keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 28 Januari 2011

musim ke musim



 aku pernah datang ke sini ...
 menjejakkan kaki ku sepanjang gigi air di pantai ini ..
berjalan dari hujung sana ke hujung sini ...
penat .... aku duduk ....
sejuk ... aku balik ke chalet semula ...
nyamukk ... banyak kat tepi pantai tu ...
 aku pernah snap gambar kat sana sini ...
gambar laut ...
gambar orang tengah berdating juga ...
gambar orang memancing di tepi laut ...
hehehe ... aku juga memancing di sini ....
kata dia ...
kenapa amie biar je tali pancing tu??
nak biar ikan telan umpan sampai ke perut??
cess .... terkena aku sekali ini ...




hasil tangkapan yang telah mengeras ...
yang akhirnya jadi santapan pakcik guard sekeluarga
memancing hanya suka suka ...
tiada kelengkapan di chalet ini ...




 aku juga mengutip cengkerang di pantai ini ..
mmm ... tapi tak banyak ... satu dua shj ..
itupun aku tinggalkan semula di tepian pantai ...
terlupa mengambilnya semula ...
ahhh .. silap aku ...







 aku pernah kemari ...
waktu angin bersepoi sepoi ...
juga waktu laut bergelora ...
waktu panas dan hujan ... ..
aku pernah berada di sini ...
nyaman sekali ....
sunyi ... sejuk ...
banyak nyamuk ... heheh





waktu ini ... cuaca masih pagi ...
udara masih segar ....
aku belum mandi ...
sejuk ... semalam hujan lebat ....
cuak juga di buatnya ...
dah la keseorangan ...
bilik sebelah khabarnya ada kes kematian ...
herkk ... sib baik ko tidak cakap masa aku check in ..
sabar je lah .... rasa seram aku nak kemari lagi ...
heheh tengok la cemana nanti ...
kalau otak serabut pasti aku datang lagi ...



 Ni pulak waktu banjir ...
hahah apa yg aku buat di sini ??
 skodeng budak bermain air ...
cuaca sedikit panas ..
tapi berangin ... kuat sekali ...
sejuk dan nyaman ...
bau laut ...
 emak ayah budak ni tengah duduk di bangku tepi tu .. anaknya berdua tengah seronok berendam ..
aku ??
semalam masa meredah banjir tuk ke chalet ni ...
kaki ku dah gatal gatal kemerahan ...
chalet ini juga kesukaan aku ...
yg lain tak cantik pemandangannya ....

kereta ? aku parkingkan di luar kawasan chalet ...
mujur tak ada apa apa berlaku ...
menyesal juga datang waktu ini ...
musim hujan menggila ...
sudahnya aku tidur seharian ...
ibarat panda berhibernasi ...
cukup dua hari ... aku keluar dari gua persembunyian ..
drive sensorang menuju KL ...
sleepy ... slow ...
tah bila nak datang lagi ...


12.04am28012011
Amietz@Jijah.fk
Banting

~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

anaklaut berkata...

Blh tau kt mane ni..mcm prh tgk jer

alfa juliet berkata...

erk laut....sy tak suka sgt...shopping complex i like..hehe

Jijahh @ f.k berkata...

anaklaut : Suntiana Resort... bukan pontianak ekk :P ... heheh

Jijahh @ f.k berkata...

Alfa : sejak dah muflis ni kureng ke shoping kompleks .. hehehe ... sesekali jer ... hiks

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky