keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 30 April 2010

kesah early 2000

Masa YM mula-mula kuar dulu . kalau nak chat ramai ramai kena buat room ... lelama ada laa room Malaysia 1 (M1) ... heheh masa tu jijah n the geng memang laaa gila gila dok chatting kat room tu ... memang seronok giler ... of coz ... ramai geng lelaki yg memeriahkan .. tapi bila tiba hari Jumaat ... yg mana id lelaki tu .. semua tukar jantina jadi pompuan .... sebabnye .. tak mo kena kutuk pasal tak gi sembahyang Jumaat .... yg nama halim .. jadi Halimah .. hehehe ... dan yg lelain tu jijah tak ingat sangat la ...

dah tu ada gak yg suka mengusik .. memasing bila ajak gi semayang ... ada laa yg cakap ... lupe kain pelekat la .. tapi masa tu ramai yg ingat id jijah@fk ni adalah seorang lelaki ... soo bila dia tanya ...."fk .. pegi solat wehh" ..  jijah pasti akan jawab ... "Lupe laa mana aku letak songkok" .. ahaks .... tak pun ... jijah akan jawab ... "Jap aku check jantina aku jappp.."

heheheh ... tapi ada juga yg agresif ... yg fanatik chatting ... lepas kenal .. terus dia datang skodeng jijah kat opis lama ... sanggup dia datang tuu .. semata nak check ... jijah ni lelaki ke pompuan ... hahahah ... hampess...

masa tu memang seronok sangat jijah rasakan ... sampai laa satu ketika .. demam "BOM" menular .. n masa tu memang bengang jer rasa ... elok elok sembang ... tetiba je .. lepas sorang ... sorang kena tendang keluar dari room ... then nak masuk balik pun susah ... huuu ... lelama kami semua pun dah boring n malas nak masuk room ..

nowdays ..jijah lak tak tahan kalo masuk room .. sebabnye .. bahasa bebudak skang ni .. menyakitkan hati .. n banyak lak "bijik betik" kat dalam room tuu .. boring ... malas nak layan .. sbbnye .. BI dorang pun kelamkabut ... kurang paham ... dah macam ayam ngan itik cakap ... sooo .. fojedit je ahh .. malas mak nak layan ....

sooo .... setelah lebih 11 tahun ID YM ni .... dalam list jijah dah ada 635 friend id .. yg macam kelip-kelip .. kadang menyala .. kadang malap ... tapi .. bila dah lelama .. pasti akan menyala sekali sekala .. n masa sembang balik tu .. memang la rasa macam happy sangat .... (jumpe member lama laa kiranya) ... walau tak pernah bersua muka ... tapi id mu tatap menjadi pujaan hatiku .. hehehe ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Update ....

1. mmm ... ada sorang .. dah dapat baby boy ... tahniah buat dia ...
2. ada 3 orang jijah kenal sambut bday arini .... sorang di New Zealand .. sorang di Perak dan sorang agi di Opis jijah .... HAPPY BDAY AllZ ...
3. Dah add id seseorang yg menjadi poojaan hatiku di "mukabuku" .. heheh ... i like ...
4. nak pegi ke tidak jumpe dia ??? nak pegi sana ... exam on wed. bajet?? .. of coz di tanggung beres ... penat ? malas? nak studi ?? uhhhhhhhhh .. bikin aku berbelah bahagi mehhh .... should i ?? ... yes or no ??? ....

~ It'S OnLy Me ~ weeee

HapPy Birthday ..

Hari ni 30 April ...
Hari ni Bday Abg Adik ...
Tapi Jijah tak call dia .. sbb jauh ...
Nak sms dia ... belum masa yang sesuwaii ...
Mesti skang ni dia di selimuti gebar yg tebal dan hangat ...
nanti tengahari sikit ... baru laa pagi kat sana ...
soo nanti ... nak wish dia Happy Bday ..
gheeeee .... tak lama lagi dia balik Malaysia ....
ooo yeahhhh ... i like :D
 ......
gambar kek ni dari intenet .... saja je letak ... cute kan??

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Good Morning ..

Salam ceria untuk semua ... semoga di pagi Jumaat penghulu segala hari ni kita di berkati dan happy ... Jijah harini banyak kerja daa ... mmm ... kerja .. memang laa tak akan habis ... no matter how hard kita berusaha utk menyiapkan nye ... ape pun ... usaha tangga kejayaan ...  

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Khamis, 29 April 2010

Card 4 me ..

 heee ..suker ... dapat kad bday .pink lagi ..hehehe i like.. mekacih Ahmad ...

hari Selasa lepas ... rupa-rupanya jijah exam sama date ngan akak Sherry n Co. patut laa sepanjang pagi ..kelopak mata kanan ni asyik tergedik gedik je ... hmmm .. happy sangat .. jume Ena, Kema, Lily .. semua geng Bachok dulu ...

ape lagi ...lepas abis exam .. kami lepak lepak laa kat Pizza Hut .... hhahah memasing kenyang bulat .... kekenyangan ... yg best nye .... akak Sherry banjer .. kata dia ... Hadiah Bday ;) .... gheee ... suka ...

teringat last time celebrate bday di Bachok ... dorang buat makan makan ... hahah masa tu aku kena lumur gula Icing daaa ... sebijik macam tepung gomakk ... tu pun nasib baik mirul tak dajalkan ikat tin susu kosong kat moto virago aku ... hahahah ada gak macam omputes kawen gantung tin tuu ... hahahah ... sabo je akuuu


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Gantengnya ....

ahaks .. lama dah tak dengar lagu .. Gantengnya Pacarku .. Nini Carlina ... dulu ada cerita kat cerekarama yg guna lagu ni ... kelakar cite dia ... ape pun ... jijah dah tak boleh letak lirik (dah kena block daa) ... heheh sape nak download leh click kat tajuk lagu kat atas tu haa ...  

~ It'S OnLy Me ~ weeee

gilo ko apo ???

mmm pepagi buta ada sorang mamat ni buat lawak sengal lakk .... dia cakap kat jijah .....

mamat sengal : weekend aritu buat ape? ingatkan nak ajak awak lepak kat bilik ...
 aku : bilik ??? bilik ape lak ni ??
mamat sengal : hotel la .. saja lepak lepak borak borak ....
aku : bahayaaaaaaaaaa .....
mamat sengal : bahaya ape lak ?? takat borak borak aje ....
aku : ape best sangat ke bilik tu ??? kat luar lagi best aper .....
mamat sengal : alaaa .. bukan nak buat ape pun .....
aku : (dalam hati aku ... ek eleh mamat ni .. pepagi wat lawak sengal lakk ... ) mmmm ape ape je lahhh .... (terus padam YM sengal...

heeeehhh .. suka suki dia ajak aku lepak lam bilik otel ... ape barang .... macam takde tempat lain nak lepak dah ... melambak lagi tempat lain ... ni susah kalo cakap ngan orang terlebih bijak ni .... nak cakap tak sekolah .. dah tua ... cakap retarded ... normal ... kang bila tak layan .. kata sombong .... bengang jerr ...
now aku rasa macam nak masukkan id dia dalam kandang ..... puas ati aku ....



~ It'S OnLy Me ~ weeee

date malam ini ...

 aku ada janji temu ....
dengan dia yang jauh disitu ...
aku nanti di sini ...
dan dia tunggu aku di sana ...
tak bersua muka ...
tidak pula bersuara ...

hanya mata berbicara ...
dan jari jari berbahasa ...
laju dan sederhana ...
meraba ... menyentuh mesra ...
suasana sunyi ....
hanya kita berdua ...di sini ..
jari jari terus menari ....

kau kata kau rindu ...
tak keruan saban hari ...
menanti ... mencari ...
tertanya ... kemana aku pergi??...

aku masih di sini .... sayang ...
hanya masa yang berlari ...
pantas pergi ...
saban hari ....

bila kita akan ketemu lagi? ...
bila masa tidak lagi mencemburui ...
pada suatu hari nanti...
bila aku menjejak pantai itu ...
akan aku ungkapkan ...
aku juga rindu ...
pada mu...selalu....

tapi malam ini ....
hanya jari-jari ...
engkau dan aku ...
akan terus menari ....
berjalan ..berlari ...
di papan kekunci ini ....
berbicara bahasa yang sama ...
meluahkan apa yang di rasa ...
tersenyum manja..
ketawa mesra ....
tetingkap kecil ini ibarat dunia ...
untuk kita ...

selamat malam cinta ..
mimpikan aku dalam lena mu ...




~ It'S OnLy Me ~ weeee

Rabu, 28 April 2010

Dinner ... piza roti mayat ... ??

 mmm .... malam ni dinner special sikit ... sbbnye tadi petang gi Tesko .. jumpe lak pizza macam kat gambar tu haa  .. harga .. leh tahan ... bahan-bahan ... halal .. ada logo ... sooo ... ambik satu ....
balik umah .. terus pasang oven .... panaskan pan ... bakar ... tak sampai 10 min .. dah masak .. garing .. cantik ... cumanya ... takde la pulak nampak cheese dia yg banyak tu meleleh macam dalam gambar ....bila ngap ... mak aiii .. keras nye tepi dia .. dah macam gigit roti mayat yg keras tu ... alaa .. yg macam selalu orang cicah ngan air kopi tu le .. keras yg amat ... hehehe ... ops .. terlebih sudaaa ... ngap aje laa .. jgn banyak cerita ... heheheh....

si syatrah gigit ... terus dia cakap .....UUUHHH KERAS NYERRR.....
sabo je aku ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

BOSAN?

Pernah tak rasa bosan dengan sesuatu? ...  kira kiranya tetiba perasaan rasa macam putus asa ... rasa bosan .. rasa nak stop semua ...
kekadang aku rasa macam tu .. walau tak ada sebab musabab tertentu .. tapi entah lah ... skang ni aku cepat bosan ngan sesuatu .. terutama jika aku tau menda tu tak akan kemana ... aku jadi tak suka kalau menda tu tak menjaminkan atau memberi keputusan yang baik pada aku ...
aku penah cakap kat dia aku cepat bosan .. aku cepat putus asa ... maybe dia pun dapat rasa ... lantak la ape pun ... lagipun takkan kemana ... soo .. buat ape aku nak heran kan ??

~ It'S OnLy Me ~ weeee

hidup ...

mmm dengar dalam radio tadi ...
hidup kena ada tujuan ... kena ikut pada timing .. kiranya kena terurus ikut jadual ... kiranya kalo time makan .. kite makan ... kalo time tido .. kena tido ... kalo time keje ? .... keje laa .. ape lagi ...

tapi selalunya aku perasan gak dorang ni .... jam 1 borak .... jam 2 ..pegi makan ..then nak pegi solat lak ... jam 3 belom tentu duduk kat tempat lagi ... mmm ... berpada pada la kalo yer pun ...

aku pun bukan baik sangat .. tapi kena ada timbal balas laa ... time keje kena la wat keje .. time ngelat ... ganti balik laa ...

pagi ni lapar giler ... usus aku dah rasa menangis ... meraung raung macam singa lapar ... bukan nyanyi lagu dangdut beb ... sooo ... aku nak g makan sebelum jam 8 .... daaaaaa ... HAVE A GREAT DAY ALL ...

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Isnin, 26 April 2010

periksa oh periksa ...

tepat jam 9 ... bermakna jijah dah dalam dewan peperiksaan ... dengan lafaz bismillah ...  tuhan ku .. berilah aku ketenangan .. kesabaran dan otak yg bijak dan pantas berfikir .. semalaman dok mengingat ... moga aku dapat menjawab semua soalan dengan betul ... aamin ..

~ It'S OnLy Me ~ weeee

rindu kite tak ??


 rindu nye kat dia ....
agaknye dia rindu tak kat kite? ...
saja mendiamkan diri ...
kita suka bila dia tanya ...
kenapa membisu ??
kenapa lama tak sms ?
kenapa tak call ?..
tu tanda dia terfikir tentang kite ..
heheh ... memang ngada ngada ..
sesekali je ...
kite tau dia bz ... hari hari kerja ..
memang gitu laa hakikatnya ...
telan je kalau dah bebetul suka ..
jangan banyak cerita ...

malam ni nak sms dia sblm tido ...
untuk sumber inspirasi menjawab peksa ...
ahaks..saja nak cakap ... kite rindu dia ..

~ It'S OnLy Me ~ weeee

4 all follower Jijah Ohh Jijah ...


 Wow ... cantik menarik tertarik ... colour dia .. bright ... Thanks Ajez ..
 ape pun ... jijah suka sbb takde soalan pelik pelik nak kena jawab .. hehehe n tak cakap pun berapa orang nak kena tag balik ....

for me ... kalaulah tag ini minta jijah pilih follower... susah nye laa jijah nak buat cenggitu ... bab memilih ni memang makcik lemah .... soo ... kepada semua Follower Jijah .. sila claim sorang satu n tempek di blog memasing yer ... mekacih n please doakan moga jijah dapat menjawab soalan peperiksaan esok dengan tenang n lancar K .... nite all .. nak continue mentelaah lagi .... daaa

~ It'S OnLy Me ~ weeee

lalok lak...

teringat malam sabtu lepas.jijah dapat sms dari kawan. Ajak pi survey dewan peperiksaan. Tah kenapa boleh lak lalok.
Otak ni fikir... Cemana aku nak pegi ni..? Aku dah la kat Miri... Then pikir balik... Isk.. Aku kan dah balik kat semenanjung. Ape daaa aku...
Hahah dah seminggu dok sana. Still rasa macam tak puas. Masih terasa macam aku di sana.
Atau mamai sbb ngantuk tahap dewa dewa atau masih tak puas berada di Sarawak? Mmm...
arini cuti. Konon nak studi. Ada 5 chapter je pun... Ape satu aku baca semua rasa macam sumbatt...
tak lekat kat otak. Baca.. Tapi otak menerawang entah kemana hala... Aku rasa macam tak ready lagi nak exam nih... cemana nak exam esok ni..??
~ It'S OnLy Me ~ weeee

bengkek jer...

sengal je mamat nih... Ari ari kacau emosi aku. Ari ari sms aku.. Tak tahan aku ngan karenah dia ni. Lagi aku membisu, lagi kerap dia ganggu hidup aku. Ingatkan dah jauh dia akan lupa. Tapi lagi teruk dia kacau aku.
Aku rasa ada gak nanti aku tukar no hp ni. Cemana lagi aku nak buat agar dia tak ganggu hidup aku??

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Sabtu, 24 April 2010

projek harini ....

Hari ni ... projek terbengkalai lagi ... ingat nak mentelaah ... hampes ... semalam baru nak lelap .. masuk sms ... arghh .. ajak nengok dewan peperiksaan .. mak aiii .. aku tak tau pulak dah berubah tempat .. apasal lak ekk ?? ..kan ke senang kalo kat dewan biasa tu .. parking pun banyak ... ni aku rasa .. mesti berebut parking n kelamkabut esok .. dah la tak familiar ... adoi .. pening aku ...
soo ... tadi pagi ... awal lagi .. sebelum jam 8 aku dah sedar .. terus bersiap .. janji jam 10.15pagi kat depan mahkamah  ... putrajaya ... hmmm ... lambat 5 minit .. sebabnye si syatrah dah mula buat lembik n keras ati duduk halang kat pintu ... nengok muka kesian dia tak tahan aaa .. tros aku bawak pusing taman ... n lastly pi isi minyak kat pekan banting .. lepas tu baru laa dia nak masuk rumah ... hergh .. parah ni ...parahh...
sooo dah jumpe tempat .. terus balik umah ... janji nak makan lepas jumpe tempat tu .. tak jadi ... ahh ... sampai umah .. badan pun dah letih .. ngap nasik (beli lauk kat seksyen 17 Shah Alam)... si zura dah masak nasik ... senang ... maklum lee .. bujang .. hahahah ... (aku la bujang .. depa diet .. soo tak makan .. malas aa aku nak masak tuk diri sendiri ... beli je senang..tak membazir kalo tak abis..)
petang lak .. paklah ajak makan nasik lemak kampung baru ... adehh ... aku kasik alasan nak baca buku .. korang tau dia cakap ape ??? ....
paklah : .. alaahhh aku tak penah nampak ko baca buku pun .. biasa esok nak peksa .. malam tu baru ko baca ....
aku : gelak je laa (kenyataan) .. sbbnye .. aku rasa macam aku baca tak masuk pun dalam otak .. kecuali kalo dah saat terdesak ... cepat aje otak ni memproses maklumat ... hehehe ...
udah nye .. aku ngikut leee ... seharian berjalan ... nahh ... ni dia .. malam ni aku dok ngadap buku juga ... faceBOOK ngan BlogBOOK .. hua hua huaa .. hampes ko amie ... bila laa ko nak insaf ni ??? ....


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Bling Bling

mmm this is my new bling bling .... hmmm tak tahu apa yang telah merasuk nafsu ... tapi memang tetiba jatuh cinta ngan menda alah ni ... hehehe aprilian ... germ stone nye Diamond .. soo agaknye memang laa merelip relip je nampak dari kedai tu ... hahah hilang terus azam untuk tidak berbelanja ... cansel ...  heheheh ...size nye agak besar .. nengok je laa kat jari jijah tu ... berat gak laa .. kalo berlian betol ni .. mau bape trilion gak nye ekk ??? hahahah ... makcik kayoooooooooooo .... (nada riak) ... tapi rega dia murah je beb ... tak sampai sebelah tangan pun ... 2 jari je ...
bukan nak kata ape aaa .. jijah ni selalu beli menda murah .. tapi nampak mahal ... ada sekali tu jijah jumpe cincin kat kedai aksesori wanita ... harga dia sengget lapan puloh sen jer @ RM1.80 sen jerr .. tapi selalu depa ni cakap macam real ... hahahah ... plastik je tuu ... maybe sbb bling bling atas dia kot ... mmm .. satu agi gelang tangan macam batu JED jer ... hehehe kaca je tu ... harga RM2.50 beli kat chow kit ... ahaks ... dorang selalu cakap ... cantik aaa .. bape puluh ko beli ??? .. hahah jijah gelak je la ...
tah la ekk .. memang dah hobi cenggitu aa .. memang suka sangat aa beli menda pelik pelik ni ... cumanya skang ni dah slow sikit laa .. takde laa rambang mata macam dulu ... (dah insaff)
takpe laaa ... kira present utk diri sendiri aaa ... wahh .. thn ni bling bling aje dah berapa nih ... agaknye tahun ni tahun yang berbintang-bintang merelip kot ?? .. kira suda baguss ... i like ...




~ It'S OnLy Me ~ weeee

Bunga untuk ku ....

Yey ... dapat mungee ...hehehe .. bunga ni hadiah daripada Azatie ... alhamdulillah .. dah sembuh dia .. harapnya sentiasa dalam kesihatan yang baik ...
Jijah pun baru je baik dari batuk batuk ... mak aiii ... 3 kali khamis baru baik ni ... kiranya sebelum gi Miri sampai laa semalam ... ape lagi ...masa kat airport ... beli gula-gula ibu dan anak ... satu tin beso ... now tinggal sebiji dua je .. sepanjang bengkel .. keje Jijah .. ngap gegula ibu anak n fisherman friends je la ... mujur laa masa slot yg jijah jalankan tu tak laa teruk sangat batuknya ... n tak teruk sangat sbb pakai copong@mic ... heheheh ...

citer pasal bunga ni ... jijah pernah dapat laa dalam 4-5 kali ... pink ada .. merah ada ... tapi yg paling mahal ... red wine la .. memang merah terang n baldu kelopaknye ... kengkawan pompuan je bagi .. lelaki ada laa sorang .. tu pun bukan bunga betol ... brooch bentuk bunga rose sekuntum kristal swarovski...hahah post dari New Zealand ... ada lagi ... sayang nak pakai .... rasanya tak sampai 20 kali pakai lagi kot ... hehehe ...
mmmm tu je la nak citer ... ape pun .. kalo orang dah kasik .. kita ambik je ... walau bunga tak tahan lama .. tapi feeling dapat bunga (bab tersengih macam kerang) .. akan selalu diingati ... tak gitu ???....
TQ AZATIE ...



~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 23 April 2010

kek kopi ...


tetiba petang ni rasa nak makan kek kopi la pulak .... nak singgah kedai kek ahh ... 

~ It'S OnLy Me ~ weeee

rindu datang lagi ...


rindu memanggil-manggil ..
terasa seakan .. aku ...
melayang layang di alam khayalan .....
bersama dia ... 

bila rindu hadir ...
seakan ingin aku terbang ke sana ...
mengulangi detik itu ...
berkali-kali ...
tak aku jemu ...

bila dia menyata rindu ...
aku jadi syahdu ...
nyata atau palsu ...
tak aku tahu ...
untuk dia atau aku ...
mana satu dia rindu ...

bila dia rindu ...
selalu ingin bersama ku ...
ingin berdua .. selalu ..
tapi sampai bila ...
aku sendiri tak tahu ...

bila dia rindu ...
di ucap sayang dan rindu ..
siang dan malam ... selalu ..
hanya pada ku ...
aku sendiri tak tahu ...
apa perasaan aku ..

memang pernah aku rindu ...
pada dia .. suatu waktu ...
hinggalah aku tahu ...
bukan hanya aku ...
yang di rindu ..
di sana di situ ..
bersepah ... perasaan bercelaru ...
apa yang dia mahu ..
aku pun tak tahu ...

bila dia rindu ...
aku kaku ..
perasaan membeku ..
celaru ...
aku termangu ...
di situ ...
membilang waktu ...
 bila dia berlalu ...

atau akankah bersatu ...
dua jiwa dalam rindu ..
diiring doa restu ..
suatu waktu ....
engkau dan aku ...
bersatu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Geng Sabah

Terharunye Jijah hari ni .. alih alih masuk mesej dari salah sorang peserta geng Sabah ... sebelum ni Jijah ada call dia .. tapi pompuan yg jawab ... Number u have call cannot be reach at the moment ...  urghh ... bukan aku je tak dapat call .. semua orang call tak dapat .. dia sorang je tak dapat di hubungi...

tadi dia tanya kabar n cakap jangan lupe orang Sabah .. jijah pun cecepat call dia ... alahai .. rupanya di tempat dia takde line .. kalau nak call .. kena naik kat atas area bukit .. tu pun tadi tak berapa jelas .. lambat sangat receive ... macam bergaung jer ... agaknye macam mana tempat dia ekk ...

kalau dapat peluang memantau sana .. aku nak gi laa ... nak rasa cemana cara depa ... pasti pengalaman yang best .... dengar depa cerita masa bengkelTOT di Miri pun sama ... rasa macam seronok sangat ... maybe aku rasa macam pengalaman balik kampung la ..

kekadang aku fikir sendiri ... aku ni keje kat lebri ke ?? ngan luar bandar ke ?? hahah jatuh cinta lak ngan keje ni ... huhuuuuuuuu ....

~ It'S OnLy Me ~ weeee

sekitar kelas berlangsung .....

 mak aiii .. bersepah tarah kelasss ...macam di landa garuda ... hehehe ... ni perbincangan malam ... tengah discuss dengan cikgi cikgi kelas PLF sblm bersurai...








yg ni lak memasing tengah bz buat tugasan ..cikgu baru .. bincang ngan sifu memasing ...bagus idea dorang nih ....








YB datang ... tengah tulis lam buku pelawat ...
glemer abiss ... seronok pelajar semua ... maklumla .. yb pegi kelas depa .. semua baru belajar ABC...










susun makcik .. susun A B C tu .....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 22 April 2010

ouch ...

sakit tuuu .... tah cemana lalok satu petang masa kursus tu .. leh pulak jari tercepit kat pintu ... terus lebam bengkak biru ... dan dan tu gak mengaduh kesakitan ...  gambar jari tu lepas dah di urut urut laa ... dah tak biru sangat keesokan harinya



~ It'S OnLy Me ~
weeee

keje dahh ...

oo yeah .. harini aku masuk kerja dengan penuh kesabaran .... badan masih sakit sakit n lenguh + letih .. then masuk akak sebelah kiri tu .. dia dah mula membebel ... adehhhhhh .... rasa macam nak tampo je suh senyap .. letih aaa ... dengar dia membebel lagi wat aku letih berkali kali ganda .... hurghh .. tak suka sangat ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 20 April 2010

Rancah-rancah ...


Salam allz .. seperti yang telah di perkatakan since 1st day kat sini .... aku akan naik sampan ke kampung Rancah-rancah untuk pergi ke kelas PLF ... sooo ... sebelum aku tunjuk gambar kat kelas tu ,... masa aku sampai .. bebudak baru je balik sekolah ... kalau biasa kita tengok budak naik basikal ... kali ni jijah tengok budak ni naik sampan ... hebat kan ... ?
ape pun perihatin sungguh sekolah tu .. siap di bekalkan jaket keselamatan pada semua bebudak tu ... syukur la ... sekurangnya terjamin sikit kan ...
kalau di bandar mak jemput naik kereta .. naik motorsikal .. sini mak jemput naik sampan jer koo ... seronoknye laa aku rasa ...

hahaha kalau laaa umah aku kat sungai ni jer .. hari hari muka aku je bersadai kat jeti ni ... ape lagi ... memancing koo ...

kata penduduk kat sini ... udang galah bebesar ... murah jer ... 15 engget sekilo ..huuuu masak gulai pun sodappp ..... perghhh ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky