keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 30 Ogos 2010

lagu raya ...

 dalam banyak banyak lagu raya ... lagu ni aku paling sadis bila dengar ... tangkap leles je rasa .... jiwa kacau sungguh ....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

wani ohh wani ...

saspen je la adik wani ni tauu ... last week .. tetiba je jiran sebelah jijah tanya ...
AKAK .... TEKA ... MANA SATU PENDRIVE 4G & MANA SATU 8G ??

telek punya telek ... aku pun teka laaa ... sekalik betul ..... tak puas ati lagi ... dia gi pusing pusing menda alah pen drive tu ... then suh teka lagi ..... betul lagi ....
tak puas ati lagi .... kami siap gelak sakan .... then dia pun cakap ...
wani : CEMANA AKAK LEH TAHU NI ... NAMPAK EKK ???
jijah : ISKK .. MANA ADA LAAAA ... (GELAK LAGI) ....
wani : TAK KIRA .. TEKA SEKALI LAGI .... dia pun kasik pusing lagi ....
jijah : HAHAHA .. KALO BETUL .. WANI BELANJA AKAK COKE SATU TIN EKK ...
hehehe macam tadi .. betul juga jawapannya ...
tak puas hati ...dia pun tanya ... CEMANA AKAK TAU??
aku : HMM ... 4 G KELUAR DULU BARU YG 8 G KAN ?? .. HEHEHE AKAK CARI LA YG MANA SATU NAMPAK BARU .. N YG DAH SEASON ... TU JER ....

nak di jadikan cerita .. dah lepas beberapa hari ... last Friday masa nak balik .. tetiba dia call ... (aku dah on the way) ....
wani : AKAK KAT MANA?
aku : dah on the way balik .... ngape ??? (dalam hati ingat dia nak tumpang ke ape ... sempat lagi patah balik)

wani : ALAAA ... MMM TAKPE LA .. NANTI ORANG LETAK JE LA BARANG ATAS MEJA AKAK EKK ...

Pagi tadi sampai opis .. sekali nampak menda alah ni ... heheheh tak sangka lak dia ingat bebetul ... orang memain je laaaa ... bukan serius suh banjer ...... mmm .. ni dia takde lak .. cuti .. balik kampung buat beskot raya ... semangat betull ...
ape pun ... terima kasih Wani ....

..................................................................
p.s : teringat dulu ada pernah orang cabar aku tangkap anak katak .... siap cakap .. kalo ko tangkap .. aku kasik coke satu tin .... muahahahahaha ... small matterr .... (masa dulu tak geli lagi .. cuba suh aku pegang sekarang ) herkkk ... golo geleman mAKKkk ....




~ It'S OnLy Me ~


weeee

Buffet Ramadhan

Salam n selamat Pagi all ... harapnye semua sihat dan ceria ....
Jijah ok je harini ... tak la rasa penat sangat walaupun Sabtu dan Ahad memacam program ada ...
Sabtu dan Ahad Jijah ada kelas... tapi yg best nye semalam kelas ada satu je belah pagi ... ikut perancangan awal nak kuar ngan Vicky belah petang ... lepas aku abis 2 kelas ... tapi satu cansel .. soo aku dapat la lepak lama sikit ngan dia ...
soo lebih kurang jam 12.30 tgh aku jumpe dia kat Bukit Tinggi ... daripada 1 wayang ... jadi 2 wayang .. layan jerr .. tapi tu la . leh pulak aku terlelap 10 minit awal tu ... hahah ngantuk siot ... lagipun macam boring je citer tu ... yg 1st tu best gak la ... soo lepas nengok wayang .. ronda jap lam kedai buku ... n usha kasut ... bukan ape ... kasut camel active aku tu dah season sangat sangat dah ... kalo heels tu aku ada 2-3 pasang yg ok lagi ... kasut flat ni penting ... kang time nak out station susah ler ... tak tahan aku kalo pakai heels siang malam .. huuu nahas beb ... tapi tu la ... takde lak yg aku berkenan (serius .. susah nak jumpe yg bebetul aku berkenan)
sooo kuar dari Jusco dah jam 6 lebih ..singgah umah makcik Vicky n jemput mak dia untuk berbuka sekali ... kali ni dia dah tempah awal awal di Quality hotel ... cian dia ... dah lama ajak aku ... tapi tu laa ... kalau hari hari biasa ni .. letiss aaa .. weekend lak .. ada jer keje ..
oo yeah ... lama betul aku tak jumpe makcik dia ... dari anak dara sampai dah anak 4 ... dari aku sekolah menengah sampai laa aku dah keje ni ha ... punye lama tuu ... dulu dia penah datang dengan Vicky ... beraya kat umah aku di Kepong ... seronok sangat agaknye ... jumpe jumpe je semalam terus dia cakap ... dia penah beraya kat umah aku .... hmmm aku ingat gak ... siap apak kasik tapau serba sikit kasik dia bawak balik ... dulu beraya di KL .. menunya mesti nasik dagang ... fuhhhhhh sedap sehh ibu buat .... gulai darat ikan tongkol .. dengan rasa dia masam masam masin (dah nama gulai) ... nasik dagang pepanas dengan hirisan halia n halba dalam tu ... fuhhh syaduuu (terbayang nasik dagang panas ngan asap yg berkepuk-kepuk la pulak ..) ... tak sabo nak raya ...
hehehe melalut lak ... ok sambung pasal berbuka ... nak pegi quality hotel tu pun satu ... gerak dari umah vicky dah jam 7 .... memang sah tak sempat .... guna garmin je la .. sbb dua dua pun buta jalan ... satu yg aku tak suka garmin ni .. kekadang dia merepek meraban gak ... tah mana mana jalan dia cakap tah .... ada ke patut sampai lobby belakang lak sampai nyer ... udah tu jalan sehala pun dia tala gak ... yang aku ni pulak ... main ikut jer ... hahahah .. hampessss ... (gelakkan diri sendiri) ....
sampai memang laa dah lewat sesangat .... jam 8 lebih ... orang dah kenyang kebuntang ... aku lapo lagik ... dah abis irama dah usus aku nyanyi ... hip hop pun sudahh ... masa kami sampai .. memang laa jenuh depa menengok nye ... kata Vicky ... mie ... they all looking at us ... strange looking ... like alien ... hmm aku cakap .. pedulikan aje ... biar je dorang tengok ... (bagi aku .. dah terbiasa sangat kalo orang nengok macam pelik semacam tu ... hehehe maklum laa .. orang besar-besar ...anggap macam nengok queen je laa ... tak luak gak kan ... soo memacam makanan ada ... tapi kalo dah puasa .. mana leh makan banyak ... minum air n kuih aje pun dah kenyang ... ape pun .. aku semalam meratah kerabu mangga ... sedap sehhh .. n satu agi .. menda pertama aku terjah ... kambing panggang ... alahaiii ... sedap betol ... lembut je daging dia .. langsung takde bau ... hari hari makan mutton pun takpe sehh ... arwah apak dulu suka sangat beli kambing ... bahagian tulang yg ada isi tu ... mesti dia letak garam kunyit n goreng gitu jer ... perghhhhh ... (tangkap leles lagik sekali) ..hehehe ...
selesai ape semua ... jam 9 lebih kami pun gerak laaa ke destinasi memasing ... vicky ke kepong ... aku ke banting ...  what a lovely day ...
esok cuti yey ....... tak saboooo ... ingat nak buat biskut raya lah ... dapat 2 jenis pun dah kira ok ... tapi tak tau la tu ... si syatrah ada tu ... kang kuih kemana ... syatrah kemana .. aku kemana ... hahahaha ... hampesss


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 28 Ogos 2010

geng sekolah

 rindu lak lama tak g makan kat pak li ....
hari ni ada kelas di Puncak Perdana .. jauh juga ... nasib baik laa tak mengantuk ....
bulan-bulan posa ni memang aku cepat mengantuk kalau memandu ...cemana laaa nanti kalo aku balik kampung sesorang tuk raya ni ekk .... hmmm ...

tadi aku sampai umah dah jam 7.40 ... dah lepas waktu berbuka ... tapi sbb malas nak berenti .. aku tahan je dulu ... tunggu sampai umah baru berbuka ... tadi ada 2 kelas je .. esok ada 2 kelas sebelah pagi ... petang nye aku janji ngan Vicky tuk teman dia nengok wayang n berbuka bersama di Hotel Quality ... cian dia .. dah lama dia ajak aku .. katanya lauk lauk malay semua nampak sedap n mengiurkan ... ye lah .. dia jarang jarang makan .. kalo kite .. tak heran dah kan ..aku lak esok ... nak cari lauk Kambing ahh ... dah lama tak makan daging kambing ... teringat masa makan di Miri ... sedap nye laa depa masak kambing tu ... lembut je daging dia ... yg lelain semua tak makan kambing tu ... soo hidangan meja VIP tu .. aku je yg meratah ... nasik tak makan langsung . ... nyamannn ...
Ibu ape kabar la ek ... malam karang nak call lah ... sambil tu leh tanya ape ibu nak untuk aku bawak balik ke kampung ... biasa beli tempe jer ... buat masak lodeh di pagi raya .. kat sana takde tempe fresh ...kalo ada pun yg dah lama sangat ... tak best ... raya ni nak buat menu ape lak ekk ... last year buat laksa power je ... ibu tak larat nak masak ... soo aku buat je la laksa tu ..mudah ... lagipun bebudak ni macam dah ketagih lakk .. siap datang umah 2-3 kali semata nak makan laksa ....
itu satu yg aku puji bebudak yg serang umah aku .... datang ngan perut kosong ... balik dengan kenyang nye ... tak penah dorang datang semata nak duit raya jerr ... pasti dorang akan makan ape yg kami sajikan di pagi raya ...
pernah satu kali tu .. ibu takmo masak masak makanan lain .. soo ingatnya nak hidang biskut n air je la ... udahnye bebudak tu tanya ... ibuuuu ... takde makan makan ke ??? bihun sup ke .. laksa ke ?? ...
cian la pulak aku dengar ... siap cakap cenggitu ... soo sejak pada itu .. memang kami tak penah tak masak makanan berat kat umah tu ... paling simple spegeti oleo laa .. atau makaroni goreng ... hmm ... nak cari menu lain laa ... lain dari sebelumnya .. yg bebudak tu tak penah rasa lagi ...  ada idea ???
........................................

p.s ; sedap nye laksa sarawak n teh c peng ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 27 Ogos 2010

BOM .. Besar punya

Haduuu ... tetiba teringat pasal kuih bom masa makan makan di satu pekan Beufort di Sabah .. besar gila kuih ni .. tapi sedap sangat .... inti dia ada banyak versi .. ada inti kacang tanah .... ada inti kacang merah ...kulit dia garing rangup ... inti pun banyak .. kira puas hati laa ..  sebijik ni harga dia RM2@2.50 (tak ingat dah) .. hehehe .. takpe la .. janji sedap ...

satu lagi specialiti kat sini ... "kuih pau" ....  sedapp .. besar-besar jugak .. tapi bungkus bawak balik bekal je la ... kebetulan malam tu pun tak kuar makan kat Lawas tu ...  heheh sori ... dah tapau lam plastik ... berkuap kuap panas ... jijah nye inti kari ayam



















~ It'S OnLy Me ~
 weeee

teropong Mars ...

Ngantuk giler .... Mars kemana .. aku kemana ... frust juga tak dapat nengok .. then terfikir juga .. betul ke email tu... tah tah saja nak kenakan orang jer ... hampess ...
last jijah teropong jam 3.30 pagi tadi ... lepas sahur ... frust sbbnye langit di penuhi awan mendung ... huuu .. takde la nak tunggu sampai pagi ... nengok je la gambar dalam mail nanti ....

nak tido jap la .. sblm jam 8 pagi ... kronik ni ... adiosssssss ....

~ It'S OnLy Me ~
 weeee

teropong planet

 hahaha update live dari banting yer ... hehehe malam ni aku nak tropong Mars jer ... sesambil wat assignment n layan fesbuk .... ni gambo pertama aku ambik tadi .... nampak macam bintang je kat sebelah bulan tu ... harapnye nanti akan lebih dekat n nampak la macam ada dua bulan ... hopefully ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Fw: 2 moons in the sky - 27 Aug 2010




Look at the Moon on >>>>>>>>>

 
Don't miss......
Two moons on 27th August 2010



27th Aug the Whole World is waiting for.............

Planet Mars will be the brightest in the night sky starting August. It will look as large as the full moon to the naked eye. This will culminate on Aug. 27 when Mars comes within 34.65M miles off earth. Be sure to watch the sky on Aug. 27 12:30 am. It will look like the earth has 2 moons.

The next time Mars may come this close is in 2287.

Rabu, 25 Ogos 2010

buah ape ni?

dulu kat umah atuk jijah di Pendang, Kedah, ada 3-4  batang pokok rendang depan rumah dia. daun dia kecik kecik n yang pucuknye kaler kemerahan.
buah dia kalau muda kaler merah n bila masak warna hitam. rasanya masam-masam. tak tau aaa ape nama dia ... jarang jumpe buah ni

apa yang jijah suka pasal pokok ni .. sbb buah dia yg tua tu .. bila kita makan ... akan mengeluarkan warna merah macam darah. hahaha suka sangat ler kalo masa memain tu ... tapi kalo kena baju .. siap lerrr ...

atuk jijah dulu meniaga ... soo kedai dia depan rumah jer .. kalau balik kampung .. kekadang aku kacau jugak la dia meniaga ... lap lap meja, angkat angkat air ... heheh nanti dapat la upah air sirap secawan.. mihun sup semangkuk ... tak pun dia belanja kuaci. 

tapi yg tak best tu .. kalo orang datang makan ... suka la kacau aku ... maklum la aku kan sihat bulat... kena masaj free je laa ...

biasa lepas abis meniaga ..petang petang dia duk kat bangku simen tu ... sambil gulung rokok daun dia ...
dah tu dia citer la memacam ... citer jamang jepung .. hehehe
~ It'S OnLy Me ~
 weeee

gambo menggedik - part 2


~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Daging McDonald Tidak Halal-Jakim?

From: Islamic-ebook@yahoogroups.com [mailto:Islamic-ebook@yahoogroups.com] On Behalf Of Faizi
Sent: Friday, August 20, 2010 9:28 AM
To: Islamic-ebook@yahoogroups.com
Subject: [Islamic-ebook] Fikir2kan lah...... Daging McDonald Tidak Halal-Jakim

 Salam…..

Ada sesape yg dpt sahkan atau dpt info lain?


SiTikus baru menerima berita yang gempar mengenai McD yang dinyatakan bahawa dagingnya adalah dari sumber yang tidak halal. Sebelum ini memang banyak isu tentang halal dan haram untuk produk makanan segera seperti KFC dan McD.
Tapi berita kali ini dari Jakim sendiri dan ianya perlu diambil tindakan segera dan tegas sebab dah banyak sangat daging McD yang sedap dalam perut ni dan perut korang semua.. Berikut adalah antara yang diperkatakan oleh sumber yang diperolehi.
Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku. Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.
Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.
Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: "Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri." (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)
'Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani'. (Al-Baqarah: 159-160)
Bukti Pertama : http://www.halal.gov.my/v2/index.php?ty=content_view&id=ANN-20100420101427&type=ANN
- Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.

Klik pada gambar untuk gambar lebih besar

Bukti Kedua :  Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini. Bertarikh 19 Ogos 2010.

Klik pada gambar untuk gambar lebih besar
Kepada saudara-saudari, sahabat2.. tolong sebar2kan kepada saudara2 kita kat luar sana… Copy paste gambar pun tak pa..
Perbetulkan aku jika ada kesilapan..
Aku telah mnyampaikan… Segalanya ku serahkan kepada-NYA..
mencari redha Allah meskipun mengundang marah manusia.. tidak sekali mencari redha manusia tuk mengundang murka Allah.. InsyaAllah..

Selasa, 24 Ogos 2010

bila memasing mula menggedik ....

hahahah sesi menggedik di opis ku .... haaa tu dia .. memasing kemain agi posing maut ... ni baru sikit jer .. lom kira yg kaki ala-ala top model lagik .... hahaha .. asal nak ambik gambar tuk kad raya .. nah koo .. nila bos takde .. memasing naik antu lak ... abis semua tempat posing ... hehehe ... termasuk laa aku ...


~ It'S OnLy Me ~
 weeee

buah keriang ...

tadi pagi tajuk kat radio sinar ... buah yang jarang / susah didapati  ... soo caller pertama ni cakap la pasal buah keriang .... buah nye kecik kecik kaler hitam ..
masa dia cakap tu ... aku dah tergelak gelak dah ...
kes nye .. tringat masa aku kecik -kecik dulu ... masa balik kampung ... memang aktiviti utama aku .. memancing, cari siput sedut, cari buah-buah, curik curik toreh pokok getah moyang aku  n main masak masak.
soo satu pagi ... lepas balik memancing .. singgah la kat tepi kebun orang .. soo kengkawan aku ni nak ambik buah keriang ni ... sooo sorang ketuk ngan galah ... aku ngan yg lelain kutip .. kebetulan tepi padang tu ada seko lembu jantan yg beso ... siap tinggi lagi bonggol atas belakang dia tu ... tanduk panjang ... kulit coklat kehitaman ... berminyak (kira lembu habis hensem laaa..badan dia lebih kurang macam lembu dalam gambo tu)
dah tu pulak .. ada satu geng budak lagi .. dok main kat semak tepi lembu tu .... tah cemana depa terpijak atas sarang semut api ... udah nye dok terlompat-lompat le tepi semak tu sambil berlari lari ... udahnye ..lembu tu pulak terkejut atau naik angin ... aku tak pasti ...  yang aku tahu ..

masa aku dok menonggeng nonggeng kutip buah ... aku dengar bunyi macam kuda berlari ... aku ngintai la dari celah kangkang .. humang aiii ... lembu tu memang elok je lari ..aim kat montot aku gak nye .... hahaha ape lagi .... aku lempar abis buah keriang kat tangan tu n lari sekuat hati ke rumah moyang aku .... rasanya kalau aku lari ngan watson nyambek pun .. aku yg menang .... pucat tak berdarah muka aku .... jauh gak la umah moyang aku tu ... tapi sbb takot nye hal .. aku lari non stop tuuu ... hahaha .. takde maknanya nak berenti ...
mak aku tanya pun .. aku diam jer ... tak cukup napass .... lepas pada kes tu .. aku fobia nengok lembu ... kalo ada lembu kat tali air ... aku rela tunggu atau patah balik ... takot aku ....
now dah ok la sikit ... kurang takot dah .. tapi memang aku takleh lupe laaa kes nih ... 

~ It'S OnLy Me ~
 weeee

nur_eimi Lucky Draw

wahh ... kali ni jijah nak join Eimi nye Lucky Draw ... mana la tau ada rezeki jijah ... sbb nye ... hadiah dia .. chef fav jijah .... heheheh ..sape nak cuba ... boleh terjah blog eimi ok ..





~ It'S OnLy Me ~
 weeee

kena dahh ..

ooo yeah .... semalam akhirnya terkena juga dia ... masuk perangkap ... perangkap tu siap pasang bebetul tempat dia suka lepak (dari malam kelmarin lagi) ... tadi pagi masa sahur, pak lah bawak kuar perangkap tikus tu ... harap takde lagi laa tikus ... tapi tu la .. dah nama belakang umah ada deretan kedai n kedai tinggal .. memang jadi sarang ler ...

hehe  dulu aku ada bela tikus gak .... si hamster ... paklah hadiahkan ... memula geli sangat nak pegang .. tapi lelama dah biasa ... comell sangat ... tak lama lepas bela tu ... beranak pinak lakk ... dari satu sangkar besi yg kecik .. pindah umah banglo yang beso dan mahal ... warna warni lagik ... then sbb dah beranak pinak lagi .. beli lagi akuarium yg beso n tinggi .. haduuu ... tak larat nak bela ...
ada dua specis ... tak tau aa jenis ape .. tapi yg satu specis tu beso sikit n yg satu agi specis kecik jer .. tapi kecik bukan sebarang kecik ... garang tuuuuuuu .. asyik kena giget je ngan dia ... (sib baik takde pape jadik)
skang ni malas nak bela ape dah ... takde masa ...

macam gambo kat atas tu la hamster jijah ... yg beso tu bulu dia panjang panjang kat eko ... bila dia jalan ... tergedik gedik je montots dia ... comel sangat .... then aku suka sangat tarik tarik bulu ekor dia biar lurus panjang .. heheheh kira ukur rambut dah panjang mana la ... selalunya .. saja lepaskan kat dalam umah .. sbbnye nak nengok dia lari lari tu ... comellllll .... gerammm .. heheh ...
tapi yg kecik kaler coklat yg garang tu .. takot jijah nak pegang ... bekeng sangat ... agaknye sbb dia takde aweks kot ... duk seseko lam sangkar tu ha ... n bau dia pekat sikit laa ... kira lagi busuk sikit dari yg beso tu ...
tapi tu la ... cayang ... lepas seko seko kena selsema .. kalo dah nampak dia mula bersin bersin tu .. tak lama lepas tu mati ... sakit ... n yg selebihnya .. kena curik ngan bebudak ... sbb nye letak sangkar kat luar umah ... hmm ... takpe lah .. asalkan depa jaga leklok udah ... yg tak tahan tu .. bebudak ni siap mintak sangkar yg dah kosong tu ... hehehe nampak sangat autanye ... bila aku tanya nak letak ape .. dia dok tersengih sengih jer ... isk .. budakk ... budak ... memacam la korang ni.

~ It'S OnLy Me ~
 weeee

6th sence

 betul kan ... kalau kita bebetul rapat dengan seseorang tu ... kita akan dapat rasa ape yg dia rasa ...
hmmm .. tadi aku beri satu soalan maut dekat dia ... tapi sesenang je dia leh bongkar lak kod rahsia aku .. haduuuuuuuuu .. baru je berangan nak biar dia penin kepala pikiaq pasai apa ... kantoi sudaaa ...
kalau dia dah tau .. ngape lak dia buat lagi macam tu?? takkan dia tak tau lagi ape yg aku rasa kann ??
mmmm .. susah sehh nak pahammm perangai seseorang ....
ahhh .. malasssssssss nak pikiaq

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 23 Ogos 2010

tikuss oo tikus

geram je rasa .. ni dah kali ke 2 tikus ni menggigit wayar internet ku ... kali pertama .. separuh wayar dapat di selamatkan ... kali ni ... dah le pendek ... putus tengah lak ... hangin jerr ...

terus beli yg baru terbang rm25

tikar getah area pintu pun sama .... dah rongak rongak kena giget ....

badan dia dah besoo ... nak lalu celah pintu tak muat ... abis semua dia tarik .. siap diaaa ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Haus lakk ...

haus nye pagi ni ... masuk opis tadi pagi .. terus buat projek hias menghias ngan kengkawan satu opis ...
asalnya aku nak gantung bendera untuk 31 Ogos jer ... hmm .. alang alang dok mengemas .. soo macam biasa dorang nak buat sekali untuk sudut raya .. ok gak tu

memula geng bawah jer buat ... heheh tah ape ape jadi ... udah nye datang lak en. designer kat tingkat 3 tu ... haaa .. ape lagi ... meletop kebaboooooo tingkat 2 koo ... barang yg memang dah sedia ada je guna pun .... jadi ler ...


hehehe kami siap posing bagai kat sini ....
ok tak ?
~ It'S OnLy Me ~ weeee

Ahad, 22 Ogos 2010

masak-masak


hehehe semalam nengok rancangan Best Wan ,... masak laksa johor .. teringat lak laksa power .. udahnye semalam berbuka dengan laksa power laa ... siap pegi econsave beli barang dapo ape semua .. tapi terkujat gak la ... sbbnye bunga kantan sekuntum RM2.50 .. humang aiii .. mahal tuuu ... padahal kecik cinonet jer ... bulan puasa ... memacam leh berlaku ... semua nak naik harga ... huuu cian laaa kat orang yg tak mampu tu kan ...
tak penah lagi aku nengok syatrah makan banyak .. semalam sampai 3 mangkuk dia makan laksa power tu ... saja aku tak masak pedas ... takot nanti dia takleh makan lak ... suka betul dia .. siap nak kuah lebih ..

Hari ni cadangnye nak masak ikan merah ... tak tau agi nak masak ape ... sayur kacang panjang ngan udang ... fav paklah tu .. hmmm masak ape yg best ikan merah tu ekk ??.

~ It'S OnLy Me ~

weeee

bz sket

tak puas layan si kecik ni... Syatrah lak jeles abis kalo aku dok plok adik dia. Ada je dia nye idea nak suh aku layan dia jugak... Hmm... Baru sorang je beso. Sok adik macam kakak gak.. Letis la makcik dia...

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 20 Ogos 2010

bila tiba raya ...

 bila tiba bulan posa ... teringat masa di Bachok dulu ... biasanya kami gotong royong buat biskut raya kat bengkel memasak ...  tujuan asal .. meniaga biskut ... tapi alasan kedua ... untuk biskut sendiri la ... takyah beli dah ... hehehe lumayan gak la ...
then .. biasanya aku akan buat kek lapis tuk geng lepak ... boleh la dorang bawak balik kampung ..
paling best kalo kawan aku balik dari kampung ler ... hehehe memacam buah tangan ada ... kek buah la .. air tebu beku .. acar la ... limau tambun pun adaaa ...
skang ni semua dah takde ... sorang ji JB . sorang di Melaka ... Sorang di Ipoh ..sorang di Perlis ..akak lak kat N9... jauh jauh semuanya ... hmmm ... tah bila dapat jumpe lagi  .. kekadang rindu gak kat dorang semua .. lagipun .. 5 thn bukan satu masa yg singkat kan ...
kat sini ok jugak ... happening ... dorang ni suka ketawa ... memacam laa gilo gilo dorang nih ...
now aku rasa macam tak sabar nak balik kampung lak ... nak cuti lelama je rasa ... hehehe ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky