keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 30 Oktober 2010

lagi 2 je.

lega dah selesai 1 paper. Ada lagi 2 je. Yg tadi aku dapat jawab semua soalan. Ok ke tidak je. Tapi aku rasa ok jer.


~ It'S OnLy Me ~ weeee

exam

studi maut aku malam ni ....
harap esok lancar menjawab nye ...
bak kata Ahmad kepada student Law nyer ..
If u want to goreng ....
make sure u goreng sedapp..
if not sedap ...
how i'm gonna give u marks...

 yeah ... i will goreng tomorrow sehabis sedappp .. insyaallah ...
tapi jam 3 pagi ni .... perut aku lak meraung mintak makanan nihhh .. adehhh ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

ombak besar ...

 baru tadi aku nengok status YM dia ... berlindung di pulau X .. hmmm nampak gayanya tangguh lagi projek dia .... lambat lagi la dia balik ... kata dia malam je memang tak boleh nak buat kerja ... ombak kuat sangat ...
memang dia dah kasik tau semua kena berlindung di pulau .. ombak besar .... kesan sunami kot ... entahlah ...

walau ape pun ... aku doakan moga dia n all the crew sentiasa selamat  dan di jauhkan dari segala bencana ...

teringat masa 1st time jumpa dia di Bachok ... smart berkaca mata hitam ... baju overall kuning ... cap putih .. bila bukak spek mata ... dah macam panda daaaa ...

  sbb mata dia ada lingkaran bulat gelap akibat tidur tak menentu .. siang berpanas ..pakai spek ... situ je cerah..yg lain gelap ... mueehehe.. lekat nick Mr. Panda Bear

bagai nak luruh jantung bila nampak dia jalan ke arah kereta aku ... dag dig dug jantung menggelabah tak tentu hala jadinya ....

nice guy ... hanya kawan .... dan akan terus berkawan ..insyaallah

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 29 Oktober 2010

cenyum..cenyum lak diaaa ....

 alalalalala .. bertembung ngan dia tadik masa balik dari cafetaria ..dia baru balik solat .... ohh la laaa .. dia senyum dari jauh lagik .... siap tegur aku ...
aku pelawa la dia cokodok panas ... sambil senyum ... ahakssssss 
rasa macam pitam 14 kali rasanya ... heheheh




~ It'S OnLy Me ~
weeee

kemalasan melanda ...

 wahhh wahhh hujan la pulak di pagi jumaat nih .... niat di hati nak cuti hari ni ... sbb esok dah peksa .. tapiii .... bos la pulak .... meeting arinih .. memacam nak kena settle dulu .. minggu depan semua takde kecuali aku .. staff sorang n bos baru ... muahahaha ...

tapi minggu depan aku kursus ari rabu tu ... ooo yessssss .... kursus PASTRY ... yey .. i like ... dah tu pulak .. menunye semua ikut febret aku lak ... heheh menunya ialah ...


1. Bread & Butter Pudding
2. Apple pie
3. Tiramisu
4. Blueberry Cheese Cake
5. Ice-Cream
6. Keropok Lekor (ayam) hmmm .....


 isk ... lapo la pulak rasanya .... i sarapan dulu kehh ...  nengok gambaq pepagi buta ni buat lapo jerr .. hehehe
cau cin cauuu ....

fav aku .... tiramisuuu ...wallahhh ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 28 Oktober 2010

Syatrah ohh Syatrah

alahai .. syatrah dah pandai lukis sendiri sekarang ... dia dah jarang suruh orang lukiskan untuk dia .... soo masa raya aritu dia pau neneknye belikan board ... esok terus selamattt ...

yg ini bapaknye beli kot ... time dok rehat ... dia pun cakap .... Syatrah lukis ekkk ....
aku : kakak nak lukis ape ???
syatrah : nak lukis Bapakk ...

siap dia leh gegelak masa lukis ... nah kooo satu family dia lukis ....



yg paling besar - Bapak
Ibu ... syatrah ... adik ... acik mie ...

hehehhehehe semua jadi makhluk asingg ...


~ It'S OnLy Me ~
 weeee

tertekan ...

haduuu .. dalam aku dok bz n serabut otak  ... ada lak yg datang sergah n tanya itu ini ... hak aku la kalo ye pun . lagipun kenyataan aperr ... ahh susah sangat aku delete je terus .. puas ati aku ... benda yg senang jgn nak rumitkan .... benda yg sempoi .. cantas terusss ... padam .. kasik mati ...

mm patut ah ... now i can see the reason ...

~ It'S OnLy Me ~
 weeee

kenyataan ...

Lagikan kenyataan sukar di terima ...
apatah lagi mengharunginya ...
 terima kasih aje lah ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 27 Oktober 2010

keje lahh .. keje ...

 ooo yeah .. harini jijah keje semua .. ingatkan nak cuti satu hari lagi .. tapiii ... bos call lak petang semalam ... suh masuk opis .. soo saya menurut perintah lah bos ...

memang pun .. semua bz buat bajet ... walawehhh .... buek kojo dulu lah yooo ..


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 26 Oktober 2010

Smile babeh Smile ..

hmm .. arini aku berselisih ngan sorang pompuan nih .. cumanya aku pelik nengok dia senyum tu .. kelat semacam jerr ... hehehe macam .. nak senyum ke tak ?/ nak senyum ke tak ?? ..
cian otot kat muka tu ... hehehe atau dia nak cuba buat senyuman penuh makna si monalisa kot ?? hehehe ...

well senyum tu satu sedekah ... senyum juga satu senaman koo .. lagi banyak senyum .. lagi awet muda looorrr ...

salam satu laman web nih ... tajuk dia TOP 10 REASONS TO SMILE

sebabnye ialah :

1. Senyum buat seseorang menarik
(memang la .. kalo dah senyum .. kan ke sweet jerr.. manis n sedap di pandang mata)

2. Senyum boleh merubah mood seseorang ...
hmmm katanya kalau rasa mood takde .. cuba senyum .. sebab senyum membantu badan untuk ubah mood seseorang ..
(aku kena cuba ni ... time tengah bad mood .. aku nak sengih jerrr ... tapi sengih penuh makna laa hehehe.)

3. Smile is contagious (merbahaya??) - bila seseorang senyum .. ia akan menceriakan suasana .. merubah mood orang lain dan juga menarik perhatian terhadap seseorang ...
(betul gak tu ... asyik stress jer ... banyak la cas negatif di sekeliling ... kira kalau senyum lak ... nanti auranya akan merebak n berjangkit ngan orang lain laa ... hmmm sungguh bahaya itu senyummm daaaa)

4. senyum mengurangkan stresss - senyum boleh mengelakkan seseorang dari nampak letih, tak bermaya, (menghilangkan muka kelat .. hmmm ... kena la aku lagi senyum kalau level stress mencecah paras bahaya.... )

5. Senyuman menambah immune system .. dengan senyuman, kadar pertahanan diri akan work better. bila seseorang senyum ... immune function akan bertambah sebabnye time senyum tu anda lebih relax ..
siap dia cakap dalam ni ... PREVENT FLU & COLDS BY SMILING ... hehehe sabo jerr ... gamaknye kalo dah rasa macam nak kena batuk atau selsema .. korang sengih laaa banyak lagi ... atenye dah rope kerang kehausan la plak ... jgn sampai orang tegur ... ngape ko sengih tu cik Jahhh?? aku nak sesemaaa niii .. muahahaha sah orang cap ko ting tong daaaa....

6. SMILING Lowers your blood preassure .. wahhhhhh ..sesape ada darah tinggi kena cuba niii ... senyummm ... senyummmm ... dalam ni dia suh korang cuba try test sendiri kat umah .. cara caranya ialah (cewah dah macam rancangan memasak lakk) ... duduk berehat beberapa minit, ambik bacaan darah tu. then korang kena senyumm selama satu minit yer puan puann dan tuan tuan... selepas tu ambik bacaan darah lagi ... hmmm ... ada perubahan tak ??? korang kena cuba sendiri laaa .. sbb jijah setakat ni alhamdulillah masih bebas ketinggian darah ... alhamdulillah

7. senyuman akan mengeluarkan Endorphin iaitu penahan sakit semulajadi dan serotonin (ape menda alah nih .. heheh wa pun talak tau loorr ..) katanya .. dari kajian .. senyuman akan mengeluarkan endorphin, natural pain killer and serotonin. together these make us feel good. p.s/ smiling is a natural drug.
betoi gak kot teori ni ... teringat masa jijah dok dating .. alih alih tercabut sendi .. dan dan tu dia kata aku specis transformers .. dalam dok sakit leh gegelak sampai kuar ayag mata ... mujur aku tak guling guling je depan dia ..time tu rasa hilang ingatan kat sakit tu kejap ... tapi sakit gak laaa ... tak bley tipu punyaaa ... sabar je lahhh ...
8. Senyum akan mengangkat @ lift muka dan buat kita nampak muda .... hahaa ni memang laaa pompuan suka sangat kann .. kann ... sebabnye .. bila kita senyum ... otot muka akan di tarik ke atas .. seterusnya lelama akan buat muka tu lagi muda laaa ... katanya tak yah laa pegi sesi Face Lift ..cuba je senyum sepanjang hari .... pasti akan nampak muda dan rasa bagusss gituuu ...
psttt .... tapi kalo lelaki ... senyum time sorang leh laaa ... jgn lak korang senyum memanjang .. nanti kang perasan lak aweks kat depan tu .. hehehe katanya apasal laaa mamat ni senyum-senyumm jerr kat aku  ... muahahaha lain lak citer kanggg .... ops .. lawak jer ... no heart feeling okeh ...

9. Senyum buat anda kelihatan successful ... hmmm .... senyum akan buat seseorang lebih konfident .... likely to be approacehd. ... & likely to be promoted .. experiment seterusnya .... masa meeting and appointments ..cuba senyum ... orang akan react pada anda differently ... tapiiii .... nengok situasi laaa .. kalo time meeting ko tengah kena bambu .. jgn laa senyum lakkk ... ada lak kejap agi kena kuar padang .. muahahaha .. sbb muka menjengkelkan bos ... dah macam perli dia la pulak .. orang tengah marah .. dia sengih macam kerang... apa kessss?? motifff??

10. Senyum buat anda rasa positif .... well experiment lagi .... cuba anda fikirkan sesuatu yang negatif .. tapi jangan hilangkan senyuman di wajah anda ... hmmm mesti tak boleh kannn ??? (ye lahh ... baru je cuba ni..memang tak jadik) .. sebab musababnye .... bila anda senyum ... badan menghantar mesej ... "LIFE IS GREAT"

sooo ... stay away dari depression, stress dan risau dengan senyummmmmm ...

ape lagi ... SENYUMMMM ... SENYUMMMM ...

note : info dari website


~ It'S OnLy Me ~
 weeee

Fw: THE WEDDING (from email)

The wedding.


 

 
Her name is Katie Kirkpatrick, 21 yrs old. Next to her is her fianc, Nick, 23.
This picture was taken prior to their wedding January 11th, 2005.
Katie has terminal cancer and spends hours in chemotherapy.
Here Nick awaits while she finishes one of the sessions...
 


 
Even in pain and dealing with her organs shutting down, with the help of morphine,
Katie took care of every single part of the wedding planning.
Her dress had to be adjusted several times due to Katie 's constant weight loss.

 

 
An expected guest was her oxygen tank. Katie had to use it during the ceremony and reception.
The other couple in this picture is Nick's parents, very emotional with the wedding and to see their
son marrying the girl he fell in love when he was an adolescent.

 

 
Katie , in a wheel chair listening to her husband and friends singing to her.
 

 
In the middle of the party, Katie had to rest for a bit and catch her breath.
The pain does not allow her to stand for long period of time.

 

 
Katie died 5 days after her wedding. To see a fragile woman dress as bride with a beautiful smile
makes you think... happiness is always there within reach, no matter how long it lasts.....
lets enjoy life and don't live a complicated life. Life is too short.


Work as if it was your first day.
Forgive as soon as possible.
Love without boundaries..
Laugh without control
and never stop smiling.
Please pray for those suffering from cancer.
We all have close to our heart.
Keep this going.
Prayers are always answered.
 

 Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~  






 

Isnin, 25 Oktober 2010

stresss tahap gabannnnnn ....

 aku dah bosanggggggggggggggg ...... nak balikkkkkkkkk .... stresssssss .... takleh nak pikiaq dah niiiiiiii ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

tak baik buruk sangka ....

 oh nooo ... jangan buruk sangka ngan aku ok ....
aku baru je cakap ngan dia tadi ... terus dia tanya aku ..

sengal : ada cakap ngan bos ekk tadi ??? dia call marah marah saya !!! 
aku : ada .. bos call saya tadi .... dia marah ape?? (blurr aku..nak tau pun ada ..sbb bos tak pernah marah lagi ...)
sengal : ada ke patut dia marah marah saya pasal nak bentang esok .... bla bla bla ...
aku : ooo ye ke ?? tah la ... tak cakap ape pun kat dia .. dia tanya saya buat ape tadi .. saya tengah uruskan paperwork n balas surat surat buku ape semua ni .. n ..  cuma tadi dia mintak tolong email kat dia kalau dah siap paper yg nak bentang esok ...
sengal : saya nak email ape kalau benda pun tak siap lagi !!


 Nak pitam je aku rasa .. memang patut bos marah kat dia  .. dah la dia tak tau ape cerita .... alih alih nak kena bentang ... mau kena flying kick free free esok .... paling kurang hari ni dah kena baca ape patut .. make note ... atau di briefing pasal tu .... 


Ahhh ... tak tau la aku .... takkan dia tak tau pasal time management .... dia kan ada master ape semua ... lain la aku ... SPM jerr ... 


tunggu je la esok jadi ape .. dia tengah berhempas pulas menyiapkan ... aku malas nak cari pasal coz aku sendiri pun banyak menda lagi nak pikiaq ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Monday Blues ...

 oo yeah ... how i wish today is Sunday ... boleh bangun lewat n lila lila atas katil ... tapi keje tengah melambak kat opis .. ngan anak buah lak lelebih lak songeh nyerr .. banyak cakap ... buat sendiri loorr .. ingat aku takde keje dok ulang buat paper work yang sama .. ejas bajet .. ejas lagi .. ejas lagi ... ape dia nak suh jadi 10 juta ke ape bajek program ni ??

since aku tau dia ada buat slack from last bengkel ... aku dah mula memperhatikan  ... n perhatikan tindak tanduk dia  ... anyway . aku akan pastikan kesahihannya ... gilosss laaa ... jgn laaa aku termasuk dalam golongan macam tu ... tak berkat idop dunia akhirat sehh ...

 bos aku tak masuk lagi ... dah seminggu lebih .. surat surat semua KIV ... plan semua tak jadi ... esok lak dia nak kena bentang laporan ... tah dah siap ke belum ... wallahuaklam ... kerja last minute .. tah perfect ke tidak .. salah ke tidak .. valid ke tidak ... aku tak mau tahu dah .... cukup laaa dia dah huru-harakan semua ... boleh lagi dia gegelak happy macam takde masalah ... in the end ... susahkan idop orang lagi ....

ohhh boleh tak aku dapat Happy monday Today ?? .........

I'm feelin bluuu ..
Soo.. dont make me berbulu ..
If u dont want me to bambu U ...
Mind your own business duluu ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 24 Oktober 2010

sayur lemak Sambal belacan

 isk .. lama dah tak makan sambal belacan ibu buat ... time balik kampung pun ... mesti jadi lain masakannye ... ibu aku nye sambal belacan terkenal dengan >>PEDAIH HANGATTTT... (org Kedah cakap laaa) .. tapi pedas pedas punn .. licin gak sambal belacan mak aku ...

Ada sorang sedara aku lagi ... kalo dia datang umah je .. memang laa dia akan selak tudung saji umah aku tu ... n kalo ada sambal belacan .. sure dia akan tapau nyerrr walaupun tinggal sikit ....

semalam aku menggagahkan diri tuk buat sambal belacan ... hehehee dah 33 thn umo aku .. ni baru 1st time aku buat sambal belacan daaa ... sbbnye bukan febret aku n aku makan pun time teringin jerrr ... (jgn laaa laki aku nanti hari hari kalo makan nak sambal belacan .. letisss) ...

Cara-cara n bahan bahan nye memang la aku tau sesangat.. cuma tak buat jer ... nah kooo .. semalam aku buat ..abis satu dapo sekali ngan badan badan aku kena percikan cili tu daaa ... kelako lak aku rasa ... patut laa mak aku letak bahan lain last last sblm korek masuk lam mangkuk ... yang aku lak .. semua bahan letak .. memang aaa air cili tu keluar ... ape daaa ko jijah ...

hasilnye ok laa kat tekak aku .... tambah lak ada masak lemak kubis ... memang Ngamm Hooo  .. kira pasangan yang sesuwaii ...
Sambal aku ni ... tak la pulak pedas hangat .. sbbnye aku letak cili api 6 bijik jerr ..cili merah pun 6 bijik .. belacan PAPAR (import lagik) hehehe memang sodappp ... perah lak limau kasturi ... perghh ...

aku ingat mak aku kekadang dia suka letak hirisan nipis limau kasturi .. tak pun dia letak tomato yg keras keras sikit tu tapi di hiris nipis .. atau dia letak mangga atau buah binjai ... pewrghhhh .... cicah ulam lakk ...
lapoooooo ... lapooooo jadinya pepagi buta ni ...

anyway .. pagi ni .. sambal belacan tu dah jadi nasik goreng .... ok daa .. aku nak g kelas .. dorang nak buat projek mega untuk 5 markah tambahan lagik ... len kali aku storey morey lagi k ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Cream Caramel - versi oren@jackfruit


semalam merajinkan diri untuk buat cream caramel ... soo ini laaa hasilnya .... tak hensem sikit jer ... 
anyway resepi ni di request oleh kak Za ..
p/s : nanti dah cuba ..update dalam fesbuk k .. 
Happy cooking / baking
  
Cream Caramel

step 1 : CARAMEL
3/4 cawan gula halus
2 sd makan air
caranya
Masukkan gula dalam frying pan/periuk.
campur ngan air tadi dan masak sampai keperangan.
(jgn perang sangat kalau tak suka rasa pahit)
bila dah perang ... masukkan dalam loyang kuih

Step 2 : Cream nyer
 bahan-bahan 
1 tin susu cair
1/3 cawan air (campur ngan susu cair tadi)
5 biji telur ayam (saiz beso... kalau kecik tambah bilangan telurnye)
1sd teh esen vanila
secubit garam (kasik rasa lemak)

versi orange : 
 campurkan dalam adunan parutan kulit dari sebiji buah oren
n masukkan juga juice dari 1/2 biji oren tu.

caranya :
1. buangkan pusat pada telur & masuk dalam blender
( kalau tengok dalam gambar telur tu .. yg ada urat putih attach kat telur kuning tu la kita panggil pusat telur - buang pusat dia untuk hilangkan hanyir)

2. Masukkan Susu cair dan air + esen vanila + garam secubit
(jgn masuk semua nanti melimpah ruah - later mix dalam mangkuk)

 3. blend sampai sebati
(kalo takmo blend, pukul je semua bahan dalam mangkuk sampai sebati.)

 4. Masukkan dalam acuan kuih yang ada caramel tadi dan kukus atau bakar selama 15 minit

p/s : 

1. biasanya orang kukus jer ... tapi adik adik saya suka versi bakar .. thats y ada crack sikit kat atas dia tu. 

2. tips yang diberi oleh kak Ena Uzir .. letakkan loyang berisi air dibawahnye masa nak membakar. hasilnya tetap sama macam mengukus. Thanks kak ena for the tips.

 3. VERSI OREN - Semalam yg saya buat, saya gantikan esen vanila dengan parutan kulit oren dan dimasukkan sedikit juice oren (1/2 biji oren)... soo hasilnya rasa oren sikit la ... sedap gak ...


4. VERSI NANGKA -   jijah jugak pernah mix dengan buah Nangka masak yang masih keras (nangka baru kupas soo isi dia masih keras dan pejal.. tapi manis) .. soo caranya potong cube kecil-kecil dan masukkan dalam adunan sebelum membakar. memang sedap sbb ada isi nangka yg rangup kat dalam cream caramel tu ... tapi kurangkan gulanya depend on kemanisan buah nangka tu ... takot manis gilerrr ...


anyway .. selamat mencuba yerrr ....
 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 23 Oktober 2010

puding diraja

alahai ...lama dah nak masuk resepi ni .. tk jugak buat ... anyway .... sesape nak cuba .. teruskan usaha kehhh ... jijah main hentam jerrr ... resepi pun cari kat intenet ... tapi sodappp ....

Resipi...PUDING DI RAJA

Sesisir Pisang emas
300g Kacang gajus - goreng dlm minyak
atau beli yg siap goreng
250g buah prune [pitted prune]

Kuah puding:
6 biji kuning telur
11/1 tin susu cair
1/2 tin air - guna tin susu cair
1/2 cawan gula - utk gula hangus
2 senduk gula - ikut suka manis
1/2 sudu teh esen vanilla
1/2 cwn tepung kastard - cairkan dgn air

Cara : Goreng pisang emas sebiji2 jgn di potong hingga warna agak gelap - kehitaman, angkat dan susun dlm mangkuk puding besar [yang rendah]. Ketepikan.
Kuah : Pukul telur hingga sebati, masukkan susu, air, kastad, vanilla dan gula. Kacau sebati.
Dlm periuk lain, panaskan 1/2 cawan gula utk jadikan gula hangus, matikan api dan curahkan sedikit air supaya gula hangus tersebut cair. Sesudah itu masukkan bahan2 yg telah dibancuh tadi dan masak hingga kuah pekat. Kuah hendaklah dikacau selalu sebelum ia mendidih supaya tidak bergentel. Cukup rasa dan pekat, angkat dan sejukkan.

Cara menghidang : Curahkan kuah di atas pisang tadi, tabur gajus dan buah prune di atasnya. Sediakan mangkuk2 kecil utk tetamu. Sedap di makan utk pencuci mulut di majlis/jamuan.....

** Kuah yg disejukkan di dalam peti sejuk lebih sedap...

PS ... aritu nak cepat nye pasal .. jijah sira je pisang tu ...
then air gula sira tu juga laa untuk buat jala emas ...
jala emas tu pakai daun pisang atau plastik yg tebuk kecil je lubang kat bawahnye lagi cantik dari guna acuan roti jala ...
kacang/badam/kismis/prune/ceri .. ikut suka la nak ganti dengan apa yg ada pun ... sendiri nak makan je pun kan ;) ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

tunggu sekejap ....

 

 kekadang ....
ada benda yang tak dapat diluahkan dengan perkataan .....
atau di tunjukkan dengan perbuatan ....
yang bersarang bersemak samun dalam kepala ....
yang sebu dalam dada ... 
ada yang boleh di kongsi bersama ....
ada yang hanya di simpan dalam hati ....
itu pun kalau ada yang mengerti ....
atau biarkan sahaja jejari menari ....
terlahirlah entri sebegini ...

telah aku temui ....jawapan yang aku cari ...
nyatanya .... susah juga untuk ku fahami ...
watak sebenar sahabat sejati ...
yang aku temui sehari-hari ...

juga aku temui di malam sepi  ....
jawapan persoalan hati ....
fantasi dan realiti ....
tak mungkin terjadi ....
anggap saja mimpi ngeri ....
di malam hari ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

P. Ramlee (1955) Sarjan Hassan



~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 22 Oktober 2010

Lawak ... ketawa tak hengat donia ...

 hadu laa .. naik kejang perot tadi .... dok sembang sembang ngan kengkawan ... sambil layan makan mihun ... kuar laa citer pasal terkejut n kaku ... soo aku pun citer la kat depa kes yang berlaku pada mak kawan aku

masa tu aku kerja di kedai koperasi ... soo masa dok tunggu pelanggan . kami dok sembang-sembang laa ... soo kawan aku ni citer laaa ... mak dia ni ada sejenis penyakit panik ... bila dia terkejut .. dia akan buat benda yang sama berulang-ulang .... kiranya macam album rosak .. dok rewind tempat yg sama laa .. ceritanya....

satu hari masa mak dia keluar menoreh getah ... alih alih dia dengar bunyik ada benda berjalan n nampak  macam semak semak tu bergerak gerak ... mak dia naik cuak laaa ... udah tu masa tu tangan tengah dok toreh pokok getah tuuu .... alih alih jer kuar laaa tenuk dok cari makan ....  ape lagi ... mak dia punya kejang ... dok toreh laaa batang pokok getah tu tak hengat dunia sambil dok panggil >>>> pok mu wehhhhhhh ... pok mu wehhhhhhhhh.... sampai laa lakinye datang tepuk belakang ... saboo je lahhh ...

satu kes lagi masa kat umah .... masa tu kawan aku cakap memang ada ayam dok mengeram .. soo hari tu ayamnye bising semacam ... soo mak kawan aku ni pegi laa kat reban ayam dia tu .... reban kan kecik jer ... soo mak dia seluk je tangan lam reban tu ... nak raba laa ayamnye .. kira pujuk la kot .. nak gosok gosok belakang ayam tu haa kasik diam .... alih alih dia raba .... licinnn .. sejukkkk ...... bukan ada bulu ayam .... ape lagi ... menjerit la mak dia .....

mak : pok muuuuuuu .... aloh laaaaaa ... ado ulaa dale rebe aye nihhh
(translate : pak nye .alahaii... ada ular dalam reban ayam ni) sambil tangan dia dok gosok gosok tak berenti belakang ulau tu .... 

dia dok ulang laaa ayat tu sampai laa bapak kawan aku ni datang ....

hmmm ... sib baik tak kena patuk dek ulau sawa tu ... kalo gena giget cemana kes ??? bahaya jugak ekk kalo ada penyakit macam nih ...

tapi aku ingat lagi .. kami dok gegelak sampai saket perut n kuar air mata .... hadu laaaa ... memacam laa depa ni ..... 




~ It'S OnLy Me ~
weeee

Laksa Power lagi laaa ...

 disebabkan rasa macam teringin nak makan laksa power lagi .. sooo semalam balik keje sesambil layan chentaa kena tampoo ... aku buat laa laksa ...lambat gak nak tunggu masak ni ..usus pun dah mula goyang gerudi ..sooo ... sementara tu aku dah goreng tauhu ... nyam nyamm ... layan cicah sos yang aku buat untuk popia aritu .... tambah lak tauhu tu lembut giler ... wahhhh .... syahduuu jerrr ....

sooo siap semalam dah kul 11 ... muahahaha ... lambat giler .. elok je siap .. terus ngappp ... isk isk .. lapo bebeno paklah gamaknye ... adik ipar aku lak ... kul 12 baru dia makan ... lagi lewat .... mmmm ...

anyway ... rasa macam nak bajer depa kat opish je arini ... soo dah buat lebih ... dapat laa aku bawak laksa tu pagi ni .... hehehe sesekali belanja depa makan ... ok la kan .. lagipun aku baru je dapat surat sah jawatan ... yey ..... syukur alhamdulillah .kegembiraan bertimpa la .... alhamdulillah ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 21 Oktober 2010

morning

 good morning all ... harap semua sihat n selamat ....

jijah baru je naik atas lepas perasmian program Jom Masuk Kampung .... niat di hati nak follow .. tapi mengenangkan keje banyak agi .. tak jadi la .... lagipun tak lama lagi dah nak final exam ... sooo studi ape pun belum agi ni ...

semalam aku ingatkan dapat la siapkan key in data outcome ... tapi jam 7.30 dowang dah padam lampu ... huuuu golap .. takut denn .... jam 8 lebih sampai umah ... letih giler rasanya ...

ok now ... nak kena prepare sikit untuk meeting jam 10 ni ... tah ape citer ... bos cuti lak ....nasib lerr

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky