keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 31 Mei 2010

Aku dan Kamu ...

waktu mata hampir terlena ...
tetiba terbayang wajah si dia ...
tersenyum dan setia menemaniku ..
sepanjang jalan itu ...
satu waktu dahulu ... 

tiada ketawa gembira ..
tiada usikan manja ..
hanya tersenyum bahagia ...

aku rindu senyuman itu ...
aku rindu sapaan kamu ...
aku rindu saat bersama seperti dahulu ..
aku rindu kamu ..

ingin ku sentuh dirimu ..
ingin ku nyatakan betapa aku rindu sangat pada kamu ..
tapi diri mu makin menjauh ...
wajahmu semakin kelam .. berbalam..

aku semakin lupa raut wajah mu ..
senyum mu ..
aku lupa ketawa gembira kamu ..

suara kamu ..

Kenapa kamu pergi dahulu  ...
Aku rindu kamu ... sahabatku ...
............................................
Amietz@fk
31052010/1.30pm
Putrajaya

..................................................
serius semalam ... tetiba aku teringat pada arwah ....  tetiba terbayang di ruang mata aku waktu waktu aku dengan dia berjalan balik dari sekolah ... waktu waktu aku rapat dengan dia ... entah kenapa dia muncul setelah sekian lama .... baru aku perasan ... aku dah semakin lupa raut muka dia ... puas aku cuba ingat kan balik .. hampa ... udahnye aku menangis sendiri tanpa sebab musabab yang munasabah ... dan sehingga ke pagi .. aku tak berjaya melelapkan mata ...

orang yang aku nanti nanti dan aku harapkan dapat bersua kembali suatu hari ... rupanya telah lama meninggalkan aku dengan kenangan itu ... sahabatku ... semoga kamu tenang di sampingnya .. Alfatihah buat kamu yang aku rindu selalu ...


~ It'S OnLy Me ~

weeee

LUNCH ...

 tak best nye lunch hari ni ... walau lauk sedap .. tapi kalau dah makan secara tergesa gesa ... SPOIL jadinya .. dah macam telan jer ape yg ada ...

nak makan slow .. boleh sangat ... tapi kalo dah sorang lagi dah selesai ... takkan nak biar dia tunggu kita ngap slow slow pulak ?? jadi tak best gak makan nanti  ... tol dak ?? 

next time takmo aa g makan ngan dia + G makan awal ... tak dapat menikmati makanan yang ada ... then semuanya kelamkabut ... memang sungguh tak best ...

ape pun ... Alhamdulillah syukur .. sbb masih dapat menjamah makanan dan mengisi perut ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Kereta BARU ,,,,

ORANG TU ....

hehe.. lihat lah dunia ..
kereta baru ku ...
tak mau la speedy  ..
kete baruu .. bawak slow slow dulu ...

puasnya hati ... hasil lelah ku ..
dapat la kereta baru ...
sayangnye nak bukak plastik tu...
biar sentiasa baru .. berbau kedai tuuu...

AKU ...

hiss ...  tau le ko ada kereta baru ...
tapi jgn le buat orang berbulu ..
dah tau pagi pagi tu ...
beringat la sikit kalo memandu ...

bawak kereta .. slow kebabai ..
aku rasa 60 pun tak sampai ..
slow cenggitu .. bila nak sampai ??
takyah kereta ....  basikal pun leh sampai ..

suka suki bila memandu ..
jgn bikin orang berbulu ..
jalan raya bukan hak lu ..
patuh arahan bila memandu ...

Jijah@F.K
Putrajaya
31052010
...............................................................................
pepagi dah rasa panas ... tau le naik kete baru .. tapi pikir la orang belakang maa ... dah la ikut lorong laju .. tapi macam bawak beskal daa ... apa punya specis .. bukan aku je marah .. orang lain pun sama gak bengang kalo cenggitu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 30 Mei 2010

Pagi yang hujan ...

 alhamdulillah ... pagi tadi hujan selebat lebat alam ... ape lagi ... plok lagi laa bantal plok aku ... hehehe bila lagi ada peluang .. sok kalo dah start sekolah atau dah mula banyak program .. jangan harap leee ...

tapi kan .. alhamdulillah .. murah rezeki aku .. baru je 2-3 hari lepas terlintas pasal kuih bakar di bulan puasa ... alih alih jiran ku Hj. Zawal hantar pepagi lagi ... perghhh (telan ayaq lioq sekali lagi) ... tQ jiran ku ...

biasa di bulan puasa ... arwah apak memang akan beli kuih ni ... jaman aku sekolah rendah dulu laaa .. masa tu pun .. sebijik dah RM5 ... tapi ... perghhh .. sedap giler ... cukup ngan lemak nye .. manis n garing nyer .. fuuuhh ... tambah lagi ... kat tiap kelopak kuih tu ... dia akan letak cherry merah n hijau ... lagi le menarik ....

skang ni susah nak cari kuih bakar berempah yang meletop laa ... tapi yg Jiran ku kasik ni ... memang mantopp ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Blurrr aku ...

nak kata puji ...macam mengeji ...korang baca sendiri ...sms mamat ni ....

engkau ibarat sekuntum bunga yang layu ...
embun pun takkan mampu menyuburkan sekuntum bunga yang layu di sinar mentari .....

reaksi pertama : 
gelak bagai nak rak ... asal teringat je sms ni ... aku gelak lagi  .. then aku terfikir ... nak balas ke tidak ek ?? ciannye dia ...balas laaa .. sbb aku tak paham ape maksud dia ....

aku sms la balik .... APE MAKNA BUNGA YG LAYU ....

Jawapan : ....antaranya seorang yang keras hati tak makan di pujuk rayu...... andartu ... yang ramai teman ... tapi satu pun tak sangkut .. sori ek kata andartu ....

cesssssssssss ... sabo je aku ... (bantai gelak guling-guling lagi ...) ... tu la yg aku tak suka ....bila aku diamkan .. makin lama makin melampau .. memula sms selamat pagi ... selamat malam .. selamat bekerja .. selamat makan ... banyak lagi la selamat .... then bila marah ... kata aku hati batu laa .. kerak nasik laa .. keras kepala laaa ... humang aiii  ... suka aku laa ... aku nak jawab ke tidak ... lagipun dulu aku dah mintak elok elok dari dia .. suh stop sms aku soo bukan salah aku la kalo aku tak jawab

aku geram kat dia ... sbb ... dia selalu salah timing sms .... kul 12.30 tgh malam ... kul 1 >> pagi ... orang dah tido laa time tu .... mesti aa aku terkujat kalo sms masuk ..aku lak jenis kalo dah tido .. bila sedar .. susah nak tido balik ... sekali aku sound .. sekejap je ok .. dah tu buat balik ....

dulu masa kat kampung ... dia ni macam private investigator je ... mana aku pegi .. ape aku buat .. semua dia check .. semua dia tau ... kekadang bila aku kuar ngan kengkawan .. kuar ngan ibu .. haa ... kejap agi soalan macam mak nenek  ... bertalu taluuu masuk .. isk .. mak aku pun tak tanya sampai gitu sekali daaa ...

aku pun tak tau dah ape yg harus aku lakukan ... blurrrrr ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 28 Mei 2010

CUTI ...

 Cuti hari ni .... fuuuh ... ape lagi ... bangun lewat adalah misi nombor satu ... tapi ..... baru jam 7.45 dah segar bugar biji mata ... udah nye aku duk ber CROSSTITCH atas katil laa .. nak tido balik ... takut pening kepala jadinya .... heee tak sabar nak siapkan crosstitch ni .... tapi kalo si syatrah asyik mengacau je .. hahaha gamaknye asyik bukak n buat balik lerr ... bila aku mengira ... dia pun kira jugak petak petak tu ... hahaha ...sekarang ni dia suka ikut ape orang buat .... & suka menggigit aku ... hadehh ..sabo jerr

soo esok ada kenduri kawen kawan studi ... Tahniah buat Zila dan Pasangan .. semoga dia berbahagia selalu ..
dimurahkan rezeki n cepat dapat baby ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 27 Mei 2010

BBQ...



halamak .. teringat kat ayam BBQ resepi DD laling aaa ... seriussss sedapp sangat....  malam tu sbb dah letiss .. soo takde la ber ia ia makan ...

hehehe ... laling ... bila ko nak buat BBQ agi ??


~ It'S OnLy Me ~
weeee

busyuk ...

 Hiks ... ni panggilan terbaru aku terima ... kelako lak rasa ... tapi at the same time rasa macam ..nge ngada jer ... semacam .. hehehe ... suka suki je depa ni panggil aku ..laling ler ...  cayunk@sayang laa .. baby la ... hahah .. tapi semua bukan pakwe aku...
huuuu ... sabo jer ....
hehehe pak we .. pak wee .. di mana kamu ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Bday Celebration


hmmm ... ni sambutan kecil kecilan pada semua Bday Girl N Boy yg tak sempat celebrate .

CUTE CUP CAKE FOR ALL ... enjoy

hehehe ... nampak kurus lak .. sbb di apit 2 orang ... ahaksssss ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Black N White ...

 hehehe ... hari ni tema Black N White ... saja jer ... corak nye takde la batik sangat .. heheh tapi tah la ek .. aku memang jarang pakai batik aa .. ada pun selai jer ... Batik betong ... natural dye dari buah buahan n tumbuhan  .. hahaha .. orang beli batik terengganu .. aku bantai batik Betong Sarawak .. haa ko .. suka ati aku ler ...

memang la hitam ni panas jer .. pepagi lagi pompuan tu call .. aiyaa .. aku rasa ada gak aku kena sound dia seposen ... sbb nye .. semua dia nak Sub kerja ni ... abeh ape je dia buat ?? aku pelik aa dia ni ... kalo biar makin menjadi jadi kan ?? kalo simpan .. nahas ko kalo sekali meletups ... hehhe .. mau dia takmo tegur aku sampai mati (haha ape aku peduli) ..

lantak dia laa ... lagipun sampai bila dia nak cenggitu kan .. kalo rasa aku tak tahan .. aku la kena blaaa ... biarkan je dia ngan labu-labunya .... huhuu ....

akhir kata >> lantak ko la labuu ...

~ It'S OnLy Me ~


weeee

Rabu, 26 Mei 2010

D mana cinta?

di mana cinta?
berselindung di balik sana...
di mana dia?
Puas ku nanti.. tak kunjung tiba..

Burung tempua membuat sarang
bersarang tinggi di pohon sana
apa tanda hati dah sayang
Bila sunyi terkenangkan dia..

Jalan berbukit penat berkayuh
Rehat sebentar di pohon bambu
Apa di ingat org yang jauh
kelak hati menanggung rindu


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Bikin Orang Berbulu jer ..........

 hahaha ... tah la ekk .. aku kalo dia suruh ape ape je .. aku rasa berbulu jerr (selebatnyer.. hahaha) ...
rasa bengang n nyampah pun ada sikit laaa ......
sbbnye ape menda yg dia tanya tu .. semua part dia ... huuuuu kalo keje semua nak sub kontrak jer ekk ...
kalo dia kasik separuh gaji dia yg beribu makan tak abis tu kat aku .. rela la jugak aku buat ... hahaha ...

hobi dia ???
asyik bertanya part orang je ... Itu dah buat ke ?? ini kena buat ... nanti buat menda alah ni laaa .. memacam agi laa arahan dia ....

hisssss ....
keje sendiri ada pernah dia tengok ke ??? ape hasil dia selama ni ?? ape kerja dia dah buat ?? .. ada jalan n tip top macam dia arahkan orang ke ???

muahahahaha ... aku tak suka ....
cakap tak serupa bikin .... BOLEH BLAAAAAAAAAA ....

muahahahahah ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Apak ...

Alfatihah buat arwah apak jijah ..... 

Semalam genap 11 tahun arwah apak meninggal ... still rasa macam baru je dia pergi ...
masih terasa-rasa kucupan Apak di dahi Jijah pada pagi itu ...
Masih terngiang dia cakap pagi tu .. Jijah dah besar n pandai masak ...
Masih ingat segala pesanan dia ....
Masih terasa seperti dia ada di sisi ...

K'mie sayang apak ...
Rindunye nak peluk apak ...
Rindu nye nak cium tangan apak ..
Rindu segala-galanya tentang apak ...

Buat korang yang masih ada kesempatan dan peluang bersama ibu dan bapa ... hargai lah mereka sementara masih ada masa ... esok dan lusa belum pasti ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sape ada lagu ni ???

oo yeah ... sape ada lagu ni ek ??? tajuk dia >

WHY YOU SO LIKE THAT? .. nyanyian oleh SIVA CHOY & THE KOPI KAT KLAN ...

kalau ada leh tak send kat Jijah @ flying_kisses_2000@yahoo.com ... MEKACIH ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Morning Greet ...

 Salam n Good Morning Allz ... moga hari ni merupakan hari terhebat buat anda ... Jijah lak .. macam biasa ... masih strugling mencari kedamaian diri .. ... macam tag line atas tu laa .. susah nak cakap ...

sooo sempena musim cuti sem kali ni (agak terlambat sket laa sbb sem baru tak lama lagi mula dah)... tetiba lak rasa nak buat craft .heheh maklum le .. Jijah ni style Hot Hot Chicken S**T ... panas kejap je .. hehehe .... soo kelmarin kuar ngan paklah .. beli la kain yg utk crosstitch n benang dia sekali ... coraknye jijah tempah khas dari member jijah masa studi dulu ..YATI & STITCH  ...

well masa go tru net last 2 weeks .. jijah jumpe perkataan kaligrafi Bismillah .. cantik sangat  ... soo jijah minta Yati & Stitch tukarkan pada chart ... huuu kejap je dah siap ... murah jerr ... hahah tapi tak tau laa tahun bila siap ... hopefully cepat la ... tak sabar nak tunggu hasilnya ...

well .. korang kalo ada yang nak buat gambar sendiri ke .. gambar anak anak atau potret family pun bolehhh .. ape ape saja lahh .... hehehe potret kawen korang pun boleh ... kalo rajin ... buat sendiri .. kalo rasa nak senang kerja .. tempah je terus ... Yati & Stitch sedia memerah keringat untuk anda ... hehehe Tak gitu Yatt ?? ... soo sila lawati yer utk mengetahui dengan lanjut .. memacam ada kat sana ...

hehehe yg nak cerita nyer ... dapat chart n material semua .. alih alih blurr tak tau nak buat cemana .. hahaha ape kess ko Jijah ??? ... maklum laa .. last time buat menda alah ni masa sekolah dulu ... heee dah berjaman dahh .. nasib baik laaa si Yati tu kawan aku .. hehehe .. leh laa berguru ngan dia .... Mekacih Yatt ... nanti siap aku post lam ni OK ...

ok lah .. nak g makan .. dah nak jam 8 .... banyak kojo arini ... daaaaaaaa ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 25 Mei 2010

Hadiah Sukan .....

 isk ... cari gambar tabung tadi ... jumpe gambar tabung ayam ni ...  teringat masa sekolah rendah dulu .... kalau hari sukan sekolah ... pasti hadiah hadiahnye yang boleh tahan lama n berguna ....
biasanya tabung ayam atau buah buahan ... tupperware ... alatulis tu biasa laaa .hamper .. beg sekolah .. memacam aaa .... tapi ada satu tahun tu .. memang hadiah dia .. pinggan ... rasanya tahun tu .. abg  n aku banyak dapat hadiah .. soo memang banyak laa dapat pinggan tu ...  hari tu masa balik kampung ...  siap tanya kat ibu ...  
aku : ada lagi ke bu .. pinggan yang menang sukan masa sekolah rendah dulu ??
Ibu : BANYAKK  .. ambik laa bawak balik .....
hehehe ... ape lagi .. siap bawak balik Banting lerr ... wahh .. tak ke berguna pinggan tu ... 

tapi aku tak boleh lupa lagu sukan sekolah aku ... masa marching tu .. mesti pasang lagu RIVER KWAI ... siap leh terngiang kat telinga aku ni ....

 n kisah yg aku takleh lupe bila masa hari sukan tiba ... hahaha aku ni kan + size ... masa tu memang aa susah nak cari pakaian yg besar n at the same time sesuai ngan aku .... haha sebagai alternative ... bapak aku kasik suar pendek dia ... soo bila aku pakai .. memang elok laaa paras lutut aku ... kasik pasang getah la jgn kasik melorot ... hehehe ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

TAG datang lagii .....

 hmmm ... kali ni tag nye datang dari Alfa Juliet ...
 mekacih yerr ...

1.Apakah yang bermain dalam fikiran kamu sekarang ?
hehehe .. jadi ke nak nengok wayang dengan geng lama ni ?? citer ape nak nengok ekk ??? ....


2. Nama samaran kamu ?
alamak ..biasa guna Jijah tak pun F.K singkatan pada Flying_kisses_2000 ID YM ku ...

3. Berikan 3 orang yang kamu sayang
1. Ibu
2. Semua adik beradik serta keluarga mereka ..
3. saya sayang KAMU ....


4. Panggilan untuk si dia
Abang (bunyi dia macam ngengada sikit yerr ..) hehehe ... 

5. Hadiah yang korang impikan dari orang tersayang
hmmm ... seandainya satu hari ia menjadi kenyataan ..

6. Blog mane korang suke follow?
suka semua cerita ceritu korang .... tapi paling best kalo yg suka buat sajak tu ... sbbnye terasa macam dan dan tu laaa aku jiwang karatt ... hehehe (perasan sendiri)

7 .Bagi awards ini kat 15 blogger lain dengan penuh penghormatan :
 Jijah nak awardkan pada ...........

1. Semuanya manis ... sbb suka life dia yg happy n always romantic ;)
2. CINTA ... suka baca dia nye entry ... jiwangs ...
3. ANAK LAUT ... misterius n lately dia sering di awan biru ...
4. suara dari telapak kaki COMEL .... mana dia menghilang ni ...
5. SIS Dee ... sbb dia rajin terjah sesawang Jijah ... 
6. Hans ... (rajin joging kat sini)
 7. Eynda ... suka baca corat coret dia ....
8. REDBloodSnow .... hehehe sbb dia sedang happy di alam percintaan ...
 9. Pak Long .... Otai ....
10. MamaTerDiva .... hehehe tengah berbahagia rasanya tuu ...
11. Tunjuk Bintang ..... cucuk langit ke ? lama tak muncul muncul ...
12. Bintang D'Hati .... miss you ... bila nak jumpe lagi ekk ??
13. FID ... (hehehe award mu yg pertama ke ?? )

14. MelatiDaisy ....  sweet ..
15. Untuk sesiapa saja yang mahu berkongsi ...


~ It'S OnLy Me ~


weeee

Duit Syiling ...AWAS ... jgn gelak lelebih ...

Good morning all ... harapnye hari ni korang semua happy happy n sihat sihat selalu ...

Jijah hari ni ok aje ... cuma masih sengkek .. hehehe .. sbbnye ... semalam lalu kat Dengkel .. orang beratur panjang kat mesen ATM .. malas nak beratur ... tros jalan kekonon nak kuar duit kat Banting ... sampai sana ...adoii .. MESEN OUT OF SERVICE DAAAA ... ROSAKK ... huaaaaaaaaaa .. sadis ...
gamaknye harini kena guna taktik semalam ler ...

hehehe ... bulan lepas memang laaa dugaan .. maklum le .. sblm balik kampung ..kereta rosak (kuar RM) ... dah repair .. balik kampung ... RM lagi .. huhuu ... kat opis lak ... kena bayar baju laa .. hadiah laa .. memacam aaa .. serabuts wehh .. udah tu .. lagi best ... Kodok ku meragam lakk ... RM lagi ... aritu tukar plug .. ok kejap je .. then jadi balik macam kuda ... dah agak dah .. sure coil nyer ... sbb dulu penah jadi macam ni  ... soo ... terbang laa RM400 ..phewww lom gaji lagi dah terbang RM wawawiiii  .. sib baik lerr lom start bayar yuran studi ....  kalo tidak mana laa aku nak korek wehh ....

soo kat sini Jijah nak share ...cara cara nak cover daripada orang tahu anda tengah sengkek (versi Jijah) .. dan mengelakkan anda berhutang sana sini (lagi maluu) ... biasanye walau takde RM kertas dalam tangan .. sure korang ada simpan sana sini duit syiling kan ?? ... sooo time sengkek sangat .. boleh le guna taktik kat bawah ni .... hahah time to korek korek all the tabung mehhh .....
 
TIPS SUPAYA ORANG TAK TAU ANDA SENGKEK ...versi Jijah ....

CARA 1....

hehehe ... korek laa duit skeleng@syiling ... pilih le gerai yang anda dah biasa biasa makan ... 
memula tanya dulu kat taukey kedai tu ... AKAK NAK SYILING TAK ?? ... (sure la kedai tu nak) ...
kalo dia tak banyak songeh .. senyap je la tak payah bagi ulasan pepanjang  ... korek la syiling anda dalam beg duit tu ikut harga yg nak kena bayar ... jangan lupe .. senyum cover-cover ;)

CARA 2 ....
Isi le duit syiling tu dalam beg duit kecik ... penuh kan laa syiling ko dalam tu ... kekonon dah banyak sangat laa ... hehehe... soo masa bayar tu ko cakap dengan konfident nye ..  
HMMM .. PAKAI SYILING LA .. PENUH DAH BEG NI .. BUAT BERAT JERR ... 
muka kasik serius sikit ... menunjukkan anda berkata benarr ... huhuu ... 

CARA 3......

taktik ni memang laa lagi slamber n nampak macam tak bersalah langsung ..... tapi kena pakai syiling 50 sen lerr ... soo macam biasa ... load bebanyak lam beg duit ... masa bayar tu ... guna ayat CARA 1 ...

AKAK NAK SYILING TAK ?? NI KES MESEN GEDEGANG LA NI ... buat muka seriuss .n guna intonasi suara yang sesuwaii ...(sure dia akan tanya .. MESEN GEDEGANGG??) ....
time tu ko jawab le .... ALAAAAA ... MESEN PARKING LE .. SEKALI DIA BAGI BALANCE ... NAHHH KOOO .... BELAMBAK 50 SENNNN .... hahaha time tu akak tu mesti akan ia kan aje ape yg ko gebang tuuu .... n automatik ... sure akak tu akan gelak n dengan itu selamat la ko dari masalah kewangan yang melanda ....

HAHAHA ... SELAMAT MENCUBAA ...
...................................................................................
p/s : uji kaji ini telah dijalankan oleh Jijah sendiri dan dijamin selamat  .... kuang .. kuang ... kuang ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 24 Mei 2010

arang ohh arang ...

selak gambo ... nampak la gambar arang ... heheh teringat ... masa kekecik dulu .. kat kampung .. aku nampak laa makcik  aku ni dok tonyoh gigi dia ngan arang ... hitamm legamm ... hahah time tu rasa macam pelik .. apasal laaa dia pi gosok ngan arang ??? (maklum lee . aku kan duk kat bandar .. mana laa penah nampak sebelum ni) ...  heheh dalam ati aku cakap .. ciannye dia .. takde duit nak beli berus ngan ubat gigi kot ....
aku citer ngan ibu ... ibu cakap laa ... orang dedolu memang laa gosok gigi cenggitu .. kalo tak pun bersugi ngan kayu sugi tu haa ... tapi gigi dia memang kuat ... penuh lagi gigi dia ... cuma nampak la karat ... sbb dia suka makan sirih ...
hahah ape lagi .. balik KL ... aku la pulak yg buat x-periment ... mak aiii ... menyengat ... arang tu kan campur ngan garam halus ... gigi aku pulak specis ROBOCOP @ Bertampal sana sini .... huuuuuuuuuuuu ... ngiluuuuu .. sakit beb .... dah tu rasa dia ... heheheh ... korang tau tau sendiri aaa ... hahah sekali tu je buat ... tak tau berapa kali kumur daaa ...

balik kampung .. memang laa jadi kejutan budaya .... berbeza cara hidup ... tapi tak terfikir pun nikmatnye .. yg tau .. seronok ler ... bebas nak buat ape pun .... ada kengkawan sebaya ... gi masuk semak cari buah ... gi memancing ... gi cari siput sedut ... gi tengok orang menimba ... hahaha kena kejar uloo ... kena kejar lembu ..kena kejar ngan orang gilaaaaaa ..huuuuuu ... cari belalang kat sawah padi ... ahh ... memacam agi laa ... bestnye masa kekecik kan ?? ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Di serang muscle cramp ..

 auch ... sesekali kena muscle cramp .. sakitnye la rasa ... nak kata aku tak cukup rest .. 2 hari kat umah ... tido n rest je (selsema nye kes) .. dari pagi sampai sekarang .. dah 3 kali kena ni ... nak tarik nafas pun sakit je kat paru paru ... kena tenang n tarik nafas slow slow ..
lepas pada X-cident motor .. makin kerap kena .. kalau dulu dr cakap sbb letih sangat n tak cukup rest ...
kena tenang-tenang aja la ni .. kalo rushing lagi teruk jadinya .. ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Kuku ..(AWAS - entry yg akan memualkan usus muu ..)

 mmm kalau cakap pasal kuku .. memacam cerita boleh dengar .. tapi aku ada cerita pasal kuku ...

ada yg suka kuku pendek ..
ada yg suka kuku panjang ...
ada yang suka gigit kuku ...
tak kurang juga yg suka asah kuku ...

ada kuku macam cawan ..
ada juga seperti gelas ..

putih bersih memang menawan  ...
kena la jaga ... tak boleh malas ...

tapi itu aku tak kesah lagi ..
yang aku nak cerita ..kesah malam dinner tadi
humang aii memang laa aku geli ...
mana tak nye .. warna hitam .. penuh daki ...

udah le panjang .. serupe pontiii ...
panjang dan hitam .. kanan dan kiri ..
belum cerita pun aku dah rasa geli ...
cemana dia leh selamber lagii ??...

dah tua ... bukan bebudak lagi  ..
nak kata gila ?? sioman lagii ...
takkan laa tak tau jaga diri  ...
benda biasa .. semua pun tau kebersihan diri ..

udah le panjang .... penuh daki ...
bukan kuning .. hitam berdaki ...
agaknye dia memang tak peduli ..
buruk perangai ...sbb tu le jadi rope cenggini ...

makan semeja .. berdepan lagi ...
wa nampak lu ... kepala ke kaki ..
makan ketam ... siap jilat jari ...

sungguh tak tahan ... geliii ... gelii ...

penin kepala ... rasa nak muntah lagii ...
bila nengok dia .. tak ingat diri ...
honggeh ketam pegang ngan jarii  ..
nyam nyam siap tambah lagi ..

ape la nasib aku malam ni ...
duk semeja ngan orang cenggini ...
perut lapar .. terus takde selera lagi ...
bila tengok dia jilat jari ...
nyam nyamm ....macam iklan kentaki ...

aduh makk ... rasa nak lari ...
tak sanggup tengok dia nye jari ...
aku rasa nak muntah .. jam jam nii ...
help me please... sombody ...

lagi teruk masa tambah lagi ...
jari berminyak ape dia peduli ..
pegang sudu bukan ngan tangan kiri ...
wahh .. dah macam makan kat umah sendiri ...
hantam kromo .. ape peduliii ..

memang spoil makan malam ini ...
sbb aku memang penggeli ...
aku tak tau lee yg lain lain lagi ...
perasan ke tidak pasal mamat ni ...

tak penah lagi sepanjang hayat ni ..
jumpe orang rope cenggini ..
mintak le jangan terkena lagi ...
ya ammpunn ... aku gelii ...

tu je le  aku nak cerita ...
tak larat nak mengarang ... dah rasa loya ...
terbayang bayang di anak mata ...
sudah dulu bab ni lah ya ...

tak payah laa nak membela ...
simpan panjang pun bukan ada guna ...
takat korek timah ... cotton but kan ada ...
heheh sabo je lerr ...

kuku panjang tak elok sebenonya ...
sbb setan suka duk celah kuku tu yer ..
tugas dia dok hasut rumah tangga ...
tu yg kacau bilau jadi nyer ...

kebersihan diri kena la jaga ...
satu badan .. bukan kuku aje ..
bio lah bersih .. nampak cantik aje ..
baru la sedap mata memandangnye ...

tu je laa aku nak cerita ..
yg lain korang pikir aje le ..
yang mana bagus .. boleh la guna ...
yang tak elok ... renti kan lerr ..

dah abis dah cerita ceritu ..
skang dah jam 1.30 pagi you ...
mata aku dah naik kuyuu ...
bye bye ... tata titi tutuu .. ..



~ It'S OnLy Me ~ weeee

Ahad, 23 Mei 2010

Dinner Nite

 cantik gak tempat ni ... Permaisuri Resort PD .. this year family day n dinner anugerah dibuat di PD ... katanya tempat ni mahal .. memang laa sbb tempat baru bukak ... semuanya masih baru n cantik ...

soo aku tiba kat sana dalam jam 7.00 ptg... dinner start jam 9 .. alahai .. puas laa nak menunggu .. nak lepak bilik kawan ... rasa macam mengacau la pulak nanti ... orang tak ajak .. aku lak lelebih .. oh noo ... bukan cara aku tu ... sooo lepak kat luar je .. area lobby n ada juga pangkin mengadap ke laut ... huuu sungguh nyamann ...

sooo dalam aku dok rehat kat pangkin ... wehhhhh .. ada WIFI ... huuuuuuuu ... bersiaran la kejap dari HP ku .. tu pun kejap je .. lepas tu connection lost ... then not available dah ... halamak .. ngape laa hotel secanggih ni tak kasik wi-fi free?? ... huh ... 
ape pun .. masih sempat tuk snap gambo ... hehehhe

sooo ... lepas selesaikan ape yg patut .. kami n the geng yg naik bas dari opis ... terjah laa masuk dewan ... hahaha kira tetamu terawal masuk dewan laa ... usher semua takdak agi ... n malam tu memang laaa free sitting .... lom ape ape meja aku ni dah mula mintak air laa .. air kosong laa .. huuuh .. sabo jer ...
dah tu .. bau makanan dia .. hulamakk .. rasa menggigil usus kelaparan koo ..


sooo lepas itu kami di beri nombor cabutan bertuah .... soo my number is 66 ... halamak ... suweh tull ... ada ke patut .. geng semeja n se bas aku ni .. siap mintak semua nombor n then dia cakap .. mintak mintak laa semua nombor tak naik ... naik nombor aku jer .... CHOIIIIIIIIII.... talak guna punya olang ... orang patutnye doa laaa yg baik baik jer ... hape daaa ...


 whoaaaaaaaaaaa ... jumpe lak rakan seperjuangan masa di Sabah ... Kak Rose ... happy ... snap lagi gamboo ...

oo yeah ... ada gak jumpe X bos ... sadis loo .. walau dia turun banyak kali dag kat ibu pejabat ni .. tak berpeluang bersua muka ngan dia ... heeee bosa nye akuu ... sib baik dorang nampak muke gak .. heheh




seperti yg di tetapkan .. geng VVIP masuk jam 9 .... nyanyi negaraku ... baca doa ... tadaaaaaaaaa ... masa makannn ........ ada sayur campur ..  ayam masak rendang (macam rendang laa ..aku pun tak tau ape lauk ni) .. sup jagung .. udang butter ... daging masak kari n KETAM (halamak .. cabaran weh nak makan ketam ni ... ape daa kasik ketamm masa dinner) ...

hahaha sepanjang masa makan ... adoi makk .. dah macam orang berperang daa ... keletung kelentang .bunyi pinggan mangkuk n sudu bertingkah ... huhuuu maluu maluu ... .. siap ada yg aku nampak tertumpah air ape semua .... meja aku jgn citer aaa dah macam orang berperang beb.... serbuuuuuuuuuuu ... semua cedok lauk dari semua arah lak tu ... hahaha .. i dont like this .. automatik aku rasa kenyang ... sbb makan macam berebut je aku rasa ... what to do ... hantam je ...



actually ada benda yg aku ternampak n membuatkan aku rasa geli geleman + LOYA nak termuntah ... yearhk .. even masa aku dok type entry ni pun aku still rasa nak muntah .... yearhkkkkkk pengotorrrrrrrrr ..... (next entry aku citer ok)


sebagai tanda mata dari unit kami ... aku di panggil tuk menyerahkan tanda mata tu ... sbbnye bos bos aku takde .. soo aku gak la dengan gabra nye naik ke pentas n sampaikan tanda mata tu ... (3rd bos) muahahaha ... pahsannn ... wekkkkkkkk ... (tuk diri sendiri) ... huuuu masa last sblm balik .. jiran depan aku siap datang n cakap .... BAU KEDAIIII .... then dia tunduk bawah nengok kasut ... cesss sempat agi dia perati kasut baru aku ... hahaha ...  sabo jer .. memang cekap sungguh dia ...


sooo balik masa tu dah jam 10.30 mlm naik bas .. tah tunggu pindah barang ape semua .... aku rasa jam 11 baru gerak ... 12.30 baru sampai opis ... then naik opis pi tandas jap ngan adik aku ... then aku drive ... sampai bebetul depan umah ... masa nak bukak pagar ... walawehhhhhhhhhh .... kete takleh masuk gear .. ape ke hal ??? mujur laa sampai umah baru takleh masuk gear .. buat nye kat tengah ladang kelapa sawit tadi ??? ape citer ...?? huuuuuu ... tak dapat di bayangkan ...

soo sampai umah dalam jam 1.30 pagi ... rabak mata aku .. tapi sempat agi ber online n sms ngan seseorang ... gilo ko apo jijah ni ??

~ It'S OnLy Me ~



weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky