keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 30 November 2010

betul ke ??


 persoalannya .... benarkah esok ... kakitangan kerajaan akan menerima angpauuuu?? hmmmm apa komen anda??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 28 November 2010

Sunday Morning

 memula kita dengar dulu lagu Sunday Morning oleh Maroon 5 ...



hari ni nampak gayanya aku, Syatrah n Faris je kat umah ... mama dia pi main Futsal ... Bapak dia lak ada shoot wedding .... huuuu ... resaksa kecik yang comel jgn meragam yerr...
wish me good luck guys .... hehehe macam tak biasa jaga anak buah lak bunyi nyer ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Sabtu, 27 November 2010

baru je baik..

aku baru je baik last week.. This week kena selsema lagik. Hmm sabo je la. Kali ni dah beli ubt kat farmasi. Tapi tu la. Lemah segala urat saraf. Tidoo jerp.

.~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 26 November 2010

ke bz an melanda...

waduh... Bz gilak hari ni. Memang bebetul kejar dateline untuk pertandingan hari literasi tu. Lagipun dah tak lama lagi.
Bajet pun macam jeless jer. Tetiba lak nak kena kukuhkan lagi tembok pertahanan... Haduu dah 4 kali ni. Aku nak kasik gambo la pulak. Bio kukuh sket alasan aku kann?
Tapi syukur laa.. Negeri memang kasik kerjasama yg baik. Maklumat aku mintak.. Memang tip top. Mantop. Esok aku kena mengarang laa... Isnin ni nak kena buat keje lain agi.
Lagipun ptg isnin nak kena bentang. Hope kali ni dorang terima laaa alasan aku ni. Bukan senanang nak mintak duit kat orang n bukan memain senang nak belanjakan... Semua ada ceritanya tersendiri....
~ It'S OnLy Me ~ weeee

Khamis, 25 November 2010

i'm back

 I'm back .... 3 hari di Tawau n Semporna ... letis bangat ... n got baby flu again ... adehhh ... dugaan tul ... bos cuti arini ... sorang lagi tu ada gak .. tapi arini aku tak tau aaa dia buat ape ...
arini ym dah kena block terus ... sekali ngan ym web ... haduu .. bengkek je rasa ... dengan ym tu la aku nak dapatkan maklumat dari negeri ... kalo dah 14 negeri nak kena call utk dapatkan maklumat .. memang aaa letisss ... kekadang aku pelik gak dorang ni ... "Muka buku" tu takmo lak block ... takde menda pun dalam tu ... n satu agi yg aku tak puas ati ... kalo geng dia .. selambe la pulak kasik ym tu ... messenger tauu .. bukan web atau mail .. tak adil namanya ... alang alang nak sekat ... sekat semua sekali ler ...
ape daaa ........

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 22 November 2010

ape kes ...

 hmm .... time aku tak kasik tau langsung ....
dia marah .....
time aku dah kasik tau ....
senyap lak ...
dah la nak cari dia pun susah ...
haduu ... letissssss ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Ahad, 21 November 2010

seharian

seharian hari ni merayap di sunway ngan ibu n family abg aku... Plus syatrah.si syatrah ni kena tinggal sensorang kat umah ... mak ayah nye g keje .. sooo acik mie ngan nenek laa jadi peneman ... mau lak dia .... tapi ... pepagi jam 7.30 dah bangun panggil nama aku kat luar pintu ... biasa dia bangun lewat gak ... ape lagi ... terus mandi n bersiap .... kasik dia susu sesambil aku masak .. alih alih senyap dah ... tido balik ... hehehe ...
soo abg  aku ajak beli barang ... thats y kami menjelajah sunway tu .... Waduhh leh tahan jugak melayan 3 anak buah aku tu.... (Lom campur yg kecik tu... Esok beso cemana gayaa ekk....)..

Esok aku ke Tawau belah petang. Aku dah siap pack.. Simple je lahh... Tapi esok takdak kenderaan. Cemana aku nak ke lcct tu... Haduu.. Haruu nehh....


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Sabtu, 20 November 2010

puding diraja ku ...

 hehehehe ... alhamdulillah ... kali ni menjadi juga aku buat segalanya ... kalau sebelum ni jala mas nye macam telur dadar (ajaran sesat) .... kali ni jalanya menjadi ... tak sia sia pengorbanan 15 biji telo kuning tu ....
dalam nye ada badam hiris .. ada ceri .. ada kismis ..
jijah lom santap lagi ... dok nengok mak n adik + abg makan je ....
puas rasanya ......

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Jumaat, 19 November 2010

Award Lagi


Nickname untuk tuan empunya blog
Jijah @ f.k

 
Ucapan utk yg memberi award :

Macih Mrs Sunnies @ Mas  sbb awardkan jijah dengan award nih (bape banyak award nak tulih laa dak jijah ni) ape pun ... mekacih sekali lagi

 
 
6 fav artist / singer / group
wahh ... artis .... jijah suka dengo lagu .. tak kira laaa jenis ape pun .. semua layan ... 
tapi yang paling jijah suka ... 
  • Off Spring
  • Metallica 
  • P.Ramlee
  • Ramlah ram 
  • Wings & Search
  • KRU
heee .... banyak agi laaa ..... .

Tag award pada 10 rakan blogger (ramainyaaaaa)
 
hehehe ... part ni paling jijah susah ati ni .... nak tag orang ... kang kalo pilih pilih kang ... kata jijah tak cayang lak ... soo jijah awardkan kat semua la ekk .. sudi sudi laaa nge-teg kan diri sendiri .... tanda trimas n cayunk dari jijah pada korang 
.....................................................

p.s : alalalaaaa .... ada aritu sape yg tag jijah ekkk ... yg pasti jijah tak jawab agi .... alalalaaaa ... maaf des ... jap la jijah korek balik .... siapa gerangannye ..

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 18 November 2010

Luch dah ke ??


good Afternoon all ... hehehe cewahhh cakap omputess lak .. maklum laa .. baru je apply kursus tuk bahasa inggeris .... tak tau la bos kasik ke idak .... saja nak asah lidah ... biasa speaking london ngan Ahmad je .. tu pun sbb dia tak reti cakap melayu ... aku taram je laaa speaking ngan dia ....
soo arini korang makan ape ?? aku arini dilanda masalah kebuluran lakk .... rasa tak kenyang nih .... haduuu ... baru je timbang kurang sikit .... makan lak selera bertambah ni .... agaknye sbb baru baik demam kot... masa demam tak lalu makan .. sooo skang ni dah baik ... lapoo je keje ....
tadi aku makan ... ikan jaket seksi (sambal) ngan masak lemak sayur bayam .... ngan nasik panas n air asam ... sedap gak la .. cumanya perut tak tahan pedas n masam ... nyesal lak mkan pedas ... minum memang aku ambik air suam je .... tak lalu lak rasa nak telan air sejuk ....
soo korang dah makan ke ???


~ It'S OnLy Me ~
weeee

game-for-fun-favorite-photo-contest

Ops ... harini rasa nak merajinkan diri join contest ... saja sesuka ... mekacih ye Ardilla ... jemput jijah join the contest ....


Full Name : Amie W. Talib
Nick Name : Amie (nama panggilan normal) @ Jijah (blog) @ fk (chatters)
Date / Place of Birth : 16 April 1977 @ Kota Bharu Kelantan
Blog Tittle : Jijah Ohh Jijah
Blog URL : http://jijahohhjijah.blogspot.com
Favorite Photo's :

Tell us the story behind this photo :
 
gambar ni di ambil masa Jijah tengah tunggu bas di stesyen bas Pekeliling. Masa gambar ni di ambil ... hujan turun renyai renyai ... tapi kami tak berganjak pun  .. masing-masing ralit tengok pakcik tu dok mejala dan Alhamdulillah .. murah rezeki dia ... tak sangka lak .. dalam sungai yang kotor di tengah bandaraya tu .. ada juga ikan yang jadi sumber rezeki untuk seseorang ...  soo kiranya gambar ni ... Jijah skodeng mamat kat depan tu .. tengah skodeng pakcik yang menjala tu ....

Check List :

 1.Contestant must fill in the question above...siap 
 2. Add www.jannatul-ardilla.blogspot.com as the followers. ..dah add pun ...
 3. Say something to the owner of the blog. .... thanks ye invite jijah join contest ni ...
 4. Leave your URL Contest at the comment above. ..soon
 5. Promote/Tag this contest to your friends. .... guysz .... join this contest okeh ...
 6. Put the picture of contest on your wall.  ... okie ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Rabu, 17 November 2010

i$k.. Meh la masuk...

isk... Mesti tengah bz layan orang datang umah tuu... Jijah tengah rilek layan hujan... Best tidoo ni... Tadi umah dah kena serbu kejap... La nih hujan.. Syahdu bijik mata ni.... Tido pun sedap... Layannnn


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Selasa, 16 November 2010

korangd ok buat ape tu ???

 Hmmm ... mesti skang ni ramai yg tengah sebok masak ketupat ke .. lemang ke .... atau buat rendang ke ....
hehehe aku kat opis lagi ni .... petang karang balik macam biasa .... bos bos n staff aku ramai dah balik umah .... aku ... sbb takde kete je .. kalo dak aku pun dah sedap tido kat umah kot ... heheheh

tahun ni aku beraya di Banting je la .... nak balik kampung .... badan rasa tak larat lagi ... baru baik demam .. ni pun ada saki baki batuk n selsema .... tunggu sihat bebetul n free la kot baru aku balik kampung ... seminggu hehehehe .....

ni kali ke-2 aku tak balik raya haji kat kampung .. dulu sekali masa aku duk kat kampung baru .. cuti sehari je ... pulus takdak .... naik bas jer .. tiket lak abis ... hmmm ... maka di tahun itu aku beraya di pagi raya dengan menu roti telur cicah sos .... then akak ani masak ketupat segera n sayur kacang campur + kuah kacang ... perghhhhhhhhh .... sedap beb ... rasanya pagi tu tangkap leles gak la bila dengar orang takbir .... huuu .... jiwa kacauuuu ..... 

 esok aku nak masak ape ekkk ....... hmmm .....

cakap pasal raya tuu ... masa tu .... aku dok tengok tv .. alih alih tuan rumah aku kasik salam lak .... dia pun hulur laaa daging korban ... ya allah ... rasa terharu sangat masa tu ..... disebabkan umah bujang aku takde peti sejuk .... maka aku rebus je la daging tu nak kasik tahan lama ..... ralit nengok tv nye pasal .... daging rebus aku dah bertukar rupa jadi daging bakar .... sib baik tak berlobang je periuk tu .... hahahaha .... maka di malam itu makan laaa daging bakar cicah air asam ngan akak ani .... hahahaha ....

mana laaa kak ani pergi sekarang ni yer ..... cian dia .... dah la tak nampak .... tinggal kat mana la tu ... kan bagus kalau aku dapat jumpe dia lagi ..... 

ape pun ... aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA  buat korang semua ... kalo makan rendang tu ingat ingat laaa kat aku di sini ..... wahhhhh sadis nye ucapan tuuuu .... anyway ...petang ni nak singgah beli lemang sebatang .... hehehehe .... cepat je siapppp ... wallahhhhhh ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Khamis, 11 November 2010

sedih gilerrr ...

 tetiba aku rasa sedih gilerrr .....
aku kan dah seminggu lebih tak sihat .... makin hari makin teruk lagi ada lahh .... soo aku datang opis nak settlekan semua keje arini sebelum aku cuti esok ... sbb nak rest satu hari sblm aku exam on sunday ..... alih alih lepas meeting tadi petang ..... siap depa suh aku batalkan cuti lagi ..... melampauuuuuuuuu laaa tuuuuu ... sehari je punnn aku nak rest .. tu pun sbb aku SAKIT ....

menda ni lambat agi nak nyerrr ... kalo tak pun .... ramai agi yg boleh editkan .... bukan nak kena buat karangan panjang giler sampai berkajang kajang pun .... editt sesikit jer lagi .... tu pun nak tunggu aku gak buat ,.... haduuuuuuuuu .... agaknye kalo dah nak kojol seminit je lagi pun ..depa suh postpone siapkan keje dulu agaknye... ini memang tak boleh di terima akal akuuu .... tak kira aaaahhh .....

kalo korang nak tau .. kat bahagian aku ... pegawai dah tambah sorang lagi .... aku nengok dia takde keje pun lagi .. dok fesbuk siang malam jerr .... officer pun ada pengganti .... takat nak kira campur tolak bahagi darab .. buat jadual program 4 hari ... itu pun nak harap aku ke ??? ... patut aaaa asik ulang ulang ayat >> SAYA NIII ..LEBIH SUKA BUAT KERJA BERSAMA-SAMA....  hmmmm ada harapan jadik macam orang lama laaa gamaknyerr ... buat keje sesama .. awok kasik arahan ... keme siapkan lahhh ..... hmmmm gamoknyerrrr ,....



~ It'S OnLy Me ~
weeee

Great day ...

ape kabar semua? aku masih lagi tak ok..makin teruk jerr ... maklum laa ... 2-3 tahun sekali baru aku di serang demam teruk macam ni ... nasib baik la demam pun kena gi out station gak ... kalo kat umah je ni .. mesti aku berhibernasi je ...tido lam toto yang tebal tu je ... ..
tapi harini aku datang gak ke opis utk settle ape yg patut ... lelama tinggalkan opis ... penuh dah meja ... Ahad ni aku last paper ... harapnya dah sihat sepenuhnya time tu .... kalo idak .. ada gak yg salah tulis ABC macam aritu .... tah kenapa jadi macam blurr blurr je ... aku leh tulis ... a) .. b) ..... d) ... dah lelama baru pahsan ... aduiyaii .. nasib baik juga aku leh jawab soalan tu semua .... insyaallah harapharapnya lulus la semua paper ....
esok aku nak cuti .. berehat je kat umah stidooo ... sabtu baru aku studiii . hehehe ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 9 November 2010

@ KK

 esok balik .... now aku di KK .... tapi rasa tak larat sangat ... tadi jam 9 di kelas .. tetiba je mata aku jadi gelap ... cecepat aku mintak xcuse dari bos .. naik bilik n rest ... waduhh berat nih ... tak penah jadi macam ni ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 8 November 2010

sehari dalam hidupku...

tadi pagi satu paper lagi. Alhamdulillah selamat
selemer aku lak dah macam paip bocor. Menitik je memanjang. Tadi dlm dewan peksa pun aku asyik bersin. Ahh kalo sape perasan selemer aku dok meleles jerr... Hidung dah perit kena tenyeh ngan sapu tangan... Pedihhh... Gasak ahh...
now aku tengah pack barang. Flighg jam 5 petang. Perut lapooo.... Sudah dulu ahhh...


~ It'S OnLy Me ~ weeee

Sabtu, 6 November 2010

kronik..

demamm ... Abis segala urat saraf ku.. Cemana nak exam n g sbh nanti...~ It'S OnLy Me ~ weeee

Jumaat, 5 November 2010

Mee Rebuss ..

Alahaiii ... pepagi buta dah teringin nak makan mee rebus pulak dahhh .... mano nak cari yg sodapp ekkk ?? 

 mee rebus masa kursus ... sedap sehhh .. atau nak kono buek sendiri ???

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Selasa, 2 November 2010

bungkuss ...

 waduhhh .... kemalasan sekali bila time nak pack barang ... welll .... hehehehe memang aku tak suka .... walau ape pun .. nak bawak sikit je barang barang ... lagipun just duduk kat dapo ... maklum laaa ... kan aku akan kursus pastry esok ... sooo kalo pakai mekap tebal seinci karang ... cair lak nanti ... masuk terus lam aku nye kek n ice cream ... hehehe ...

esok pepagi akan ku redah MAX untuk ke Batu .. selamat lah aku di sana buat 2-3 hari .... jumaat masuk opis ... takmo bawak lappy ah ... kang kena hangkut sana sini .. malazzz ... pakai hp je nanti ... gambo ... akan ku update dalam facebook kehh ...

tunguuuuuuuu .... ;) wink.

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Isnin, 1 November 2010

BZ tahap dewa dewa ...

 Uishh ... pagi ni bz pelik sungguh ... duduk kat kosi jer ... terus on pc n shoot .. buek kojo ... elok dah siap compile laporan ape semua ... bos panggil lak .. suh tambah lak bajet .. udah kena rombak balik semua ... semua kena print out balik ... tambah sana sini ... adehhh ... sabo jer ...
tarik napassssss .... lepasssssss ....

Udahnye tinggal aku ngan bos baru je petang ni ... anak buah pi check perut .. bos dah terbang ke kedah .. wawawaaaa ... baru nak cool down jap nih ... petang ni jam 2.30 ngadap bos baru ....

harapnya dia dapat bersama sama kami bekerjasama buek kojoo  ... bukannya kasik arahan untuk kami bekerja sesama kami buek kojo tak abis abis  .. hehehe ... ouch ... pedasssss kalo sape termakan cili tu ...

ape pun ... I'M HAPPY ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky