keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 10 Januari 2011

Bekal Makan

Tengahari lepas makan .. sesaja aku bukak ":muka buku"  n ternampak status kawan aku ... lega sebab anaknya dah pandai beli makanan tengahari on time n dah ada kawan kawan yang menemani ... hasil intipan suami terchenta ...

well .. teringat masa aku kekecik .. macam tu jugak la ibu aku agaknye .. bezanya dulu aku takde duit poket ... tiap-tiap hari ...  ibu hantarkan bekal makanan ... lokasi ... Hujung pagar sekolah ... sangkut macam biasa

soo tiap hari waktu rehat .. orang lain berlari ke kantin .. aku ngan abg aku akan ambik bekal makanan kat hujung pagar sekolah .. tempat ibu sangkutkan ... then pegi la makan kat memana ... biasanya aku akan rehat dengan kawan sekelas aku yg jadi pengawas tu ... aku akan makan di tangga .. atau kat tunggul pokok besar hujung kelas ... kawasan tu redup sangat ... n penuh ngan selirat akar pokok n pasir yang putih ...

bekal air memang dah bawak dari pagi ... masa sekolah rendah tu .. rumah dekat je .. jalan kaki pegi sekolah ... turun bukit ... soo memang hari hari ibu boleh hantarkan ... then lepas pindah kat kuarters jauh sikit .. kena la bawak bekal sendiri ... jalan kaki dari rumah ke sekolah ambik masa 15 minit ... takde beskal .. jalan kaki jer ... tapi kira ok la . sbb perjalanan ke sekolah takde la panas sepanjang jalan .. redup n sejuk ke kalo jalan bawah pokok-pokok besar tu ...

menu .... kebanyakannya nasik goreng kot ... cumanya berbeza jenis nasik goreng la .. aku suka kalo rencah nasik goreng tu udang kering ngan cili kering .. letak banyak banyak cili kering tu .. (aku suka .. heheh) ... extra special .. kalo ada cokodok pisang ... uhh sedap ... cokodok tu jadi lauk la .. makan selang ngan nasik goreng ...

heheh dah macam semalam jer ... pepagi aku bangun masak nasik goreng .. then goreng cokodok pisang .. bawak bekal pegi kelas kat puncak perdana sana nun .. isk ... jauh seh ... dah tu malas aku nak menapak kat medan selera tu . jauh bebeno ... makanan dia bukan ok pun ... soo .. lebih jimat n senang hati ... 

bebudak skang ni ada ke lagi nak bawak bekal makan ?? hehehe mesti malu ekk .. tak pun .. maybe tak sempat nak buat bekal .. mana nak kejar pi opis lagi .. nak hantar pi sekolah lagi ... tak sempat kooo ...


~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

~cik tiram~ berkata...

mase kecik2 salu bawak bekal...abah pun bagi 30 sen jek sehari.hik3..budak2 skang 2ringgit sehari pun tak cukup..huhu...

aleen aiden berkata...

alin dulu memang bawak bekal siap2 dari rumah,patu makan ramai2 taim rehat.bes.hee

SyaNa berkata...

time skolah xpernah bwk bekal
:(
skrg ni ala2 rajin gk la bwk bekal gi keje
nnt anak skolah nk paksa dia bwk bekal
kekee

susu berkata...

skola rndh bwk 2hengget ..sbb xde bekal nk bwk, mak bpk p keje pgi2 =(

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky