keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 30 Jun 2010

KUANTER @ KAUNTER

dapat surat dari negeri tadi .... alih alih ada perkataan >>> 
>>>  perkhidmatan kuanter berkualiti 

hahah .. teringat masa keje di PNM ... biasa bila dah nak abis tugas ... orang yg di pertanggungjawabkan akan buat announcement .. as reminder pada user .. masa dah nak abis n kena keluar sblm jam sekian-sekian ...

one day ..... announcement bergema ..... (lebih kurang la ekk .. aku pun ingat ingat lupe)

Perhatian kepada pengguna-pengguna Perpustakaan, Perpustakaan akan di tutup pada jam 8.00 malam .. Perkhidmatan Kuu .. KUU ...  KUUANTER pinjaman akan ...... (bla..blaa)

hehehe masa dengar je perkataan KUANTER tu ... aku ngan kengkawan ketawa sampai naik kejang rahang .. hahaha ... haduuu ... dah la semua pengguna dengar ... malu seh ... malu ... aku nengok user pun dah sengih sengih jerr ....

mmmm .. moral of the story ... belatih la dulu ape nak cakap ... at least rasa konfiden sikit ... tul dak ???


~ It'S OnLy Me ~
weeee

bos .... boss

 tabah lah hati ....
segalanya seakan dunia baru bagi dia ... tapi bila kita cakap .. dia kata dia penah buat itu ini ..memacam tauu  ...

suppose .. he should know better than me ... but now ... nampak macam terapung apung di udara .... ok .. kasik chance le dia studi n rancang balik ....

tapi yg buat aku penin .. kalo dia tanya banyak kali ... soalan dia tu membuatkan aku rasa macam aku ada buat salah ke ape ??? adoiii ... sabo jer ... udah nye aku nak larikan diri .. aku cakap le nanti aku check bebetul dulu ....
muahahaha ... hampes mu amie oiii ..... 



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Lori @ F1

 Pagi ni drive kete rasa macam bawak kereta F1 jer ... keluar dari petronas lepas isi minyak .. kete jijah di apit oleh 2 buah lori .. depan dan belakang lak tu ... mak aiii ... laju giloss ... lagi-lagi bila sampai simpang ke kanan tu ... gaknye nak kejar lampu hijau ... kemain laju agi ... sampai sana lampu dah oren... ape agi ... dia pun break mengejut ahhh sampai berbunyi skreeeettt ... (tayar gesel ngan jalan lerr) .. fuhh ... debu debu beterbangan ... sib baik lerr takde motor berenti kat simpang tu .. ada gak yang tak pasal pasal jadi lempeng benyet ...

yang depan laju .. yg belakang pun laju .... sungguh mengerikan .... rasa macam nak potong .tapiii.. kat depan tu ada 3 lori sederet ... bosa bosa lak tu ..jgn le carik nahass... sampai laa ke petronas jalan nak ke nilai tu .. baru la dapat memotong kesemuanya .. legaaa .. tapi kejap je .. lepas tu bagai di cucuk cucuk n di kejar oleh lori je rasa ... hahaha ... gilo laaa kalo hari hari kena drive macam ni ... boleh masuk F1 la kot ... hahahaha ...

ape pun ... jijah tetap mengagumi cara pemanduan ayah kepada kawan jijah .. heheh sumber inspirasi ... n the best part is .. ayah dia pun bawak lori .. soo gaknye kalo dah bawak kereta .. rasa ringan n bertambah laju la kot ... kejap je rasa perjalanan masa tu .. dari kl ke jengka ... ayah dia lak kelako .. mmm nice guy ...

hahah kalo naik beskal cemana gaya lak ekk ?? mmm ...

~ It'S OnLy Me ~

weeee

Selasa, 29 Jun 2010

Its now or never ...

one of my fav song .............

 


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Dinner ...

 Alhamdulillah .. kenyang sehh ... syukur dengan nikmatnya .... tadi masa balik .. sempat lagi jijah singgah pasar malam Dengkel .. tak tau ape nak mam malam ..sooo better i stop n buy something for my usus lorrr ... hehehe

macam biasa .. jijah akan tuju nun di hujung pasar malam ... beli char kweh yang pepanas dan garing ... fuhh ... sodapp ... then ingat nak balik terus ... tapiii ... teringat lak .. arini ape je aku makan ?? isk ... teringat nasik kerabu gerai kat barisan tengah Oghe kelate tuuu ... sedap gak dia nye nasik kerabu ....
sooo ... nasik kerabu .... ayam percik seketul ngan solok lada sebutir ... fuh ... ngammm ...
seperti yg di jangka .. memang superb nasik dia ... sedap sbb dia buat tumis budu tu ... fuhhh .. yg adik manis tukang bungkus nasik pun .. tak lokek ... banyak betol dia bubuh nasik kat aku ... biasa kalo aku main jual jual ngan ibu ... mesti tu yg harga RM1.50sen tu  ... 2 senduk ... isk .. tambah kerabu ... tambah sayur n lauk tadi .. mak aiii ... kenyang gilooo ... tersandar jap kekenyangan bak ulau sawa ... hehehe ...

soo sesape yg nak char kweh... nasik kerabu n ayam percik yg best ... datang la beramai ramai ke pasar malam Dengkel OK .. gerenti puas hati ... cewahhhhh
gambar macam biasa .. pinjam kat pakcik Google ... tak kuasa nak ambik gambo nasik bungkuih ... heheheh

sooo .. korang dah mam ke ??



~ It'S OnLy Me ~
weeee

berat dugaan mu ...

berat dugaan mu tuhan ku ...
tiap kali aku mencuba ...
pasti ada sesuatu ...
yang merobek robek jiwa ku ...
mencarik carik hati ku ..

puas aku bersabar ..
puas aku berdoa ..
puas aku menanti ..
yang hadir ...
tetap me mamah lumat hatiku ini ...

ampuni aku atas dosa-dosa ku ...
ampuni aku atas kealpaan aku ...
 jgn lah kau duga hati ku ini berkali kali ..
tak mampu aku mengubatinya ...

tak tahu apa yang aku cari ...
entah apa yang aku nanti ...
tak pasti ...
serba serbi ....serba tak kena ...
...................................................................
betul lah kata orang ....
setiap luka itu meninggalkan kesan di hati ...
walaupun sembuh ... tapi kesannya tak mungkin hilang . ....

kalau korang masih ingat mimpi yg aku ceritakan dulu .... kadang kadang terasa seperti sesuatu mengikuti ... terasa sesuatu yg menghalangi ...terasa sesuatu yg aneh .... seakan menyentuh bahu aku ...

entah kebetulan atau kenyataan yg tak nampak di mata ... tapi aku dapat merasainya ...
mungkin juga kebetulan ... bila saja aku rapat dengan seseorang ... pasti ada yg terjadi ..

hari ni aku kena marah lagi dengan dia ... yg semalam pun masih berbekas ... tambah lagi dengan hari ni ... silapnya sikit jer ... memasing keras kepala ... dia dengan ego dia ... aku dengan ego aku ... takpe lahh biar aje aku mengalah ... biar lah salah itu di letakkan di bahu aku ... takpe .. aku terima ..

dalam masa masa serabut macam ni ... cepat aje perasaan amarah aku memuncak ... cepat je aku nak melenting n merajuk ... cepat aje aku menangis .. tak suka kalau aku kena lalui perasaan macam ni .... dugaan oh dugaan ...
.........................................................
haruu ... jenjalan lam sesawang sendiri .. rupanya satu entry ni aku tak publish .. huuuu .. ni kes berat ni ... gado gado kucing ... majuk majuk terus .. .. jijah .. jijah .. memacam ko nih ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

duit .. duit ..dimana kau duit ???

 nyanyi dulu ....

DUIT DUIT .. DIMANA KAU DUIT ...
duit duit .... kocek ku tinggal seringgit ... 
hahah huhuuuu ...

punya lama tunggu .. baru dapat print out bil ... soo habis lah sebulan gaji ku ... muahahaha ... siap aku leh buat lawak ngan kawan aku tadi .. kalau la aku duk kat umah sewa .. time bayar yuran .. aku duk bawah jematan sebulan ... hahaha ... muflis teruk ...


 takpe .. saboo .. saboo .. sikit je lagi .... then sambung lagi ... insyaallah selagi ada daya ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

legaaaaaaaaaa ...

 haduuuuuuu .. dari pagi ngadap skrin tak berenti .... fuhhhh lega dah siap satu hal .... tapi still ada keje lagi ... rehat la pulak .. letih bijik mata aku ....
keje ... kejee ... bila laa ko nak abes .... tak merasa rehat aaa aku kat sini ........ huh ... chaiyooo .. chaiyoookk

kat sini gelap gilerrr ... ada chance hujan lebat nih ... huuu ... nak balik awal .. kejar citer benci bilang cintaaaa ...

isk .. malam ni nak tido awal ... dah dua hari aku tido jam 3 pagi .... hadu laa .. haruuu

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Its Baby BOY ....

Hiks ... Jijah dah ada 4 anak buah sekarang .... 3 lelaki dan 1 pompuan ...
soooooooo .... ada sesape nak cadangkan nama yg mantop n best?

hish ... ni yg buat tak sabooooo nak nengok gambo @ balik kampung nihhhh

~ It'S OnLy Me ~
weeee

nasi goreng pantai

 mmmm jijah tak tau la orang panggil ape .. tapi yang pasti ... jijah n kengkawan panggil nasi goreng pantai ...
tetiba rasa macam nak makan je nasi goreng ni .... rencah nasi goreng ni orang letak isi ikan goreng yg lebih semalam ... atau orang letak isi ikan rebus (tapi kena goreng rencah dia sampai agak garing) ... then dalam dia ada kacang panjang yang di potong serong-serong ....
rasa dia pedas pedas hangat ... sbb perencah dia cili masak + cili api tumbuk .. ngan bawang merah .. emmmph .... biasa kaler nasik ni kaler oren atau kemerahan sebab cili tu haaa ...
wawaawaaaa .. tetiba rasa nak balik kampung ................. rindunye masakan ibu ...

gambar pinjam dari google ... tapi gambo nasik goreng kampung je ada ... (mujur juga .. kalau tidak terliur tak abis abis sehh)



~ It'S OnLy Me ~

weeee

contest-mata-menawan.html

 Ops .. sebelum landing di tilam yang empuk itu .. sekali jalan .. nengok kena T.A.G ... ops ... kali ni YUYU pulak yg ngeteg jijah .... ada Contest rupanya .. mekacih Yuyu ... ape pun akak wish good luck K ...



pheww .. here it goes ..................


nama contest ni contest mata menawan
syarat-syarat penyertaan :)

1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com ...

done ....

2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole)
3. pastikan 1 gambar je taw..
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)
 sooo ..my pic for this contest .... (faten . kalau gambar separuh tak di kira ... sila info akak jijah K ... TQ)


storey sket pasal gambo ni : this pic was taken for free by paklah masa dia dok testing lampu baru for his camera .. i like this picture because ... i can c the eye colour is BROWN .. hmmm .... hebat camera mu paklah .. kaya sok hadiahkan camera tu tuk aku satu dehh ... heheheh ... tu je nak citer ...
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :)
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :)

hadiah

pemenang mata menawan: * akan dapat 1 pasang contactlens made in korea yang tahan 1 tahun dan pemenang akan decide sendiri nak contactlens warna apa..(fatin akan contact dgn pemenang kalau dia ada rabun fatin akan bagi dia contactlens yg ada power)
*akan dapat hadiah misteri yang boleh mencantikkan mata.

referral terbanyak: akan dapat hadiah misteri dari fatin.(hadiah yang boleh mencantikkan mata)


soooo ... ape lagi ?? 
kawan2 jom lah join contest ni.
 click je kat bawah ni ....


 soo .. jijah nak ajak depa ni join sekali .....

1. C.O.M.E.L
 2. VOICE OF HEART
3. SARA BABY
4. CHEQPPJOY
5. MAISARA
6. TIEWA
7. FIRUZ
8. JAIFIZAH
9. MEERA
10. EYZA

 GOOD LUCK ALLZ



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 28 Jun 2010

Tunggu dan menunggu ....

bosan lah ...
selalu aku saja kena faham  ....
kamu saja la manusia yg bz dalam dunia ni ...
owh .. jadinya aku ini tiada kerja selain menunggu kamu ??
selalu aku saja yang kena tunggu ....
siang .. dah laa tak boleh ganggu ...
malam ... tunggu punya tunggu.... sampai aku tertidur kat situ ....
itu baru mahu berbual dengan kamu ....
kalau waktu bertemu ....
entah lah ... aku pun tak tahu ape yg akan berlaku ...

mmm ... tunggu kamu telefon aku ??
uhhh ... jangankan berbulu ...
silap aribulan ... leh tumbuh cendawan kat situ ...
sms lagi satu ....
setahun baru satu ...
tu pun kalo kamu ingat kat aku ..
hahaha hihihi huhuhuu ... haruuuuuuu ....

adoi .. aku tak faham perangai kamu ....
bila aku tunggu ... kamu tak muncul juga kat situ ...
bila aku tak tegur kamu ....
kamu kata aku sudah lupakan kamu ...
asyik melayan orang lain jer .. dah tak hiraukan kamu ....
padahal aku ni punya laaa tunggu ...
tetingkap kamu muncul di skrin aku ...
takkan nyer berlaku ....

lupakan aje la labuuu ....
baik le tido .. plok bantal kekabu ...
aman dunia aku ...
tak la haru biru ...
melayan karenah kamu ...
yang tak tentu hala tu ...
macam angin ribut taufan andrew ..
tak tentu hala tuju ...
main serbuuu ... tuduh melulu ...
tak ke haruu ???

tape laa .. aku takkan kacau lagi kamu ....
tau la kamu nanti mana nak cari aku ...
tapi aku pun dah tau ...
jangan la harap ia akan berlaku ...
kecuali dalam kisah 1001 malam tu ...
mainan tidur memalam kamu ...

skang aku nak blah dulu ...
bantal dah memanggil manggil aku ...
mata pun dah naik kuyu ...
tadi aku dah tegur kamu ....
rasa macam aku ni tunggul kayu
kamu buat tak tauu
ok .. terima kasih ... thank you ...
wasalam ... aku sudah dulu ...
tata titi tutu ....
 tak kuasa akuuuuuu ...

..................................................
ops .. jangan perasan ye ... ini bukan cerita tentang kamu .... ini coretan bila fikiran ku bercelaru dan haru biru ... saja jajariku bermain kata di dada lappy .... mengungkapkan apa yg terlintas di minda ... sesaja ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jangan notty-notty tauu .... Part 3 (kelako nye part)

Sambungan .... Part 2

 soooo ... elok jer bas jalan ..... dia pun mula call balik dahhh ... hmphm ..... nasib aku laa telinga lintah ...
aku ni memang pelik sikit ... kalo lagu heavy yg rancak rancak macam off spring tu ... senang je buat aku tido ... tapi kalo dengar lagu yg mendayu dayu lemah segala urat saraf .. sampai pagi le dok terkebil kebil kat situ ...
kan tadi jijah dah cakap . suara dia memang laaa lembut ... manjaaa gitu ... hemph .. memang laa sampai sudah aku tak bley tidooo .... ok ok .. back to the storey ...

oo yeah ... masa pilot bas tu dah mula hon ... aweks sebelah aku ni dah naik .. soo dia call laa pakwe tu balik (aku rasa dia dah buat perjanjian laa ... kalo lelaki ni masuk top up je .. pompuan ni akan call dia .. sbb nye dia dok ulang je ayat pasal top up tu ... kang kalo abis i tak call dah ok ... hmmm ... soo ... dia pun macam berjanji nak pick up pompuan ni kat pekan G .... sooo ... dak pompuan ni pun pegi laa kat driver bas n cakap .....

awek : Pakcik ..... saya nak turun dekat G**B**G tauu ....
pilot bas : mm tau la kat G**B**G .. kat mana awak nak suh saya berenti ????
awek : alamak .. kat mana yerrr .... sambil buat muka blurrr (no idea) ... 

then dia pun jawab dengan konfident nya

awek : mmm kat mana mana yang sesuwai lah .....  sambil sengih memanja ngan pilot tu ....


(herk .. dalam hati aku jawab ... bia boto dak tino nih??)

 pilot : biar betul awak ni .... buatnye kang saya berentikan awak kat kubo cina baru awak tau ...... 

time nih ..pakcik driver ni gelakkan budak ni bebetul 
termasuk laa aku .. sekali sakit prot menahan gelak ... shes sooo naive


awek : gelak memalu ......  then cakap lagi ... mmmm kat mana ekkk
pilot : mmm kat shell tu ke ?? 
awek : ahhh .. boleh lahhh .. then terus blaa n duduk balik kat seat sebelah aku ....

owh ... dalam hati aku berkata kata sendiri .... hmmm .. jadi gak dak tino ni jumpe mamat tu ...
soooo aku berkira kira sendiri ... siapa sebenarnya kena guna ayat JANGAN NOTTY-NOTTY TAUU .. yang dia ungkapkan tadi .... hahaha ... manusia .. manusia ... semakin pelik ....

teringat abg penah citer kat aku dulu ...  isteri sahabat dia ada hubungan di rumah dorang bila laki dia keje di laut ..... yeah ... di tinggalkan berbulan bulan lamanya ... huuuu .... ada betulnya juga cakap dia ...
now aku dah lihat sendiri dengan mata aku .... husband di KL ... bini n anak anak di bandar K ... 3 jam je perjalanan .. dah macam macam cerita ada .... tu baru bini nye hal ... kalo lelaki .. aku tak mau komen laa ..

ape pun .. sendiri mau ingat laa kan ... tak semua manusia sama .... ape pun .. yg baik .. kita buat teladan ... yg buruk tuu ... toksah ler ......

soo sampai di lokasi ... pakwe dia dah sedia menanti dengan kereta proton saga lama berwarna biru ... kurus dan tinggi orangnya ..(laki dia lagi smart aku rasa ... tegap n smart)
hehehe cecepat dia pi angkut beg dak pompuan tu bawak masuk bonet kete ...

bas aku naik pun blaaa .... aku nengok pakcik driver tu toleh kepala nengok kereta tu n geleng kepala ...

huh ... dalam hati aku ... mesti pakcik ni dok dengar je ape dak ni borak .. sbbnye memang sepanjang jalan dia tak pasang pun radio ke .. cd lagu ke ape .. senyap sunyi jer ....

ok ... abis dah citer ni ... now dah boleh tido .. n tak perlu berteka teki lagi ape yg berlaku OK ...

Nite allz ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jangan Notty-notty tau ... Part 2

 Sambungan .... Part 1

tapi suasana yang sunyi sepi tu .. membuatkan ape yg dia cakap dalam tel. menerobos satu per satu ke dalam gegendang telinga aku ... bukan aku nak sebok hal orang ... tapi kuat jugak la dia berborak kat tepi telinga aku ni ... sooo mesti laa aku dengar sehh ....

call in yg pertama ... ngan laki dia ... sbbnye aku dengar dia pesan .. drive elok elok n janji nak kasik laki dia berborak ngan anak anak bila dia sampai di rumah nanti .... aku terngiang ngiang lagi dia cakap 
>>> I LOVE U ngan penuh manja n pesan kat laki dia  ...
>> SAYANG JANGAN NOTTY-NOTTY TAUU ...

fuhh ... dalam hati aku cakap .. bagus nye dia .. lembut je cakap .. manja gitu .. tak la macam aku ... main redah jerr .. selambe jerr ...  dalam hati aku ... alangkah bagusnye kalo aku macam dia gak ... lemah lembut ..

call in ke dua ...... dia dok citer pasal kete la pulak ... pung pang pung pang .. citer pasal nite club laa ... social life dia laa ...

then sms masuk ...

then dia call orang la pulak dah .... yg aku dok dengar .. dia dok cakap ....
I TAK SUKA LA U BUAT I MACAM NI ....
I TAK SUKA LAA ....
TAK SUKA LAAAAAA ....

berjam jam lamanya ... bla bla dia dok pok pet pok pet .. gelak gelak .. then dok bincang nak jumpe ape bagai ... soo masa bas berenti isi minyak di petronas ... dia mintak izin nak letak fon ... katanya .. nak B.E.R.A.S.A.P japp ....ohh ok ... she smoking ... (hilang 50% kekaguman aku sbb dia soo girly)

soo .... 15 minutes gitu la .. bas pun gerak .... hujan lebat la pulak ... mm elok laa .. rebas  masuk dalam .. dah tu menitik atas aku .. mana aku nak bla ni .. cari seat .. nampak macam semua penuh je ... argh ... dalam hati doa .. jgn laaa hujan lagi .. berenti laa cecepat .... sib baik sikit je menitik nye .. kalo lebat macam kat luar tu ... aku dah plan nak duk lepak tepi driver je ... kat tangga .. aku nak cakap bas dia nak kena pasang payung aa atas ... bocor ... heheheheacah mak leboh ... nak duduk kat tangga je ... kalo dia tanya .. aku cakap laa bocor la bas pakcik ni .... heheheh

soo ... elok bas jalan .. dia sambung lagi daaaaaaa .....

nak tau ape dia sembang kali ni ??? ... tunggu yer ... SIRI ke 3
tungguuuu .................



~ It'S OnLy Me ~
weeee

P.A.N.T.A.N.G

 Bila BZ @ Aku tengah buat paperwork ..... Aku PALING tak suka @ P.A.N.T.A.N.G

a. Orang Buat Bising @ Suasana yg bising n kelam kabut
b. Orang membebel tah ape ape citer 
c. Orang yg dok ulang ayat yang sama dari minggu minggu lepas nye kess ...bosan aku dengar
d. Orang yg sebok sebok check ape aku tengah buat sedangkan dia sendiri takdo kojooo ...

oo yer ... aku memang baik ngan semua orang  ... tapi ada had nyer ...
tapiiiiiii ....kalo sekadar baik gitu-gitu ajer ... B.E.W.A.R.E

a. Mulut kasik jaga ... jgn sembarangan cakap ...
b. Jangan suka-suki gelakkan orang ( I D.O.N.T LIKE!!!)
c. Jangan suka-suki sebok jaga hal orang laen ...
d. Jangan pandai-pandai nak komen ape juga yg aku buat ... (suka ati aku laaa nak buat aper)

ooo yeah ... pagi ni tetiba je gatal tangan aku nak sepak muka seseorang ... kes nye ... sesedap rasa je dia komen aku nye urusan ... suka ati aku la aku nak buat ape n masa bila aku nak buat ... so whatttt? ... kalo dia tu rapat giler ..kamcheng tahap dewa-dewa ngan aku .. memang aku tak kesah ... tapi kalo sekadar bertegur sebulan sekali ... sengih sana sini ... ko belum cukup di bolehkan utk komen life aku OK! .... ni la specis yg orang panggil mulut macam lahanat ! ....

sib baik laaa aku ni leh tahan sabar lagi ... buat pekak n malas nak komen ape ape ... mind your own business K .. sendiri nye hal pun tak betol n banyak ngelat ... jgn nak komen keje orang laaa

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jangan Notty-notty tau ... Part 1

 Well .. kisah ni berlaku masa aku on the way ke Bandar K ... soo .. macam biasa .. each time aku naik bas ke sana jer .. memacam laa aku nampak ... dulu aku nampak bebudak dua orang dok berendek lam bas .. kali ni skandle la pulakkk ....

bagai di takdirkan .. aku naik bas tepat jam 8 malam ... soo .. memula aku naik ... terus aku duduk depan sekali belakang driver ... then aku rasa tak selesa sangat ... sbbnye budak lelaki sebelah aku tu dok kuar angin jerr ... uuukkk ... aaaakk ... brppp ... tak henti henti sehh .. then aku leh dengar dia bercakap sensorang .. tapi takde la dengar terang sangat ape dia cakap ... just mumbling tanpa butiran yg jelas .... soo aku rasa tak best ... pandang kiri .. dak pompuan belah kiri aku lak .. move to seat dekat tingkap .. doo elok je dia pandang aku ... aku pun tunjuk isyarat nak duk belah dia .. n dia pun senyum n angguk ....

sooo sweet ... dia menyapa aku dengan suara dia yang halus dan manja tu ... siap tanya aku nak g mana? .. tanya aku keje mana? .. tinggal mana? ... dah kawen ke belum? ... asal mana? .... elok bas jalan je? ... dia lambai ke luar bas ... n cakap kat aku >>> SUAMI SAYA .... 

hmmm .. dia lak citer laa dia bisnes buat T. Import ... dah kawen anak ada dua orang ... umo 23 .. asal Pasir Mas Kelate .. tapi menetap di Bandar K ... bla bla bla ....

Owhhhh .... aku just senyum n mengangguk je la ...

tak lama lepas tu .. Hp dia mula berbunyi ... owh ok ... masa yg sesuwai untuk aku berpeluk tubuh n tidooo .. tapi keadaan dalam bas yg senyap sunyi......

tapii ........ 2 B Continued ....

~ It'S OnLy Me ~

weeee

jijah @ Transformer


hehehe selain tulang bahu ... aku jugak pernah dislocate tulang kat tengah tapak tangan tu .. ape nama aku tak tau ... tapi yg pasti ... kat tangan kanan aku masa tu tetiba je macam tulang dia tertonjol ke atas .. kes nye masa aku nak korek lubang pakai "chok" kata orang kelantan ... ape nama saintifik dia aku tak tau aaa SHOVEL ke ape .. hehehe ... soo masa jijah hentak chok tu ke tanah .. suddently rasa sakit sangat n that time memang laaa tulang tu dah tertonjol ... memacam laa jijah buat .. tekan tekan ... urut urut ... tak jugak tulang tu masuk .. bengkak kat area tulang tu ... kekadang rasa kebas jari jari .... takut gak .. maklum lee .. tangan koo ... nak guna lama sehhh ...

tapi takde laa sampai sekarang ada bonjol tu ... sbb nye .....
satu hari yang lain ... jijah baru je sudah mandikan kuda besi @ Virago jijah ... soo dah cantik kilat ..hensem ...
masa nak simpan lam garaj .. malas nak on enjin ..kekononnye dekat jerr.. soo main tolak je laa dengan sepenuh kederat yang ada .. lalu lak kawasan berpasir depan umah tu... ape lagi ... nak terbalik laaa motor tu ... ya allah ... berat ya amat .... takde kederat nak mengangkatnyer ...
sooo dengan sepenuh tenaga yg ada .. tangan kanan pegang handle bike tu ... n suddently ... berbunyi masa tulang tu masuk balik ... huuuuuuu ... nasib baik jugak laa motor tu tak tebalik ... kalo idak .. mau cirit ijau aku mengangkatnyerr ...
hehehe kudaa .. kudaa ... sbb ko la tulang aku masuk balik .... syukur ...

encem dak ??

gambo pinjam je ... yg bebetul tak penah lak ambik ... tak terfikir lak masa tu nak jadi model biskut tawar kat motor tu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jijah @ TRANSFORMER ... Tulang bahu ku tercabut lagi ...

huuu mesti ada yg tertanya tanya .. apasal lak jijah tercabut bahu tu? ... mmm memang pun ... dah lama jijah ada problem ni ..since sekolah menengah... n sampai sekarang ... i dont have the nerve to c a Dr. for proper treatment...
kes nyerr..
one day jijah ronda ronda naik motor ngan paklah ... tah cemana langgar lubang n motor yg jijah naik tu terjatuh ... sedang elok lak tangan kiri terhimpit bawah badan (abdoment) .. n paklah lak jatuh atas jijah .. soo hasilnya .... tulang bahu terkehel .. memang langsung takleh gerak ... langsung takde rasa ape ape tangan belah kiri tu ... sooo memang pergerakan terbatas ... n malam nye masa jijah nak ambik barang dalam kabinet atas ... POP ... tulang tu masuk balik ... adoiiiiiiiiiiiiiiiii .... sakit beb ... sakit gilerrrr ... nangish aku kat dapo tu .... kalau masa tulang tu tercabut ... kalau pegang kat bahu tu ... KOSONG ... takde tulang ... siap ada lekuk lagi ...
sooo memang dah lama sangat jijah tak kena joint dislocation ni .. memang sentiasa berhati-hati n berhati-hati sbb takmo kena lagi ... tapi tu laa .. tah cemana ralit lak masa kuar tu ... alih alih ambik koo .. salah gerak sikit je ... tercabut sendi ... ape lagi ... nak nangis .. malu sbb depan member ... ye tak ye .. gelak sambil mengaduh kesakitan ... haha tipu ah ... nangish gak sikit :"> ... sakit sehhh :( ...

member jijah lak ... cuakkk ... masa dia pegang bahu jijah ... dia pun cakap .. nak buat cemana ni .. tak tau nak nolong .... aku nak jawab pun tak bley tahan ... dok gelak kesakitan je ... sementara nak tunggu dia masuk semula ... ada la kot dalam 5 minit ....

tapi ayat yang aku tak tahan tu dia leh cakap cenggini >>>> ohhh tak sangka lak amie ni TRANSFORMER rupanya ....

ko bayangkan cemana aku masa tu .. ngan bahu sakit ... nak gelak pasal transformer lagik ... cesss ... tapi bagus gak dia buat gitu ... sekurangnye aku ketawa walau kesakitan yg amat .. n tangkap leles gak at the same time ....
now ... masih ada sakit lagi la kat bahu tu ... tapi tangan gerak ok dah .. cuma bahagian sendi je terasa sakit .. mmm maybe kecederaaan otot kat sekeliling tu la kot... ...

hmmm masa dislocation tuu ... sempat lagi kena basuh ngan dia ... pit pot pit pot kena bebel .. apasal tak g berubat kampung ke ... tak g sepital ke .... pit pot pit pot dok biar je ... kang kena lagi bla bla blaaa.... kena bebel ... hahahahaha sakit bahu lagi ... tinger sakit kena bebel lagi ... hehehehe padan muka ko jijah wehh ....

2 B continued ...part 2


~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Ahad, 27 Jun 2010

Demam berat ....

Pagi ni aku bangun dengan badan yang berpeluh ... nampak gaya macam dah nak baik demam ni ... ape pun .. kepala aku masih Ting Tong .... banyak sangat ke aku telan ubat malam tadi seh ?? .. ape pun .. harini malasnye rasa nak keluar ... tapi .... mm nengok la cemana ... nak cari makan ... nak cari makan ...

huuu ... nampak gaya .. aku akan keseorangan kat rumah ni .. seminggu tuuuu ... lama bangattt .... mau jadi macam orang bisu ... takde geng nak sembang ....

hiks cakap pasal orang bisuu  .. teringat kat mamat bisu semalam ... masa makan kat kedai mapley sensorang ... badan dia TOUGH@Sasa ... muka .. smart ... rambut .. tebas pendek abes ... hahah tak jemu mata memandang sehh ... ape pun ... masa makan semalam jadi tak berapa nak best .. sbbnye .. ada satu geng CREW futsal (nike) kat bus stand Klang dok usha baik nye ... asal aku nengok depa .. ada je mata depa pandang aku ... huuuu ilang selera nak layan mee mamak tauu ... tau la aku comell ... jgn la pandang masa aku nak makan ... hahahahha pahsannnn .... (cakap kat diri sendiri)

ape pun .. semalam memang laaaa satu hari yang bebetul menguji mental n fizikal ... nanti jijah storey ;) daaaa .. nak basuh baju jap

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 26 Jun 2010

back to kl

lots of stories to share.. Wait till i reach home keh... Rindu gilak nak go_blog.. On my way to kl now..


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 25 Jun 2010

i need a break

stress lately .. i need a holiday .....
~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Khamis, 24 Jun 2010

kaitan serabut otak dan makan ...

 hmmm ... bila aku serabut otak .. mula laaa aku rasa macam nakkan sesuatu ... kekadang aku nak air yg sesejuk giler yg membekukan otak .... atau aku mahukan ice-cream coklat ... kekadang aku nak minum sirap kenduri kawen .... mmm... last time aku nak sangat makan kek kopi (lom tertunai lagi) ...
tapi skang ni .. aku rasa macam nak sangat sangat sangatnyeeeer ...makan buah-buahan potong n jeruk jeruk yg jual kat Alamanda tuu ... fuhhh ... sejuk n segar ... tambah lak ngan kuah pencicah dia .... fuhhhhhhh ... heaven nye aku rasa kalau dapat makan mangga jeruk tu wehhh  ... ada sape sape nak banjer aku ke ???


~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky