keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 30 September 2010

4 hari yg meletihkan

Alalala ..... dah bape hari berhutang dengan blog ni ... tak jengah ... tak selak ... semua tak la ..rasa macam umah tinggal lak ... . kes nye ...

Sabtu lepas buat open house ..  ajak vicky n maknye datang beraya umah adik aku di Banting ... maklum la ... lepas aku pindah ke Kelantan ... memang lama dia tak merasa air tangan mak aku ... soo kali ni .. dari aku kuar ngan dia ... soo aku prepare something untuk dia n mak dia rasa ... aku tanya pak lah bape orang dia jemput .. dia cakap 2-3 orang je ... nah koo .. ramai la pulak ... sib baik ngam ngam aku masak .. kira selesai n tak membazir ... alhamdulillah ....

Tapi aku teringat lak... aku lom tunai janji kat bebudak kelas aku ni ... aritu masa buat pot luck .. aku tak dapat buat ape ape sbb baru balik out stesen ..tapi makan memacam sampai kenyang ... heheheh... soo aku rasa ini adalah masa yg sesuwai ... soo .. Ahad nye aku bawakkan laksa power n nasi impit + kuah kacang ... licin ... puas ati ... insyaallah .. len kali aku bawak lagi k .. kengkawan ...


Isnin nye .. aku kena kusus 2 hari di KL ... pepagi buta dah bangun ... walau kusus start jam 9 .. tapi aku jam 7.30 dah sampai ... sbbnye ... kalo aku kuar lambat ... maknanya dari banting ni lagi aku akan tempuh jem jalan .. sampai la ke kl sana nun ... tak kuasa aku .... biar cepat dari stress dalam jem ...

soo itu la dia ... 4 hari berturut aku bangun awal ... letih gak ... dalam kelas ahad tu .. aku siap leh lelap sekejap masa jawab soalan quiz ... hampes mu jijah ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 27 September 2010

tahap dewa dewa

letihnye.. Tadi pg bangun jam 5.30. Gerak ke kl jam 6:15. Sampai kat grand season jam 8.
Balik tadi hujan lebat gila. Gerak dari hotel jam 6.30 sampai umah jam 9.30. Letih gilaaaa
Kusus nye pasal... Sib baik 2 hari je. Sabo lah ye jijahhh
~ It'S OnLy Me ~ weeee

Ahad, 26 September 2010

open house

letihnye... Hari ni aku ajak vicky datang kat umah. Saja buat makan makan. Lgpun dah lama dia tak beraya kat umah.. Sejak family aku pindah kelantan. Adik aku ajak kawan kawan dia gak. Menu sempoi je. Nasi impit kuah kacang n aku masak laksa power je.
Now aku nak tido. Esok ada kelas... Letih nye rasa.

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 24 September 2010

jamuan raya ... pro n con ...

 jamuan raya kemain banyak ... tapi bila dah bertandang ke bahagian lain nye jamuan ... terdengar lak sok sek citer pasal jamuan raya jabatan semalam .... haduuuu .... memacam laa ... terus time tu gak aku rasa makanan lekat di rengkung .... aduhaii ....
orang buat program hari raya nak suh rapat rapatkan .. tapi ni dah macam dendam tersirat lak ... dah tu siap ungkit ape bagai lak pasal makanan laa .. pasal bungkus membungkus ... anyway aku tak salahkan orang yg membungkus n mengemas .. just imagine kalau dari jam 1 sampai 3 ... takkan la depa nak tunggu sampai semua satisfied n kenyang bulat makan ... lastly baru turun semula untuk berkemas ??
ngape tak letak je lam pinggan n bawak ke meja sendiri .. at least kalau kenyang lagi .. kemudian aje ko boleh makan ... tul dak ape aku cakap ni ??
siap ungkit kata dia pun bayar ... aduhai .. semua orang pun bayar ... kalau tak ikhlas len kali takyah bayar n takyah join ... manusia .. manusia ... luaran nampak baik n hebat .. lastly ... hampes ...

oo yeah .. satu agi aku nak luahkan kat sini ... pasal pompuan tu ... kekonon banyak kerja .. dari awal tahun sampai hari ni kerja tak siap siap ... oh tolong lahhh .. bila dia nak insaf ni ... tahap kesabaran aku makin menipis sehh ... tak boleh nak tolak ansur dah rasanya .... benci ahhh

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2nd camera ...

 hiks .. 2nd things yg selalu aku tak jadi beli ialah camera .. tak tau la ek ... kalau time aku berkenan ... RM takde ... time RM ada ... berubah fikiran lak ... (jaman tu pakai kodak maa .. nanti nak kena beli kodak ape bagai .. nak cuci lagi .. huuu takde RM ahh) lagipun itu adalah KEHENDAK ... bukan KEPERLUAN ... soo tak la rasa ralat sangat ke ape ...

1st camera yg orang hadiahkan kat aku pun jenama olympus gak ... keluaran pertama camera digital ... tapi yg orang tu kasik pun yg dah 2nd hand la sbbnye dia dah beli camera baru yg lagi canggih manggih ... tak kesah aaa .. sbb leh guna lagi .. sampai skang leh snap gambar ... cuma kekadang dia blurr .. kekadang dia kaler oren .. kekadang gelap mata terus ... hahahah ciann dia dah nazak ...kasik dia RIP lahh.

yg ni adalah brand new gak .. murah je ... tapi yg best tu .. sbb FREE ... huhuuu suker .... yg best nye .. walau tengah memandu atau tangan bergegar masa dok ambik gambar tu  ... gambar yg di ambil memang chun habes .... MANTOPP ... tak blurr langsung n kualiti dia best ... ringan gilerrr ....

ape pun .... TERIMA KASIH AKAK ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 21 September 2010

langkawi

langkawi... Here i am

~ It'S OnLy Me ~ weeee

Ahad, 19 September 2010

kenapa kemalasan keterlaluan ?

 alahaii ... arini rumah dah macam kedai dobi daa ... mana tak nye .. bekal dari balik kampung .. kalau sorang leh tahan lagi .. heheh ramai ... letiss ... cian mesen ... baju si kecik dua orang tu dah penuh semesen ...hmmm
sabar la ek .. lagipun weekend je dia keje ....

suppose aku kena kemas baju masuk beg malam ni ... haduu .. kemalasan sehh .. tah la ek .. kemas baju masuk beg memang aku tak suka ... bukan ape .. rasa macam semua penting ....semua rasa macam nak bawak .... kang kalo aku pack awal awal .. mesti aku kuarkan balik .. buang satu dua helai ... then ejas lagi ... masuk lagi ... buang lagi ... well ... time macam ni la rasa macam doraemon tu bagus sangat kalo dapat di bela seko dua .. macam macam ada ... skang ada lagi ke katun tu ek ??

aku rasa start aku pack barang last minute masa nak kena g kusus tatanegara ... hadu makk .. bercinto ...
satu jam lagi nak kena lapor diri ... baru aku masuk beg n gerak dari rumah ...
then masa kursus di INTURA ... Sungai Petani ... alahaii .. masa tu dok kl .. kusus lak 2 minggu .. baru masuk kojo mana ada kereta .. angkut laaa naik bas turun bas ... hahaha ... dah tu bawak buku kemain tebal lagi .. sape keje gomen tau la buku kuning tu ... tak sesia bawak .. exam last day tuu ... puas la juga bersengkang mata menghafal menda alah tu ha .... citer lama ... skang dah ada kemudahan lagi .. syukur alhamdulillah ... sumbat semua lam bonet jer ... hehehe ..

now aku stuck depan lappy lak ... kelmarin dulu ngan semalam aku tak online ... laling aku sorang tu .. sebok lak cari ... mana la kekasih tak muncul muncul .mana ilang .. mana sepi tanpa berita ... haduuu ... rasa nak pitam sesaat ... .. udah malam ni aku bertenggek depan lappy .. aku YM dia ..senyap  ..tak lama tu dia lak tenggelam terus ... meeting la tu kot?? .. tak pun kat laut sana takde line ... huh .. susah sehh ... atas darat susah .. laut lagi laa .. hahahah tenggelam timbul sokmo ... lantak ler ... bila aku serius .. dia memain .. skang biar aku memain lak ... baru dia tau kan ape aku rasa ... isk macam balas dendam lakk .. hehehe tak la .. acah jerr

esok lappy ni aku takmo bawak .. letis nak pikul sana sini .. lagipun brukband tak bayo .. dah kena block .. soo tak guna gak bawak kann ...
kalo ada wifi kat sana ???? hmmm ... kebarangkaliannye beso tu ... tapi takpe .. Hp kan ada .... nyawa kedua den tu ... ado jugak guno nyo ... itu laa notepad .. itu la lappy .. itu la jugak camera yg aku dok guna selalu .. tipon toksah cakap laa ... hmm .. ringan beban ku esok ... hehehe ..

ahh sudah lah jijahh .. pi lipat kain n kemas beg ... esok pepagi dah gerak ... hampes ..

~ It'S OnLy Me ~

kemalasan melanda

esok dah terbang.. Tapi malas tul rasa nak pack barang. Sib baik 3 hari je. Malam ahh. Nak siapkqn sembat baju kurung dulu


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Sabtu, 18 September 2010

mission today....

hari ni nak basuh baju.. Then sambil tu buat tart telo n jahit baju raya yg tak siap nih. Lalalalilililaaa


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 17 September 2010

biskut jer ...

 huuu pening nye kepala ku ... rasa dah lapar sangat sangat la pulak ... masa bulan posa pandai lak usus aku ni menahan lapar dan dahaga ... hari ni kes nye ... cafetaria tak bukak ... dalam banyak banyak gerai tu .. satu pun tak bukak .. wawawaaa kalau ku tahu .. bawak bekal sesiap ... hangkut dari umah ke opis ...
mujur la sesat kopi 3-in-1 dalam beg aku ni ... hahah angkut dari umah ibu .... soo dapat la buat air panas .. then pegi kedai runcit kat bawah tu ... beli sebikut kering .... jadi ler ...  makan sebikut kering cicah ayaq ness .. balik karang masak nasik ... lapo .. hehehe

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Raya n Kerja .. part 2

sambung cerita ... 

soo di sebabkan kereta dia takleh nampak ape ... terpaksa la adik ipar nye pi ambik kat Gua Musang di malam raya itu  .. cian baby .. tunggu lam kereta je la ...

Raya ke 5 .. terpaksa la kami pergi ke Gua Musang untuk selesaikan kereta dia tu ... nasib la balik kampung dua kereta .. ada juga kenderaan nak kesana kemari .. soo sampai di gua musang .. kerja memecah cermin n kemas apa yang patut la pulak ... then dengan takde cermin tu la dia bawak balik kereta ke bachok n hantar ke bengkel .. alhamdulillah .. sempat siap semua sebelum balik ke kl ... kalau tidak susah juga .. dengan barang barang lagi .. mana nak di sumbatkan kalo dalam kete kecit tu ... oo yeah ... jalan tak berapa jem masa nak ke arah KB tu ... tapi Jem giler dari simpang Kuala Krai sampai laa ke Pulai Chondong ... fuh .. dalam hati aku berdoa .. jangan la time aku balik kl cenggitu .... hampess ... sama je jem nye semalam .. sepanjang jalan ...


Aku pergi balik ngan Syatrah ... dia makin lama makin banyak mulut ... ada jer dia nye tanya ... lepas satu satu... sampai la dia bebetul paham n puas hati ... time jumpe kereta X-cident jer ... dia pun mula laaa ... apasal kereta dia rosak ??? apasal kereta dia masuk longkang ?? senang je jawapan aku .... SEBAB DIA TAK PAKAI TALI PINGGANG ..SEBAB DIA MAIN MAIN DALAM KERETA ...
hehehe sekurang nye senang lepas tu aku nak suh dia duduk diam n pakai seat belt tu .... well .. itu la syatrah namanya ... duduk diam time dia tido je la ... ada je dia nak buat ...  gambo jalan jem ni aku saja snap on the way balik ke kampung ... letiss aaa ... jem nye bukan ada ape pun .. semata nak nengok kawasan kemalangan ... haduu ... semalam lak jem sbb kat area Kuala Krai tu .. kes nye ... ada jamuan raya je pun ... alahaii ... jalan je laa .. kalo dah rasa nak nengok .. pi la berenti kat tepi  .. leh join sekali jamuan tu ha ... menyusahkan orang je jalan jem jauh berbatu batu sbb musabab yg tak sepatutnye ...

balik je semalam ... sebelum tido .. tetiba dia mintak bacakan buku cerita .. the ugly duckling .. tapi versi bahasa melayu la ... aku main taram jer .. janji ada bunyi macam citer asal ... elok je habis .. terus dia bawak bantal masuk bilik ... letih sangat la tu ... semalam dia tidur kejap je dalam kereta ... tu pun lepas aku buatkan susu .. baru la dia lelap masa di Kuala Krai .. sampai la ke Gua Musang masa isi minyak kereta ..then sekali lagi masa dah di Area Ampang ... sebok la dia cakap ... CIK MIE ... DAH GELAP DAHHH KAT LUAR (malam) .. CIK MIE DAH PASANG LAMPU KERETA KE ?? .... ACIK MIE NAMPAK KE JALAN ? .. hehehe .. sabo jerr ...

ni gambar syatrah n adik faris .. sebelum balik raya aritu ...

~ It'S OnLy Me ~]
weeee

Raya n Kerja ..

Salam n Good Morning all ... harapnye semua sihat n selamat lah ye ... maklum la .. balik dari raya nih ..memacam leh jadi .. Alhamdulillah ..perjalanan pergi n balik ku selamat .. cumanya ada la insiden sikit  ...  kereta adikku meragam lagi ... kali ni cermin kereta dia lak pecah secara tiba-tiba masa kat Gua Musang ... maka impian dia nak balik pagi raya di makbulkan .. mana tak nye .. sampai jam 12 lebih .. dah nak jam 1 pagi ... dah nak kena .. sabar je la ...



raya aritu memang menggelabah habes... biasa pepagi umah aku kena serbu dek bebudak satu batalion jer ... tapi kali ni ... sepupu sepapat ku pulak .. sekali serbu 2-3 family ... abis seperiuk mee rebus mak aku ... terpaksa la pulak masak satu batch sekali lagi ... dah 2 kali keje lak .. takpe la ... janji puas hati .. lagipun senang je masaknye ...

soo begitu la kes nye .. silih berganti ... kiranya raya pertama tu memang letiss gila ... jam 5 petang tu dapat la rilek sikit sampai ke malam nye ... raya ke 2 ada gak orang datang .. tapi tak masak ape pun ... just buat air je la ...

 hari ni dah mula keje .... tak ramai orang sangat kat opis ni ... minggu depan baru semua ada ....
~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 16 September 2010

letis

gerak jam 10 dari bachok. Now baru sampai di Banting.... 12 jam.. Sana sini jem..
Esok le citer
Pancit dah nii
~ It'S OnLy Me ~ weeee

Selasa, 7 September 2010

Tak Larat... habis POWER..sebab puasa::


 harini lapar nye laa rasa .. semalam just berbuka mee bandung .. sahur daging burger n dua keping roti ... huuu usus ku menjerit jerit .. sabar amie .. tak lama lagi dah waktu berbuka ...

anyway .. harini aku rasa lambatnye masa berlalu ... rasa macam dah macam macam aku buat ... tak juga jam 5 ... letis dahh .. nak tido je rasa ..

Tak Larat... habis POWER..sebab puasa::

tak yah baca keh ... ENTRI penuh dengan cas negatif ...

 : PEREMPUAN ITU BIKIN GUA PANAS HATI!!!! ...

ooo yeah ... aku masih bekerja hari ini ... last day sebelum bercuti ... tapi keje aku masih banyak ... assignment aku masih melambak .... tambah lagi ngan kerja yang satu ni ... semalam tetiba je dia kasik aku suruh buat ....macam lahanat jer aku rasa ...  sbb nye ... kerja dia ... itu lah satu satunya kerja yg dia buat dari awal tahun sampai ke hari ni tak siap siap ... bos pun tak pernah kasik ape ape task untuk dia ... kenapa masih belum siap ???? ape yg dia buat selama ni ??? aku nampak .. dari pagi ke petang duduk depan pc .. dua pc lagi .. pc office .. n lappy dia .... HEBAT .... tapi ape pun takde hasil ...

ADA lagi aku tak sukaaa .... kalau yer nak pergi bercuti .. siapkan lah kerja ko dulu ... aku walaupun nak pergi bercuti atau kursus .... aku tak pernah tinggalkan kerja aku bertangguh .. tak siap .. semua aku settle sendiri ... ko nak ke..  aku kasik kerja aku N suh ko siapkan ??? kalau ko nak rasa .. len kali aku tinggalkan note n external ni okeh .... aku berani skin head kepala aku kalo ko buatkan sampai siap ... takde maknanya ....
oo yeah ... balik bercuti .. mood mesti baik punya .... buat la kerja ko sampai siap ... ni tak ... kasik lagi kerja kat orang .... cakap saja bagus ... macam hebat sangat ... tapi kerja ko ... dari A .. sampai Z .. semua nak suruh orang buat .. KO BZ SANGAT KE PEREMPUAN ???  .... huuuu panas ati aku ....... len kalii ... kalau ko kasik kerja engko kat aku  ... kasik sekali gaji ko yg beribu tak abis nak makan tu kat aku .... dengan senang hati nya aku buatkan semua .... ni tak ... kerja macam kuli batak .. semua suh orang buat ... tapi in the end ... prestasi aku macam sial jer markah .. macam tak buat kerja langsung ... tak ke sial perangai ko tu?

macam mana aku tak hangin puting beliung .... kerja dia .. main forward dalam email ... dah tu tak cakap sepatah ... then semalam tetiba je datang kat aku n tanya ... SOALAN TU DAH SIAP??? .. heh ... kerja aku ke tu ??? seolah olah itu tanggungjawab aku lakk ... oh please ... semua nak taichi kat orang ... lahanat namanye tu .. kalau aku ni takde kerja .. lepak dari pagi ke petang main fesbuk ... kerja menternak lemak jer .. aku tak kesah la ko kasik kat aku kerja ko yg MACAM BANYAK N TAK ABIS ABIS TUU ...

panggil orang tuk discuss .. tapi in the end orang yg kena panggil discuss tu yang kena buat kerja .. DIA?? masih lagi rilek tahap badak berendam ... tak buat ape ... bila dah siap .. credit semua dia yg ambik .. semua dia mengaku dia buat .... macam sial jer perangai ... PEMALASSSSSSSSSSSSS ......

malu aku ada bos kecik pemalas macam ko ...  tapi ko macam patung cendana .. takde perasaan ... slamber badak jerr macam tak bersalah macam hebat sangat jawatan ko tu ... no wonder orang pun takmo kerja ngan ko ... n bila orang tanya aku ngan sape aku kerja ... semuanya sengih dengan penuh makna tersirat ... buat malu muka jer ... n no wonder la bila aku masuk jer .. macam macam problem ada ... kacau bilau macam dah berpuluh tahun takde orang kerja kat unit nih ...

sesekali tanya la pada diri ... apa salah sendiri ... hidung tinggi .. menyombong tak bertempat ... bos atas pada ko pun buat kerja  .. ada inisiatif untuk menyumbang sesuatu untuk unit ni walau macam macam ko blame dia ... tapi ko sendiri ?? jadi lah seperti ape yg ko mengata kat orang tu .... SHAME ON U ...

 .........................................
aku tak kesah kalau dia baca entry ni ... sbb aku memang dah hilang sabar ... let c ape aku dapat SKT tahun ni ... kalau masih macam lahanat lagi .. dengan suka hati nya aku berambus dari sini ... biar lah orang yg hebat macam ko je keje kat sini ... keh ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 6 September 2010

Kisah kuih raya ...

 tadi pagi topik nye kisah kuih raya ... hmm .. dan dan tu la aku teringat .. masa sekolah dulu .. memang aku suka sangat laa masak masak n cuba serba serbi .. termasuk laa kuih muih, kek n biskut ...
biasa kalau masa dedolu .. ibu suka sangat buat buah rotan ... yg bulat kekecik ada bijan tu ... fav aku masa kekecik tuu .... soo ada satu tahun tu .. aku sesaja la kekonon nak buat sendiri ... soo lepas buat kuih goyang @ kuih rose ... esok nye dah siap beli bahan tuk buat buah rotan tu ... tah cemana leh bertukar resepi lak ngan biskut bijan .. haduu ... bayangkan satu adunan tu aku dah siap gentel sensorang siap golek dalam bijan cantik cantik ... time masuk lam kuali ... semua cair macam jelly ... tinggal bijan je terapung apung kat minyak goreng tu ... check balik .. lahai .. rupanya .. kena terap daaa .. bako lam oven ... heheh punya excited .. perasan macam dah terel la tu ... sib baik baru sekali goreng jer ... 
last last .. jadi laa biskut bijan ... sedap gak ... gambar biskut ni jijah pinjam dari blog >> http://inaria-487.blogspot.com/2009_10_01_archive.html


~ It'S OnLy Me ~
weeee

check jantina PC anda

 adui yaii .. memacam la depa ni .... tapi kelako lak rasa bila dah dengar dia menyebutnye ... korang try la check jantina pc korang .... memang jadi ... try ler ..

rahsia jantina laptop/pc korang :

1. buka "notepad",

2. tulis CreateObject( "SAPI.SpVoice" ).Speak"I love YOU"

3. pastu save as i love you.vbs ,

4. pastu tutup file tu dan double click file tu....

...5. korang akanterdengar bunyi "i love you"....so tentukan jantina computer anda melaui bunyi..tu je..selamat mencuba....


jijah nye pc opis >>> JANTAN... 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

FW: Slice some Onions and put it in your fridge to collect and kill the bacteria in the fridge - do not eat the onions - throw it away

Don't keep sliced onions for another day :
LEFT OVER ONIONS ARE POISONOUS
I have used an onion which has been left in the fridge, and sometimes I
don't use a whole one at one time, so save the other half for later..
Now with this info, I have changed my mind....will buy smaller onions in
the future.
I had the wonderful privilege of touring Mullins Food Products, Makers
of mayonnaise. Mullins is huge, and is owned by 11 brothers and sisters
in the Mullins family. My friend, Jeanne, is the CEO (
www.mullinsfood.com <http://www.mullinsfood.com/> )

Questions about food poisoning came up, and I wanted to share what I
learned from a chemist.
The guy who gave us our tour is named Ed. He's one of the brothers Ed is
a chemistry expert and is involved in developing most of the sauce
formula. He's even developed sauce formula for McDonald's.
Keep in mind that Ed is a food chemistry whiz. During the tour, someone
asked if we really needed to worry about mayonnaise. People are always
worried that mayonnaise will spoil. Ed's answer will surprise you. Ed
said that all commercially-made Mayo is completely safe...
"It doesn't even have to be refrigerated. No harm in refrigerating it,
but it's not really necessary." He explained that the pH in mayonnaise
is set at a point that bacteria could not survive in that environment.
He then talked about the quaint essential picnic, with the bowl of
potato salad sitting on the table and how everyone blames the mayonnaise
when someone gets sick.
Ed says that when food poisoning is reported, the first thing the
officials look for is when the 'victim' last ate ONIONS and where those
onions came from (in the potato salad?). Ed says it's not the mayonnaise
(as long as it's not homemade Mayo) that spoils in the outdoors. It's
probably the onions, and if not the onions, it's the POTATOES.
He explained, onions are a huge magnet for bacteria , especially
uncooked onions . You should never plan to keep a portion of a sliced
onion. He says it's not even safe if you put it in a zip-lock bag and
put it in your refrigerator.
It's already contaminated enough just by being cut open and out for a
bit, that it can be a danger to you (and doubly watch out for those
onions you put in your hotdogs at the baseball park!)
Ed says if you take the leftover onion and cook it like crazy you'll
probably be okay, but if you slice that leftover onion and put on your
sandwich, you're asking for trouble. Both the onions and the moist
potato in a potato salad, will attract and grow bacteria faster than any
commercial mayonnaise will even begin to break down.
So, how's that for news? Take it for what you will. I (the author) am
going to be very careful about my onions from now on. For some reason, I
see a lot of credibility coming from a chemist and a company that
produces millions of pounds of mayonnaise every year.'
Also, dogs should never eat onions. Their stomachs cannot metabolize
onions .Please remember it is dangerous to cut onions and try to use it
to cook the next day ,it becomes highly poisonous for even a single
night and creates Toxic bacteria which may cause Adverse Stomach
infections because of excess Bile secretions and even Food poisoning.
Please pass it on to all you love and care.

Toll Gate Girl


mesti korang pun penah tengok citer ni kan ? dalam banyak banyak citer .. memang laa citer ni yg aku pling tak boleh lupe n sangat sangat enjoy menontonnya ... lawak sehh ... slamber badak je dua orang tu belakon .. dah tu amy mastura tu ... memang superb ahh ...
nanti nak nengok kat you tube ahh ...

esok mesti ramai dah takde kat opis aku .. hmmm .. boring leer .. semangat keje pun mesti dah takde nih ... skang pun leh nampak dorang banyak rilax dari buat keje ... banyak sembang .. pasal masak .. pasal biskut ... pasal raya ....
yg sorang ni .. asal ada benda atas meja aku je .. mesti dia tegur ... banyak nye beliii ... banyak nye kuihh .. oh please .. soo annoyying ... aku tak penah tegur pun ape juga ko beli ... dah tu cakap kuat lak tu .. malu ahh bila orang nampak / tengok .. aku tak suka ... anyway ... ko lagi banyak borong dari aku kan ?? .. hmm .. tetiba lak di bulan posa ni ramah tamah jadinya dia ... well ... jgn laa sbb nak raya je k ...
anyway .. berubah kepada kebaikan kira ok lagi dari terus menerus berhati busuk n penuh hasad dengki kan... sifat PHD tu kena buang jauh jauh ...

hiks .. dah 2.30 aa .. time to sleep ... esok aku keje agi ...

~ It'S OnLy Me ~

weeee

Sabtu, 4 September 2010

B - Carefull Out There ...

Letih nye ... pns betul hari ni kann... baju pun cepat je kering .. tadi aku kuar ke pean banting .. tujuannye nak settle bil Max aku la ... dah berbulan.. bulan .. bulan (3 bulan je) tk bayo bil .. kes nye .. kemalasan nak ke pekan time balik keje ...
masa adik ipar aku takde .. memang hari hari aku balik malam sajer .. settlekan banyak sikit keje aku .. soo takde la teruk sangat kemudian hari ... sama jugak hasilnye ...keje memang tak penah abis ... sekurang nye takde la mata aku melekat je depan skrin komputer tu dari pagi ke petang ... hmmm .. bulan posa pulak ... jalan jem .. nauzubillah ... tak kuasa aku ... walaupun jarak dari umah ke max centre tu dekat jer .. tapi time nak cross jalan masuk ke taman aku yg aku bercinto sangat tu ... takpe laa .. mekacihh jer .. (time time cenggini yg aku rasa macam nak tukar je akaun gaji aku ke bank harimau tu ... tah bila thn laaa B_N nak buat online pun aku tak tau aaah ... kalo ada .. sempoi jer ... semua leh settle depan komputer kan ...
hehehe berbalik pada citer aku pi pekan tadi.... so lepas kuar RM ..aku terus masuk Max Centre ... aku paling tak suka masuk dalam ni ... staff dia ... haduu... hampes .. buat keje memain jer .. takde sikap profesional langsung .. yg sebelum ni dia gado n merajuk rajuk kat dalam kedai tu ... tapi kebiasaannya dorang ni macam memain je .. keje sambil lewa ... dok sembang sembang .. gelak gelak ... alahai .. time takde orang tu .. korang sembang la gajah rimau pun .. tapi depan customer ... rilek aaah ..
bila aku kasik nombor ... tak pay attention .. then ngan sape dia borak pun aku tak tau ... at least dia cakap laa kat aku .. "lambat sikit ye kak"  .. then rupanya dia cakap ngan budak tepi aku ,... hampes ... (terkujat gak .. apasal bil aku tetiba 100 jer .. hahaha jgn harap ler .. tambah lak dah 3 bln) ... hmm .. tak suka tapi sbb nak bayar ... bolayan jer ..
then aku terus ke Shell isi minyak n pam angin ... ni sebenarnya ape aku nak citer .. heheh .. masa aku isi angin tu ... tetiba je ada orang panggil >> "KAK"
bila aku paling muka pandang belakang kat kereta tu (muka tengah kepanasan luar dan dalam ... korang imagine sendiri aahh) ... kereta yg tadi nya berenti 2 langkah dari aku ..tros blahh ... mamat yg pandang aku dalam kereta tadi tros pandang depan tak paling muka dah ... cessssss ... dalam hati aku .. agaknye depa nak mengata aku bulat kerr?? atau nak buat sesuatu yg tak elok ekk ?? shell tu memang tengah lengang ... aku sensorang je pompuang dok isi angin ...tah tah dorang ingat aku polis ke ape ... hahahah .. pecut kemain laju agi ... kereta wira hijau lumut .. ada 5 lelaki kat dalam tu ... yg sorang kat depan tu memang gaya macam nak kuar dari kereta je memula tu .. then bila aku berpaling terus dia paling muka kat driver n terus depa gerak dari situ ...
walau ape pun niat dia kat aku tadi .. sama ada nak mengata atau bertanya ... atau sebaliknya .. tuhan lebih mengetahui ... alhamdulillah aku ok ... n semoga allah saja yg membalas apa juga niat depa tadi ...

well ... bulan posa nih .. tambah lak nak raya ... kena lebih hati hati loorrr ... memacam leh berlaku .. tak kira laa siang atau malam ... yg penting .. keselamatan harus di utamakan ... extra carefull keh ....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 3 September 2010

ketupat ... sedap nyee

 walawehh ... tetiba rasa nak makan ketupat n rendang lakk ... dan dan tu perut merengek manja kelaparan lak ... kalo kat pantai timur ketupat nye bukan ketupat nasik ... tapi ketupat palas ..yg buat dengan pulut tu ....
ada banyak versi ketupat ni ... ada yg tawar .. ada yg manis .. ada yg dalam nye ada serunding . ada yg campur kacang atau pulut merah ... fav kami memang la yg tawar tu je ... satu sebab .. lambat basi ... 2nd .. sbb nye makan ngan rendang ... huuuuuuu sodapp ...

biasa kalo nak bungkus ketupat ni memang la letih sikit .. sbb nye nak kena kepal bebetul pulut nye ... then sumbat rapat rapat dalam daun palas tu ... then masa nak simpul mati tu ... nak tarik dia nye simpul tu .. hadu makk ... tangan dah la licin berminyak ... last last tarik pakai playar laa ... heheh ...

rendang selalunya memang aku la kena buat ... sbbnye nak balut ketupat aku tak reti .. biasa dorang ni kang mesti cakap .. ketupat jantan laa .. ketupat tino laa .. aku pun tak tau cemana dorang tengok n ape beza nye .. bagi aku janji rasa ketupat tu sama dah lerr ... makan .. kenyang jugak kan ??
 n satu agi ... jangan kasik ketupat tu pecah perot laa ... berterabur usus semua .. hehehe ...

satu lagi yg jadi kemestian ... suka sangat makan tapaiii .... tapai pulut .. haduu (mouth watering nih..gulp) .. kalo simpan lam peti .. kasik dia sejuk sejuuukk sangat ... then makan .. ngappp ... sojuk jer rasa sampai ke usus sejuk nyer ... tapi tu la .. aku suka perah sikit air dia .. soo takde la manis sangat ... kes nye dulu pernah makan tapai .. manis gilerr .. telan jer ... terus perit tekak aku ... seminggu sakit tekak .. insaf la sekejap ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

cemana ni ...

isk ... mesti jalan jem kalo nak balik kampung Rabu depan kan ... lagipun raya maybe on Friday ... Thursday mesti orang dah sebok nak masak memacam .. alahaiii .. silap perkiraan la pulak tahun ni .. biasa isi borang cuti sendiri .. ni dah ada orang isikan .. macam blur blur lak ... heheh siap aku pi tanya dia balik .. bila aku ambik cuti n sampai bila :)) hahaha kronik nye aku ...
patut aah dulu lecturer aku penah cakap ... salah satu sebab dia belajar bahasa French ... sbb dia kata macam dia dah mula lipa lipa ... ingatan lemah ... isk .. kekadang aku pun rasa cenggitu gak ... nak ingat satu satu tu .. aduuh ... skang ni aku banyak jot down ... in case terlupa ... selalu orang kata kalo tertelan semut ... leh jadi bengong 44 hari ... hahaha .. ni agaknye tetelan semut ipoh ke ape aku ni ??
amie .. amie .. ape nak jadi ko nih ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

kitty ...

 haduu ... nyariss tadi pagi .. anak kucin nak kena langgar ngan kete depan aku ...berlari sana sini anak kucing tu .. terkejut kat kete lalu depan dia .. terus dia pusing belakang lari arah bertentangan lak ... . tak pepasal aku membebel pepagi ni ....
aku pun hairan ler .. cemana anak kucing leh ada kat tengah tengah lebuh raya??... gilo ko apo orang yg membuang kucing tu? kalo difikirkan secara logik ... takkan la pulak mak kucing tu cari tempat cenggitu nak beranak?? dah la jauh dari rumah orang .... musykil aku ...
cemana laa dia nak cari makan ...  tah tah lom tentu selamat ...
kalo yer nak buang kucing pun .. cari la tempat yg dia leh cari makan ... macam kat pasar ke .. kawasan perumahan ke ape ..kedai makan kerr ... jgn laa kat jalan raya yg jauh dari umah orang ... kalo kat hutan tu kira leh tahan gak le sbb banyak menda dia leh tangkap n makan ... ape daa ..
tapi bagi aku ... kalo dari kecik dah ajar dia makan biskut n makanan tin ... tak payah lerr .. menyiksa binatang jer ... dah biasa di suap ... dia nak belajar cari makan sendiri pun tak reti gamaknye ..


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 2 September 2010

sleepy..

 
Letihnye rasa ..
Mata pun macam dah tak boleh buka …
Otak lembab badan tak bermaya …
Kalau dapat tidur pun best juga …

Tapi nanti ape orang kata …
Makan gaji buta ..
Rilek jer dia ..
Bos pun tak suka …

Serius … kronik giler ..
Kalau dapat menjalar best nye rasa …
Tak kira laa tersadai kat tepi meja ..
Janji dapat pejam mata ..
Sekejap pun jadi laa ..

Abis koleksi lagu aku pasang ni ..
Satu pun tak de yang menjadi …
Tambah mengantuk lagi ..
Menguap tak tau dah berapa kali .

Masuk pulak dalam lebri ..
Port “baek” senyap sunyi ..
Tapi sejuk mak oii tak bley lari ..
Cemana nak mengulor kalo macam ni …

Lepak kat meja sekali lagi ..
Tengok jam 2 – 3 kali …
Aduh .. lambat lagi …
Nak tunggu jam 1 ni …

~ It'S OnLy Me ~


weeee

kemana menghilang ....

kemana menghilang ?
sunyi sepi tanpa kabar berita ...
jangankan bisa berbuka bersama ...
entah bila kan bersua juga belum nampak jalannya ...

~ It'S OnLy Me ~

weeee

Rabu, 1 September 2010

Kak Fara ...

 Sedih nyeee  ... tadi baru sorang kawan lama call ... sampaikan berita duka .... time tu aku rasa berpinar pinar ... otak aku terus jamm ... tak dapat nak mencerna maklumat .... dalam otak aku ni ligat berfikir .. fara yg mana satu ?? ..

Kak Fara dah meninggal tengahari tadi ... Ya Allah .. patut la aku dok teringat ingat kat dia 2- 3  hari ni ...

 orang yg baik memang Allah sayang kan ...
 
kat bawah ni gambar di hari bahagia dia yg lalu ..
moga rohnya di tempatkan di kalangan orang yang beriman .... Alfatihah ...





~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sehari dalam diari ...

 Salam all ... Kabare ? jijah kat sini waras seadanya ... kira masih sihat bulat la ... semalam ape program korang semua ekk ??
semalam jijah dok berkemas ... lipat baju ... susun sana sini .. ubah sana sini lak ... hehehe ... lagipun weekend kang takde laaa dok terperap je lam bilik kann .. leh lepak lepak kat ruang tamu ...nengok citer best ... hehehe ...
petang semalam kuar ngan pak lah ... usha almari baju ... hehehe memula pindah ... satu beg jer ... skang ni dah berbakul bakul la pulak .... puas juga nak mengemas ... ingat nak main gantung gantung je baju ... alahaiii ... abuk la pulak ... padahal bilik jijah tu ... bertutup rapat .... kalo tutup langsir tu .. golap dia macam malam tuuuuuuuu ... heheheh ... takpe la ... rezeki bulan posa ... soo semalam .. abis laa bonus ku .. terbang untuk almari dan minyak itam kete ... wawawaaa ... 2-3 kali kelip mata jerr.. langsaii .. hehehe
tapi kan .. masa balik dari kedai perabot tu ... ternampak la pulak kain pasang .. haduuu ... cantik bangattt ... terus jatuh cintaaa ... balik nanti dah cakap ngan adik ipar ku .... singgah la kejap ... tak boley tahan laa .. meronta ronta jiwa rasanya ... hahahah over expression la pulakk ...
oo yeah ... semalam kekonon rajin lee .. buat sambal bilis laa .. buat roti manis laa .. tapi satu pun tak menjadik .. hehehe ... sambal rasa pahit (apasal aa dia leh pahit?? leh ajo jijah cemana nak buat sambal yg sodapp tak ??)
then buat roti .. terlebih garing la pulak ... dah macam toaster jer .. muahahaha ... hampesss ... tu la natijahnye kalo tak jaga sendiri ... huuu sadis ... heee .. sekali sekala memang la ada hari yg takde ong kan ... takde rezeki ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky