keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 31 Julai 2010

Home Sweet Home

 Biar lah panas takde air-cond
takde pulak gebar yang menggebu-gebu
bantal kekabu yang kerasz tak berjemur
tetap aku suka .....
tetap aku bersyukur ...
walau takde orang yang tolong kemaskan bilik macam kat otel tu ...
takde langsir cantik 3-4 lapis ...
tetap aku lena sampai ke pagi ..
home sweet home ..
bed great bed ...
have a good rest all ...
sweet dreams tonight ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 30 Julai 2010

@ Putrajaya

Yey .. sampai juga jijah kat opis ni ... rasa macam rehat sikit n santai .. tapii ... elok je duduk kat meja ... ada lak surat nak kena g out station lagi .... yg tak best nyer ... clash ngan kelasss :((

 alaaaaaaa musnah laa harapan jijah untuk menggodek PC ... alalala .. dari dulu sampai sekarang ... satu topik ni yg belum jijah khatamkan .. ada jer .. dulu dah masuk nama tuk kusus baikpulih pc .. sekalik jijah ada exam jabatan lakkk .. adehhhh ... harapnya kali ni tak miss laaahh ... sayangnyerr ..

sooo .. next week .. jijah akan ke Sabah lak ... best nyer ... suka sangat kalo berada di Sabah atau Sarawak .. tak tau la nak terangkan cemana .. tapi memang jijah suka sangat ...

ok lah .. jijah tumpang kawan balik banting ni ... to be continued keh
~ It'S OnLy Me ~ weeee

bos nye session

pagi ni turn bos aku kasik ceramah. Aku main tekan tekan je. Hehehe... Rilek je laaahh


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Khamis, 29 Julai 2010

why ? 1, 2, 3

 why u must have more ?
one is not good enough ?
or having more means more fun and thrill ??
or just having fun teasing all ?
the lie is fun huh ?

i wonder what do u think ...
what do u feel ?

i hate that ...
feel like i want to walk away ...
and leave u with the rest ...
let u have fun ... counting .... 1, 2, 3 ...

..................................................
i 1 2 luv u ... but afraid u gonna hurt me even more .. 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Terapi lintah ... erk

 Isk .. korang takot lintah tak ?? jijah geli geleman lerr ...tak tau laa ngape..makin tua ni .. makin tambah geli lakk  ... tambah lagi kalo nengok dia nye badan berketak ketak tu ... haduuuuuuu ... jgn kata lintah .. pacat pun jijah serammmzz.. ni gambo salah sorang geng kat opis ... berani nye dia buat terapi lintah ni ... kalo jijah leee .. tolong laaa pensankan jijah duluuu ....
haduuuuuuu ... tak kuasa makkk .... korang nengok la tu ... sampai bulat dia ..... oh tidakkkkkkkk ..



bila ingat pasal ni .. teringat masa kat kekecik lak ... takde la pulak aku geli geleman macam ni .. selambe je jalan kat batas sawah padi .. nengok lintah ni berenang menuju kat bebudak pun biasa jerrr ... tapi sekarang .. maaf la yee .. idok leee temannn ....


~ It'S OnLy Me ~



weeee

Rabu, 28 Julai 2010

1st day - 1st class

 Letih nye ... tadi masa dok tunggu akak Ina untuk balik ke penginapan ... siap terlelap lagi kat kerusi .. air sebotol 2000ml yg selalu jijah bawak .. memang surut abis ... tinggal dalam 200ml je lagi ..
dah lama jugak aku tak kena kasik lecture kat PM PS paling last masa kat ILK Perak. tapi takde la macam lecture kali ni ... yg ini agak mencabar .. sbb nye dorang memang dah lama tak kursus bab ni .. n kira refresh balik memori ...
Alhamdulillah ... dorang boleh paham ape aku sampaikan tadi .. walau memasing nampak blurr .. aku guna contoh yang paling mudah untuk dorang paham ...
nampak gaya malam ni aku kena laa buat note baru ... serba sikit pasal perpustakaan ... soalan yang aku kasik tadi pagi .. kebanyakannya dorang tak dapat jawab walau benda tu cuma asas yang patut dorang tahu pasal library ... haduuu .. nak buat macam mana lagi ... ini adalah kelompongan yang ada dalam perkhidmatan yg sedia ada ... maybe selama ni dorang tak perasan ... atau terlupa ... takpe la .. selagi aku ada .. aku cuba buat yang terbaik ... insyaallah ... aku akan buat dorang paham ...sekurangnya dorang leh praktik nanti ...
oo yeah .. sebelum mula... aku kasik depa gegelak happy dulu ... bagi segala urat urat n darah dalam badan bergerak pantas dengan massaj n karate ... kalo tidak takde laaa lemah je memasing kann ?? and also  
 baru laaa memasing eager untuk belajar ... tapi sebelah pagi sblm tea break sesi mendengar masalah ... insyaallah ... apa saja yg dorang hadapi .. aku akan cuba step by step untuk membantu ... semoga tuhan saja membalas segala penat lelah dorang selama ini ... n apa yang dapat aku bantu ... aku akan cuba mencari penyelesaian dari peringkat atas .. Chaiyooo ... chaiyooookkk ... Semangattttt ...............

~ It'S OnLy Me ~
weeee

the day ...

morning all... Harap semua sihat... Jijah sihat gak. Tapi ada sikit rasa nak tekucil terkeluar lahh... Sbbnye? Heheh arini jijah nak kena mengajo akak akak n abg yg ada dlm bengkel kat tangkak ni haa. Dorang sumer lagi otai dari jijah... Takpe ah. Kira sama sama belajoo. Esok n hari ni jijah nye turn mengajar... Haduuuuu masak...
alamak sudah dulu ahh.. Dr tan memanggil manggil daku... Tatatiti tutu


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Selasa, 27 Julai 2010

1000 dahh ...

 whoaaaaaaaa .. dah 1000 entry ... ahaks ... macam tak caya jerr


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Lunch

 harni makan tempe sira .. nyumm nyummm .. sedapppppp ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sarap @ Tangkak (1st day )

salam n selamat pagi all ... this morning jijah sarapan dengan happy nyer ... kes nye ... dok citer pasal rancangan di radio tadi pagi ... "bila dah marah ... apa yg terjadi" ...
haduuu memacam la orang ni ekk .. dah tu ada sorang staff kat sini .. dok citer pasal pengalaman dia mengajar .. patut laa angin puting beliung walaupun bulan belum terang ... hahaha
dia kata .. ada pernah sekali ... sorang pakcik ni belajar komputer kat kelas dia ... soo masa tu pakcik ni memang mata dia tak nampak sangat ... punye laa rapat dia duk nengok skrin komputer tu ...
sooo masa mengajar .. cikgu nye angkat la mouse ke atas tunjuk kat anak murid semua n cakap ....
ok pakcik n makcik ... ini kita panggil mouse atau tetikut ... kalau kita gerakkan ke kiri ke kanan .. dia akan bergerak di skrin ... udah tu .. pakcik tu pun ngan slamber kodoknye angkat mouse tu tinggi tinggi n dengan kuatnye cakap ... cikgu .... mouse saya tak gerak punnn .... ??
mau tak hijau biru cikgu nyer ... hahaha ... haru biru kelas jadinya

~ It'S OnLy Me ~

weeee

lawak 2

sambungan lawak sarapan tadi .... soo kes ke 2
masa kami tengah sarapan tadi ... datang la sorang peserta ni .... dah tu geng sarap jijah kemain lagi gegelak sakan kat akak tu sambil cakap ... KAK ... BEDAK KOMPAK BAWAK KE TAK ??
.... Kesah nye cenggini ....
ada satu masa tu ... geng ni buat program berkayak ... soo satu kayak ada 2 orang .. lelaki n pompuan ... soo akak ni ngan pasagannye la ... biasa orang buat aktiviti out door takde laa heran sangat nak mekap mekap n so on .. tapi akak ni pulak .. bila dah ketepi jer .. dia siap leh kuarkan bedak kompak n touch-up muka dia ... hahahah haruuu ...

sooo...... moral of the story ...wanita and kecantikan memang tak dapat di pisahkan ... apa pun juga yang terjadi ... kecantikan mesti di utamakan ... ahaks ... ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 26 Julai 2010

Tangkak to Muor

 lama tak datang kat Tangkak ni .. last masa abg Jijah kawen dulu .. kalo tak silap Year 2003 .. soo today akhirnya jijah jejaki lagi bandar Tangkak ni ...

 tadi petang akak ena ni ajak jijah jenjalan tengok baju di Baitulmal Muar... hehehe nengok jela ...kira ok la kan .. sekurangnya jijah takde laaa rambang mata nak beli baju sampai 4-5 pasang .. hahahah kes nye .. biasa laa ... orang "besar besar" tak main laaa ready made ni ... semua nak kena ukur di badan maaa ... kalo ada pun yg ready ... mahall koo ..

ok la tu ,,. lagipun jijah ni tak tetap pendirian ... nengok je masa beli kasut ... sekali beli .. nah kooo ... 2-3 pasang ... tu kasut ... lom bajuu ...

alaaaa gambar takleh upload lak .. geramzzz
~ It'S OnLy Me ~
weeee

D'anjung..

yey jijah dah sampai kat tangkak. Rest jap. Smlm tdo lewat. Sleepy seh. Ptg ni nak ke Muar... ~ It'S OnLy Me ~ weeee

scary ...

 Last week ... sebelah petang ... tengah best buat keje .. alih alih ada panggilan kecemasan lak ... heheh Masa temu janji ngan Dr.T ... hehehe ..jijah pun cecepat la pegi ke tandas ..
biasa kalo makcik tu cuci tandas .. mesti ada troli alat alat dia kat muka pintu .. kali ni takde lak .... elok je aku tolak pintu ... ...............
WHOAAAAAAAAAAAA ..... then nampak ada muka putih melepak ngan mulut ternganga ....
suka betul acik tu gelakkan aku .... siap cakap .. haaaa terkejut koooooooo ....

haduuuuuuuu .. terkujat den .... dalam hati .. sib baik tak kena pintu orang tua ni .. kalo dak mau lebammm ..
dia kata dia dengar tapak kasut aku ... keletak keletuk  ... tu yg dia dah sedia awal awak ...

adoii sempat lagi dia kena kan aku yerr ... tak pe . takpe ... sabo jer ... sib baik aku tak tekucil terkeluar kat situ gak ...
sib baik gak la aku ni jenis takde la penakot sangat ... biasa aku terkejut sbb terkejut kat orang jer ...
makcik ni bebetul mengingatkan aku kat citer Scary Movie ahh ... muka putih .. mulut ternganga .. whoa ... hahahah sabo je makkk ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tangkak ...

ooo yeah ... esok jijah akan berangkat ke Tangkak .. tapi sebelum tu .. singgah kat opis dulu ... sbb nye nak angkut barang ape semua ... masih ada barang yg belum di pack ...

mengikut jadual .. seminggu la jijah akan berkampung kat sana ... nak kena kasik lecture kat staff la pulak .. biasa jijah je gi kusus .. ni nak kena kasik kusus .. ketaq gak lutot ... hahaha .. tapi rasanya ok dah kot .. memula dulu ye laa ...menggeletar je rasa ..sora pun macam tak terkeluar.... lagipun depa ni semua hebat hebat kooo otai otai belaka .....
jijah saja nak g dari awal .. leh le kenal lebih rapat lagi ... kalo sempat leh gi memantau sekali ... hehehe lagipun .. syurga kain kat Tangkak le ... selain dari Nilai tu ha .. anyway ... awal awal lagi dah muflis .. soo nengok je laaa ... lagipun banting memang dah banyak kedai kain .. murah lagi dari di Nilai sana nun ...
anyway .. harapnya jijah dapat laksanakan tugas dengan baik laa hendaknya ... aaaminn


heheh pinjam gambar mr goo jer ... nanti jijah upload la gambo kat sana kemudian

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 25 Julai 2010

Sunday & Karnival

happy sunday all ... ape kabar korang semua .... soo hari ni jijah tak bertugas ... cadangnye nak ambik modul pembelajaran di UITM ... hmpes .... tutup lak ... sbb minggu ni takde kelas epjj .. soo seterusnya kena laaa ambik office hour jugak ... what to do ... tunggu aku balik dari Tangkak gak ler ... on friday ke ... adoii .. letiss gini ...

soo what happen yesterday ?? .. karnival telah di kunjungi ramai orang ... happy je rasa ...at least laku laa orang orang yg meniaga tu ... semalam macam macam promosi ada ... paling hot ... gerai menjual bakul rotan ... murah giler RM2 je satu bakul ... alaaa bakul yg orang dok buat hantaran tu  .... macam macam pesen ada ... semalam lepas TPM melawat .. terus dia buat promosi ...

oo yeah .. thanks to kak Ena from butik perkahwinan ... sayangnye tak jumpe kat tapak karnival ... hehehe kalo tidak .. leh gak jijah belanja kak ena manicure ... kasik ngetopp jari jari mungil mu ... jijah nye 2 kali sental ko .. bekilat abisss ... mana taknye ... khamis dah buat ... semalam tpm nak melawat gerai .. di tarik nye jijah sekali lagi ... sentalll ... buffing lagi kasik bersinar memancar mancar ... hehehe .. memacam laa depan ni ...

hehehhe c in the pic .... dah siap bakul kecik jijah ... tapi tu laa sayang .... akak tu ajar tak abis aaa ... alasan dia tak cukup peralatan ... adoii ... frust ... 1/2 way je belajar ... frustt ... tapi tu la kan .. biasa orang ni .. memang susah nak ajar sesuatu perkara tu ... mesti ada half way nyer ... pasti tak penuh.... takpe .... moga satu hari nanti jijah dapat belajar sepenuhnya menganyam ni ... insyaallah ... bukan nye ape .. sbb skang ni susah nak jumpe orang yg buat bakul ape semua ni ... makin lama makin hilang ... sooo at least ada gak orang yg belajar menganyam kan ?? daripada terus pupus ... (cewahhh macam bagusss)



haaa ini pulak ... demonstrasi membuat MURTABAK DIRAJA ... TINGGI KO .. TEBAL GILERR .. 4 lapisan semuanya .... semua layer ada daging ... perghhhhhhhhhhhh ... harga dia RM 13 ... sape yg teringin .. cecepat la pegi tapak karnival .. nk beli frozen ada .. fressh pun ada ... kalo nak rasa free .. tunggu laa time dia buat demonstrasi (belah petang) ... haa time tu dapat rasa yg free punya ...
kalo bulan puasa ni .... seminggu dalam waiting list ko ... pergi kat tempat buat dia tu ... daftar n ambik nombor ... then ambik tarikh bila ko leh ambik murtabak ni ... jijah penah kena tunggu seminggu .. baru laa dapat makan ... huuuuu kalo ngidam tu ... letiss ko ...

selain murtabak ... ada demo rendang tok .. laksa johor .. otak otak ...  masakan belangkas ... sambal belimbing hitam ... memacam lagi laaa ... kena pegi sendiri kat sana ... oo ye satu lagi .. jiran sebolah rondang tok kuala kangsar .... DODOL ... femes abis pakcik ni nye dodol koo ... nak sample ada .. nak beli pun adaaa .... sooo .. ape tunggu lagi ... pegi la beramai ramai ke karnival tu K ... pendek kata .. ape saja yg korang nak .. semua ada ... pinjam tag line ... macam macam adaaaaaaaaaaaa .....


full house semalam .. ramai laa pompuan pompuan yg buat rawatan diri ... manicure .. facial ... refleksology ... murah je ... harga promosi ... manicure RM10 jer ... facial .. RM20-25 siap mask lagi ... then refleksologi RM15 .. kira ok la .. dah penat jalan jalan pusing stadium .. kasik laa kaki rileks kena urut ... oo yeah ... satu agi .... SKIN TAG ... sape yg ada menda alah yg tumbuh kat kulit tu ... macam bintil bintil .. leh buat skin tag ... murah je ... tak macam buat kat kedai yg pakai lazer tu .. sebijik 30 engget ... mahal sehhh .. buat nye ada 30 bijik kat badan tu ... kira laa sendiri ...
rawatan lintah pun ada koo ... tapi mahap lerr .. takkan ku jejaki kaki ku ke booth tu .. heheheh saya takut LINTAHHH ....

soooooo ... today is the last day .... better korang pi cepat cepat .. pasti semua jual murah arini ... best nyerrrr .... tu je jijah nak citer .. nanti jijah update lagi ... cau cin cauuuuuuu




~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Sabtu, 24 Julai 2010

karnival ohh karnival

since Khamis .. sampai la ke Ahad ni .. destinasi Jijah tetap sama ... di Tapak Karnival Usahawan Desa ... brtempat di Tapak letak kereta B & C Kompleks Sukan Bukit Jalil ... soo u guys ,... Datang lah beramai ramai keh .. macam macam adaaaaaa ......

sooo hari pertama jijah buat facial ... hari ke dua .. jijah mengasah bakat n jari jemari jijah laaa ... nak tau ape jijah buat ??? tapi sebelum tu ...Jijah nak Habaq kat hang semua ... sebenarnya ini salah satu impian jijah yang masih belem terlaksana ... iaitu ,...... (lihat gambar di bawah)


 menganyam tikar atau bakul kecik daripada mengkuang .... soo semalam sebelah petang jijah bertempek kat tempat orang asli ni ... kakak ni nama dia DO (heheh macam citer do re mi lak ) .. then dia akan ajar la jijah cara nak buat bakul tu .. sooo .... now jijah nak bersiap siap n gerak ke tapak karnival ...

soo kalo korang datang sana n nak jumpe jijah ... datang le ke gerai KEMAS (either masakan, manik @ dandanan diri.) insyaallah jijah akan ada di sana ... atau korang cari la jijah kat gerai JHEOA .. yg muka blurrr dok nyebok nak nganyam bakul tu .. Jijah la tu ... (berbaju utih harini) ahaks ...

See U There ...
~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 23 Julai 2010

oo yeah ... karnival

 wahhh sempat lagi ber-go-blog nih ... ahaks .. jijah masih di office ... tunggu phmaplet siap cetak ...
sooo ni gambar masa program ...

hahah nak cepat je ni .... soo semalam aku jaga booth dandanan diri ... soo sempat la aku ngetest .. dah tu akak akak tu layan aku baekk punya ... lepas cuci muka n so on .. dia suh lak aku buat kuku ... rias kuku lakkk ... then dia siap massaj lagik .... kat tangan siap kasik minyak aroma terapi .. then urut belakang aku lak ... kata dia upah aku buat phamplet tuk dorang .... layan la gambar ekkk ....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 21 Julai 2010

sampai masanya ...

 petang tadi .. elok jijah tengah makan jajan kat tempat kawan .. datang sorang member ni ... n suddently dia cerita ... tadi pagi kan hujan mencurah .. soo masa laki dia nak hantar anaknye ke sekolah tadika ... suddently dia ternampak ada exident ... tah macam mana van boleh terbabas .. terbalik terus ....
dia cakap takde sape berenti masa tu .... soo atas belas kasihan .. laki dia pun berenti laa .. dalam tu ada sorang lagi budak .. maybe nak ke tadika gak .. sbb baju sama je macam baju anak dia ...

soo masa dia tolong .. perempuan yg drive tu tersepit tak dapat nak gerak .. n anak nye lak ... masa tu menangis nangis cakap
mak sakit .. maakk sakittt

masa dia masukkan dalam kereta yg berenti nak membantu tu ... budak tu nangis n terus diam lepas tu ... kata laki kawan aku tu ... budak tu dah takde .... anak dia lak pi tanya kat ayahnye ...
ayah .. adik tidur ekk ??
 aduhhhhhhhh tangkap leles je aku rasa .... terus aku blahh dari meja tu .. bukan tak mau dengar dia nye citer .. tapi aku sedih n tak dapat nak bayangkan cemana rasa kehilangan tu ....
Tuhan ku .. jauhi lah kami dari segala kecelakaann ..dan peliharalah keselamatan serta kesihatan kami semua . amin ...
~ It'S OnLy Me ~
weeee

KARNIVAL USAHAWAN DESA

 skang ni Jijah bz untuk program usahawan desa. sesape yang berminat ... boleh laa singgah kat Stadium Bukit Jalil ok ... ada lebih 500 gerai yang buat pameran .. jualan ... dan memacam lagi ... oo yeah .. kalo kebetulan datang sana .. singgah kat gerai KEMAS ... nanti ada demonstrasi masakan ... jahitan manik, smocking ..refleksologi n dandanan diri .... Jijah kena bertugas masa demonstrasi dandanan diri tu ...
jemput la datang nanti yer ... JUMPE DI SANA ....


heh sambungan ... lupe nak letak jadual demonstrasi




~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky