keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 31 Mac 2010

letih bangat

penat hari ni. Satu hari suntuk aku di puncak perdana. Pagi satu paper... Petang satu paper. Masa balik umah.. Mata memang rasa qarat giler. Now nak tido dah. Stock baju seminggu... Beres aku kerjakan. Mmmm nite all...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 30 Mac 2010

esok dah balik ...

 wawawee . malam ni malam last aku tido di sabah ... uhuk .. bila lagi laa dapat datang sini ekk ...
tadi siang pegi shoping sama bos n pegawai pendidikan ... huuuu sabo je aku . last last aku dapat jugak beli gelang tiger eye ni ... hmmm belang dia pun dah macam harimau bahh ... nanti sampai kl aku ambil gambar n masukkan ...

tadi minum minum di sembulan .. cantik betul tempat dia .. nampak exclusive gitu ... tapi malam ni blogger meragam lak .. nak masuk gambar tak dapat nih .... sabar je aku .. 4 kali upload .. masih fail .. fed up ... nak tidur dulu laa ... nite all .. esok hari last ... sadist ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 29 Mac 2010

Lawatan ...

 hari ni kami melawat dua buah kelas Literasi Fungsian ... satu di kampung Gayang dan satu lagi di kampung Bitutai. dua dua kelas ni di daerah Tuaran ... kira yang paling dekat n senang akses lah ....
gambar masih dalam HP ... nanti la bebila jijah post dalam ni ok ...

Hari ni Sabah telah di basahi hujan yang lebat ... now dah makin berenti. since 11.30 tadi rasanya hujan mula turun ... Hujan rahmat tuu ... nengok rata rata rumput dah kering kontang ... soo syukur lah dah hujan . sekurangnya tak terbakar hutan tu kang ...

petang ni boleh rilax sikit ... dorang nak gi shoping kot ... aku follow jer ... barang depa semua aku dah belikan .. cuma barang aku je laaa takde ... ape pun .. hehehe bila lagi nak ada peluang nak jenjalan sabah ni ... tah bila tahun laa dapat sampai lagi ... mmm ... sayang lak nak tinggal ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 28 Mac 2010

bersyukurkah ?

 Bersyukurkah kita ...
Segalanya dapat di kecapi ...
Semuanya serba indah ...
Semuanya mudah ...
Semuanya serba selesa ...

tapi masih ada ...
mereka yang masih ketinggalan ...
masih mundur ..hidup serba kekurangan
masih susah ... hidup dalam kemiskinan
masih bersusah payah sehari-hari
semuanya  ..demi sesuap nasi ..
siang dan malam ...


bekerja untuk mencari makanan ...
bersusah untuk kehidupan hari ini dan esok ...
bersusah demi masa depan ... diri dan anak anak ...

kita risau ... harga minyak melambung ...
tapi dia ... risau .. harga beras ..masih mampukah membeli ...
kita risau ... bekalan gula tiada ...
tapi dia .... syukur kerana masih mampu mengisi perut hari ini ...
kita mahu ... pakaian baru, kasut baru ..semuanya serba baru ...
tapi dia .... boleh guna lagikah yang sedia ada??
mampukah menyara ...
mampukah membayar ...
mampukah menahan ...
mampukah ??

beza dia dan kita ... semuanya jauh beza ...
antara kehendak dan kemahuan ...
yang mana lebih utama??
apa bezanya dia dan kita ??
peluang terbuka atau mencari peluang ....





~ It'S OnLy Me ~
weeee

lawak sehh ...

adehh ... kelako lak penceramah ni ... citer pasal bebudak sekolah ... masa dia sekolah dulu .. dia kata ... setiap satu keputusan peperiksaan yang berwarna merah ... dia akan di hadiahkan getah paip ... setiap satu ada pulak operasi darab dengan 5 lak tu ... cuba bayangkan kalau dah 3 subjek kaler merah ... darab ngan 5 ... hahaha tak ke berbelang badan ??? ...
hehehe sama laaa aku pun ... tapi bezanya .. apak hanya guna alatan yang telah di sahkan oleh sirim .. kalo nak merotan .. guna laa rotan yg betul .. bukan hanger .. bukan buckle tali pinggang ... bukan batang mop .. bukan benda yg lain daripada rotan ...
udah tu .. kalo nak merotan .. ada tempatnye ... pinggang ke bawah atau tangan ... bukan kat badan ... bukan kat muka .. bukan atas kepala ...
hehehe tapi bila dah di rasuk dengan marah .. sama gak aku rasa .. berbirat gak badan aku ... tapi alhamdulillah .. lepas dia balik dari tanah suci mekah .. semua tu dah automatically stop .. semua dia buang .... tak merotan lagi ... cuma mulut je la bising lagi .. hehehe ... tambah lak anak pompuan dia sorang ni memang bingai .... kepala batu ada dalamm ... heheheh ... specis kulit tebal ... kuat menahan hentakan .. cewahhh .. masa dulu aaa .. skang ni tak tahan dah koo .. perit ...
marah ada had nye .. marah secara rasional ... lepas marah .. kena terangkan .. mengapa dia di marahi ... soo takde laa fikiran dia bergelodak dengan pelbagai alasan dan sebab musabab yang menggila gila ... maklum laa .. masa remaja .. jiwa suka memberontak ... sbb tu banyak kes lari laa .. memacam ahh ...
tapi jangan pulak sampai sayang anak .. langsung tak marah ... lagi gila budak tu jadinya ... susah ekk ... kalau korang bekerja ngan bebudak ni .. terutama sekolah ... kolej .. dll .. baru korang tau ... 



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Aaachumm...


alamak ... jijah telah di serang virus nampaknya ... bersin dah 5 - 6 kali ni ... biasa sekali je .dah mula rasa berair hidung nii .... jgn la selsema ... kalau naik flight masa selsema ni .. mak aiii .. sakit nanti .. dah macam kena kejutan je dalam otak nanti ...

hari ni ... bebudak training ni dah mula pandai berkomunikasi .. dah pandai menangkis segala serangan ... tapi ada laa sorang dua yg masih malu malu ..maybe sbb masih belasan tahun ... golongan sasar lak .. pangkat pakcik makcik .. mak ayah ... cemana laa depa nak mengajar nanti...

aku lebih risau ..tercapai ke hasrat utk membasmi buta huruf dalam 90 jam jer?? kalau bebudak mungkin laa .. ini orang orang dewasa .... banyak benda nak buat .. banyak komitment ... mmm ... entah lah ... YAKIN BOLEH aje lahh ..........


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 27 Mac 2010

2nd award for beautiful blogger..


Huuu ... mekacih Hayati .. sbb tag jijah ngan beautiful blogger ... semalam jijah baru je post tag yg di hadiahkan

sooo .. ini di hadiahkan oleh HAYATI .... mekacih dear ,, tag jiah .... hehehe ... jijah tak cukup masa nak go blog kat Sabah ni .. soo mintak maaf tak dapat nak link kan utk 15 orang lagi .... Pakai yang semalam je ekk ...

anyway ... jijah akan jawab bab 3@Ketiga: 7 perkara tentang diri saya

1. Saya suka ketawa dan buat lawak .. tambah lak kalau jumpe geng ...
2. Saya suka jalan jalan makan angin .. suka ambik gambar .. 
3. Suka sangat sangat dengan benda benda kecik terutama souvenir yg cute miut tuuu ...
4. Suka masak n makan ... + gardening ..
5. Sangat mementingkan friendship ... sangat setia pada pasangan ... (selagi dia setia pada aku laa)
6. Allergic ngan orang lelaki yg berambut panjang n pakai kasut "legent" .. hehehe leh lemah lutut den ...
7. sangat suka kalau orang manja-manjakan jijah (walau minah ni nampak brutal..heheh)


 sooo ... itu je nak cakap pasal jijah ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

cantik tak ?

 dari tingkap bilik jijah ....cantik kan ? matahari memancar masuk ke dalam bilik ... berwarna jingga ... tapi sekejap jerr ... mmm ni tak nampak sangat bulat matahari tu ... tunggu laa esok kalau dapat yg cantik lagi ... di hujung sana nun boleh nampak laut ... walau jauh ,,, tapi pemandangan dia cantik sangat sangat ... i love Sabah ... ;)



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Beautiful blogger award


 This award goes to .... (15 person)

 1. http://abcofcooking.blogspot.com/ (Shahana)
2. http://sisdee.blogspot.com/ (Sisdee)
3. http://jannatul-ardilla.blogspot.com/ (ardilla)
4. http://anumcottage.blogspot.com/ (anum)
5. http://neesa-letgo.blogspot.com/ (neesa)
6. http://ryujan.blogspot.com/ (yuyu)
7. Melatidaisy88
8. Tiewa
9. wahyu
10. http://jane-remis.blogspot.com/ (joyahsport)
11. Gemaria
12. Comel
13. Meeracutie..
14. Aniah
 15. Sawako ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 26 Mac 2010

BEAUTIFUL BLOGGER AWARD

 WAWAWEeee .. alalahai ... di tag juga jijah ni .. mekacih idan ....


 1. Thank & link the person that gave you the award
 Mekacih Idan ... sesusahh jer tagg and award Jijah ngan anugerah paling berprestige ni ... terharu beb ..



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat Yg Berkat

 Salam semua ... semoga ceri-ceria di hari Jumaat yang berkat ini... jijah ok je ... cuma dah mula rasa letih sikit laa .. karang nak balik bilik n tidooo ... yuhuuu .. jgn terbabas sampai sampai gelap udah ... ada lak yg di cap .. Urusetia yang tak setia ... hehehhe ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 25 Mac 2010

mmmm istimewa betol makan kat sini ... kali ni kami di hidangkan kuih muih berasaskan ubi manis ..

tengok la warna dia .. Purple koo ... pekat lak tu...

yang dah kena gigit separuh tu ... ala ala kuih badak kita laa .. dalam nye ada inti yang macam serunding ... tapi intinya macam di buat daripada udang kering ... sedap sehhh ...
ini sarapan pagi tadi ...




haaa yang ini lak ubi manis goreng ... minum malam semalam ... haaa nengok tu kaler dia ... perghhh .. bos jijah sampai nak beli bawak balik kl ...

beza sikit dari ubi keledek ... biasa ubi keledek ada urat urat kan?? yang ni langsung takde .. dah macam labu madu .... halus sangat ubi tu ...









haaa .. yang ini baru kejap tadi mamam ... dia buat macam cakar ayam .. tapi bawah tu ada tepung gak .. macam tepung goreng pisang tu laa ... tapi sayang ... dah sejuk sikit ... soo agak keras ... tapi ubi yang halus halus keliling tu ... ada yang garing .. dah macam kite makan keropok ... sedap koo ...

kiranya hebat laa depa ni .. memacam dia reka .. ubah suai bahan yang ada .. di jadikan pelbagai makanan ... agaknye .. kalau ubi manis ni di buat kek lapis ... mesti lagi cantik dan sedap kot ... yummy ...




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jijah@KK


semalam jijah sampai jam 9 > < laa kat kk ni ... flight delay kejap .. tah ape problem ... soo semalam ok je .. flight takde laa rasa gegar macam last week naik airA. kebetulan angin kuat lak time tu... soo sampai jam 9 lebih kat tabung haji ni .. terus masuk kelas ... bos kasik mukadimah ... kasik test ape semua ... sesi kasik barang kusus ... jam 11 lebih dekat jam 12 baru sudah ... huuu ...letis koo ...

mmm tadi pagi .. saja online pakai hp ni ... line takde .. pakai max .. kejap je putus putus .. alamak .. teruk sangat ke line nye? penat type bebanyak .... hampess ... langsung tak jadi ape ... frust ... frust ...  ari isnin aritu lagi parah .. ye ye oo jer ingat dah gaji .. nak la sambar satu broadband .. (sbb dah tau nak kena out station) ..soo tak pepasal lak rasa frust sesangat ... musnah harapan ... kena gelak free je ngan adik ipar aku tu ... hehehe .. ape daa ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sell-Kom Broad-Band Ku

ooo yeah ... ape kabar allz ... now baru jijah dapat bersiaran .. Sekarang ni jijah berada di Kompleks Tabung Haji Kota Kinabalu Sabah... sooo kiranya seminggu la jijah akan bertapa kat sini .... menjadi urusetia yang tak berapa nak setia untuk kursus ni .. eheheh
last 2 weeks jijah kat sini ... ada lak dia nye line wiiFi.. walau slow kebabai ... tapi skang ni .. langsung tadak ... soo setelah di kaji secara mendalam ... jijah pun fikir .. baik juga ada broadband ni ... bukan aper ... selalu sangat kena keje luar .. sooo kalau ada ni senang sket .... hahah satu agi .. kat opis pun leh cucuk gak aper ... kira ok la kan ...
Tadi jijah contack alim ... last week jumpe dia tak sampai 5 minit ... soo kali ni .. jijah mintak tlg dia bawakkan jijah tuk beli broadband ni ... nasib le dia tak bz ... soo tadi pegi kat Kompleks Karamunsing ... memula singgah kat "Dee-Gee" ... huish ... 300++ lak .. mahai bebenoo ... tak mampu ler ... soo seblah dia bebetul .. "Sel-Komm" ...

memula adik Baby ni sapa kitorang .. dah dia bagi phamplet ... alih alih dia pandang blakang cari customer lain lak .. siap kasik kasik phamplet ... si alim baru nak tanya .... hahha ape lagi ... dedepan tu la dia kena sound Alim : .... woih .. ko nak layan sape ni ?? udah ko kasik kertas .. ko layan orang lain pulak ...

aku : tukang gelak aje laa .. (nasib ko la Baby) ...
udahnye kawan pada si Baby ni datang ( dia kata tu adik dia) ....udah dua dua lak nak bercakap layan si alim nih ... adui yaiii ....

aku pun cakap : .. sabar .. sabar ... jangan berebut ....
si alim lak cakap ..:  ni mana satu nak layan aku ni ???  ...
.soo kakak dia laa dok layan kitorang n baby tu tukang kasik phamplet ..... hahah siap depa ingat aku bini si alim lak ... hahahha . aku slamber je cakap ... hahaha ... takpe .. ngorat je diaa ... si alim lak yg menyengih ... suka la tu ... bab bab ngorat ni ekk ...

sooo dia kata dalam 15 mint je dah boleh sambung line .. kira cepat tu ... soo lepas beli ... kami pegi makan nasik ayam singapore .. sbb nye .. si alim kata dia lom makan ... alololo . ciannye ... tapi takpe laa ... aku banjer ... heheheh ...kira ok laa .. 6 ringgit satu pinggan ... leh tahan gak rasa ...




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 24 Mac 2010

perang senapang buluh ...

haaa .. jijah rasa .. korang mesti pernah main perang perang masa kekecik dulu kan >?? .. hehehe jijah pun penah main gak perang perang .. bukan main perang askar mainan kekecik yg kaler hijau tuu .. tapi perang bebetul laaa ... pakai buluh dan kertas surat khabar ... heheheheh ... sape penah main macam ni ... sila jawab YA di komen bawah tu yerr ....

kalo balik kampung ... anak sepupu aku semua canggih manggih .. depa kat kampung ni .. memacam permainan ada ... soo sesekali balik kampung .. haa koo .. segala macam laa depa ajak main ... soo yg nak buat senapang nye .. of coz bebudak lelaki ... pakai buluh ... (sementara tu cari jugak joran tuk memancing esok pagi) .. peluru dia .. rendam je tisu atau surat khabar .. hahaha tak pun ... basahkan ngan air liur je ... hahahahah .. bebudak .. ape kesah ... tak ingat ape dah kalo main ...

sakit gak bila kena peluru ni ... gumpal padat padat n sumbat kat hujung muncung buluh tu ... then masukkan pelaras dia tu utk tembak tekan kokuat ... pop .... kena laa sasaran dia ... heheh ... tu je nak citer ...

layan je la gambar ni ... ambik dari google jer ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

walawehhh ... main perang perang

hadehhh ... kena banyak bersabo bila keje ngan staff state ni ... bila dah melangkah state ... lain orang lain cara ... hahahah ... aku paham dorang serabut ngan memacam kerja .. sama la jugak aku kat sini ... sangat sangat memahami ... tapi kalo dah keje .. kena la jugak beb ... bukan sesaja aku nak kacau korang yg kat negeri ke ape ....

heheh .. kesahnye .. since semalam aku mintak data .. memang laa dia dah buat dengan cantik dan kemas sekali .. sooo .. aku pun receive n kaji ... heheh soo aku dapat kenalpasti ada kesilapan daripada jumlah program ... hahaha aku ym balik .. maklumkan pada dia ... soo alih alih dia jawab ym .. bunyik macam marah jerr ... hiksssss .... aku nak cakap je .. jumlah tak sama dua dua rumusan tu ... dah dia takmo dengoo ... lantok lee ... bio la pulak deme pening mencari nyerr ... atenye .. teman dah betolkan ... terpulang leee ke deme .... sok kalo bos deme kena tembak... kome tahan je laa telinga ekk ... huhuuuuuu ....

skang ni permainan nye cenggini .. antara aku ngan ko .. mana satu kena bom dulu .. jenis bom tu kena gak nengok .. sini semua pakai nuklear je ... tak main senapang patah tuu ...

soo.. the rule is ... kalau korang tak gerak .. aku kena bom ... kalo aku tak gerak .. korang la tembak aku ... hahahah letis beb ... soo sesame la kite pakai perisai huh .... 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sukan ...

mmm apasal citer pasal sukan pepagi buta ni ekk ?? sbbnye .. semalam jijah sempat belek album gambar masa sekolah dedolu ... soo yg ada ... gambar lumba lari je la ... hahaha jaman jijah sekolah dulu .. cikgu cikgi kasik hadiah pinggan .. tipuware plastik .. gegula .... ape ape aje yg sesuwai ngan bajet sekolah laa ... ape pun .. jijah ngan abg .. banyak gak masuk pertandingan .. soo pinggan makan tu memang banyak laa dapat kat umah tu ... zaman tu larat la lagi ... skang ni cuba suh berlari masa BTN tu .. huuuuuu .. tak cukup napas lerr ...

soo .... dalam bebanyak sukan ... selalunya cikgu sukan kat sekolah aku ni .. suka sangat laa kasik kitorang main bola keranjang .. bola tampar ... Hoki ... hahah bebalik tu je dia ulang .. tak pun ... dia suh lari kat balapan tu ... 5 kali pusing ... huuuuuuuuu .. semputs ... semputs (jijah tak penah lari abis pusingan pun) hahahahaha.... tak larat ahh ....

satu agi .... bab lompat jauh .... hadehh .. orang lain sekali je pun dia suruh .. aku ni berkali kali .. kalo boleh dia nak lagi jauh..lagi jauhh  ... cikgu aku ni tembun gak orang nye .. tapi body dia athletic laa ... soo dia memang laa boleh sesangat buat gitu .. soo dia nak aku sama gak macam dia.. hahaha .. saja je dia mendera aku yang bulat chomel ni ... sabo jerr ....

sooo satu masa tu .. sekolah nak buat sukan .. sooo semua kena try laa ... lari sudah .. lontar peluru sudah .. lompat jauh sudah ... tiba masa lompat tinggi ... takde excuze aaaa .... dalam hati aku cakap .. cemana aku nak buat ni .. tak reti akuu.... lompat skiping aku tau aaa .. tapi lompat summersault ni semua ... tak reti makk .... aku berdiri dah kira habis kebelakang laa kiranya ... ambik saf belakang belakang ... soo lepas sorang sorang ... larii .... lompat .... lariii ... lompat ... tibe time aku .....

tarik napasssssssssssss ....
pasang kuda kuda ......
lari sekuat hati ......
sekali nampak palang tuuuu ..bebetul dekatt dahhh .... (dalam hati terus tak confident)... aku terus lari U turn ke kanan daaaaaaa ......terus lari ke belakang tilam tuuu .... hahahahhaha .....
abis semua orang gelakkan aku .... hahahah ... aku tak berani aaa ... cikgu sekali gelakkan jugak ... phewwww .. legaaa dia tak suh aku buat berkali kali ...

wawaweee ... ape pun ... tiap kali hari sukan .. aku kena jaga PBSM .. soo .. kalo tiba turn aku ... sarung je Tshirt umah MERAH ... tros lawan .... tug n war atau lontar peluru ... hehehe ...

tu je nak citer .... ape pun... cover sket gelak korang tu ... kang bos nampak .. takot dia cakap .. korang ni ... sasau ke aperr ... huhuuuu .... have a nice day ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Good Morning Malaysia ... Morning Allz ..

Salam ceria buat semua .. moga semuanya happy selalu .. jijah nak sarap jap .. hehehe karang ... jijah nak citer pasal sukan sket ... daa ... 2 B Continued tauu

~ It'S OnLy Me ~
weeee

aku dan sunyi malam ....

bila tiada ...
aku tercari cari ...
aku ternanti nanti ...
rindu sendiri ....

tapi ...
tak ada gunanya ..
engkau dan aku ..
siapa kita ??

mungkin juga ..
aku rindu untuk berbual bersama ...
mungkin juga .. rindu untuk bergelak tawa ...
atau .. saling mengena ...
mmm cerita lama ...

pasti nanti ...
akan terbiasa ...
aku .. dan sunyi malam ...
pastinya ...
ada yg akan menemani malam ku ...
pecah tawa ini pasti tiba ...
bila sudah masanya ...
tak ada istilah sunyi ..
dalam hidupku nanti...

Jijah@fk
Jugra.24032010.12.12AM

 ....................................................................

aku malas untuk pack barang ... tolong lahhhh ............


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rozana ....

tak tau laa ngape .. aku rasa special sangat lagu ni ... since dolu dolu .. sampai skang ... memang aku tak penah jemu dengan lagu ni .... ROZANA ....


Gadis idamanku
Hanya engkau yang satu
Hadirlah dalam mimpi mimpiku
Biar seribu
Biar ramai menganggu
Padaku engkaulah ratu
Sejak mula bertemu
Kau buat siangku, sedingin salju
Dan malam jadi hangat
Sehangat cintamu, kasihku
Rozana, kau gadis idamanku
Dua hati menjadi satu
Bila kita bertemu
Rozana, gadis idamanku
Bila kan sampainya waktu
Pasti kita bertemu dalam cinta
Rozana

..................................................
dulu aku ada kawan nama Rozana ... tapi lepas abis studi ... aku kemana .. dia kemana .. aku send kad rata .. tak penah dia balas ... aku hantar surat pun sama ... mmm maybe dia anggap aku kawan masa studi je ... hahaha ape pun .. dia geng paling kamcheng ngan aku masa kelas Programming ... yg lelain semua tak sama kelas ... few je bebudak kelas aku proceed n few fron senior class .. termasuk laa si rozana ni .. soo setiap kali kelas programming .. dia akan tunggu aku kat bilik laa .. baru g lab ....

hmmm .. i wonder why i keep thinking n remember her ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 23 Mac 2010

alim oh alim ...


 adehhhhhhhh .... malam ni ramai lak jumpe kawan lama ... termasuk laa si alim ... humang aii .. mementang laaa dah pandai edit gambar .. abis semua satu family dia ejaskan ...  

ape pun .. g sabah aritu .. sempat la jumpe 5 minit ... hehehe .. alim .. alim .. tak pernah berubah seh koo ... tetap macam 11 thn dulu gak .. si alim ni abg angkat aku .. now dia di Sabah ... ni la dia yg suka culik aku kehulu kehilir nih ... hahah ... sabo je akuu ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ym ... ooh Ym ...

online YM .... then suddently ....

Guy : Hi ...
fk : Hi ...
Guy : What u mane??....
fk : erk ... block je lahh ....

letisss aku nak jawab soalan macam ni .. dah laa tak betol .. kang bila di jawab .. tak paham lak .. susah lak aku nak kena cakap bahasa pelik pelik kang ... huhuuuuuuuuu ... tak kuase makkk ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ikhlas ke tidak ??? ...

hahah ini adalah entry semalam yang aku habiskan ... tapi tak jadi nak post .. sebabnye ?? mmmm tah laaa .. ..ape pun .. jgn baca laa merepek meraban aku ni ... hahahah ...


Ape itu IKHLAS?? . aku sangat mementingkan keikhlasan dalam apa juga perhubungan ... berkawan ke .. berjiran ke .. bercinto lagi laa ... bagi aku ...tak guna kalau kita buat sesuatu itu dengan tidak ikhlas.. at last .. semuanya nampak seakan lakonan semata .. hmmm  ...  mungkin juga aku ni senang di permainkan (bagi depa la kot) ... sebab tu laa suka suki depa je ambik kesempatan atas kebaikan aku ..(baik sangat ke aku?) .. atau .. bagi depa ... FEELINGS tu .. "nothing" ... takde harga n hanya satu permainan ... tak perlu di jaga ... hanya bahan ketawa gurau senda??...

huhuuu ... ape pun .. please ... jgn pusing balik kenyataan yang telah berlaku dan letakkan semua kesalahan tu atas bahu aku OK ... segala keputusan yg telah dibuat ... hukuman yang di jatuhkan ... adalah keputusan dari "diri anda sendiri".... ada ko datang cakap balik ngan aku .. apa tujuan sebenar ?? (takde) ... ada ko cuba terangkan balik niat ko? (NOPE) ... bila aku tengah sadis .. ada ko peduli ??? (dooooooooohhhhhhhhh) ... soo sekarang semuanya telah terlewat ... aku telah memilih jalan aku semula .. n apa yg telah berlaku .. memang sah sah dah aku tinggalkan kat belakang ... history ... GONE by the wind .. stop! ...

so now ... either ko cari jalan ko sendiri .. atau ko masih boleh follow aku ... tapi as a friend aje laa .. not more than that ... sekali cukup laaa aku bagi peluang  ... kalau sampai berkali kali ... thats mean >>" I'M SOOO STUPIDOS" dooohh .....

oo yeah .satu agi .. aku takleh paksa orang utk kawan dengan aku ... melainkan dia nak berkawan dengan aku naturally ... anyway .. apa yg dah berlaku .. semuanya ikhlas dari aku .. takde KONG KALI KONG ... takde merepek meraban .. tipu ape semua .. (tidak sesekali) ... soo ... ape ape pun ... in that one month ... i'm so happy ... then disaster ... hahaha i gave u chance once .... "& you can proud of it dude" ... you win ... n i'm the looser .. u can keep it in your mind ... and please ... keep the guilty feelings too ... coz it really leave marks in my heart ..sooo badly ....  TQ ....

..............................................................
baik lagi aku berkawan ngan kengkawan aku yg perangai dia macam "lahanat" ... sekurangnya dia tau nak jaga perasaan orang ... n tak pernah ambik kesempatan .... Now ... can u C the different??? ...
 ....................................
this is what happen when i turn bad ... sorry ... pedasssssssssssssss ... anyway .. its all fact ... tak ada yg di putar belit di sini ... either telan .. atau muntah hijau ... huahuahuaaaaaaaa ....





~ It'S OnLy Me ~
weeee

Yuhuu ... Sabah ...

Yuhuu ... Sabah ... here i come again ... mmm since aku meninggalkan bumi Sabah last 2 weeks ... hati aku memang laa rasa macam kekurangan sesuatu..rasa tak puas lagi g sana  .. rasa macam akan datang balik .... ahaks ... soo ... Tomorrow aku akan berangkat ke Sabah ... yey ... (menari badaks dance japs) wahhh ... bukan makan angin tauu .. KEJE beb KEJE ....aku akan berada di sana sampai 30 Hb ni ... uhhh rindu laa nak Go-Blog ..heheh ..

ape pun .. aku berterima kasih sangat kat Lecturer aku ... this Sunday suppose my 5th class ... LAST CLASS beb ... ada 2 kuizz ... soo aku dah call lecturer aku tadi ... n dua dua kasik aku ambik office hour ...Alhamdulillah  .. soo on 31 aku akan ambik peksa sensorang kat Puncak Perdana ... bagus la depa ni .. aku puji sesangat lecturer semester ni .. sangat memahami ... syukur sangat sangat ....

tapi yg tak bestnye .. cemana aku nak ulangkaji ni .... kusus kat pengajar ni siang ke malam .. mau jam 11 baru abis ... larat ke aku nak sengkang mata sampai ke pagi ... hmmm ... let c how ... antara kerja dan study ... dua dua penting ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Skandle ...panasssssssss ...

mmm kenyang jijah pagi ni ... kenyang perut .. n kenyang telinga ... hehehe sesi buat ketupat n meluah perasaan ...(aku dengar je la ... tak ambik port sangat).. oh .. rupanya banyak skandle panas di office aku ni ... hahahah .. takde la pulak aku kesah ... as long as tak kacau hidup aku ...

ape pun ... dapat kite lihat ... kekadang ... influence yg tak elok tu .. senang aje melekat ... terutama bebudak baru masuk keje ni ... hahaha ... kawan lak ngan bos kecik aku .. yg memang gila ngan fesbuk dia ...soo in the end ... perangai pun serupa ... masuk lewat .. suka suki .. rilek ... sembang .. gegelak ... layan fesbuk .. jadi ruti harian lah ... (yeah ... contoh yang sangat baik) ....SILA JANGAN TIRUU ...

perasan tak depa?? ... gaji yg depa dapat tu .. ape statusnye?? ... udah le keje orang rekomen .. atas dasar kesiann... anak staff lama ... oh please .. ramai lagi yg susah kat luar sana .. yg siang malam berdoa .. moga dapat kerja tetap .. dapat kerja yg menjamin masa depan ... tapi ko ... petik jari dapat kerja ... tak reti pulak nak menghargai ...tak buat kerja n makan gaji buta .... huh ....bagus sangat la tuu ....orang kata .. ko dapat kerja .. sbb ko ada pakej .. aweks lawa ... sooo menggedik aje laa sana sini ... keje satu ape tak jalan ... bagus sangat la tu ....

mmm satu agi aku dengar ... dia ni ... ada skandle lak .... anak dara ngan laki orang ..hmmm..... takde la pulak aku nak campur ..lelaki nak kawen sampai 4 pun .. aku tak kesah ...(asal tanggungjawab di laksana sepenuhnya)... tapi kalau laki asyik masyuk bercinto .. bini kat umah tengah sarat mengandung ... tidak ke nampak macam ..semacam jerr ???... kesian laa kat bini yang tengah susah payah membawa buah cinta dia tuu ... aku rasa .. kalo bini dia tau ... mau hancur luluh perasaan ...
...oo yeah ... itu perempuan ada naluri seorang perempuan ke ?? cuba laa sesekali duduk di posisi isteri "pakwe" dia tuu ... ape perasaan dia kalo laki dia buat cenggitu lak .... mmm .. tu ah orang selalu cakap ... cinta itu buta ... buta sampai takleh berfikir dengan waras ..asyik masyuk bermain cinta ... sampai lupa semua . ape desperate sangat ke? sampai terdesak cenggitu sekali?? .... (huuuuuuuu mintak di jauhkan semua perkara seperti ini dalam hidup aku) .... aku tak rela dan tak sanggup makan maki orang sehhh ....

hmmm .. aku takleh nak cakap banyak bab ini .. sbb aku juga masih single mingle n mungkin hari ni aku tak berada di situasi itu ... perjalanan aku masih jauh ... aku tak tau masa depan aku .... mana tahu satu hari .. apa yg aku cakap kat orang hari ni ... esok lusa jadi pada aku lak ... nauzubillah ..minta di jauhkan .... aku takmo jadi perempuan jahat ... aku takmo jadi perosak masjid orang ... aku takmo semua tu ... tak sanggup makan keji orang ....

bab kerja ... ooo yeah .. sekarang aku dah jadi anak buah yg kuwang ajo ... yg suka melawan ... sbbnye ... dia patut di jawab straight to the point ... buta mata tuli ... ada otak tak fikir ...aku dah mula meluat juga ... kalau dia rasa terlalu hebat .... buat la kerja dengan hebat juga ... jgn nak makan kredit dari kerja orang aje ...  hahahah .. maruahmu di tapak kaki orang aje mehh ... wat malu jerr ... (tapi orang gini .. takde perasaan malu .. sbb tu dia still macam tu jugak .... bagi depa .. asal gaji masuk bulan bulan ... udah ...) sooo ... since berbulan bulan dulu ... aku dah mula menjawab ... umur dia sama dengan aku ... tapi kalau dia tak boleh berfikiran matang ... meh sini ... aku rela membetulkannya ... aku tak suka dengar auta dia yg berdegar-degar itu ..aku meluat bila dengar ... boleh muntah hijau tau ... aku tak suka bila dia bercakap ... nak pegang pegang bahu aku ... aku tak suka!!! ... . aku tak suka lakonan dia separuh mati sakitnya bila ada kerja urgent ... setiap kali urgent sakit .... tak ke nampak macam menipu secara tak profesional??? jgn sampai orang mula mendoakan sesuatu yg tak baik udah .... sesungguhnye ... aku dah hilang kesabaran ... 2 years is enough ...

sabar ada juga had nya .... and i'm on the limit .... hahahaha .... cruel me huh ... cari la pasal kalau nak kena ngan aku ...... hahahahha

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 22 Mac 2010

rindu kat org di UK sana ...

wawaweeeeeeeeeeee ... rasa macam dah berbulan bulan bulan bulannn tak sembang ngan abg adit ... huuuuuuuu sadis gilerr..... banyak adit nak citer ni .... 

cepat laaa masa berlalu ...
biar dia pulang ke rantau ini ...
biar dia pulang ke bumi Malaysia bertuah ini ...
biar dia bersama sama aku selalu di sini ...
mengacau siang dan malam ku ...
mengacau kesibukan kerja kerja ku ...
mengacau masa senang lenang ku ...
mengacau lena tidur malam ku ....
mengacau aku ... 24 jam sehari ... 365 hari setahun ...
heheheh ... jgn bini dia marah sudah ... kacau bilau jadinye ....... hahahahah tak pun ... aku yg kacau daunnn  ... ape da ko amie ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

ngape ???

cukup  ...
sebagai pengajaran buat aku ....
tak semua yang merah itu ... manis rasanya ...
kadang kala ia pedass ... menyakitkan ....
kekadang ia beracun .... membunuh ....


terima saja apa yg berlaku ...
kalau sukar di telan ... kemam ...
kalau payah nak kulum .... luah ....
tak ada bezanya pun ... sebabnya ...
di akhirnya  .. semuanya di buang ...
yang untung ... tetap kau juga ...
yang sia sia ... masa aku ...

mangsanya di plot cerita ini ... aku ...
pemangsanya .. tetap kau juga ...
kenapa perlu di tukar ganti ???
lakonkan saja sampai ke akhirnya ...

biarkan aku terus mencari ...
keikhlasan .. dalam perhubungan  ...
ketenangan ... dalam keributan ..
kebahagiaan ..dalam kehidupan ...

aku akan terus mencari cinta ...
cinta yang pasti .... wujud di alam nyata ...
cinta yang bisa buat aku gila ... bila bersama dengannya....
cinta yang bisa buat aku derita ... merinduinya ...
cinta yang buat aku dahaga ... nikmat bahagianya ...
cinta yang membuatkan aku tersenyum ... merasai kemanisannya ...
cinta yang tak akan pernah berhenti ... degupannya ..
cinta ... aku dan dia ...
mungkin kah ??? ...
segalanya mungkin ....
.................................................
22032010.10.46pm
Jijah@fk


~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky