahah ... patut ke tidak .. kita bertindak mengikut kepada penilaian orang? sbg contoh .. kalau orang kata kite jahat .. kite wat jahat juge la kat dia (kat orang tu je la) ... puas ati kan ... hahah .. jahat ke aku ???
tapi kat pompuan ni memang aku akan buat ... sbbnye dah abis sabar .. lagipun sape suh dia mintak sangat nak rasa macam tu ... hahaha ... rasa la ko ... buat baik berpada pada .. buat jahat ... alang alang kasik sekali ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

morning dew..


Letih je rasa pagi ni .. mata aku masih rasa berkarat n letih ... semalam tah manusia mana call aku kul 3.45 pagi ... ajak nak bersembang .. adoii .. kalo yer pun .. tengok la time mana .. wat terkejut jer ... then semalam jijah tertidur depan lappy sbb nye semalam ... defrag n scan 4 virus .. lama sangat menunggu .. tetido terus .. soo lepas cakap ngan manusia tu .. jijah off lappy n trus sambung tido ...
actually yg buat aku angin n rasa malas nak jawab .. sbb nye... dia suh aku call sbb dia nak sembang ngan aku ... ehh .. heloo ... aku takde share saham ngan mana-mana syarikat telefon ok ... bayar bil macam korang gak .. soo sekali dua ok laa .. 3-4 kali melampau namanya .. kalau hal hidup n mati .. memang aku akan jawab ... sori laa ekk ..
harini banyak keje nak settle .. semalam separuh petang tak jadi keje ... tah kemana fikiran menerawang .. langsung takleh consentret .... kelmarin .. nasib baik dah settle borang keselamatan ... harapnye cepat laa settle ...

n dia ... aku takmo argue ape ape ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 27 Januari 2010

ngape ???

ngape ekk minggu ni jadi minggu yang panas ...
ngape dia dok argue ngan aku pasal menda yg aku tak suka ...
ngape dia suka buat aku jadi tak tentu hala ...
ngape dia buat aku hilang fokus ??
ngape dia saja buat aku jadi sedih ...
ngape dia buat aku nangesh??...
ngape dia buat aku macam ni??
ngape tetiba dia jadi cenggini?
ngape tetiba dia berubah?
kalau dia ada kat sini ... aku gigit dia sampai lebammm ...
biar puas ati aku ...
ni 1st time dia buat aku gini ... siap aa nanti kalo jumpe ... memang kena gigit ngan "aku..la" (bukan drakula ok)

~ It'S OnLy Me ~
weeee

c.i.n.t.a... @ S.a.y.a.n.g @ B.e.n.c.i

Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu?

Itu bukan Cinta, itu SUKA.


Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?

Itu bukan Cinta, itu NAFSU.


Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana?

Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.


Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?

Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN


Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya?

Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.


Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat?

Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.


Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya?

Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.


Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?

Itu bukan Cinta, itu DUSTA.


Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya?

Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.


TETAPI

Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami ... menarikmu mendekati dan tetap bersamanya?

ITULAH CINTA.


Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan siapa dirinya?

Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?

Jika demikian, ITULAH CINTA.


Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?

ITULAH CINTA.


Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih?

ITULAH CINTA.


Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?

ITULAH CINTA.


Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk?

Yang demikian itulah namanya CINTA.


~ It'S OnLy Me ~
weeee

I like this entry so much ....



http://cintaakudandirimu.blogspot.com/2009/10/sayang-ku.html

i can feel it deep in my heart ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

RM ... oh RM ...


adehh ... tetiba je rasa sengkek bonar ... dah macam baru masuk kojo jer ... 3 bulan takdo gaji .. merempat ... makan pun ... sekali makan pagi konyang sampai ko malam lahh .. hahaha tapi yg heran tuu .. tak jugak kurus kurus jijah ni ...

bezo dulu dan sekarang .. dulu gi kojo ... jalan kaki joo .. pasang laa kudo kudo kaki ni haa ... kalau dah rasa lambat sangat .. tambah speed lagi ...kalo jalan jem .. kitorang yg jalan kaki ni lajuu jer .. tapi kalo jalan raya lajuu .. kitirang yg lambat ... tapi maso tu jalan reramai ..seronot sikit...samo samo jalan .. samo samo lambat ... ahaks ...

then boli pulak virago lamo tu ... haaa yg ni memang kuaso kudo ... tekan yo butang ... idop lah .. vromm vroom .. tapi kaki kono pakai Boots lah @ kasut penuh.. tak buleh pakai HIGH HEEL yoo .. susah nak tukar gear nanti ... lopeh jatuh tegolek golek bak aksi stunt cat woman tu .. jijah pun boli laaa kodok itam atau namo saintifiknyo .. SAVVY .. hahaha ... yg ni bukan sonang yo .. sebab nak kono bela leklok ... mahal gak laa sbb nye nak makan yg sodap sodap yo ... namo je murah .. takpo lah .. mampu lagi ...

emmm .. dugaan betul .. tapi takpo lah .. duit abis sbb belajaar .. bukan menjoli kataks ... ado pekdah ... sok kalo dah abis .. harapnyo dapek laa naik pangkat bosa .. gaji bosa ... (keto bosaaa) .. hahaha ... berangan tak abis dak jijah nih .. hampehhhh ...
Petang semalam balik keje .. kuar duit gaji ... huuuu sekali sentap jerr .. abis kontang .. sumer buat bayar duit blaja jer ... hahaha .. bukan tenggelam paras idong jijah yg jambu ni haa .. terus tenggelam ke dasar ...lemass huu ...
letissssss ... takde ke orang kaye mane mane nak sponsor jijah blaja .. hahahah ...
takpe .. sebulan dua lagi jijah kaya balik ... sabar ye jijah .. sabarrr ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 26 Januari 2010

boleh ker bercinta macam ni??...


Hari ni jijah di lemparkan dengan satu persoalan yg jijah rasakan sesangat berat ... (bagi jijah laaa .. orang lain tak tau la pulak)
katakan korang berkawan .. tapi kawan yg kira special kes la (special friend) . soo of coz .. kalau dah sesama suka .. sama ada get along together atau mariage is the destination la kan?? ..kalau ada jodoh ...

but this time .. HE ~ tak mau berkahwin .. dalam erti kata lain .. tak mau ada sebarang pertalian atau ikatan dengan that girl .. so they will be together until that girl marry atau sehingga dorang dah tak baik @ bersama @ berkawan lagi .. (nak panggil ape relation macam ni ek??)

so .. along the way .. kalau dah kita sukakan seseorang .. of coz la kite takkan cari yg lain .. takkan dalam satu masa yg sama ada 2-3 relation n in love lak??? kiranya kes "THE BEST MEN WIN" la kot?? ... atau "BACK UP PLAN"??.. boleh ka itu macam??

for me .. cinta dan sayang ni satu perasaan yang "unic" .. bukan semua orang kita boleh jatuh cinta n sayang ... n bukan senang OK!! .. bukan bercinto 3-4 orang dalam satu masa (tak boleh) .. takde istilah gitu dalam kamus idop jijah ..
walau kita cuba paksa diri menyukai orang sekali pun .. u will never feel it ..
mulut boleh ucapkan sayang dan rindu .. tapi perasaan takkan dapat merasai sama ape yg diucapkan ...

soo ape pendapat korang???
..............................................
jijah : Tuhanku ... jgn duga hambamu ini sebegini rupa ... kerana aku tak mampu mengharunginya ... buat sekian kali ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 25 Januari 2010

tetiba aku rinduu ...

nengok cerita na-o-mei nih .. buat jijah rasa sadis tetiba ... rasa rindu giler ...

rindu ke dia? .. ingat ke dia kat aku?.. waaaaaa ...mungkin tidak ...
~ It'S OnLy Me ~
weeee

elephant dance ...


pagi tadi masa masuk keje jam 7.20 pagi ..
tengah berbondong bondong pikul beg lappy n beg keje menuju ke meje keje jijah (sib baik jijah tak pakai hand bag..kalo idak pikul gak laa) ... aikk ... dah ada PC baru?? whoaaa ... 3 hari tak masuk keje MAGIC ... dah ada KOMPUTER?? ... yahuu ..
HAHAHA dan dan tu rasa nak buat elephant dance (pagi pagi takpe .. takdak manusia lain lagik .. hehee).. tapi mak aii .. sepah tarah meja jijah jadinye .. dah rupe ayam kena operate .. cabut usus sana sini .. tunggang tebalik.. mmm takpe ahh ..
nak tak nak .. pepagi buta dah kena merangkak masuk bawah meja .. sambung balik wayar printer.. wayar speaker ... (PC dorang dah pasang)install balik printer ape semua ... huuu .. siappppppp ...
Komputer dah encem ... kena laa encemkan meja ... hahah ... kemas jgn tak kemas jijah oiii ... (bukan ape .. kalo meja serabut .. otak den pun serabut gak nanti..) .. sooo ni laa meja aku yg tak berapa nk luas tuu ...
perghhhhhhhh .... rasa legaaaaaaa ... lagipun memang tengah bz ngan memacam menda skang ni ... semua nak kena type .. bestt ... memang best ...
Mekacih PEROLEHAN n ICT ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 24 Januari 2010

lambat ..


Huuu smlm tido dah nak kul 2. Assignment nye pasal laa ... soo sedang elok masa paklah panggil .. HP aku pun menyanyi..hahaha tapi sempat agi aa sound menyaund ... Mekasih lah paklah ..kejutkan jijah tadi pagi .. cumanya lom timing .. soo a bit rasa tak puas ati .. hahaha ... skang ni tak tau aa ... i need rest ... i need a good sleep.. hahaha .. teruk ekk ...

soo kuar umah dah jam 7.30 .. ape lagi .. macam F1 laa bawak kete ... part masuk kampung yg lambat nyerr .. jalan dah macam camel trophy daa ... slow .. kete adik ipar aku .. kang relai satu satu tak pepasal lak nak kena repair semua ...

sampai shah alam ... halamakkk .. jem tahap gila khinzir .. semua main nyondoll jerr .. macam laa dia sorang je ada kelas .. aku pun nak g kelas beb ..sabo aaaa ... nasib aku tak naik HUMMER .. kalo idak .. mau aku sudu je depa ... takot ..takott ... hahaha (niat tak baik ... iskkk) ... tak le .. korang bayang ler .. jalan tu tuk 2 kete je .. satu kete je satu laluan .. ni dah jadi 4 kete .. gila ke ape?? ahhh tak kiraaa .. aku masuk gak tadi .. melampau sehhh ...
udahnye dah nak kul 9 masa aku sampai tadi .. alang alang dah lambat .. aku singgah cafetaria .. beli makan lee .. ape lagi .. lapo koo ... abis kelas jam 1 .. paling kurang masa sblm lecturer masuk mengajar .. aku ngap laa ape yg sempat ...bukan ape .. kang kalo angin dah masuk .. pening kepala .. tak bley belajar... aku gak susah
aku ingat aku je lambat .. lepas aku masuk .. deret deret lagi menapak masuk kelas .. urghh .. teruk tul jem sini ... nyaris nyaris aku nak park kat umah pangsa depan tu .. menapak pun menapak laa ... nampak gaya ... kena datang lagi awal dari biasa ... n syukur lak .. tadi senang je dapat parking .. huuu ni satu agi masalah besar sec.17 ni .. parking takde beb .. kalo jijah naik kodok takpe gak ... ni naik kuda putih ... alamak ...
tetiba rasa macam nak pau je balik kuda besi aku ... mm atleast power sket mengkuda pepagi .. tak laa sangkot jem ... sangkot belakang kete yg lembab macam sipot khinzir ... hehehe ... tapi tang ujan aku tak daya ... basah beb .. basahhhh .... takpe aaa ... naik je kodok bila dah bayar road tax nanti ... mmm ... ok ah ... jap agi dah nak kena gerak gi lab lak ... skang ni kat kelas ... time rest .. takyah g makan lagi dah .. kenyang makan nasik goreng tadi pagi ...

cau cin cauu...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 23 Januari 2010

di sini ...



rindu la nak pegi sini ...
mesti syok ekk ... sejukk ...
dengar ombak ... angin pantai ...
dan macam macam lagiiiiii ...
mmmph .. bila laaa masa dapat g lagi ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

rajinnye ...



hisss .. ni dah lebih rajin ke ape? keje dak syatrah..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Mat gelap ..




isk ... susah gak aku nak menjawab tiap kali MAT Gelap ni ajak jumpe ... bukan ape .. aku skang dah malas nak jumpe member chatting .... kalau dulu ye ah .. start 1999 sampai laaa 2003 .. mm ... bebalik >> fk aa organize .. skang ni ... mmm takde yg baru ah ... paling last aku jumpe masa makan makan kat umah renny ... tu pun sbb laling DD ada .. kalo idak .. hehehe mekacih aaa ..

sooo .. mat gelap ni aku kenal > < awal 2000 .. dia memang di ampang gak .. n aku di kampung baru masa tu ... soo sampai skang aku still YM n facebook ngan dia ... each time dia cakap nak jumpe aku .. sure aku cakap aku tak jumpe sesape .. bila dia tanya ... ngape takmo jumpe dia? aku jawab laa aku tak jumpe semua ... hahaha tak menjawab soalan langsung ...

ape pun .. maaf je lah ... tak berminat nak jumpe sesape aa skang ni .. n masa tak sesuwaii ...

agaknye dia marah tak aku jumpe???

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 22 Januari 2010

sick ...


Semalam sebelum balik .. jijah dah cakap kat bos .. esok jijah nak cuti .. cadangnye nak buat assignment ... tapi malam tadi bebetul tak larat ... seram sejuk n shaking... soo mintak paklah beli nasi n makan ubat ... tros pitam lepas tu ...

sesedar pagi masa adik ipar ku kejutkan .. n aku jawab aku cuti .. tak larat beb .. siang malam pagi petang .. tah sape sape SMS aku .. hahaha tak sempat nak jawab ..padam balik .. hehehe .. udahnye aku lelap pagi tadi lepas jawab tu ... teros padam lagi sampai jam 9.45 baru sedar .. whoaaaa ... jarang jadi gini .. biasa sblm jam 8 aku dah sedar .. n kalau gegolek balik pun .. aku susah nak lelap gak .. sudahnye penin kepala jerr ...

syukur laa dah ok sikit demam .. cuma selsema je la .. ada lagi sesikit ...
ni kira k lagi .. sbb nye kalo bebetul aku demam .. mau seminggu tak bangun bangun n tak makan ape menda ... kang ada laa yg aku merepek meraban mengidam memacam .. cian laa sape yg kena masa tu ...

bangun .. mandi .. basuh baju n masak sarapan tuk aku n tros start wat assignment .. now tinggal 20% utk satu assignment ... esok satu lagi kena buat .. insyaallah siap la kot .. aku dah dapat isinya ... tinggal nak karang je lagi .. BI yg letiss tuu ... kalo BM .. sap sap soii .. hehehe ...

esok kenduri si Sali .. mm nak gi ke tidak ... fulus kerin dah sesangat ni .. lusa sure kena top up minyak nk ke shah alam lagi ... aku rasa mcam dah lama giler kering nihh .. hahaha ... takpe .. takpe . tuk masa depan ...sabo jijah sabooo ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 21 Januari 2010

stranded



Here i am.. Still stranded at batu. Miss communication nye hal. Dah mula rasa seram sejuk nak pitam je nih. Yg kenyang minum petang tadi dah mula lapo balik... Baru kat sini.. Sampai putrajaya... Tunggu agi... Musnah lg aku nak buat keje malam ni.

~ It'S OnLy Me ~
weeee

musnah ana nye program

adoi .. apa suda jadi ... smlm ada laa sorang tu ... suka suki dia je suh aku tulis kat whiteboard .. then masa nak kena transfer masuk dalam format yg dah disediakan... ehhh dia suh aku lagik ... mmm .. memang mengada laa dia ... patut dia laa type masuk dalam soft copy... kalo macam tu nak jadi mem besau .. takyah datang jadi urusetia ... gatai namanya ... sib baik ko tua (kira aku leh sabar lagi laaa)
then semalam aku sempat ym ngan miki ... janji nak online malam tadi ..kes assignment ... hampes ... group aku abis kul 2 malam tadi ... erghh ... rasa macam otak ni dah jem ... takleh nak pikir dahh .... Ahad ni dah nak kena submit ... half way pun belum ... tu baru satu ... yg satu agi tu nak kena buat research lagi ... lom agi nak edit semua menda alah tu .. ahad ni gak kena hantar ...
aku rasa dalam bebanyak lecturer yg penah mengajar kitorang selama 4 sem ni ... sorang je lecturer yg boleh kompromi ngan kitorang .. kira dia leh paham masalah kitorang yg bekerja sambil belajar ni ... memang bebetul kena tahan mental n fizikal ... rasanya nak kena cuti esok ... kalo tidak cemana aku nak siapkan semua keje ni ... nengok laa cemana nanti .. yg pasti ... kena hantar AHAD ni... mm..hantam je la AMIE ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 20 Januari 2010

dunia baru



isk ... duduk sekali ngan geng ni ... aku rasa macam duk kat Sabah & Sarawak jer ... tetiba teringat lak pengalaman masa gi Sarawak aritu. bukan ape .. cara dorang cakap tu ... heheh best gak kalo dapat cakap slang sana ekk... kekadang bila dorang cakap .. jijah dengar je ... hahaha macam paham

mm satu agi kalo g umah Vicky .. adehhh .. kekadang dia tesasul cakap tamil ngan aku lak ... kalo dia ngan mak dia sembang ... lepas tu mesti dia sound ... amie paham ka? hehehe ...

masa jijah mengajar tabika doraemon dulu ... masa umo jijah 17 thn laa ... lepas spm .. sooo ada laa bebudak kecik kelas aku ni .. alahaii manja nyee ... yg jijah kelakar dorang cakap cina ngan jijah .. alahaiii tak paham laa .. tapi balas gak laa cakap dia .. agak agak aje laaa.. kalo dia sua bekal ... jijah cakap laa ... makan laa .. tak pun suap je kat dia ...
satu ari tu .sorang budak pompuan dok cakap ngan aku dalam bahasa cina .. then budak lelaki ni pandai speaking english ... heee selamba je dia cakap ... heii .. teacher cannot speak chinese ... sambil sengih sengih nengok aku ... hahahah sempat agi dia dok ngumpat aku yerr... tapi budak pompuan ni selambe je cakap ngan aku ... kekadang dorang ni suka kalo dok menyerendeh tepi tepi jijah ... memanja laa kekonon ... mmm .. layan kan jerrr ....
ape pun pengalaman lama memang superb, happy n banyak mengajar selok belok kehidupan .... syukur .. alhamdulillah ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky